Uudet City CC -sävyt ja muita Mádara-uutuuksia

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Kivoja Mádara-uutuuksia taas esiteltävänä! :)

CITY CC SPF 15 HYALURONIC ANTI-POLLUTION CC CREAM 31,20€ / 40 ml

Tämä uutuus varmaankin puhuttelee laajinta yleisöä: suositty City CC SPF 15 -voide on saanut kaksi uutta sävyä. Beige ja Tan -sävyt tuovat CC-valikoimaan lämpimämpiä sävyjä, ja ilahduttavat täten etenkin meikäläisen sävyistä ihmistä.

Beige on yhtä vaalea kuin Light, mutta kellertävämpi. Tan taas on hitusen tummempi kuin Medium, mutta kuten swatch-kuvastakin näkee, erot näiden välillä ovat hyvin pienet. Merkittävin ero on uusien sävyjen lämpimyys.

Beige on sopinut minulle tosi hyvin nyt alkukesän aikana, mutta Tan sopinee pian paremmin. Mielestäni Beige on todella hyvä ja monelle suomalaiselle sopiva sävy: lämmin, mutta ei liian keltainen.

Tähän saumaan sopii hyvin jakaa juttu, jonka juuri opin liittyen ihon suojaamiseen säteilyltä. Aurinkosuojatuotteiden yhteydessä puhutaan vain UVA- ja UVB-säteistä, mutta myös näkyvä valo, erityisesti sininen ja violetti, vaurioittaa ihoa. Sininen valo mm. aiheuttaa pigmentoitumista. Tietyt ihonhoitotuotteet puhuvat suojaavansa myös siniseltä valolta, mutta vasta hiljattain opin, että rautaoksidit eli mineraaliväripigmentit suojaavat siniseltä valolta parhaiten. Eli: sävytetty aurinkovoide antaa suojaa myös siniseltä valolta! (Miksei tästä puhuta enemmän..? Linkki tutkimukseen.)

Näin ollen, kun vastaisuudessa joku pohtii, onko sävytetyllä ja sävyttämättömällä SPF-tuotteella muuta eroa kuin sävy, voi todeta, että sävytetty aurinkosuojatuote itse asiassa suojaa ihoa vielä monipuolisemmin kuin sävyttämätön. Mitä peittävämpi väripigmentti on, sitä parempi suoja siniselle valolle. Myös meikkivoide suojaa siniseltä valolta, vaikkei siinä olisi suojakerrointa.

TIME MIRACLE WRINKLE RESIST -SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

42,60€ / applikaattorilla, 39,50€ / 20 ml ilman applikaattoria

Time Miracle -linjan silmänympärysvoide Wrinkle Resist on uudistunut. Uusi koostumus on niin hyvä, että se kiri kirjoissani ykköseksi aiemman Mádara-silmänympäryssuosikkini Smartin ohi..! 😍 Smart on edelleen tosi hyvä, mutta rakastan hoitavan tuntuisia ja täyteläisiä silmänympärysvoiteita, ja uudistunut Wrinkle Resist on nyt Mádaran täyteläisin silmänympärysvoide.

Aiempi Time Miracle -silmänympärysvoide oli mielestäni vähän turhankin kevyen tuntuista ollakseen ikääntyneen ihon voide. Vanhemmiten iho kuitenkin tyypillisesti kuivuu, etenkin silmänympärykset joilla ei ole talirauhasia. Uudessa koostumuksessa homma on hoidettu kotiin ja voide on rikastettu runsaslukuisella joukolla suojaavia ja kosteuden haihtumista ehkäiseviä kasvivahoja. Vahamaisen tuntuinen tämä ei missään nimessä ole, mutta selvästi pehmentävämpi ja suojaavampi kuin aiempi. Aivan ihana!

Uudessa versiossa jo ennestään kasviuutteita pursuavaa reseptiä on täydennetty keltamatara- ja poimulehtiuutteilla. Uutena erityisaktiiviaineena on tupsulaventeliuute (lavandula stoechas), jolla Mádaran mukaan on ihon pintaa rentouttavia ja sitä myöten juonteita silottavia vaikutuksia (pakkauksessa mainittu ’botox-like relaxing effect’).

Tupsulaventeliuute vaikuttaa olevan niin uusi aktiiviaine, ainakin mitä tulee anti-age-ominaisuuksiin, ettei siitä juuri löydy tietoa. Wrinkle Resist -silmänympärysvoiteen tunnetuin ja tehokkain juonteisiin kohdistuva aktiiviaine on joka tapauksessa lipoaminohappo dipalmitoyl hydroxyproline, josta juuri oli puhetta Laverankin yhteydessä.

Myös Wrinkle Resist -silmänympärysvoiteen pakkaus on uudistunut: 15 ml nokkapullon sijaan voide tulee nyt reilummassa 20 ml tuubissa, ja voit valita, otatko tuubin metalliapplikaattorin kera vai ilman. Ajatuksena on, että kun on kerran ostanut metalliapplikaattorillisen tuubin, applikaattorin voi käyttää uudelleen. Kaikki eivät kuitenkaan tykkää käyttää applikaattoria vaan levittävät voiteen mieluummin sormin, ja silloin voi säästää kolme euroa ja ostaa suoraan version ilman applikaattoria.

DERMA COLLAGEN NIGHT SOURCE SLEEPING CREAM 46,90€ / 70 ml

Kolmas uutuus on yövoide Derma Collagen -sarjaan. Tämäkin voide tulee nyt tavallista reilummassa pakkauksessa: 70 ml. Pakkaus on isompi, koska voide on tarkoitettu myös kaulalle ja dekolteelle.

Ensimmäinen ajatukseni Derma Collagen Night Source -voiteesta on: onpa ohutta ja silkkistä! Sokkotestissä en arvaisi tätä yövoiteeksi, koostumus on keveydessään päivävoiteen-omainen. Tässä on hyvä koostumus heille, jotka eivät öisinkään tykkää käyttää paksuja tai runsasrasvaisen tuntuisia voiteita.

Koostumus on äärettömän elegantti ja mielestäni Mádara alkaa jo kuroa umpeen rakoa selektiivisiin sarjoihin, tai on jo tehnytkin sen. Mun iholla Mádaran koostumukset kuten myös tuoksut (erityisesti anti-age-sarjojen) tuntuvat ihan yhtä ylellisiltä kuin vaikka Patykan. (Toki tuoksuasiat ovat yksilöllisiä, ja minulle Mádara on aina tuoksunut paremmalta kuin Patyka.)

Derma Collagen -yövoiteessa on samoja kollageenin tuotantoa buustaavia aineita kuin sarjan päivävoiteessa: bioteknologisesti tuotettuja peptidejä (hexapeptide-11) sekä mikrolevää (alteromonas-plankton ja spirulina). Kuten osa teistä on saattanut huomata, minusta on kasvanut todellinen levä-fani ja uskokaa pois, ne ovat yksi ihonhoidon vielä suurinta breikkiään odottavista buzzer-superainesosista. Levien mahdollisuudet ovat ihan mielettömät…!

Miten Mádaran anti-age-voiteet eroavat toisistaan?

Lopuksi vielä Mádaran anti-age-voiteet pähkinänkuoressa. Time Miracle ja Derma Collagen -linjojen tuotteilla on samoja vaikutuksia, mutta valinnan voi tehdä esimerkiksi ainesosamieltymyksen perusteella: kiinnostavatko enemmän modernit peptidit vai perinteisemmät kasviuutteet, tai vetoaako sinuun koivu vai kenties aloe vera. Time Miracle -tuotteet ovat koivunmahlapohjaisia, Derma Collagen -tuotteet aloe vera -pohjaisia.

Smart Antioxidants – antioksidanttista ja ennaltaehkäisevää hoitoa iholle, jolla alkavat näkyä ikääntymisen ensimerkit. Vaikuttavat aktiiviaineet: jäkälästä, sammalesta, saniaisesta ja poimulehdestä tiivistetty yhdiste.

Time Miracle Age Defence – silottaa juonteita, kirkastaa ja kosteuttaa. Vaikuttavat aktiiviaineet: koivunmahla, dipalmitoyl hydroxyproline ja seitsemän kasviuutteen Cellular Bio-Complex.

✨ Derma Collagen – silottaa juonteita ja kiinteyttää. Vaikuttavat aktiiviaineet: hexapeptide-11, dipalmitoyl hydroxyproline ja mikrolevä.

Time Miracle Ultimate Facelift – kohottava ja tehokkaasti kiinteyttävä voide iholle, joka on veltostunut. Vaikuttavat aktiiviaineet: Cellular Bio-Complex, mikrolevä.

Onko sinulla käytössä jokin Mádaran anti-age-voide? Mikä niistä on suosikkisi? :)

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoitotuotteet
Kommentit (12)
 1. Harmi, ettei City CC-voiteissa ole vaaleampia sävyjä, tällaiselle lumikki-ihoiselle nuo ovat liian tummia.

  Näissä spf 15 suojakertoimissa mua on usein mietityttänyt, onko tuosta ”tehosta” suojaamaan juuri mihinkään? Miksei suosiolla laiteta voiteeseen vähän korkeampi suojakerroin? Minkä verran spf15 siis oikeasti suojaa, etenkin kun kyse on cc-voiteesta, jota tuskin lotrataan naamaan kovinkaan paksusti?

  Ja sitten vielä yksi OT-kysymys: Mitä ravintolaa suosittelisit lounaspaikaksi Maarianhaminan keskustasta? Pitäisi löytyä sekä vege- että lihavaihtoehto. Ei liian hieno paikka, enemmän kahvila- tai vaikka pubityylinen eli ei valkoisia pöytäliinoja :) Lähes kateellisena oon seurannu sun ig-päivityksiä, on sulla ollu mielettömät kelit ja niin upeita päiviä siellä! On se satumaisen kaunis paikka!

  1. Näissä spf 15 suojakertoimissa mua on usein mietityttänyt, onko tuosta ”tehosta” suojaamaan juuri mihinkään? Miksei suosiolla laiteta voiteeseen vähän korkeampi suojakerroin? Minkä verran spf15 siis oikeasti suojaa, etenkin kun kyse on cc-voiteesta, jota tuskin lotrataan naamaan kovinkaan paksusti?

   Aloitan vastaamalla tuohon ”miksei suosiolla laiteta korkeampi suojakerroin”. Se liittyy tuotteen ihotuntumaan ja käyttötarkoitukseen. Kuten tunnettua, mitä korkeampi mineraalipohjainen suojakerroin, sitä kuivakampi ja vähemmän kosteuttava koostumus, koska mineraalit ovat kuivaa jauhetta. Kuulin juuri, että SPF 30 – SPF 50 -tason voiteissa mineraalijauheen osuus on jopa 25%, neljännes voiteesta..! Voi ymmärtää, ettei tällainen voide voi tuntua kosteuttavalta iholla ja on ylipäänsä vaikeaa saada näin paljon jauhetta sisältävä voide tuntumaan kosmeettisesti miellyttävältä.

   Aurinkovoiteessa kuluttajat ovat jo oppineet hyväksymään, että valitessa fysikaalisen, on odotettavissa enemmän tai vähemmän jähmeämpi, rasvaisempi, paksun tuntuinen tai vaalean pinnan ihoon jättävä tuote. CC-voiteen tyyppinen tuote on taas on meikki- ja ihonhoitotuotteen hybridi, jonka on oletusarvoisesti tarkoitus tuntua ja näyttää iholla hyvältä. Ikävä kyllä tällaista koostumusta tavoitellessa korkeammat suojakertoimet (luonnonkosmetiikassa) eivät ole mahdollisia, sillä tällöin tuote menettää vähintään kosteuttavaa vaikutustaan.

   Jos olet kokeillut Alga Mariksen sävytettyjä kasvoaurinkovoiteita SPF 30 ja SPF 50, jotka peittävyydeltään vertautuvat Mádaran CC:hen ja joita pidetään BB-voiteen kaltaisina, tiedät, mitä tarkoitan. Alga Mariksen voiteet kyllä levittyvät hyvin ja tasoittavat ihon sävyä mukavasti, mutta eivät tunnu kosteuttavilta vaan päin vastoin hyvinkin kuivakoilta.

   Sitten vastaus kohtaan ”onko tehosta suojaamaan juuri mihinkään”. Totuus on, että eipä paljonkaan, mitä tulee UV-säteisiin. Kuten totesit, CC-voidetta laitetaan iholle paljon ohuemmin kuin aurinkovoidetta joten SPF 15 -tason suojasta voi CC-voiteen kohdalla odottaa toteutuvan ehkä kolmannes tai puolet. Jotain UV-suojaakin iho siis saa, mutta jos tarkoituksena on esimerkiksi ehkäistä hyperpigmentaatiota, ei SPF 15 tason voide auta kuin minimaalisesti. Mádaran CC-voiteessa korostuvat kosteuttava ja antioksidanttinen vaikutus (”Hyaluronic Anti-Pollution CC Cream”), se ei siis edes pyri olemaan aurinkosuoja eikä siksi nosta SPF:ää ykköslupaukseksi.

   Oma rehellinen fiilikseni on, että valmistajana harkitsisin SPF-lukujen poisjättämistä meikkituotteen kaltaisessa tuotteessa, – oli kyse ihan mistä tahansa meikkituotteesta, ei vain tästä Mádaran CC:stä – sillä kukaan asiakas ei levitä meikkituotetta kasvoille määrää, jonka SPF:n toteutuminen vaatisi. Näin ollen SPF:n ilmoittaminen on vähän niin ja näin, ja voi antaa jopa harhaluulon auringoltasuojaavudelta.

   Silti – jopa niinkin alhainen SPF kuin SPF 5 on aina parempi kuin ei yhtään UV-suojaa. Muistetaan, että vasta 10 vuotta sitten niin alhaiset kertoimet olivat täysin yleisiä. Kaikkein parhaiten City CC:n kaltaiset tuotteet palvelevat nimensä mukaisesti ”city-arjessa”, jossa henkilön iho saattaa altistua suoralle UV-säteilylle vaikkapa 25 minuutin työmatkan verran ja muuten henkilö viettää aikaa varjossa, sisätiloissa ja älylaitteiden äärellä. Näissä olosuhteissa City CC:n kaltainen tuote suojaa ihoa kaupunki-ilman saastepartikkeleilta sekä älylaitteiden siniseltä valolta.

   Ja sitten vielä yksi OT-kysymys: Mitä ravintolaa suosittelisit lounaspaikaksi Maarianhaminan keskustasta? Pitäisi löytyä sekä vege- että lihavaihtoehto. Ei liian hieno paikka

   Dino’s on varmaan helpoin :) Menua ei valitettavasti löydy netistä suomeksi mutta paikan päällä kyllä:

   http://www.dinosbar.com/files/vinter_2022.pdf

   Vegeruokana tofu-varras 15€ (alkuruoka) ja oumph-fajitas 24€ tai vegepurilainen 18€ (pääruoka).

   Itse tykkään tosi paljon Boqueria’n ruoasta, se on tapas-paikka ja tunnelmaltaan rento. Annokset kiinnostavampia kuin Dinosissa, ja toki valinnanvaraakin enemmän koska ideana syödä useita tapaksia. Heillä on näköjään vielä viime vuoden menu netissä, joten tämä ei enää ihan kaikkien annosten kohdalta pidä paikkaansa, mutta vege-vaihtoehtoja on aina saatavilla:

   https://www.boquerian.ax/tapasmeny

   Lähes kateellisena oon seurannu sun ig-päivityksiä, on sulla ollu mielettömät kelit ja niin upeita päiviä siellä!

   Hihi, kiitos ☺️ Sattui kyllä poikkeuksellisen hyvät säät tälle jäähyväiskuukaudelle, harvoin on koko kesäkuun ollut näin aurinkoista. Milloin teidän tie vie Ahvenanmaalle? :)

   1. Kiitos taas niin perusteellisesta vastauksesta! Selvästi näkyy, miten intohimolla suhtaudut aiheeseen kun jaksat selittää kaiken niin seikkaperäisesti <3

    Me ollaan juhannusaattona vain päiväreissulla Maarianhaminassa. Edellisestä reissusta onkin jo melkein 10 vuotta eli ihan törkeän kauan! Jos vain nuo ehdottamasi ruokapaikat ovat aattona auki niin käydään varmasti ainakin toinen testaamassa, kiitos siis suosituksista! :)

    1. 🤗🙏🏻

   2. Tähän yhteyteen haluaisin tulla jakamaan loistavaksi todetun vinkin: Jos CC-voiteessa on turhan maltillinen suojakerroin, voi alle levittää aurinkovoidetta. Itselläni on käytössä Patykan vartalolle tarkoitettu spf 30, jota käytän reilun kerroksen kasvoille ennen kuin levitän päälle Madaran CC:tä tai Alga Mariksen värillisiä spf-voiteita. Toiminut tosi hyvin monen kesän ajan!

    1. Tämä on kyllä hyvä vinkki :)

 2. Mun täytyy myöntää, etten edelleenkään oikein ymmärrä Time Miracle ja Derma Collagen -sarjojen eroa. Jotenkin tuntuvat päällekäisiltä. Mutta sinänsä ihan ok, sillä Time Miracle sarhan voiteet tuoksuvat mielestäni hyvin parfymoiduilta ja jotenkin tätimäisiltä. Tämä koskee siis vain päivä- ja yövoidetta. Jostain syystä sarja ihanan seerumin tuoksu on erilainen. :) Derma Collagen -sarjassa taas on kokonaan moderni ja raikas tuoksu.

  Olen samaa mieltä, että Madaran koostumukset valtaosassa tuotteita on täysin selektiivisen luonnonkosmetiikan tasoa. Ja varsinkin vartalotuotteiden ja tuon Derma Collagen -sarjan tuoksumaailma on myös omasta mielestäni miellyttävämpi kuin Patykassa. Heillä osa tuotteista on liian hajustettuja. Esimerkkinä purkissa oleva yövoide, joka tuoksuu todella voimakkaalle ja tuoksun pysyvyys on lähes synteettisen kosmetiikan tasoa.

  Selektiivisestä kosmetiikasta puheen ollen täytyy taas hehkuttaa Dermosilia. Aikaisemmin jo kehuin Dermosilin Winter Magic -vartalokuorintaa. Nyt tilasin myös saman sarjan vartaloseerumin. (Sekin on poistuva tuote, ikävä kyllä. Kuorinta poistui jo.). Ja sekin oli tosi ihana! Koostumus on todella ylellinen, ohut ja tuosu mieto ja miellyttävä ja sisältää AHA- ja PHA-happoja. Tämä voisi olla jonkun selektiivisen merkin 50€ arvoinen tuote, mutta hinta oli 3,50€ (Ovh. 6,90€). En tiedä kuka näitä sesonkituotteita formuloi Dermosilille, mutta todella hieno saavutus! Tuo seerumi on mielestäni täysin verratava esimerkiksi Paulas Choisen Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA -voiteeseen (paitsi, että se tuoksuu hyvälle, kun taas Paulan voiteessa on Erikeeper-haju). En ole verranttunut inceja, vaan puhun nyt vain siitä mitä se tekee iholle. Käytän itse tuota Paulan voidetetta sääriin ja käsivarsiin, ja siitä tulee todella pehmeä ja sileä iho ilman tahmaisuutta tai liikaa hoitavuutta. Ja nyt sille löytyi vastaava, mutta miellyttävämpi tuote. :) Joka tosin on viimeisten joukossa alelaarissa..

  Miten tuo Dermosilin sesonkituotteiden kehitys toimii? Jos heillä on joku tosi hyvä tuote, joka saa jopa paljon hyvää asiakaspalautetta, niin mikä lienee syy ettei sitä jatketa? Onko heillä tehtaiden kanssa joitain one-time-dealejä, joita he eivät saa uusittua?

  1. Mun täytyy myöntää, etten edelleenkään oikein ymmärrä Time Miracle ja Derma Collagen -sarjojen eroa. Jotenkin tuntuvat päällekäisiltä.

   Kyllä, niiden vaikutukset tosiaan ovat päällekkäisiä. Mutta teknologiat hieman erilaiset. Mun käsitys (mielipide, ehkä :)) on, että erilaisten anti-age-teknologioiden kehittyessä Mádara on halunnut kehittää tuotteita uudemmilla teknologioilla, samalla kun he ovat halunneet yhä säilyttää vanhemmat, ns. perinteisempiin luonnollisiin anti-age-teknologioihin perustuvat tuotteet. Kummallekin tuotetyypille on varmasti kohdeyleisönsä. Toisiin vetoavat kasviuutteet, toisiin bioteknologiset peptidit. Time Miracle- ja Derma Collagen -linjan tuotteilla voi saada samanlaisia tuloksia, mutta ne on kohdennettu erilaisen profiilin asiakkaille, näin mä ajattelen. Ehkä joku monta vuotta Time Miracle -voidetta käyttänyt asiakas haluaa välillä myös kokeilla uudenlaista anti-age-voidetta..? Mádara haluaa silloin varmistaa, että jotain uutta on tarjolla heiltä, eikä asiakas lähde hakemaan uutta jännää toiselta brändiltä.

   Olen samaa mieltä, että Madaran koostumukset valtaosassa tuotteita on täysin selektiivisen luonnonkosmetiikan tasoa.

   😍☺️

   tilasin myös saman sarjan vartaloseerumin. (Sekin on poistuva tuote, ikävä kyllä. Kuorinta poistui jo.). Ja sekin oli tosi ihana! Koostumus on todella ylellinen, ohut ja tuosu mieto ja miellyttävä ja sisältää AHA- ja PHA-happoja. Tämä voisi olla jonkun selektiivisen merkin 50€ arvoinen tuote, mutta hinta oli 3,50€ (Ovh. 6,90€). (…) Miten tuo Dermosilin sesonkituotteiden kehitys toimii? Jos heillä on joku tosi hyvä tuote, joka saa jopa paljon hyvää asiakaspalautetta, niin mikä lienee syy ettei sitä jatketa? Onko heillä tehtaiden kanssa joitain one-time-dealejä, joita he eivät saa uusittua?

   Nämä ovat kyllä mielenkiintoisia juttuja..! Välitän palautteesi Dermosilille ☺️ Markkinoinnin näkökulmasta kausituotteet ovat tapa ylläpitää asiakkaiden kiinnostusta ja sitoutuneisuutta, kausituotteet ovat elämyksellisiä ja yllättäviä ja kaikki tämä tietysti on mukavaa vaihtelua perusvalikoimaan. Siksi, vaikka jokin kausituote saisikin niin paljon suosiota että asiakkaat toivoisivat sitä vakiovalikoimaan, luulen, että kausituotteet ovat kannattavampia pitää kausituotteina. Siihen, että jotain oikein ihanaa ja laadukasta tuotetta on saatavilla vain rajallinen aika, liittyy oma psykologinen koukkunsa ja laajempi vaikutuksensa, joka ei ehkä heti valkene, kun tekee mieli ajatella, että miksei muka olisi kannattavaa jättää jokin tosi suosittu tuote vakkarivalikoimaan. Kun näitä ihkutettuja ja korkealaatuisia tuotteita ilmestyy vain kausituotteina, se ylläpitää ihmisten tunnetta siitä, että Dermosilin kausituotteita todella kannattaa pitää silmällä ja niiden hamstraaminen on jotain ”erityistä”. Erityisyyden tunne on myös tärkeä osa kauneudenhoitotuotteiden markkinointia.

   1. No tuo puoli kausituotteissa ei kieltämättä tullut mieleenkään. Kuulostaahan se loogiselta. Ikävä ehkä kuluttajan näkökulmasta, mutta ymmärrettävää yritykselle. :)

    Samoin tuo näkökulma Madaran sarjoihin. Kieltämättä en itsekään ollut Time Miraclen ei ole herättänyt kiinnostusta (seerumia lukuunottamatta), mutta Derma Collagen tuntui heti freesimmältä. :)

   2. Tosi harmi noin hyvän tuotteen poisjääminen :/ Muutenkin koko kausivalikoiman logiikka ontuu silloin, kun onnistunutta tuotetta ei voida jättää pysyväksi asiakkaiden pyynnöstäkään..

    Itse ainakaan en uskalla nykyisin tilata yhtäkään Dermon sesonkiuutuutta tai ylipäänsä uutuutta ennen kuin olen lukenut useita käyttäjäkokemuksia ja saanut jonkin käsityksen tuotteesta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *