MAC-look uusilla luomiväreillä

Ensimmäinen meikki Tukholman MAC-hankinnoilla.

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_2

Liikkuvalla luomella All That Glitters, sisänurkassa ja kulmaluulla Shroom (ei uusi hankinta), luomivaossa Sumptuous Olive ja ulkonurkassa Satin Taupe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hihkuin riemusta meikatessani. Ah, tätä tuttua MAC-laatua..! Frost- ja Veluxe Pearl -laatujen  koostumus on sellaista ihanan ”semi-voidemaisen” tuntuista joka kerrostuu mielettömän hyvin. Sävyt erottuvat luomella toisistaan hyvin vaikka ovatkin neutraaleja.

Tätä laatua kun vertaa vaikka Make Up Storen useimpiin Microshadow-luomiväreihin niin ero on kuin päivällä ja yöllä. MUSin Microshadow-luomivärien laatu on kummastuttanut minua läpi koko kosmefriikin elämäni. Useat niistä ovat todella kuivia ja pigmentti tarttuu iholle huonosti. Kun yrität kerrostaa sävyä, lähtee aiempi kerros siveltimen mukana. Aaarghh!! MACin Lustre-laatu muistuttaa tätä koostumusta, ja siksi välttelenkin sitä MAC-ostoksilla (ja kysyttäessä keltä tahansa MAC-fanaatikolta vastaisivat useimmat heistä samoin…. ). Onneksi Lustret ovat MACin valikoimassa vähemmistössä.

Koostumusasiat ovat sellaisia, joita voisin pohtia maailman tappiin. Miksi joku firma haluaa valmistaa huonoja, kuivia ja pöllyäviä luomivärejä? Miksi MAC valmistaa Lustrea kun se pystyy myös Frostin, Satinin ja Veluxe Pearl’in kaltaiseen laatuun? Ja miksi Make Up Store on valmistaa Microshadow-laatua kun heillä on myös huomattavasti parempi Cybershadow-laatu..? Ei voi kuin ihmetellä.

MAC_paletti040614

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä swatcheja halukkaille. :) Eivät näytä yhtään tylsiltä vaikka neutraaleja ovatkin.

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_colorchart

MAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive_1

.

idMAC_AllThatGlitters_SatinTaupe_SumpOlive

Kasvoilla Flow Kosmetiikan mineraalimeikkipohja ja Zuiin Mango-poskipuna ja huulilla MACin Patentpolish Lip Pencil sävyssä Innocent (saatu blogin kautta).

Unohdin kuvata tuon Patentpolish -huulikiillon, joten tässä vähän huonolaatuinen kuva lehdistötiedotteesta (sävy Innocent ylimpänä):

MACPatentPolish

Nythän näitä jumbokynä-huulikiiltoja alkaa olla kaikilla merkeillä Cliniquen Chubby Sticksien saavuttaman jättimenestyksen vanavedessä. (Toki kynän muotoon pakattuja huulikiiltoja on ollut olemassa jo ennen Chubby Sticksejäkin, mutta samat ”keksinnöt” ilmestyvät markkinoille aina aika ajoin uudestaan, ja Cliniquen Chubby Sticks -formulointi oli niin onnistunut että tämä huulikiiltomuoto nousi uuteen suurkukoistukseen.)

En ole monia stick-huulikiiltoja itse kokeillut, joten en osaa MACin omia verrata muihin, mutta minun huulillani tämä tuntui oikein miellyttävän huulirasvamaiselta. Innocent on toimiva nudebeige sävy, ja jälki on minun huulillani kauniin tasainen. Temptalian Christine ei näyttänyt olevan vakuuttunut näiden laadusta.

Oletteko te ihastuneet ”pullukkakynä-huulikiiltoihin”?

Kommentit (18)
 1. Petra / Viilankantolupa
  8.6.2014, 09:54

  Mulla kesti pitkään päästä sinuiksi Lustre-laadun kanssa, mutta kun hiffasin käyttää sitä vastaväritekniikalla, aloin tykätä. Laitan kiireessä pohjustukseksi harmaan Paint Potin ja painelen siihen päälle kultaista Lustre-luomiväriä ja lopputuloksessa näkyvät jännästi molemmat värimaailmat. Mutta tavallisena luomivärinä yksinään Lustret eivät kyllä ole parhaimmillaan, siinä olen samaa mieltä. :)

  Ilokseni postauksen alussa luki ”ensimmäinen meikki”, näitä kokkailuja on siis tulossa lisää? Jee! :)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  1. Laitan kiireessä pohjustukseksi harmaan Paint Potin ja painelen siihen päälle kultaista Lustre-luomiväriä ja lopputuloksessa näkyvät jännästi molemmat värimaailmat.

   Kiitos vinkistä! :)

   Ilokseni postauksen alussa luki “ensimmäinen meikki”, näitä kokkailuja on siis tulossa lisää? Jee! :)

   Varmaan on tulossa lisää, mutta ilmaisu ’ensimmäinen’ viittasi tässä tapauksessa konkreettisesti ensimmäiseen meikkauskertaan uusilla luomiväreillä. :)

 2. Moikka!
  Tämä kysymys ei nyt varsinaisesti juuri tähän postaukseen liity, mutta haluaisin kysyä tätä sulta, kun kammoan kosmetiikkaosastojen myyjiä.
  Mulla on ripsienpidennykset, ja niiden vuoksi pitäisi käyttää kasvoilla öljyttömiä tuotteita. En ole mikään kosmetiikkahifistelijä, ja käytänkin varsinkin ihonhoitotuotteissa ihan markettitavaraa. Voisitko kertoa mitkä sanat niissä tuotesisältölistoissa viittaavat öljyihin? Tähän mennessä ainoastaan kasvorasvoista olen löytänyt helposti tuotteita, joissa suoraan lukee, että on öljytön. Haluaisin varmistaa esim. silmänympärysvoiteiden ja luomille laitettavien meikkien öljyttömyyden.
  Kiitos jos jaksat vastata!

  1. Voisitko kertoa mitkä sanat niissä tuotesisältölistoissa viittaavat öljyihin?

   Tietysti ainakin kaikki sellaiset, joissa on sana ’oil’, mutta niiden lisäksi on aika pitkä listä öljyn kaltaisia ainesosia joita arvelen ripsienpidennysten käyttelijöiden myös haluavan vältellä. Valitettavasti en pysty kattavaa tällaista listaa kirjoittamaan, mutta mineraaliöljyistä yleisimpiä ovat:
   PARAFFINUM LIQUIDUM
   PARAFFIN
   PETROLATUM
   ISOPARAFFIN (yleensä edessä C+numero)
   ISODODECANE
   ISOHEXADECANE
   ISOEICOSANE
   SYNTHETIC WAX
   OZOKERITE
   CERA MICROCRISTALLINA

   Ja sitten on vielä kaikki lukuisat silikoniyhdisteet jotka nekin ovat öljyn kaltaisia, en tiedä yhtään liuottavatko ne mahdollisesti ripsienpidennyksiä. Silikoneista yleisimpiä ovat DIMETHICONE, DIMETHICONOL, AMODIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE ja CYCLOHEXASILOXANE. Monet tunnistaa ’silicone’ tai ’dimethicone’ -sanasta nimessä, mutta on myös paljon silareita joissa näitä tunnusmerkkejä ei ole.

   1. Oh my! Ajattelinkin, että ei tämä öljyjen välttely varmaan ihan yksinkertaista taida olla.

    Kiitos kamalasti! Otan tämän listan puhelimeen talteen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *