Karkkipäivä
Karkkipäivä

MAC Studio Sculpt Superblack Lash

Vihdoin olen kokeillut elämäni ensimmäistä MACin ripsiväriä.

MACiä ei jostain syystä tunneta ripsiväreistään, vaikka merkin valikoimassa on niitä toistakymmentä kappaletta eri versioineen (maskaramarkkinoille vakiintuneet vedenkestävät ja supermustat versiot).

MAC_StudioSculptSuperblackLash_IMG_1383

Studio Sculpt Superblack Lash.

Sain tämän maskaran MACiltä muistaakseni joskus viime keväänä, ja interwebbi tietää kertoa, että se on ilmestynyt MACin valikoimaan viime syksynä. (MACin pressilähetysten mukana ei mielenkiintoista kyllä tule koskaan minkäänlaista tiedotetta näytetuotteista, vaan tiedot on etsittävä itse netistä.) MACin sivun mukaan Upward Lash on viimeisin lisäys merkin maskaraperheeseen, joten olisiko Studio Sculpt Superblack sitten toisiksi uusin..?

Superblack. Ahh, kyllä. Näitä supermustia versioita, joita allekirjoittanut ei ole koskaan ymmärtänyt. Minun ripsissäni ei ole havaitavissa eroa perusmustan ja tosimustan välillä – hädin tuskin edes ruskean ja mustan välillä. ;)

MAC_StudioSculptSuperblackLash_IMG_1385

Studio Sculpt -maskaran ”se juttu” on erikoinen, kuin kahteen hammasrivistöön jakautunut harja. Kunkin harjaksen päässä on vielä haara. En ole koskaan nähnyt tämän muotoista harjaa, ja se aiheutti välittömän uteliaisuuden. Kampamainen muoto antoi odottaa ainakin tehokasta erottelua. Nimi ”sculpt” ei paljasta, onko maskaran tarkoitus tehdä ripsistä pidemmät, paksummat vai kenties kaartuvammat.

MACin sivuilla erikoismuotoillusta harjasta kerrotaan (vapaasti suomennettuna) näin:

”Jokaisessa harjaksessa on haarakärki, joka tarttuu ripsiin tuoden parempaa erottuvuutta, kaartuvuutta ja pituutta. Pieni harja saavuttaa täydellisesti jokaisen uloimman, sisimmän ja alimman ripsen, kermaisen, hiilenmustan koostumuksen hoitaessa ripsiä tekemättä niitä raskaiksi.”

Studio Sculpt Superblack Lash -maskaran avainlupaukset ja Sannin kokemus niiden täyttymisestä:

* Ei paakuta (Jep, ei paakuta)

* Ei varise eikä sotke (Pitää paikkansa, mutta minulla mikään ripsari ei varise tai sotke)

* Kestää koko päivän (Kyllä)

* Erottelee (Ehdottomasti)

* Kaareuttaa (En huomannut)

* Pidentää (En huomaa vaikutusta, kuten en missään pituutta lupaavassa maskarassa)

* Muotoilee (Mitä tämä edes tarkoittaa…?)

* Sopii piilolinssien käyttäjille (En osaa ottaa kantaa)

* Hiilenmusta väri (Ihan tavallinen musta minun mielestäni)

MAC_StudioSculptSuperblackLash_IMG_1237

Aluksi innostuin harjan erottelevuudesta kovasti. Harja todellakin kampaa ripset todella siisteiksi eikä jälki ole yhtään paakkuista. Mutta – tämä harvaripsinen kaipaa volyymia. Ripset jäävät Studio Sculptilla varsin ohuiksi. Volyymia ripsari ei lupaakaan, eli sinällään se toimii kuten lupaa.

Studio Sculpt menettää jonkin verran siisteyttään kun sitä alkaa kerrostaa. Seuraavat kerrokset levittyvät aavistuksen ”nukkaisesti”, eli ripsiin alkaa ilmestyä lievää pörröisyyttä ja havaittavissa on myös ripsien yhteen liimautumista. Ei kuitenkaan mitään varsinaista klimppiintymistä, mutta oma kokemukseni on, että Studio Sculpt tekee kauneinta jälkeä yhdellä kerroksella.

(Kerros = ripsiväriä vedetään ripsiin useampi harjanveto antamatta kuivua välillä.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiken kaikkiaan Studio Sculpt jäi sellaiseksi ”ihan kiva” -ripsarikokemukseksi. Pidän kyllä kovasti erottelevista harjoista, ja harjan kokokin on oikein passeli minun silmäni koolle.

Maskaran hintaa en valitettavasti tiedä, koska MAC ei lähetä tuotteidensa mukana myöskään hintatietoja.

Millaisia kokemuksia teillä on MACin maskaroista?

Kommentit (8)

 1. Kata

  Sun täytyy kokeilla kickseissä myytävää fiberwig maskaraa! Se todellakin pidentää kuituineen minunkin olemattoman mittaisia ripsiä :)

  • Sanni

   Olen kokeillut :) Pidensi muutaman ripsen :D Kuidut eivät vain jostain syystä suostu asettumaan mun ripsissä kuin ihanteellisimmillaan parin hassun ripsen kärkeen.

 2. Elli A

  Kiitos tuosta ”kerroksen” määrittelystä :-) :-) Tästä oli puhetta aikaisemminkin. Yhä mietin, kuka pystyy kerrostamaan ripsiväriä, niin että se pysyy siistinä. Itse en vaan osaa tai sitten mun ripsissä on jotain vikaa. Tosin en mielestäni kaipaa kerrostamista, eli ei ole mitään hätää, mutta silti kiinnostaisi tietää miltä (oikein) kerrostettu ripsari näyttäisi. :-)

 3. Jonttu

  Voisitko kertoa tällaiselle kamera-ummikolle, mitä perusdigikameralla otettu kuva tekee kasvojen mittasuhteille? Itse ainakin huomaan, että leuka ja nenä levenevät huomattavasti (tai sitten näen itseni hyvin paljon toisin ilman kameraa peilistä).

  • Sanni

   Mittasuhteisiin vaikuttaa polttoväli, ei kameran ”laatu”. :) Jos otat kuvan läheltä laajakulmalla, oli kamera sitten perusdigipokkari tai järkkäri, niin kasvot saavat sellaisen kivan ”hevosefektin”, eli nenä ja leuka suurenevat ja kasvot venyvät. Mittasuhteet kaiken kaikkiaan vääristyvät. Ottamalla kuvan kauempaa vaikka 50 mm tai 100 mm:n polttovälillä ovat kasvot paljon normaalimman näköiset. 100 milliä pidetään käsittääkseni ihanteellisena muotokuvien ottamiseen.

   • Jonttu

    Olen ollut huomaavinani itselläni tuota hevosefektiä, kun läheltä kuvailen. Mietin vain, että olenpa kerrassaan kamalan näköinen. :/ Jospa se olisikin sitten tuota polttovälin väärää kokoluokkaa. Mikähän laajakulmakuvan polttoväli on? Onko tuo laajakulma perusasetuksena kuvattaessa?

    • Sanni

     Laajakulma on ”perusasetus” pokkarissa jos et zoomaa.

     • Jonttu

      Ok, tuo taitaa selittää koko homman. Lisät ovat mukavia palkassa mutta hevosannaamalisä on vähemmän mukava valokuvassa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.