Karkkipäivä
Karkkipäivä

Maailma on pieni ja cushionit hurmaavat

Maailma on pieni.

Jared_Sanni_Jaden

Minä olen Suomesta ja serkkuni Jared vaimonsa Jadenin kanssa on Yhdysvalloista ja tänään kohtasimme Soulissa Etelä-Koreassa Jaredin ja Jadenin ollessa 9 tunnin stop-overilla matkalla Thaimaasta Havaijille.

Jaden_Sanni_Jared

Tapasin Jaredin ja Jadenin viimeksi marraskuussa kun olimme Utahissa, ja Insta-menestyjä Jared yritti antaa minulle oppeja siitä kuinka minäkin voisin menestyä ja saada lisää seuraajia. En tehnyt neuvojen mukaan ^_^

Instagramin asema on muuten aika mieletön Yhdysvalloissa. Serkkuni julkaisee huikean kauniita kuvia Utahin luonnonpuistoista ja voisi halutessaan elää sillä. Ainakin pariskunta pystyy mukavasti rahoittamaan matkustelunsa Instagram-tuloilla. :) Hämmästyttävää tässä on se, että Jaredin ei edes tarvitse ottaa kuvia itse – hän julkaisee pääsääntöisesti toisten kuvia ja antaa näin heidän tileilleen näkyvyyttä. Tällaisellakin Insta-työllä voi elää. Itselläni ei energia riitä Instaan panostamiseen, minusta on kiva pitää se lähinnä spontaaneja kännykällä ikuistettuja hetkiä jakavana hauskana ja rentona kanavana.

Tänään siellä on jaettu sateisia kuvia Soulista. Tänään satoi melkein koko päivän.

Keskiviikko060917_IMG_2759

Keskiviikko060917_IMG_2783

Keskiviikko060917_IMG_2808

Sateenvarjojen täyttämässä katukuvassa on minusta jotain tosi esteettistä, seisoin eri katujen varsilla minuuttitolkulla räpsimässä kuvia ohikulkevista sateenvarjoista.

:)

Viimeisin kosmetiikkapäivitys matkalta: cushionit alkavat vetää minua puoleensa yhä enemmän ja enemmän. Tänään löysin ihan parhaan sävyvalikoiman (ja koostumukset) tähän mennessä: Aritaum jossa myydään Hanyul-, Laneige-, Mamonde- ja Iope -brändejä. Näistä kolmella viimeisellä on cushion-meikkipohjia ja niistä löytyi laajin tähän saakka näkemäni sävyvalikoima, oli taittosävyjäkin viileästä neutraaliin ja lämpimään.

Keskiviikko060917_IMG_2748

Ostoskassiin päätyi lopulta pitkän vatvomisen jälkeen Iopen Air Cushion Cover.

Laneigen Anti Aging BB Cushion oli sekin niin upean näköinen iholla että en tiedä pitääkö hemmetti sekin ehkä vielä ostaa ettei jää kaivelemaan. Saahan sen annettua sitten vaikka äidille lahjaksi jos tuntuu myöhemmin turhalta hankinnalta :D ^_^ (Olen saanut äitini käyttämään meikkipohjaa vasta nyt eläkeikäisenä :) <3)

Täytyy sanoa että olen kyllä kumma otus kun en ole jaksanut cushion-meikkipohjiin pahemmin tutustua aiemmin (tähän mennessä kokeiltuna vain L’Orealin jota ei kyllä voi verrata näihin korealaisiin), nämähän tekevät ihan fantastisen kaunista jälkeä. Rakastan kuulasta, ohutta ja raikkaan, luonnollisen näköistä meikkipohjaa, ”keijuihoa”, ja näillä saa juuri sellaisen. (Vaadin muuten tänään Aritaumissa myyjää hakemaan minulle puhtaan applikaattorin, en suostunut testaamaan testereiden likaisilla ällötyksillä.)

Keskiviikko060917_IMG_2880

Ooo, shiny…!

Minunhan piti jättää kosmetiikkaostokset vasta viimeisiin matkapäiviin mutta ehmh, kummasti on jo tuota nyssykkää kertynyt makuuhuoneeni kaappiin… Tunnustan, että joka päivä olen kävellyt kassan kautta ulos jostain kosmetiikkaliikkeestä – tai useammasta. Want-listakin alkaa täyttyä uhkaavasti… No, kosmetiikkahan oli yksi syistä tullakin Etelä-Koreaan, joten en tunne huonoa omaatuntoa. Nyt kun täällä ollaan ja on mahdollisuus shopata suoraan itse liikkeissä versus nettishoppailu, niin tokihan tilaisuus hyödynnetään :)

Olen ostanut myös kahteen lempiruokaani liittyvää kosmetiikkaa, en voinut vastustaa…! Juustoa ja kananmunaa…! :D <3

Kommentit (30)

 1. anu

  Mä en tiedä edes, mitä cushion -meikki tarkoittaa… ? Pitäisköhän googleta ☺ .
  Oikein nautinnollista matkaa !

  • Sanni

   Täällä on selitetty tosi hyvin kaikki olennainen ”tyynymeikkipohjasta” (englanniksi):

   https://www.glamour.com/story/how-to-use-cushion-compact-foundation

   Mutta tiivistettynä: cushion-meikki on kompaktiin rasiaan pakattu nestemäinen meikkivoide tai BB-voide joka on imeytetty tyynyyn (”cushion”). Voidetta annostellaan mukana tulevalla sieniapplikaattorilla kevyesti painellen.

   Voiteen edut tavalliseen nestemäiseen meikkivoiteeseen verrattuna: tyynyteknologian ansiosta meikkipohja levittyy kasvoille todella luonnollisesti, kauniisti, saumattomasti ja kevyesti ja sitä voi kantaa mukana käsilaukussa ja lisäillä helposti pitkin päivää (puuterin tapaan), jos tarve. Cushion-meikkivoiteet ovat useimmiten myös hoitavampia kuin tavalliset meikkivoiteet ja sisältävät BB-voiteen tapaan ihonhoidollisia ja värikosmetiikan ainesosia. Tärkeimmät avainsanat lienevät keveys, helppous ja luonnollisuus.

   Cushion-meikkivoiteita täällä testaillessani olen todella ”joutunut” toteamaan niiden mielettömän kauniin, kuulaan jäljen. Ikuisena skeptikkona ja kyseenalaistajana olin lähinnä ajatellut cushion-tyylin olevan jälleen yksi uusi markkinointikikka myydä sama tuote (meikki- tai BB-voide) uudestaan hienon kuuloisella teknologialla. Mutta nyt kun näitä on vähän testaillut niin tyynyn edut alkavat valjeta, jälki on erilaista kuin ”normi”meikkivoiteessa ja rasian kompaktius & levitystekniikka näppäriä. Onhan huomattavasti nopeampaa ja helpompaa avata rasia ja taputella meikkivoide siitä suoraan kasvoille jäljen häivyttyessä kuin itsestään, kuin avata meikkivoidepullo, kaataa siitä kämmenselälle, ottaa siitä siveltimeen tai muuhun applikaattoriin, pyyhkiä ylimääräisiä pois, levittää kasvoille ja häivyttää jälki. Tietysti mineraalipuuterin käyttäjänä harvemmin edes teen tätä meikkivoiderutiinia, mutta vaihtelu virkistää ja jotkut nestemäiset/voidemaiset meikkivoiteet ovat kieltämättä aivan upean näköisiä iholla (kuten Natural Coden CC-voide jonka uskomattoman kaunista pintaa jaksan aina ihmetellä). Nestemäisellä saa kuulaamman ja kosteamman näköisen lopputuloksen kuin mineraalipuuterilla, sitä ei käy kieltäminen, ja vaikka mineraalimeikki tulee aina olemaan minulle ykkönen jo pelkästään helppoutensa ja fantastisen kestonsa perusteella, välillä tekee mieli tehdä kosteamman näköinen ”keijuihomeikkipohja”. :)

   (Tulipa pitkä vastaus yksinkertaiseen kysymykseen ja vähän asian vierestäkin ^_^)

   Ainiin, ja sellainen lisäys vielä: kompakteja, rasiaan pakattuja meikkivoiteita on tietysti ollut olemassa jo pitkään, mutta toisin kuin cushionit, niiden koostumus on kiinteä ja tulos kasvoilla peittävämpi ja maskimaisempi. Cushion tekee niihin verrattuna kevyttä, ”kasteista” airbrush-tyyppistä jälkeä.

   • anu

    Kiitos vastauksesta ?! Kuulostaa mielenkiintoiselta keksinnöltä. Tiedätkö, onko luonnonkosmetiikan puolella jo tuollaista? Entä, luokitellaankohan tuollainen tyynyyn imeytetty meikkivoide nesteeksi lentokoneessa?

    • Sanni

     En ole vielä ainakaan kuullut luonnonkosmetiikan cushionista. Ja tuohon lentokone-juttuun en osaa vastata, vaikea kysymys. Kun tuote on nestemäinen mutta imeytetty…. Hmm, veikkaisin että sitä ei lasketa nesteeksi mutta ei noista lentoyhtiöiden (jopa yhtiöittäin vaihtelevista) näkemyksistä koskaan tiedä, jotkut laskevat vahamaiset tuotteetkin kuten huulirasvat ja -punat nesteeksi, toiset eivät.

 2. VerdeL

  Tämä varmaan pitäisi tietää, mutta mikä tarkalleen ottaen on ’cushion’?

  • Sanni

   Katso ylempi vastaus :)

 3. Tarja

  Mulle cushionit on ihan mysteeri – en ole kokeillut yhtäkään. Mutta kuvauksesi perusteella alkoi kiinnostaa kyllä… Ja tuo Iopen rasia: tuotteenhan voisi ostaa pelkästään tuon rasian perusteella! :) Ihana!

  Mielenkiintoinen tuo juttu Instagram-työstä. Tällaisena digi-dinosauruksena en ollut hoksannutkaan, että tuostakin voi saada itselleen työn. Kieltämättä alkoi kiehtoa :) Kohta loppuu työsoppari nykyisessä paikassa, niin oliskohan tässä mun seuraava ura :D

  • Sanni

   Kohta loppuu työsoppari nykyisessä paikassa, niin oliskohan tässä mun seuraava ura :D

   Ihana Tarja <3 <3 ^_^ Go go!!

   • Tiltu

    Hitsi, en pystynyt kirjoittamaan ”omaa”kommenttia, joten kommentoin nyt tähän.

    Mä tilasin just jonkun Virven vanhan postauksen perusteella Ebaysta Laneige Lip Sleeping maskin. Saa nähdä, toimiiko ongelmahuulilla yhtä hyvin kuin Virvellä :D

    • Sanni

     Joo, mäkin muistan lukeneeni tuosta huulinaamiosta Virven blogista :)

 4. Felkku

  En ole vielä löytänyt mineraalipuuterin voittanutta, mutta kai tätä uutuutta voisi kokeilla. Välillä olisi kiva käyttää muutakin kuin mineraalipuuteria, mutta en saa koskaan yhtä tasaista ja miellyttävää lopputulosta kuin mineraalipuuterilla. Uusimpana kokeilin Avrilin bb-voidetta, mutta en ollut tulokseen täysin tyytyväinen. Jäi jonkin verran paakkeihin, ja jälki oli epätasaista. Lumenen CC-voide on ollut melko hyvä ja nyt houkuttelisi kokeilla Sannin kehumaan Natural Coden CC-voidetta. Kokeiltujen listalla mm- Mossan bb-voide, Madaran sävyttävät päivävoiteet (toimivat kesällä tosi hyvin), Lumenen nestemäinen meikkivoide (en enää muista mikä, kun uudistuvat ja muuttuvat niin tiuhaan) sekä Lumenen uusin Nordic nude meikkivoide. Tuo viimeisin oli melko hyvä, mutta iltapäivällä oli jo ”karannut” kasvoilta ja jälki oli epätasainen. Haasteena on rasvoittuva pinta-kuiva iho, sekä välillä iskevä couperoottinen rosacea. Viimeisin onneksi ollut hyvin kurissa viime ajat. Talvella pintakuivuus on huomattavasti pahempi ja selvä muutos ihossa on tapahtunut jo viimeisten parin viikon aikana. Nenästä iho hilseilee ja olen ottanut öljyn iltakäyttöön ja päivävoide on vaihtunut Madaran smart antioxsidant fluidista Naturativen päivävoiteeseen. Hyviä vaihtoehtoja meikkivoiteen osalta otetaan vastaan!

  • Sanni

   Natural Coden CC on tosiaan mun mielestä ihan kuin joku selektiivinen meikkivoide, mun iho vain rakastaa sitä ja jälki on lähestulkoon täydellistä kuulaudessaan ja luonnollisuudessaan. Todellakin ”my skin but better” -osastoa. (Olen tosin lukenut myös muiden ”nojaa”-kommentteja, joten kaikki eivät ole olleet yhtä vakuuttuneita.)

   Natural Coden CC on kuitenkin sen verran voidemainen että voisin kuvitella, että se saattaa helposti liukua paikoiltaan niillä ihotyypeillä joilta meikki helposti karkaa. Se on hoitavan ja kosteuttavan tuntuinen, ja tällaiset meikkipohjat ovat vähemmän kestäviä kuin ”kuivemmat” ja ohuemmat. Minun ihollani NC CC kuitenkin pysyy erittäin hyvin, vaikkakaan ei hakkaa mineraalipohjan kestävyyttä.

   • Tiina

    Sinun suosituksesta kokeilin Natural Coden CC:tä ja on tosiaan huippu.Vaalein sävy on kyllä huimasti liian tumma, mutta vaalennus ainetta vaan sekaan! eli suuret kiitokset vinkistä.Harmi, kun koko sarja vissiin ollaan lopettamassa?Pakkaus kyllä on halvan oloinen..no halpahan se onkin ja kaikkea ei voi saada:-)
    Tykkään myös Lorealin tyynystä, ja sopiva sävy löytyy!
    Sitten huulirasvoista..Kannattaa testata Blistexin uusi pallorasva.Olen oikea ongelma huulien suhteen, mutta se violetti pallukka on tosi tehokas ja mielyttävä,sisältäähän se silkkiä:-)

    • Sanni

     Harmi, kun koko sarja vissiin ollaan lopettamassa?

     Mä olen kysynyt tästä Lumenelta heidän käyttämältään PR-toimistolta jo kahdesti, enkä ole saanut vastausta. Tosi outoa. Jos lopettavat NC:n niin siirtäisivät sitten edes tuon mainion CC-voiteen perus-Lumenen puolelle (vaikka onhan sielläkin jo oma CC joka tosin on ihan erilainen).

     Kiitos Blistex-vinkistä :) Vaikka kaiken kiinteän huulirasvan toimivuus mun huulilla arveluttaa aina…! ^_^ :D

     • Tiina

      Sorry,jos levitin väärää tietoa NC:n suhteen,jostain blogista olen muistaakseni lukenut tuollaisia uutisia!
      Lumenen CC:kin on hyvä(vielä löytyy sopivan kalpea sävykin),muttei ole kuitenkaan niin hyvä kuin NC:n.

      Mulla on vähän sama juttu,puikko rasvat ei vaan toimi(Laveran Rescuesta tykkäsin).Siksi olinkin yllättynyt tehosta..ja kaiken lisäksi se ehkä vähän turvottaa huulia..eihän se koskaan ole pahitteeksi vaikkei olisikaan alkuperäinen tarkoitus:-)

      • Sanni

       Sorry,jos levitin väärää tietoa NC:n suhteen,jostain blogista olen muistaakseni lukenut tuollaisia uutisia!

       Ei, et levittänyt, tästähän on moni muukin puhunut. Huhut NC:n lopettamisesta ovat pyörineet ilmassa viime vuodenvaihteesta saakka. Siksi ihmettelen ettei Lumenelta halua asiaa kommentoida.

 5. Elli A

  Itselläni on aika ristiriitaiset fiilikset noista cushion-meikkipohjista. En ole siis ikinä kokeillut. Jotenkin kuvauksen perusteella kuulostaa, että meikki on hyvi nestemäistä jopa täysin juoksevaa (?), jolloin ainoa onnistunut keino levittää se on juuri tuo tyyny. Ja nestemäisyys / vesimäisyys saa aikaan sen että se on niin ohutta ja nätisti leviävää. Ihan nestemäistä tuotetta olisi varmaan mahdotonta levitää sormin tai siveltimellä ilman sotkua. :) Mutta vaikka tuota tyynyä kuinka sanotaan antibakteeriseksi, niin eihän se tarkoita etteikö se imisi muita aineita itseensä. Kuten esimerkiksi kasvovoiteen tai pohjustusaineen jämiä kasvoista ja sitten ne sekoituu tyynyn pinnalla tai jopa sisään meikkivoiteeseen. En tiedä :) Ehkä pitäisi vain suosiolla kokeilla. Mutta tarkoititko, että esim. suomessa myytävät vastaavat meikkivoiteet eivät ole yhtä hyviä kuin nuo Koreassa testaamasi?

  • Sanni

   Jotenkin kuvauksen perusteella kuulostaa, että meikki on hyvi nestemäistä jopa täysin juoksevaa (?)

   Joo, se on tosi ohutta, myyjä nosti tyynyn irti rasiasta esitellessään minulle Iopen ja Laneigen cushioneita ja alla oli hyvin, hyvin ohuen näköinen meikkivoide. Toisaalta nyt on tullut myös näitä aiemmin ostamani Misshan tapaisia Tension Pact-”cushioneita”, joiden rasia näyttää ulkoisesti samalta mutta sisällä ei olekaan tyynyä vaan tiheä, joustava ”verkko” (vaikea selittää) jonka alla on paksumpaa, voidemaista meikkivoidetta. Tämän verkon päältä meikkivoide painellaan sieneen samaan tapaan kuin cushion-meikkivoide tyynystä.

   Mutta tarkoititko, että esim. suomessa myytävät vastaavat meikkivoiteet eivät ole yhtä hyviä kuin nuo Koreassa testaamasi?

   Olen tosiaan kokeillut ainoastaan L’Orealin Nude Magique -cushionia, joten sinällään en voi puhua yleisesti kaikista Suomessa myytävistä (Yves Rocherin ja The Body Shopin cushionit odottavat korkkaamattomina), mutta ainakin tuo Lorkun cushion oli eri tuntuista kuin nämä Koreassa testaamani. Voiko sanoa ”ei yhtä hyvä” on varmaan yksilöllinen kokemus ja riippuu siitä millaisesta tuloksesta itse tykkää, mutta koostumus ja finish ovat erilaisia. L’Orealin on myös tosi ohutta ja tekee ihan kaunista jälkeä, mutta tuntuma on kuivempi ja fiilis enemmän perinteisen meikkivoiteen, kun taas nämä Koreassa kokeilemani ovat paljon kosteamman tuntuisia ja jättävät huomattavasti kuulaamman ja valaistun ihon. Ihoon ei siis jää mitään helmiäishohtoa kuten strobing- tai highlight-tuotteilla, vaan kuulaus on sellaista kostean näköistä. Täällä melkein märän näköinen iho on ihan ykkösjuttu ainakin jos kosmetiikkamainoksia katsoo, hyvin monissa mainoksissa mallin iho on sen näköinen kuin siihen olisi juuri ennen kuvausta suihkutettu aimo kerros kosteussuihketta ja se olisi juuri hädin tuskin ehtinyt imeytyä.

   • Elli A

    Aaa, nyt ymmärsin. :) Kiitos. Googletin pari kuvaa ja tuo efekti selkeni. :) Jotenkin yllätys tuo märän näköisen ihon ihannointi. Joskus vuosia sitten eräs tuttu sanoi, että (ainakin silloin) Japanissa oli juuri päinvastainen ihanne. Iho ei saanut kiiltää yhtään, mikä oli haastavaa kosteassa ilmastossa. Kaupat kuulemma olivat täynnä meikki- ja hoitotutteita ihon vaalennukseen ja mattana pitämiseen.

 6. milipili

  En minäkään oikein ymmärtänyt tuota cushionia,mutta kuulostaa mielenkiintoiselle .

 7. NG

  Tähän asti olen pyrkinyt välttämään cushion-houkutukset, mutta IOPE kuulostaa ja näyttää ihanalta.. Tosin Etude Housella on edullisempia.

  • Sanni

   Joo, IOPE on kalliihko brändi kun se yrittää olla enemmän ”hi-tech”. Imago on tosi erilainen kuin vaikka Etude Housen, ei mitään vaaleanpunaista söpöstelyä vaan kiiltäviä, metallisia pintoja, hopeaa ja kromia :)

   • NG

    Yritän nyt etsiä Ebayn kautta edullista IOPE- myyjää, jos vaikka talveksi selviäisin ostamaan kosteuttavan version tuosta Air Cushionista…

 8. Ninnu

  Mä en ollut kuullutkaan cushioneista, mutta tämän luettuani kehitin keskivaikean pakkomielteen asiaan ?. Mikä tuon Iopen sävy on, jos yrittäisin löytää se nettikaupasta? Yleensä sun käyttämät sävyt on nimittäin olleet mulle täydellisiä . Hauskaa seurata sun Koreankiertuetta. 10 vuotta sitten tuo Busankin näytti melkolailla erilaiselta.

  • Sanni

   Mulla on sävy 23 eli tummin. Mutta kannattaa ottaa huomioon että tämä on minulle kesäsävy sillä olen nyt päivettynyt, talviaikaan sävy 21 kenties sopisi paremmin. Hassua, kun katson esim. tätä kuvaa sävyistä (linkin upotus ei näköjään toimi, joten linkki itsessän: https://www.lelong.com.my/iope-air-cushion-xp-spf50-pa-c23-cool-beige-15g-x-2-sunbaba-187033296-2017-12-Sale-P.htm ) #23 näyttää punertavalta, mutta sitä se ei kyllä ole mun iholla. Air Cushion -sävyissä on muuten juuri tehty päivitys ja edellisessä Aritaum-liikkeessä näkemäni laajempi taittosävyjen valikoima on supistettu päivityksen myötä. Myös nimiä on muutettu. Ostamani Air Cushion Cover oli edelliseltä nimeltään Air Cushion Moisture Lasting, ja siitä oli saatavana ainakin sävyjä 21 ja 23 eri taittoasteilla (sävyjä on vain kolme; 12, 21 ja 23). 23:sta oli aiemmin N ja W eli neutraali ja lämmin, nyt vain yksi 23 joka myyjän mukaan vastaa neutraalia. Siltä se minustakin vaikuttaa.

   Jos haet tätä nettikaupoista niin saatat vielä törmätä edellisen Air Cushion -linjan nimityksiin, nykyiset ovat laadut ovat Natural, Cover, Intense Cover ja Matt Longwear. Minun ostamani Cover on kosteuttava, hehkuvan pinnan jättävä ja puolipeittävä, Intense Cover tuo vahvimman peiton. Matta-version peittävyys on samaa luokkaa Coverin kanssa mutta se jää nimensä mukaisesti mattaiseksi.

   • Ninnu

    Mieletön vastaus – kiitos !!!

    • Sanni

     Ole hyvä :)

 9. Luna

  Olen nyt tassa miettinyt tuon MISSHA M Magic Cushion SPF50+/PA+++ NO.21:n hankkimista Amazonista. Keijuiholle olisi taalla +42 asteessa kesaisin tarvetta, tuntuu, etta kun aurinkorasva, primeri ja sitten meikkivoide menee iholle, niin aina jossakin vaiheessa tuo combo sulaa! Muutenkin on tuolla Amazonin korissa joku 20 korealaista tuotetta odottamassa, josko niihin tassa tutustuisi :D Taalla Jenkeissa on kylla muutenkin niin paljon tuotteita, etta taivas vaan rajana haha, kokeiltavaa riittaa. Pitaisi kylla kokeilla jokin face mist spf:n kanssa, niin pystyisi helpommin lisaamaan aurinkosuojaa myos meikatulle iholle (eli periaatteessa aina kun ulos sattuu menemaan).

  Olisin kiinnostunut kuulemaan tarkemmin tuosta Jaredin instatarinasta, olisiko sinulla linkkia instaan tms (jos haluat linkata)?

  • Sanni

   Muutenkin on tuolla Amazonin korissa joku 20 korealaista tuotetta odottamassa, josko niihin tassa tutustuisi :D

   Hahah ^_^ Hiljaa hyvä tulee :) :) Mä olen lukenut paljon vasta-alkajan K-Beauty-”hoardauksesta” johon itsekin taisin vähän syyllistyä reissussa, mutta kannattaa yrittää pitää mielessä oma ihotyyppi ja ihon todelliset tarpeet, ja vetää syvään henkeä ja yrittää pidättäytyä hamstraamasta houkuttavia tuotteita vain siksi kun ne on niin söpöjä ja tulvivat uutuudenviehätystä. Hankalaa, tiedän… :D

   Olisin kiinnostunut kuulemaan tarkemmin tuosta Jaredin instatarinasta, olisiko sinulla linkkia instaan tms (jos haluat linkata)?

   Tässä, ole hyvä:

   https://www.instagram.com/utahunique/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.