Maailman kevyin ja helpoin hoitoaine: viinietikka

Tämä ei ole minulle mikään uusi löytö. Mutta nyt on aika tuoda se esiin eri tavalla kuin aiempien kokemusten yhteydessä, jotka liittyivät vähän erikoisempaan tilanteeseen eli ”saippuaoopperaan”. ;)

Hiustenpesua_etikkavedessa

Joku saattaa muistaa mm. tämän näyn minusta karpathoslaisen vuokrahuoneeni kylppärissä uittamassa hiuksiani kattilallisessa omenaviinietikkaa.. ^_^ Tuo olikin muuten ensimmäinen kerta ikinä kun kokeilin viinietikkaa hiustenhoitoaineena. Juttu täällä.

YR_VadelmaviinietikkaIMG_1748

Tämän päivän spotlightissa tapaamme Yves Rocherin Vadelmaetikkahuuhteluaineen. Sano päivää markkinoiden kevyimmälle hoitoainetyypille: aine on käytännössä kuin vettä eikä jätä hiuksiin minkäänlaista tuotetuntua. Se levitetään hiuksiin shampoopesun jälkeen hoitoaineen tapaan ja huuhdotaan pois saman tien.

Paksuihin, kermaisiin hoitoaineisiin tottuneelle tuntuu vaikealta uskoa, että tällainen neste tekisi tukalle yhtään mitään, mutta kyllä vain, se selvittää ja silottaa hiuksen pinnan hetkessä! Hiukset tuntuvat huuhdellessa lähes yhtä siloisilta kuin hyvän hoitoaineen jäljiltä. Ja paremmilta kuin keskivertohoitoaineen.

Etikka ei tietenkään ole mikään uusi juttu hiusten hoidossa, sitä on käytetty selvittämään ja tuomaan hiuksiin kiiltoa jo historian sivu. Silottava ja kiillottava vaikutus perustuu happamuuteen: etikka on hapan aine ja hapan pH sulkee hiuksen kuuluisan suomut.

YR_Vadelmaviinietikka_IMG_1751

Yves Rocherin ihanan tuoksuisessa vadelmaetikkahuuhteessa on myös synteettisiä apuaineita kuten kvatteja lisäämässä silottavaa ja sähköisyyttä poistavaa vaikutusta.

Lisäksi Yves Rocherin etikka on jo valmiiksi sekoitettu veteen, joten sitä voi kaataa pullosta suoraan hiuksiin ilman laimennusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käyttäessä tavallista omenaviinietikkaa, se on ensin sekoitettava veteen. Minulle neuvottu sekoitussuhde on 1 rkl etikkaa per 1,5 dl vettä.

Etikkaseos ei vaadi kvatteja tai muitakaan jotta hiuksesta tulee silkkinen, vaan pelkkä ruokakaupasta ostettu etikka + vesi tuo (ainakin  minun hiuksissani) yhtä liukkaan ja sileän tuloksen kuin Rocherin apuaineilla täydennetty huuhtelu.

En koskaan unohda sitä hetkeä Kreikassa kun suoritin ensimmäisen etikkahuuhtelun. Miten etikkakattilasta saattoi nousta niin liukkaan ja hoidetun tuntuinen tukka…? Saippuakokeilun karhentama ja takkuinen tukka oli etikkakäsittelyn jälkeen kuin jonkun taian läpikäynyt…

Flow_Nokkoshuuhtelu_IMG_1753

Kolmas kokeilemani etikkapohjainen hiushuuhde on Flow Kosmetiikan Nokkonen. Se kuuluu myös laimentaa veteen ennen käyttöä (10 ml per 250 ml vettä).

Vaikutukset ovat samanlaiset kuin puhtaan omenaviinietikan ja veden sekoituksella ja Yves Rocherin Vadelmaetikalla.

Flow_Nokkoshuuhtelu_IMG_1754

Nokkos-huuhtelu näyttää sittemmin poistuneen Flow’n valikoimista, nyt siellä on Kataja- ja Kanervahuuhtelut.

.

Summa summarum: etikkahuuhtelu tavallisen hoitoaineen sijaan voi olla loistojuttu etenkin hentohiuksisille, jotka kokevat että tavallinen hoitoaine latistaa ja raskauttaa hiusta. Etikkahuuhtelu jättää hiukset ilmaviksi ja kevyiksi, sillä se ei jätä hiuksiin latistavaa kalvoa.

Itse tykkään etikasta juurikin tuon ilmavuuden vuoksi :)

Jos etikan ja veden suhde sekoituksessa on väärin, eli jos etikkaa on liikaa, hiukset voivat jäädä vähän öljyisen tuntuisiksi. Tämän havainnon tein omien omenaviinietikkakokeilujeni kautta. Siksi valmis sekoitus kuten Yves Rocherin voi olla helpoin tapa käyttää etikkaa.

Minä olen tykännyt Rocherin etikasta eniten myös siksi, että sitä on helppo purskauttaa annosteluaukosta sopiva määrä niin ettei puoli pulloa kaadu vahingossa kerralla. Tuote on myös tosi riittoisa, olen käyttänyt huuhtelua nyt ehkä 6 kertaa ja 150 ml:n pullosta on kulunut hädin tuskin neljännes. Etikkahuuhdetta tarvitsee paljon vähemmän kuin tavallista hoitoainetta. Tuntuu niin mystiseltä ja taianomaiselta kun pieni loraus itsessään täysin ei-liukkaan tuntuista nestettä saa karhean hiusmassan siliämään hetkessä. :)

Yves Rocherin Vadelmaetikkahuuhtelu maksaa 7,90€ / 150 ml

Flow Kosmetiikan huuhtelut maksavat 16,90€ / 150 ml (laimennetaan)

Ja tavallinen omenaviinietikka ruokakaupassa ei maksa montaa euroa :)

.

Kuinka moni on kokeillut etikkahuuhteluita? Kuinka moni käyttää niitä säännöllisesti?

Postauksen tuotteet on saatu blogin kautta kreikkalaista omenaviinietikkaa lukuunottamatta :)

Kommentit (70)
  1. Yvessi oli joskus käytössä ja tykkäsin. Lorottelin sitä ihan kunnolla , muttei ainakaan haittaa ollu , tietty olis kestänyt kauemmin maltillisemmin käytettynä.

  2. Minulla on mennyt hiustenhoitorutiinit uusiksi viimeisen kuukauden aikana. Vielä neljä vuotta sitten minulla oli vaaleaksi värjätty, värjäämisen kuivattama puolipitkä tukka ja käytin(jouduin käyttämään) kaikkia kalleimpia hoitoaineita jne. Lopetin värjäämisen 2011 ja noin kolmessa vuodessa oma keskiruskea värini kasvoi takaisin. Samaan aikaan lopetin myös suoristamisen. Pari vuotta sitten lopetin hoitoaineen käytön. Tässä välillä hiukseni ovat kasvaneet pitkiksi ja tuuheiksi ja luonnostaan laineikkaiksi. Pesin shampoolla ja annoin olla. Nyt meni hermot kun tajusin shampoossa olevan niitä mikromuoveja ja neljä viikkoa sitten lopetin shampoon käytön. Pesin pari kertaa soodalla ja huuhtelin etikalla. Kukaan ei huomannut mitään eroa hiuksissani. Melkein heti lopetin myös soodan käytön, pesen kuontaloni vain vedellä ja edeleenkään kukaan ei huomaa mitään eroa! Hiukset ovat puhtaat ja kauniit! Enpä olisi aiemmin uskonut. Jatkan smaan malliin, pesen varmaan silloin tällöin sodalla ja käytän vanhaoja hoitoaineen jämiä pois ja välillä etikkahuuhtelua. Etikalla hiukseni tulevat ihan ok tuntuisiksi, mutta eivät mitenkään erityisen liukkaiksi.

    1. Jep, hiukset voivat tottua myös pelkkään vesipesuun ja se voi riittää mainiosti jos päänahan talintuotanto on tasapainossa, ei käytä muotoilutuotteita tai asu saasteisella alueella kuten kaupungin keskustassa.

      Jotkut ovat sitä mieltä että pelkkä vesipesu jopa poistaisi rasvoittuvan päänahan ongelman eli että shampoon poisjättäminen ikäänkuin vaikuttaisi rasvantuotantoa hillitsevästi. Mikään tutkimus ei kuitenkaan tue sitä että shampoolla tai sen käyttämättömyydellä olisi vaikutusta päänahan talintuotantoon. Talintuotantoa säätelevät hormonit, ja hormonien kannalta on ihan sama laittaako päähänsä vettä, saippuaa vai shampoota.

      1. Minulla on terve päänahka, ei erityisen rasvoittuva ja hiukset ovat tosi ok kuntoiset. Kokeilen nyt avoimin mielin tätä vesipesu-sooda-etikka-hommaa ja jos se toimii niin jatkan. Mutta tosi yllätykseni tuli itselleni, että hiukset ovat ja näyttävät niin samoilta kuin aina shampoolla pestyinäkin. Olin lukenut kaikenlaisia kauhukertomuksia mitä kaikkia vaikeuksia shampoopesun jättäneille on tullut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *