Mádara: Back To Basics

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Mádara – Back To Basics. Tänään palataan perusasioiden äärelle ja tutustutaan Mádaran vinkkelistä siihen ihonhoitoon, joka puhuttelee meitä kaikkia: perusihonhoito. Puhdistus + ihon kosteutus.

Yksinkertaista – ja sinun tarvitsee vain valita ihotyyppisi ja mieltymyksesi mukaiset tuotekostumukset. Ennen vanhaan oli vain saippua ja salva… Tänä päivänä vaihtoehtoja niin puhdistukseen kuin kosteutukseen on öljyistä maitoihin ja vesistä geeleihin. ✨


Mádara astui tietoisuuteeni vuonna 2010, kun aloitin työt vastavalmistuneena kosmetiikkamyyjänä kosmetiikan erikoisliikkeessä. Mádara oli tuolloin vasta lanseerattu Suomessa ja valikoima oli pieni; muutama puhdistustuote ja kosteusvoide sekä vartalotuote. Innostuin sarjasta heti, sillä se edusti uutta, modernin luonnonkosmetiikan aaltoa ja koostumukset poikkesivat edukseen vanhan koulukunnan raskaista koostumuksista.

Puhdistusvaahto Purifying Foam jäi heti ensikosketuksella suosikiksi, ja se onkin ollut kappalemääräisesti eniten käyttämäni kasvoputsari viimeisen 13 vuoden ajan. Raikkaan ohuesta Deep Moisture Fluid -kosteusemulsiosta ja minusta tuli myös pitkäaikaiset ystävät.

Ruohonjuuren syyskuun Mádara-kampanja kohdentuu perusihonhoitoon ja sarjan core-tuotteisiin, joista moni on ollut mukana alusta saakka. Mádara tunnetaan tätä nykyä monista innovatiivisista seerumeistaan ja anti-age-tuotteistaan, mutta kaikkien ihonhoitosarjojen sydän on lopulta perusihonhoidossa. Ruohonjuuresta poimit Mádaran perusihonhoidon kulmakivet syyskuun aikana tarjoushintaan. Kaikki Mádaran tarjoustuotteet löydät täältä.

Mádaran tuotteista suurin osa on vegaanisia. Olen merkannut ’ei-vegaaninen’ niiden kohdalle, jotka eivät ole vegaanisia.

MÁDARA-PUHDISTUS

Mádaran putsarivalikoimassa on koostumus jokaiseen makuun ja tyyliin: vaahto, öljy, maito ja vesi.

PUHDISTUSVAAHTO 16,90€ / 200 ml (norm. 20,90€)

Kenelle? Normaali ja sekaiho, rasvoittuva iho.

Minimalistisen ainesosalistan sulfaatiton puhdistusvaahto on monen muunkin suosikki kuin minun. Koostumus ja pakkaus on myös hyvin unisex ja koko tuote jotenkin niin hyperneutraali ja samalla toimiva, että mikään siinä ei ala nyppimään..! :)

MELTING CLEANSING OIL -PUHDISTUSÖLJY 16,90€ / 100 ml (norm. 21,95€)

Kenelle? Kaikki ihotyypit, mutta erityisesti kuiva. Silloin, kun poistettavana on vahva meikki tai aurinkovoide.

Mádaran puhdistusöljy on teknisesti ottaen juokseva puhdistusbalmi, mutta ei välitetä semantiikasta..! 😊

Balmeille ominaisesti Mádaran öljyputsari on iholla tanakampaa ja hieman jäykempää kuin öljy, mutta kun lisäät iholle pienen tipankin vettä, putsari sulaa heti helpommin levittyväksi. Tämä on vinkkini, jos koet minkä tahansa balmiputsarin tuntuvan iholla jäykältä.

Melting Cleansing Oil emulgoituu veden vaikutuksesta maidoksi ja huuhtoutuu iholta täysin jättämättä rasvaista pintaa. Poistaa kestävänkin meikin ja on samalla hellävarainen!

PUHDISTUSMAITO 15,90€ / 200 ml (norm. 20,90€)

Kenelle? Kaikki ihotyypit mutta erityisesti kuiva ja herkkä.

Klassinen puhdistusmaito on iholle hellävarainen ja helppo käyttää. Öljypohjaiseen putsariin verrattuna maito ei poista meikkiä ihan yhtä tehokkaasti, mutta muuten nämä ovat lempeydessään iholle yhtä hyviä. Maidon voi halutessaan poistaa iholta pelkällä vanulapulla, toisin kuin öljyn, mikä voi olla kuivaihoisen mieleen.

MISELLIVESI 29,95€ / 400 ml tai 18,95€ / 100 ml

Kenelle? Kaikki ihotyypit. Silloin, kun ei ole paljon meikkiä poistettavana.

Putsarikoostumusten kirjon täydentää misellivesi, joka on hellävaraisuudessaan kuin puhdistusmaidon vesimäinen versio. Mádaran misellivesi on miellyttävimpiä joita olen koskaan kokeillut; se ei jätä ihoa yhtään tahmeaksi ja toimii myös kosteuttavana kasvovetenä.

TASAPAINOTTAVA KASVOVESI 15,90€ / 200 ml (norm. 19,95€)

Mádaran kasvovesiä voi käyttää kahdella tapaa; vanulapulla puhdistuksen viimeistelyyn, tai kämmenten kautta kosteuttamaan ihoa.

Balancing-kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille ja sisältää ruusuvettä, kurkku-uutetta, taikapähkinää, ksylitolia ja kamomillan & ratamon uutteita. Koostumus on samalla kosteuttava ja sekaihoa tasapainottava.

Rauhoittava kasvovesi on koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sopii normaalista kuivalle iholle. Se sisältää glyserolia, ruiskukaunokkivettä, betaiinia, hyaluronihappoa ja kamomillauutetta.

KASVOVOITEET

Alussa oli vain kasvovoide. Ja kasvovoiteella pärjäät edelleen, jos ihosi on suhteellisen ongelmaton ja kaipaat nopeaa ja helppoa ihonhoitorutiinia. :) Minimissään kasvovoiteen alle tarvitsee vain kosteutta sitovan kasvoveden, kuten Mádaran Tasapainottava tai Rauhoittava kasvovesi.

DEEP MOISTURE FLUID -KOSTEUSEMULSIO 30,95€ / 50 ml

Normaalin ja sekaihon kevyt, lähes nestemäinen kosteusemulsio. Rakastuin tähän vuonna 2010, kun silloin vielä käytin mahdollisimman ohuita kosteusvoiteita ja todella kevyitä luonnonkosmetiikan voidekoostumuksia oli siihen aikaan vaikea löytää. Deep Moisture Fluid sisältää aloe vera -pohjan sekä mm. ruusuvettä, jojobaöljyä, sheavoita ja vadelman ja puna-apilan uutetta. Ei-vegaaninen.

DEEP MOISTURE CREAM -KOSTEUSVOIDE 22,90€ / 50 ml (norm. 30,95€)

Kuivan ihon täyteläinen kasvovoide ihastuttaa monipuolisesti hoitavalla koostumuksellaan, joka sisältää aloe veraa, sheavoita, avokadoöljyä ja merilevää sekä ruusunmarjan, tyrnin ja kauran uutteita. Mikäli ihosi on todella kuiva ja atooppinen, suosittelen Mádaran SOS Cica-voidetta.

DEEP MOISTURE NIGHT CREAM -YÖVOIDE 25,90€ / 50 ml (norm. 34,95€)

Yövoide kaikille ihotyypeille sisältää voiteista ne kaikkein ”parhaat paukut”. Antioksidanttiset tyrni, merilevä ja tomaattiuute saavat seuraa rauhoittavasta kehäkukasta ja kamomillasta sekä tasapainottavasta ratamosta. Hoitaviin öljyihin lukeutuvat jojoba, avokado, sheavoi sekä MCT.

GEELIMÄISET KOSTEUTTAJAT

Mádaran suositut Jellyt ovat monipuolisia öljyttömiä kosteuttajia, joita voi käyttää yksinään voiteen asemasta tai voiteen alla seerumin tavoin. (Tai sekoittaa niitä öljyn kanssa, kuten allekirjoittanut tekee!) Riittoisa 75 ml pakkauskoko tekee jellyistä aivan ylivertaisia hinta-laatusuhteeltaan, jos niitä vertaa esimerkiksi perinteisiin hyaluronihapposeerumeihin.

SOS HYDRA INTENSE ROSE JELLY 37,95€ / 75 ml

Kenelle? Herkkäihoiselle. Ihon suojabarriäärin vauriotiloihin.

Kaksikosta rauhoittavampi tyynnyttelee herkästi reagoivaa ja ongelmaista ihoa probioottista uutetta, prebiootteja ja aloe veraa sisältävällä koostumuksellaan. Betaiini, hyaluronihappo, ruusuvesi ja glykosaminoglykaanit kosteuttavat ihoa.

HYDRA FIRM HYALURON CONCENTRATE JELLY 40,95€ / 75 ml

Kenelle? Kaikille, joiden iho janoaa kosteutta.

Jo pientä kulttimainetta nauttiva Hyaluron Jelly lataa ihoon niin tehokkaasti kosteutta että oksat pois. Yksinomaan kosteutukseen keskittyvä koostumus sisältää pelkästään humektantteja, eli kosteutta ihoon sitovia aineita tyynymäisen pehmeässä geelipohjassa. Nimikkoainesosa hyaluronihapolle tekevät seuraa glyseroli, koivunmahla, maitohappo ja pentyleeniglykoli. Viimeksi mainittu auttaa kosteutuksen ohella tekemään geelistä miellyttävän ja ei-tahmean tuntuisen iholla, ja onpa sillä myös antimikrobisia ominaisuuksia.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Oletko ”kyllästynyt” kaikkialla pursuaviin anti-age-silmänympärysvoiteisiin, jotka lupaavat silottaa ryppyjä ja kiristää ihon pinkeäksi? Etsitkö rehellistä, kosteuttavaa ”no frills” -silmänympärysvoidetta? Tässä on sellainen.

DEEP MOISTURE EYE CONTOUR CREAM 29,90€ / 15 ml

Mádaran kosteuttava silmänympärysvoide sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, poislukien oikein kuiva iho. Se kosteuttaa ihoa ja suojaa herkkää silmänympärysihoa antioksidanttisesti. Ohut emulsiokoostumus imeytyy sukkelasti ja ehkäisee ihon turvotusta.

KASVOÖLJYT

Viimeisenä kasvoöljyt. Kasvoöljyä voi käyttää voiteen tilalla tai voiteen lisäksi, kumpi vain sopii omalle iholle ja mieltymyksiin.

Mádaran valikoimassa on valtavasti erilaisia öljyjä, joista tähän juttuun halusin nostaa hienostuneet Superseed-öljyt sekä muutaman Custom Actives -öljytiivisteen. Superseed-öljyt ovat loistavia öljyjen vasta-alkajalle, sillä niiden koostumus on todella ohut ja lähes kuivaöljymäinen. Ohut tuntuma on saatu aikaan keventämällä öljykoostumus esterillä (decyl cocoate) ja käyttämällä paljon  marjansiemenöljyjä, jotka ovat tyypillisesti ohuita.

SOOTHING HYDRATION (50,90€ / 30 ml) on loistava kasvoöljy ihan jokaiselle. Sen koostumus ravitsee ja kosteuttaa sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa, kiitos iltahelokki-, mustaherukka- ja kauraöljyn. Helokki- ja mustaherukansiemenöljy sisältävät runsaasti tulehdusta rauhoittavaa gammalinoleenihappoa, joka on kosmeettisilta ominaisuuksiltaan fantastinen: se on todella ravitseva, mutta tekee öljystä kuitenkin hyvin ohuen ja ”kuivan” tuntuisen.

RADIANT ENERGY (49,90€ / 30 ml) sopii vähän aikuisemmalle iholle jolta puuttuu heleyttä ja energiaa. Eli iholle, joka kaipaa jo vähän muutakin boostausta kuin ravitsevia rasvahappoja. Radiant Energy pursuaa superantioksidanttisia siemenöljyjä kuten lakkaa, karpaloa, mustakuminaa ja karhunvatukkaa, ja vähän harvinaisempana extrana persiljansiemenöljyä.

AGE RECOVERY (59,90€ / 30 ml) sopii kypsälle iholle jolla näkyy ikääntymisen merkkejä. Kymmenen siemenöljyn yhdistelmä sisältäen mm. mansikan, vadelman, ruusunmarjan, karpalon, tyrnin ja pihlajan siemenöljyä elvyttää ja ravitsee ihoa intensiivisesti pehmentäen juonteita, suojaten ihoa oksidatiiviselta stressiltä ja lievittäen aurinkovaurioita.

Custom Actives -öljytiivisteet on ajateltu käytettäväksi boosterin tavoin, eli niitä lisätään pari tippaa kasvovoiteeseen, seerumiin tai toiseen kasvoöljyyn. Niillä voi tuoda jo olemassa olevaan ihonhoitorutiiniin lisävaikutuksia, esimerkiksi muuttaa ”peruskosteuttavan” kasvovoiteen enemmän anti-age-vaikutteiseksi, tai tuoda siihen rauhoittavia tai rasvoittumista hillitseviä ominaisuuksia.

Itse tykkään käyttää näitä kasvoöljyn tavoin sellaisenaan iholla. Voit valita sen tavan, mikä sopii sinun tyyliisi :)

PROVITAMIN A -ÖLJY (19,95€ / 17,5 ml) sisältää beetakaroteenipitoisia tyrni-, lakka- ja pihlajanmarjaöljyjä. Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste (siitä nimi ’pro-vitamin’) ja muuttuu ihossa aktiiviseksi A-vitamiiniksi. Tällä öljykonsentraatilla on juonteita silottava ja ikääntymisen merkkejä hidastava vaikutus. Koostumus on ohut ja nopeasti imeytyvä.

OMEGA 6 -ÖLJY (19,95€ / 17,5 ml) on siitä erityisen mielenkiintoinen, että se sopii sekä kuivalle että epäpuhtaalle iholle. Tämä konsentraatti sisältää iltahelokki- ja purasruohoöljyjä, jotka sisältävät kumpikin runsaasti gammalinoleenihappoa. Gammalinoleenihappo ravitsee ihoa ja omaa myös tulehdusta laskevia vaikutuksia, ja sopii näin ollen myös epäpuhtaan ja tulehtuneen ihon hoitoon. Iltahelokkiöljyn sisältämillä fytosteroleilla on lisäksi antibakteerinen vaikutus. Koostumus on ohut mutta täyteläisempi, kuin muut tässä esitellyt Mádaran öljyt.

Lopuksi: edellisessä postauksessa kysyttiin vinkkejä, mitkä tuotteet Mádaran valikoimassa sopivat hajusteherkille henkilöille, jotka esimerkiksi haluavat välttää eteerisiä öljyjä. Mádaran tuotteet eivät sisällä paljonkaan kokonaisia eteerisiä öljyjä, mutta ovat kuitenkin hajustettuja ja osa tuotteista sisältää öljyjen komponentteja.

Miedoimmat tuoksut ovat mun kokemuksen mukaan Jellyissä, niissä on niin vähän hajusteita että hädin tuskin erotan tuoksua lainkaan.

Mutta, jotain uutta on tuloillaan, voin jo vihjaista. ;) Jotain uutta, joka kohdentuu nimenomaan hajusteherkille asiakkaille.

Pysykää kuulolla, mun kanavista saatte tiedon ensimmäisten joukossa. :)

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (34)
 1. Minulla on ollut pitkään käytössä (monta pulloa) Novexpert Hyaluroni seerumi. Onkohan tämä Madaran Hyaluron Jelly yhtä kosteuttava? Olen myös miettinyt asiaa, että jos käyttää kasvojen iholle useampaa tehoainetta, seerumia tai öljyä ….. niin tehoaako se parhaiten minkä laittaa iholle ensimmäisenä?

  1. Moikka kukkis,

   Mun iholla Mádara tuntuu kosteuttavammalta, mutta näillä kahdella on myös vähän erilainen funktio. Kumpikin kosteuttaa, mutta Novexpertin seerumi on enemmän anti-age-vaikutteinen. Se on kehitetty vaikuttamaan syvemmällä ihossa ja siinä on enemmän pienempimolekyylistä hyaluronihappoa joka ”pullistaa” ihoa, kuten myös stimuloi ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa. Mádarassa on myös pienimolekyylistä hyaluronihappoa, mutta funktiossa korostuu myös isompi molekyylikoko, jolla saavutetaan ihon pintaa silottava (siis esim karheutta silottava) vaikutus.

   Novexpert mainostaa seerumiaan superkosteuttavana ja siinä onkin todella korkea pitoisuus HA:ta, mutta vaikutus iholla liittyy lopulta muihinkin tekijöihin kuin eri ainesosien pitoisuuksiin. Mä koen, että Novexpert on nimenomaan anti-age-tehotippa eikä sen vetinen koostumus riittäisi yksinään mulle kosteuttajana, kun taas Mádara on enemmän rehellinen kosteustuote. Vaikka Novexpertissa on todennäköisesti enemmän HA:ta kuin Mádarassa, se tuntuu iholla ihan erilaiselta koska se on formuloitu ihoon välittömästi sujahtavaksi nesteeksi, kun taas Mádaran pehmeä koostumus muodostaa ihon pintaan ikään kuin pienen ”tyynymäisen” vaipan, joka vaikuttaa myös siinä ihon ylimmässä pinnassa.

   (Hehe, multa kun kysyy jotain niin harvoin saa lyhyen ja ytimekkään vastauksen 😂)

   jos käyttää kasvojen iholle useampaa tehoainetta, seerumia tai öljyä ….. niin tehoaako se parhaiten minkä laittaa iholle ensimmäisenä?

   Tähän ei ole yhtä vastausta, mutta paras vastaus on: ei. Imeytymiseen vaikuttaa ainesosien molekyylikoko kuten myös se, onko tuotteen koostumuksessa mukana kuljettimia tai absorbtion parantajia. Kun kerrostat tuotteita, niiden kaikkien ainesosat sekoittuvat lopulta toisiinsa ja viimeisenä levitetyn tuotteen pienimolekyyliset ainesosat imeytyvät samalla potentiaalilla kuin ekana levitetyn. Ja samalla periaatteella ekana levitetyn tuotteen suurimolekyyliset ainesosat imeytyvät yhtä hitaasti – tai jäävät yhtä pintaan – kuin viimeisenä levitetyn.

   Joskus aktiiviaineiden imeytyminen on optimaalisin, jos sekaan ei heitä saman tien muita aineita, ja silloin käyttöohjeessa neuvotaan odottamaan x minuuttia ennen seuraavan tuotteen levitystä. Tätä ohjetta kannattaa aina noudattaa, jos haluaa optimoida ihonhoitotuotteiden vaikutuksen.

   1. Kiitos jälleen perusteellisesta vastauksesta ❤

   2. Pitäisikö Novexpertin HA-seerumia käyttää aamulla vai illalla? Käytän myös Novexpertin C-vitamiiniseerumia, kannattaako niitä laittaa päällekkäin vai toista aamulla ja toista illalla?

    Olen jostain syystä saanut sen käsityksen, että HA-tuotteet laitetaan aamulla, koska niiden vaikutus loppuu siihen, kun ne pestään pois. Pitää varmaan lukea tarkemmin sun vanhoja postauksia :)

    1. Pitäisikö Novexpertin HA-seerumia käyttää aamulla vai illalla? Käytän myös Novexpertin C-vitamiiniseerumia, kannattaako niitä laittaa päällekkäin vai toista aamulla ja toista illalla?

     Voi käyttää aamuin illoin, tai vain jompana kumpana :) Tämän seerumin vaikutus ei ole riippuvaine vuorokauden ajasta. Moni tykkää laittaa aamuisin siksi, että HA-seerumi silottaa ja kaunistaa ihoa jonkin verran myös välittömästi, ja tämä bonus halutaan hyödyntää päivällä kun ollaan ihmisten ilmoilla, niin sanoakseni :) Novexpertin HA-seerumi kuitenkin vaikuttaa myös pitkäkestoisemmin, stimuloimalla ihon omaa kollageenin sekä hyaluronihapon tuotantoa (tämä vaikutus on kaikkein pienikokoisimmalla HA-molekyylillä). Sen hyödyn saa siis joka tapauksessa, käytti seerumia aamuisin tai iltaisin.

     Jos käytät HA:ta ja C:tä samanaikaisesti, voit laittaa nämä oikeastaan missä järjestyksessä tahansa. Mä kuitenkin laittaisin HA:n ensin, koska se on nestemäisempää kuin C :)

 2. Muistan, kun Madaran valikoimassa oli vielä se hajustamaton (?) Pihlaja-voide, herkän, kuivan ja ärtyneen ihon hoitoon.
  Heillä oli myös ihania saippuoita.. onkohan vielä..? (Itse käytin vain käsillä ja kropalla, mutta niitä markkinoitiin kasvoillekin.)

  1. Muistan, kun Madaran valikoimassa oli vielä se hajustamaton (?) Pihlaja-voide, herkän, kuivan ja ärtyneen ihon hoitoon.

   Se oli Nokkos-voide, joka lanseerattiin hajusteettomana spin-offina Pihlajalle :)

   Nokkos-voidetta vastaava tuote nykyvalikoimassa on Daily Defence Ultra-Rich Balm. Siinä on käytännössä ihan sama koostumus, mutta nokkosen tilalla muita kasviuutteita kuten lakkaa ja tyrniä. Siinä on todella mieto tuoksu, mutta täysin hajusteeton se ei ole.

   Heillä oli myös ihania saippuoita.. onkohan vielä..?

   Palasaippuat jäivät pois valikoimasta joitain vuosia sitten.

   1. Juu, DD vielä näkyy säilyneen valikoimassa. Sekin on ihan kelpo voide. Mielenkiintoinen kuriositeetti, että se Noora Shingler-yhteistyökuvion Pihlaja oli lanseerattu vain Suomen markkinoille.. vaikka itse firma on latvialainen. Kuinkahan yleisiä vastaavat projektit ovat kosmetiikkakentällä? Odottelen Laveralta samantyylistä, vaikkapa Karkkipäivä-voidetta 😉

    1. Mielenkiintoinen kuriositeetti, että se Noora Shingler-yhteistyökuvion Pihlaja oli lanseerattu vain Suomen markkinoille.. vaikka itse firma on latvialainen. Kuinkahan yleisiä vastaavat projektit ovat kosmetiikkakentällä?

     Joo, se oli tosi spesiaali. En tiedä kuinka yleisiä nämä ovat kansainvälisesti, mutta Suomesta mieleen tulee toinen esimerkki: ranskalainen Acorelle teki nimikkoparfyymin Sara La Fountainille. Kyseinen parfyymi, makean mausteinen Delicious EdP, on muuten mun no. 1 joulutuoksu! Se on täydellinen! En tosin tiedä, oliko Delicious saatavilla Suomen ulkopuolella, mutta se oli joka tapauksessa kehitetty yhteisttössä Saran kanssa ja sitä markkinoitiin Saran tuoksuna :)

     Suomi on muuten Mádaralle suurin markkina Latvian jälkeen, joten siinä mielessä paikalliset vähän erikoisemmatkin markkinointisatsaukset ovat loogisia. Pihlaja-yhteistyön tausta taisi mennä niin, että Noora ja Mádaran Lotte tapasivat ja tulivat niin hyvin juttuun, että ideoivat Nooran nimikkotuotteet :) Nooralla oli tainnut olla haave omista luonnonkosmetiikkatuotteista ja Mádarasta löytyi sopiva kumppani toteuttamaan haave.

     Odottelen Laveralta samantyylistä, vaikkapa Karkkipäivä-voidetta 😉

     Hehheh :) Mun nimikkotuote taitaisi olla öljy 😌 Tai kaksifaasinen kasvovesi. 😘

     1. Okei, kaksifaasinen kasvovesi on hyvä :) Öljymarkkinat alkaa jo olla aika saturaatiossa..

      1. Öljymarkkinat alkaa jo olla aika saturaatiossa..

       Totta tämä kyllä… 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *