Maapähkinäsuklaakakku vhh-jouluun

Tein tänään joulukakun! :)

Maapähkinäsuklaakakku a.k.a Reese’s-kakku.

Maapahkinasuklaakakku_8

Ei tullut lainkaan paha :)

”Inspiraationa” kakulle toimivat Atkins-versiot Reese’s-suklaista, joita minulle on jäänyt yli viime joulun iHerb-makeistilauksesta. (Päivämääräkin oli jo mennyt noissa Atkins-Reeseseissä elokuussa… :P Sitä parempi syy käyttää ne nyt!)

Maapahkinasuklaakakku_suklaat

Lapsena rakastin Reese’s-suklaita, joita Amerikan tätini aina lähettivät joulupaketeissa. Sittemmin niihin tuli lievä väsymys, taisinpahan joinain jouluina ahmia niitä vähän liikaakin… ^_^ Mutta kyllä maapähkinävoisuklaata vieläkin saattaa silloin tällöin tehdä mieli. Ihan hauskaa että näitä klassikoita löytyy vhh-versionakin. En voi väittää että maku ihan hurjasti eroaisi alkuperäisestä.

Maapahkinasuklaakakku_2

Kakkupohjan ohje on Annika Rognebyn Karpin leivontakirjasta. Tuunasin Annikan kardemummakakkuohjeen suklaiseksi versioksi. Rasvaa ja makeutusta käytin alkuperäisohjetta vähemmän, ja olisin voinut käyttää vieläkin vähemmän. Maapähkinäsuklaat kun vielä makeuttivat taikinaa.

Vhh-Maapähkinäsuklaakakku

3 kananmunaa

1,2 dl erytritolia

1,5 dl mantelijauhetta

0,75 dl leivontaproteiinijauhetta

2 rkl kaakaojauhetta (no saattoi mennä enemmänkin :))

2 tl leivinjauhetta

80 g sulatettua voita

1 dl kuumaa vettä

7 Atkins Peanut Butter Cup -suklaata

Vatkaa munat ja makeutusaine kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Sekoita voi ja lämmin vesi. Kaada taikinan joukkoon. Murustele kaksi Reese’s maapähkinäsuklaakiekkoa ja sekoita taikinaan. Saa toki murustella enemmänkin jos haluaa oikein suklaisen kakun! :D Kaada taikina kuivakakkuvuokaan (1,5 litraa).

Laita kakku paistumaan uuniin 175 asteeseen. Taikina on todella nestemäistä, eli jos tässä vaiheessa laittaisi koristeita päälle, ne uppoaisivat taikinaan.

Paista kakkua 30 minuuttia. Ota uunista ja koristele pinta Peanut Butter Cupeilla. Paista kakkua vielä 15 minuuttia. (Itse laitoin vuoan päälle tässä vaiheessa folion sillä kakun pinta oli jo aika tummunut.)

Maapahkinasuklaakakku_4

”Älä tule paha kakku tule hyvä kakku” :)

Maapahkinasuklaakakku_7

Kakku valmiina. Nuo suklaat näyttää sulaneina ihan Pim’s-kekseiltä..! :D

  Maapahkinasuklaakakku_6

Kakku tuntui vuoasta irrottaessa kovalta ja jämäkältä, ja mietin että näinköhän tästä tuli nyt liian kuiva kun käytin vähemmän rasvaa ja makeutusta kuin ohjeessa luki (Annikan ohjeessa 1,5 dl erytritolia ja 100 g voita). Haukkaisu palasta osoitti huolen turhaksi – kakku on todella mehevä ja maukas! :)

Aikeissa on vielä tehdä jouluksi makadamiapähkinä-maustekakku ja luumu-muffineita. Meidän äiti tykästyi viime jouluna niin kovasti minun vhh-versioihini joululeivonnaisista, että tänä jouluna minä vastaan kokonaan leivontapuolen herkuista! :) Siskoni luovutti, ”No en mä sitten tee enää pipareita tänä vuonna kun ei niitä kukaan syönyt viimeksikään…” Muu perhe ei siis todellakaan jaa ruokavaliotani, mutta näköjään herkut maistuu… :D

Mites muut vhh:laiset, vaihdatteko jouluna ”vapaalle” ja syötte normiherkkuja vai tuleeko väsättyä omia vhh-versioita?

 

Kommentit (20)
  1. Ihan mielenkiinnosta, mitä muuten syöt joulupöydästä? Kalaa taitaa sulla ainakin mennä paljon, mutta huomioiko sukulaiset muuten sun ruokavaliota mitenkään? Itse olen kasvissyöjä, joten muiden joulupöytiin saa melkein tuoda omat ruuat, ellei halua syödä pelkkää porkkanalaatikkoa.

    1. mitä muuten syöt joulupöydästä?

      Kalaa tosiaan vaikka minkä laista, ja laatikoista lanttua ja punajuuri-bataattia. Ja sitten tietysti oheistilpehööriä niinkuin rosollia ja sienisalaattia. Riisipuuron korvasin viime vuonna ohrapuurolla (korkeahiilaristahan sekin mutta kuitenkin hitaampaa kuin puuroriisi) mutta tänä vuonna joulupuuroksi valmistuu kookospuuroa. Nam! :)

      huomioiko sukulaiset muuten sun ruokavaliota mitenkään?

      Meidän joulupöydässä kokoontuu muutenkin aikamoinen ruokavalioiden kirjo, niin jokaisen kohdalla on jotain huomioon otettavaa..! :D Nuorin sisko on vegaani, keskimmäinen ”tavallinen” kasvissyöjä ja minä sitten vhh-kala-kasvissyöjä. Ja kinkun syöjiäkin pöydästä löytyy. Kaikille on tarjontaa. :) Laatikot on meillä tehty vegaaneina jo monta vuotta.

      Miehen vanhemmat ovat ottaneet mun ruokavalion huomioon alusta saakka, todella huomaavaista heiltä. Anopilla on usein samasta jälkiruoasta ”normi”versio ja sitten sokeroimaton ja vehnäjauhoton versio minulle.

  2. Siis mä melkein tipuin tuolilta, sokerittomia peanut butter cupeja!!? Tilaan välittömästi. Resepti kuulostaa niin suussasulavalta, että on ihan pakko kokeilla! Paitsi, että eryt…MIKÄ? :)

    1. Erytritoli on sokerialkoholi, lähes kaloritonta ja hyvin matalahiilihydraattista. Sen makeus on n. 70% sokerin makeudesta. Koostumus on kiteinen ja näyttää ihan samalle kuin sokeri. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *