Karkkipäivä
Karkkipäivä

MAC-artisti auttaa!

MACillä on nettisivuillaan loistava palvelu kuluttajille. Voit ottaa yhteyttä meikkiartistiin jos tarvitset apua minkä tahansa MAC-tuotteen käytössä. Ostit luomivärin mutta et keksikään miten sitä käyttää tai mihin muihin sävyihin yhdistäisit? Mietit mikä meikkivoidesävy voisi sopia sinulle? Ei hätää, naputtele viesti MAC-artistille ja saat vastauksen yleensä vuorokauden sisällä!

MAC Cosmetics: Email An Artist

Sivuilla on myös mahdollisuus live-chattiin meikkiartistien kanssa, jos tarvitset välitöntä apua. Eikö ole mahtavaa palvelua?
Itse olen kysynyt vinkkejä muutamien luomivärisävyjen käyttöön, ja voisin esitellä blogissa artistien suosittelemia lookkeja. Tässä ensimmäinen niistä, joka on ehkä liiankin näyttävä mun makuun. Toki olisin voinut säädellä ilmeen dramaattisuutta laittamalla mustaa hieman vähemmän, tai jättämällä sen pelkkiin rajauksiin. Katsokaapa miten järjettömän voimakkaasti punaoranssi korostaa silmän sinisyyttä! En ole tehnyt kuvien väriin minkäänlaista käsittelyä!

MAC Coppering & Plum DressingTässä MAC-artistin antamat ohjeet meikin tekoon:

1. Coppering liikkuvalle luomelle
2. Plum Dressing luomivakoon
3. Hush kulmaluulle
4. Black Tied rajaukseksi ylä- ja alaluomelle sekä luomivaon ulkonurkkaan
5. Smolder sisärajaukseen


Minulla ei tietenkään ole kaikkia mahdollisia MACin sävyjä, joten osa piti korvata. Korvasin Hushin MACin Seedy Pearlilla ja Black Tiedin Urban Decayn Oil Slickillä, joka on käytännössä identtinen, kimaltava musta.
Levitin Copperingia (metallinen kuparioranssi, ihan mieletön sävy!) koko liikkuvalle luomelle ja Plum Dressingiä (viininpunainen luumun sävy) luomivakoon. Häivytin Plum Dressingin rajaa Seedy Pearlilla (hyvin hento, viileä vaaleanpunainen) ja levitin kulmaluun korkeimpaan kohtaan vaaleanpunertavaa highlight-sävyä Diorin Tropical Light -paletista. Tein yläluomelle kapean rajauksen Oil Slickillä ja levitin sitä paksummin alaluomelle. Tein Oil Slickillä V:n muotoisen varjostuksen ulkonurkkaan. Lisäsin alaluomen vesirajaan Smolderia.

Netistä löytyy myös sivusto, jonne on koottu sadoittain MAC-artistien (ja yksityishenkilöidenkin) ehdotuksia eri MAC-sävyjen yhdistelyyn. Jos siis kaipaat inspiraatiota, suuntaa tuonne ”sävykirjastoon”! Sävyt löytyvät aakkosjärjestyksessä, eli jos haluat etsiä vinkkejä vaikkapa Moon’s Reflectionin käyttöön, klikkaat M-kirjainta ja selaat hakemasi sävyn kohdalle. Sivuilta löytyy myös laaja arkisto MACin ”Face Chartteja” eli valmiita, piirrettyjä meikkikokonaisuuksia eri lookkeihin.

MAC Color Combinations

Kommentit (13)

 1. Anonymous

  Olisiko mahdollista laittaa niin että vain yksi postaus on alussa näkyvissä? Kuvia on niin paljon että kone latailee harmistuttavan paljon… Ihana blogi muutoin. :)

 2. Charming Nails

  Ihan MIELETTÖMÄN upea meikki! Tykkään tosi paljon!
  Kiitos tuosta toisesta linkistä, täytyy lukea myöhemmin ajan kanssa, noista saa kyllä hyviä ideoita.

 3. muumi_otus

  Todellakin upea meikki! Harvinaisen näyttävä. Ei uskois että värejä ei oo käsitelty koneella mitenkään.

 4. Anonymous

  Vau !! Vinkkejä nyt, mistä saan nuo MACit edullisesti? :D

 5. Inkivääri

  Anonyymi – en itse pidä sellaisista blogeista joissa näkyy vain yksi postaus per sivu, joten en valitettavasti halua muuttaa omankaan blogini asetuksia sellaisiksi. Se on tietysti ikävää jos kuvien latailuun menee aikaa. :/

  Anonyymi 2 – MACejä et saa "edullisesti" oikeastaan mistään, mutta nettikaupat kuten Brigettes Boutique ja All Cosmetics Wholesale myyvät MACiä Suomen hintoja halvemmalla. Heidän valikoimansa vaihtelee ja kattaa vain murto-osan MACin oikeasta valikoimasta. Ebaylta voit tietysti myös yrittää metsästää tärppejä, mutta kannattaa pitää mielessä että hyvin suuri osa eBaylla myydyistä MAC-tuotteista on feikkejä.

 6. Elina

  Tosi kaunis sävy tuo coppering… piti vissiin lähtiä ostoksille..

 7. milipili

  Hieno, mulle kanssa!

 8. Anonymous

  Upeat meikit kyllä! Erityisesti ihastelen kyllä miten siun silmät on niin siniset ja valkoinen osa niin — valkoinen! harvoin näkee silmiä joissa valkoisessa ei olisi verisuonia tai muuta punoitusta

 9. Inkivääri

  Anonyymi – hih, kiitoksia, mutta totuus on toinen… kyllä munkin silmissä on verisuonia, ja runsaasti onkin, mutta yritän poistella kuvista pahimmat. Arvelen että blogia on miellyttävämpi katsella ilman lähikuvia katkeilleista verisuonista… ^_^

 10. Anonymous

  Pieni ystävällinen vinkki blogisi asetuksiin. Olisi mukava jos yhdellä sivulla olisi vähemmän juttuja, nyt kun tulee sen miljoona kuvaa niin lataaminen kestää ja lukeminen on todella takkuisaa. Yhdellä sivulla kun olisi vaikka 5 päivitystä, niin lukeminen olisi antoisampaa ja jaksaisin vierailla täällä useammin, kun joka kerta ei tarvitse odottaa puoli päivää jo lukemiensa juttujen latautumista.

 11. Inkivääri

  Anonyymi – kiitos palautteesta. Ymmärrän kyllä että kuvien latautuminen voi olla ongelma. Yksi keino on klikata uusinta (tai haluamaansa otsikkoa) niin sivulle latautuu vain se yksi postaus.

  Pitänee järjestää asetuksista äänestys, jos tuo latautuminen on useammalle ongelma. Itse vaan tykkään blogeista joissa on yhdellä sivulla mahdollisimman paljon postauksia. Sivuja on kivempi selata.

 12. HeidiB

  Aivan mahtava meikki! Sopii todella hyvin sun silmien väriin ja muotoon. Itsekään en ehkä ihan päivämeikiksi tätä laittaisi, mutta iltaviettoihin sopisi todella hyvin :)

 13. Minttu

  Kiva nähdä kuvia Macin luomiväreistä. Niitä on varmaan satoja jos lasketaan LEt mukaan:). Kaikki mainitsemasi ovat aina vain sinisilmäisille; kyllä Suomessa on paljon ruskeasilmäisiäkin.) Itsellä todella tummat.
  Vaikea tilata koska Macin ”nimet” eivät kerro mitään.
  Täällä ei Macia, joten voin tilata vain esim.ACW:lta.
  Siellä paljon LE:itäkin. Onkohan jollain Maciin hurahtaneella bloggarilla ruskeat silmät ja tummat hiukset? En muuten omista yhtään Mac luomiväriä:). Poskipunia on ja 2 huulipunaa ja 1 lipglass; ihana viva la glam Cyndi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.