Karkkipäivä
Karkkipäivä

MAC-look uusilla luomiväreillä

Ensimmäinen meikki Tukholman MAC-hankinnoilla.

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_2

Liikkuvalla luomella All That Glitters, sisänurkassa ja kulmaluulla Shroom (ei uusi hankinta), luomivaossa Sumptuous Olive ja ulkonurkassa Satin Taupe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hihkuin riemusta meikatessani. Ah, tätä tuttua MAC-laatua..! Frost- ja Veluxe Pearl -laatujen  koostumus on sellaista ihanan ”semi-voidemaisen” tuntuista joka kerrostuu mielettömän hyvin. Sävyt erottuvat luomella toisistaan hyvin vaikka ovatkin neutraaleja.

Tätä laatua kun vertaa vaikka Make Up Storen useimpiin Microshadow-luomiväreihin niin ero on kuin päivällä ja yöllä. MUSin Microshadow-luomivärien laatu on kummastuttanut minua läpi koko kosmefriikin elämäni. Useat niistä ovat todella kuivia ja pigmentti tarttuu iholle huonosti. Kun yrität kerrostaa sävyä, lähtee aiempi kerros siveltimen mukana. Aaarghh!! MACin Lustre-laatu muistuttaa tätä koostumusta, ja siksi välttelenkin sitä MAC-ostoksilla (ja kysyttäessä keltä tahansa MAC-fanaatikolta vastaisivat useimmat heistä samoin…. ). Onneksi Lustret ovat MACin valikoimassa vähemmistössä.

Koostumusasiat ovat sellaisia, joita voisin pohtia maailman tappiin. Miksi joku firma haluaa valmistaa huonoja, kuivia ja pöllyäviä luomivärejä? Miksi MAC valmistaa Lustrea kun se pystyy myös Frostin, Satinin ja Veluxe Pearl’in kaltaiseen laatuun? Ja miksi Make Up Store on valmistaa Microshadow-laatua kun heillä on myös huomattavasti parempi Cybershadow-laatu..? Ei voi kuin ihmetellä.

MAC_paletti040614

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä swatcheja halukkaille. :) Eivät näytä yhtään tylsiltä vaikka neutraaleja ovatkin.

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_colorchart

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_1

.

idMAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive

Kasvoilla Flow Kosmetiikan mineraalimeikkipohja ja Zuiin Mango-poskipuna ja huulilla MACin Patentpolish Lip Pencil sävyssä Innocent (saatu blogin kautta).

Unohdin kuvata tuon Patentpolish -huulikiillon, joten tässä vähän huonolaatuinen kuva lehdistötiedotteesta (sävy Innocent ylimpänä):

MACPatentPolish

Nythän näitä jumbokynä-huulikiiltoja alkaa olla kaikilla merkeillä Cliniquen Chubby Sticksien saavuttaman jättimenestyksen vanavedessä. (Toki kynän muotoon pakattuja huulikiiltoja on ollut olemassa jo ennen Chubby Sticksejäkin, mutta samat ”keksinnöt” ilmestyvät markkinoille aina aika ajoin uudestaan, ja Cliniquen Chubby Sticks -formulointi oli niin onnistunut että tämä huulikiiltomuoto nousi uuteen suurkukoistukseen.)

En ole monia stick-huulikiiltoja itse kokeillut, joten en osaa MACin omia verrata muihin, mutta minun huulillani tämä tuntui oikein miellyttävän huulirasvamaiselta. Innocent on toimiva nudebeige sävy, ja jälki on minun huulillani kauniin tasainen. Temptalian Christine ei näyttänyt olevan vakuuttunut näiden laadusta.

Oletteko te ihastuneet ”pullukkakynä-huulikiiltoihin”?

Kommentit (18)

 1. Petra / Viilankantolupa

  Mulla kesti pitkään päästä sinuiksi Lustre-laadun kanssa, mutta kun hiffasin käyttää sitä vastaväritekniikalla, aloin tykätä. Laitan kiireessä pohjustukseksi harmaan Paint Potin ja painelen siihen päälle kultaista Lustre-luomiväriä ja lopputuloksessa näkyvät jännästi molemmat värimaailmat. Mutta tavallisena luomivärinä yksinään Lustret eivät kyllä ole parhaimmillaan, siinä olen samaa mieltä. :)

  Ilokseni postauksen alussa luki ”ensimmäinen meikki”, näitä kokkailuja on siis tulossa lisää? Jee! :)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  • Sanni

   Laitan kiireessä pohjustukseksi harmaan Paint Potin ja painelen siihen päälle kultaista Lustre-luomiväriä ja lopputuloksessa näkyvät jännästi molemmat värimaailmat.

   Kiitos vinkistä! :)

   Ilokseni postauksen alussa luki “ensimmäinen meikki”, näitä kokkailuja on siis tulossa lisää? Jee! :)

   Varmaan on tulossa lisää, mutta ilmaisu ’ensimmäinen’ viittasi tässä tapauksessa konkreettisesti ensimmäiseen meikkauskertaan uusilla luomiväreillä. :)

 2. Aidan

  Moikka!
  Tämä kysymys ei nyt varsinaisesti juuri tähän postaukseen liity, mutta haluaisin kysyä tätä sulta, kun kammoan kosmetiikkaosastojen myyjiä.
  Mulla on ripsienpidennykset, ja niiden vuoksi pitäisi käyttää kasvoilla öljyttömiä tuotteita. En ole mikään kosmetiikkahifistelijä, ja käytänkin varsinkin ihonhoitotuotteissa ihan markettitavaraa. Voisitko kertoa mitkä sanat niissä tuotesisältölistoissa viittaavat öljyihin? Tähän mennessä ainoastaan kasvorasvoista olen löytänyt helposti tuotteita, joissa suoraan lukee, että on öljytön. Haluaisin varmistaa esim. silmänympärysvoiteiden ja luomille laitettavien meikkien öljyttömyyden.
  Kiitos jos jaksat vastata!

  • Sanni

   Voisitko kertoa mitkä sanat niissä tuotesisältölistoissa viittaavat öljyihin?

   Tietysti ainakin kaikki sellaiset, joissa on sana ’oil’, mutta niiden lisäksi on aika pitkä listä öljyn kaltaisia ainesosia joita arvelen ripsienpidennysten käyttelijöiden myös haluavan vältellä. Valitettavasti en pysty kattavaa tällaista listaa kirjoittamaan, mutta mineraaliöljyistä yleisimpiä ovat:
   PARAFFINUM LIQUIDUM
   PARAFFIN
   PETROLATUM
   ISOPARAFFIN (yleensä edessä C+numero)
   ISODODECANE
   ISOHEXADECANE
   ISOEICOSANE
   SYNTHETIC WAX
   OZOKERITE
   CERA MICROCRISTALLINA

   Ja sitten on vielä kaikki lukuisat silikoniyhdisteet jotka nekin ovat öljyn kaltaisia, en tiedä yhtään liuottavatko ne mahdollisesti ripsienpidennyksiä. Silikoneista yleisimpiä ovat DIMETHICONE, DIMETHICONOL, AMODIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE ja CYCLOHEXASILOXANE. Monet tunnistaa ’silicone’ tai ’dimethicone’ -sanasta nimessä, mutta on myös paljon silareita joissa näitä tunnusmerkkejä ei ole.

   • Aidan

    Oh my! Ajattelinkin, että ei tämä öljyjen välttely varmaan ihan yksinkertaista taida olla.

    Kiitos kamalasti! Otan tämän listan puhelimeen talteen. :)

 3. Meu

  Jotenkin valloittava tuo hillitty kiilto silmämeikin pinnassa – näyttää varmaan mielettömältä kesäauringossa! ^_^

  Mä olen huulimeikkifriikki, muilla jutuilla en osaa/jaksa leikkiä, mutta huulilla pitää aina olla jotain. Ei vähiten sen takia, että luonnollinen huulten väri on hyvin kalvakka ja ”veretön”, joten vaikka iho on meikittäkin hyvä ja kulmat ja ripset suht tummat, onnistun näyttämään ihan haamulta ilman mitään huulilla. :b Huulikiillot ovat aina olleet korkeammassa arvossa kuin huulipunat siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä on helpompi lisätä ilman peiliä (tai ehkä tämä on vaan tottumuskysymys? Tai johtuu siitä, että ne huuliPUNAt joita päädyn ostamaan ovat yleensä aika voimakkaita värimaailmaltaan ja vaativat täten tarkkuutta).

  Viime syksynä osui Briteissä silmään Soap&Glory -merkin huulikiiltopuna (Gloss Stick), joka piti napsaista mukaan, koska idea kuulosti niin näppärältä. Vähän kuin laittaisi huulirasvaa, mutta saakin samalla huulikiiltomaisesti väriä. Ei tarvitse ”dippailla” julkisilla paikoilla ja pelätä että joku katsoo hassusti… :D (Kärsin ahdistuksesta sosiaalisissa tilanteissa, ja kyllä vaan, tuollaisetkin jutut saattavat laukaista paniikin : ) Nyttemmin olen tutustunut myös muiden merkkien vastaaviin, koska ne nyt vaan on niin näppäriä! LOVE! ^_^ Viimeisin hankinta oli Pixi-merkin Tinted Brilliance Balm, joka kai on tosiaan olevinaan enemmänkin huulivoide kuin -kiilto, mutta pigmenttirikkaus sanoisi muuta. Parasta näissä on, että ne muuttavat hetken päästä väriä huulilla. :D Kuulostaa ihan hullulta, enkä itse uskonut koko juttua ennen kuin hämmennyin peilin edessä ihan totaalisesti laitettuani sellaista hyvin ruskean malvan väristä huulille – peilikuvalle olikin kehittynyt tästä täydellinen, ruusuisen pehmeä puna. Tiedä sitten mihin moinen perustuu (Pixin mainospuheiden mukaan reaktioon ihon pH-tason kanssa), mutta toimii mulla! ^_^

  Huh mikä romssu tästä tuli. Huulimeikit saa aina sanaisen arkun ylivuotamaan!

  • Sanni

   Huulikiillot ovat aina olleet korkeammassa arvossa kuin huulipunat siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä on helpompi lisätä ilman peiliä

   Samaa mieltä, juuri tämän vuoksi minäkin käytän enemmän huulikiiltoja.

   Noita ”huulikiiltopuna” -tyyppisiä huulipunia olen minäkin suosinut. Esim. Cliniquen Butter Shine -punat ovat hyväksi havaittuja sellaisia. :) Rasvaisempia ja paksumpia kuin Chubby Stickit, enemmän huulipunamaisempia mutta kuitenkin huulirasvamaisen pehmeitä huulilla.

   Mitä noihin väriä vaihtaviin puniin tulee, en minäkään tiedä mihin se perustuu mutta kyllä ne toimii :) Moni ikätoverini saattaa muistaa 90-luvun vihreät ”taikahuulipunat” jotka hylsyssä oli vihreitä ja huulille levittäessä muodostui syvä karmiininpunainen sävy. Spooky! ^_Å :D

   Huh mikä romssu tästä tuli. Huulimeikit saa aina sanaisen arkun ylivuotamaan!

   I feel you! :) Paitsi omalla kohdallani arkun avaavat luomivärit <3

   • Meu

    Cliniqueen en olekaan merkkinä vielä tutustunut, kiitos vinkkauksesta! Ihan kuin muka tarvitsisin uusia huulijuttuja, uh oh… :D ^-^;

 4. Elina

  Mäkin pääsin vihdoin tutustumaan meikki-macien maailmaan, kun eilen nappasin Helsingin stockalta mukaani 239:n. Oon porukoiden luona, ja täällä mulla on nyt mukana pelkästään UD:n Naked Basics, mutta en malta odottaa, että pääsen täältä kotiin testaamaan, mitä siveltimellä saa aikaan esim. VLD:n Nudien kanssa! En oikein ole oppinut tulemaan toimeen tuon paletin kanssa, ja hämmästelinkin kun itse kehuit paletin laatua niin vuolaasti, mutta jospa minäkin tän uuden siveltimen myötä nyt saisin paletista edes vähän enemmän irti. :)

  • Sanni

   Onnittelut 239-vauvan johdosta! :) Toivottavasti lapsesta tulee rakastettu ^_^

   …muistutan kuitenkin, että mitä pigmenttiin tulee, ei mikään väline tuo sitä paremmin esiin kuin vaahtomuoviapplikaattori… ;) Eli jos ongelmanasi on pigmentin irti saaminen, on paras ratkaisu siihen vanha kunnon vaahtomuovi”suti”. :) Häivyttelyt sitten tietenkin kunnon siveltimellä.

   • Elina

    Kiitos vinkistä! Onko sulla jotain tiettyä applikaattorisuosikkia?

    • Sanni

     H&M:llä oli ennen ihan sairaan hyviä pitkävartisia, mutta laatu muutettiin. Pitkävartiset ovat parhaita, mutta hyvän sellaisen puutteessa joudun sanomaan, että mun lemppareita ovat Anttilan kosmetiikkaosastolla myytävät, nimettömät (pakkauksessa ei ole mitään merkkiä!), lyhytvartiset halpis-vaahtomuoviapplikaattorit. Pakkauksessa taitaa olla 10 ja hinta on jotain viiden euron kieppeillä. Vaahtomuovipäiden laatu vaihtelee ihan sikana, ja noissa Anttilan omissa on mielestäni hyvä, jämäkkä mutta samalla sopivan pehmeä ja kestävä pää. Monet surkeat on kokeiltu mutta noita Anttilan applikaattoreita olen ostanut jo monta pakkausta.

     Jos Diorin vaahtomuoviapplikaattoreita olisi pitkävartisina ja irtomyynnissä ostaisin pelkästään niitä…. ^_^

 5. Salla

  Kaunis meikki! Mä olen kyllä Temptalian kanssa tosi monesti täysin eri mieltä, niin nytkin. Mulla on yksi Patentpolish ja laatu on mielestäni loistava :) Kosteuttavan huulirasvamainen, mutta väriä tulee kuitenkin reilusti. Aion ehdottomasti hankkia toisen sävyn kun nyt kesäkuussa ilmestyvässä Sharon Osbournen kokoelmassa niitä on, jos siis ehdin apajille ajoissa ;)

 6. Charming Nails

  Ihana meikki! Sopii niin hyvin sulle! Tykkään tosi paljon MAC luomiväreistä mutta esim. tuollainen meikki ei sovi mulle vaikka kuinka haluaisi. Metallinen kiilto on liikaa ja korostaa velttoa ihoa liikaa, nyyh :( onneksi voi laittaa liikkuvalle luomelle Satin taupea ja varjostukset tehdä esim. matte Handwrittenillä. Onneksi MACilla on loistavia mattaisia luomivärejäkin! Niitä tosin on aika vähän ja laatu heittelee. Pääsisipä joskus taas MAC pisteelle! Olen iloinen kuitenkin siitä että pahimpina JK/MAC vuosina tuli haalittua kaikki parhaat ja kalliit MAC tuotteet, nyt niistä voi sitten nautiskella kun pahin huuma on ohi *_*

  • Sanni

   Olen iloinen kuitenkin siitä että pahimpina JK/MAC vuosina tuli haalittua kaikki parhaat ja kalliit MAC tuotteet, nyt niistä voi sitten nautiskella kun pahin huuma on ohi *_*

   Asenne kohdallaan CN! :) <3

 7. anonymous

  kiiiiitos kiitos kiitos postaustoiveen toteuttamista, ja vielä näin hurjan nopeasti! ollut hieman vähemmän hyvä viikko, joten ilahdutti valtavasti, kun olit tehnyt meikkipostauksen ja vieläpä noilla sävyillä, joiden hankintaa itsekin harkitsen ^^ (köyhänä opiskelijana on pakko harkita tarkkaan :D) tosi hyvä muuten kun sun ihon sävy on aika lähellä omaani, niin sävyistä saa paljon paremman kuvan kuin jos vain katsoisi ulkomaisten meikkiblogien kuvia ja swatcheja, jotka näyttävät järjestään aina aivan erilaisilta kuin mitä sävyt omalla iholla ovat.

  kauniita meikkejä, kiitos vielä postaustoiveen toteuttamisesta ^^

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla kuinka ilahduit, anonymous! :)

 8. Nimetön

  Hiano!
  Tykkään noista crayon-punista. Isadoran ja Cliniquen tuntuma on paras!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.