Karkkipäivä
Karkkipäivä

Mä sorruin…

Gee-neljä.

Mä ostin eilen mun ensimmäiset G-neloset. Mä vain kävelin Anttilassa leluosastolle ja yhtäkkiä mä olinkin kassalla.

MLP_uudetIMG_2294

Nämähän on ihan… hirveitä…!

Vai ovatko…?

Olen alusta saakka kammoksunut My Little Ponien nelossukupolvea. (Itse asiassa menetin mielenkiintoni uusiin tuotoksiin sen verran tehokkaasti G3:n jouduttua lopetetuksi, että nyt piti ihan käydä tarkistamassa ettei tällä välillä ole ehditty jo vitossukupolveen. Näköjään ei.) G2 oli jotain ihan hirveää, mutta siitäkin sarjasta ostin lopulta kaksi yksilöä ihan vain kun… no, kai keräilijällä kuuluu olla joku kappale edustettuna epäonnistuneista poneistakin.

Silti päätin jyrkästi G4-”humanoidien” korvatessa sympaattisen kolmossukupolven, että näitä ”Bratz-poneja” en ikinä tule ostamaan.

idMLP_ApplejackIMG_2308

Koskaan ei pitäisi sanoa ei.

Nyt mä sitten ostin. Enkä oikein edes tiedä miksi, mä vain jouduin tunteen valtaan…. Katsoin niitä poneja. Ne oli kamalan näköisiä. Mutta sitten kuitenkin… ne on poneja. My Little Poneja.

Applejack sen taisi tehdä. Jos hyllyssä ei olisi ollut Applejackia, olisin ehkä vain kävellyt pois. Mutta tuttu omenakuvio oli siellä, ja sitten pakkaus oli kädessäni. Ja kohta kaksi muuta.

Neljäs My Little Pony -sarjahan yhdistää poneja kaikilta aikaisemmilta kausilta. (Tai G2:sta en ole ihan varma, mutta kahdesta muusta ainakin.) Applejack oli suosikkejani 80-luvun poneista. Ja siinä se nyt oli, vaikkakin karun 2000-luvun Bratz-mutaation läpikäyneenä.

MLP_RarityIMG_2297

Rarityllä on erityisen ”mischievous” ilme. Vanhoilla poneilla ei ikinä ollut näin ilkeitä tai juonivia kasvonpiirteitä; kaikki olivat lempeitä ja iloisia. Minusta on aina ollut kiinnostavaa tarkkailla ponimuoteille luotuja ilmeitä – sarjassamme ”kaikkea sinä mietitkin”.

Rarity-ponin designissa muuten yhdistyy kaksikin G1-ponia; Sparkler ja Glory. Ne ovat kuulema MLP Friendship Is Magic -sarjan luojan ja Rarity-hahmon kehittäjän Lauren Faustin suosikkeja.

MLP_Fluttershy_IMG_2305

G3-sukupolvesta tuttu Fluttershy näyttää samalta kuin chihuahua-Viivi silloin, kun se saa vihiä jostain herkusta ja silmät melkein pullistuvat päästä.

Fluttershy’n ilme on myös vähän yksinkertainen… En ole (vieläkään..!!) katsonut Friendship Is Magic’iä, niin en tiedä onko Fluttershy’n hahmo sellainen myös sarjassa. Koskahan saan tämänkin aukon poniyleissivstyksessä paikattua… Jotenkin vastenmielisyys uutta sukupolvea kohtaan on vain ollut niin suuri, että en ole jaksanut edes sivistyksen perusteella katsoa yhtäkään jaksoa.

Pitäisikö ottaa joululoman ohjelmaksi…?

MLP_Rarity_MoondancerIMG_2321

G1 Moondancer <3 Niin hellyttäviä pullukoita. Tällaisia ponien mun sydämessä kuuluu olla. :)

  MLP_Rarity_MoondancerIMG_2330

Juonittelija – Lempeä

Fluttershy_IMG_2300

MLP_Medley_FluttershyIMG_2334

G1 Medley

MLP_ApplejackitIMG_2362

Mennyt ja nykyhetki kohtaavat…. Applejackit. Omenaiset.

Kyllä mä nyt vähän taisin pehmentyä noille Bratz-poneille. Ihan vähäsen. Ihan vain kun ne kuitenkin ovat edelleen elävä silta sinne 80-luvun kultaiseen poniaikaan….

Ainiin.

Ostin mä yhden pehmo-poninkin. ^_^

Kommentit (71)

 1. E-S

  Tavallaan mä en tajunnut mitään sun tekstistä, esim Applejack..?? Mutta jotenkin mä ymmärrän tuon ponien söpöyden. Niissä on jotain samaa kuin kynsilakoissa – you just have to have some. ;)

  • Sanni

   Applejack on yksi kaikkein ensimmäisistä My Little Poneista 80-luvun alusta, se kuului ymmärrykseni mukaan toisena julkaistuun poni-sarjaan. Sitä julkaistiin kahdella muotilla, Amerikassa kääntyvällä:

   http://mlpland.com/?l=1&p=bekijk_pony&id=801

   ja Euroopassa suoralla:

   http://mlpland.com/?l=1&p=bekijk_pony&id=389

   Varmaankin nippelitietoa jolla et tee mitään ^_^

   Ja nyt tuo legendaarinen hahmo ”herätettiin henkiin” 2010-luvulla Lauren Faustin luomassa MLP Friendship Is Magic -sarjassa.

 2. H

  Miten muuten noiden uusien ponien harjat sojottaa aina miten sattuu? :/ eikä ne edes tunnu pehmeiltä.. Mulla ei pienenä ollut leikkikavereita eikä mielikuvitusta yksinpuheluun niin istuin vaan hiljaa huoneeni lattialla ja ihastelin ja silittelin niitä poneja ja harjoja :) se vasta terapeuttista olikin!

 3. Miinamii

  Hei,
  oletko törmännyt jo tuohon vauva.fi:n hauskaan bloggaaja tietovisaan (juuri näin erikseen kirjoitettuna ;))? Ketju on mielestäni ihan hyvässä hengessä tehty, sinäkin löydyt sieltä sivulta 3, ja hymiöt ja kaikki on omaksuttu just eikä melkein! :D Viihdyttävää luettavaa :) Ja pahoittelut jos olet saanut tästä jo kymmeniä vinkkejä.

  http://www.vauva.fi/keskustelu/4329063/ketju/pieni_bloggaaja_tietovisa/sivu/3

  • Sanni

   Kävin lukemassa toissapäivänä kun sain kaverilta linkin, hauskoja juttuja siellä :) Normaalisti en lue mitään keskustelupalstoilla mahdollisesti Karkkipäivästä kirjoitettua (jos joku laittaa linkin en lue), mutta kun kuulin että tuo ketju on hyvässä hengessä, niinkuin sanoit, niin uskaltauduin lukemaan :)

 4. Ellinen

  Olipa hauska postaus, ponit hiekkalaatikolla, hihi. Saitkohan leikkiseuraa? :D Tykkään myös puhekuplista, violetin pikkuponin ilme sopii niin täydellisesti tuohon kommenttiin. <3

  • Sanni

   Saitkohan leikkiseuraa? :D

   Ei näkynyt muita lapsia… ^_^

 5. Jonttu

  En ollut pienenä mikään hevostyttö, mutta nuo alkuperäiset ponit olivat mielestäni todella kauniita, ihan kaunottaria. Omaankin silmääni nuo nykyiset taas tökkäävät ja pahasti. Eivätkö lelutehtailijat voisi edes tehdä jotakin markkinointitutkimusta siitä, kummanlaisista poneista pikkutytöt (ja aikuiset naisetkin) pitäisivät enemmän, noista laiheliineista vaiko sitten niistä upeista kaunokaisista. Uskoisin vanhojan vievän voiton uudemmista…

  • Sanni

   Eivätkö lelutehtailijat voisi edes tehdä jotakin markkinointitutkimusta siitä, kummanlaisista poneista pikkutytöt (ja aikuiset naisetkin) pitäisivät enemmän, noista laiheliineista vaiko sitten niistä upeista kaunokaisista.

   Mä olen varma, että sellainen on tehtykin. Niin paljon kuin itse noista pullukoista tykkään, niin katsomalla koko lelumarkkinoita voi selvästi nähdä tuon suuripäisen, laitassilmäisen ja laihavartaloisen trendin… :/ Tämän hetken lapsille ”Tipi”-look on se juttu.

   • Jonttu

    Voi voi. Surullista. Barbeista tykänneenä myös Brätzit tuntuvat jotenkin vääriltä, nehän vääristävät vartalon mittasuhteita vielä entistä kauemmaksi oikeasta naisenvartalosta, kun pää on hevosen kokoinen.

    • Sanni

     Samaa mieltä. En pysty ymmärtämään tuota jättiläispää-pikkuriikinen vartalo-ihannetta leluissa…

 6. Salla K

  Ai että oli päivän piristys tämä postaus! <3 :D vanhoja poneja on selvästi kohdeltu hellin käsin ja huolella :) Tuli niin oma lapsuus vahvasti mieleen näitä kuvia katsellessa. Mulla ei ollut aavistustakaan että ponit näyttävät tuolta nykyisin. Pakko myöntää että kerrassaan kamalia minusta :/

  • Sanni

   vanhoja poneja on selvästi kohdeltu hellin käsin ja huolella :)

   Joo – mä pidin huolen etten sotkenut tehdasvalmisteisia kiharoita esimerkiksi – puhumattakaan siitä että olisi vaikka _leikannut_ harjaa ja häntää…! Mä aina lapsena ihmettelin toisten lasten hulluutta kun Barbien, ponien ja nukkien hiusten saksiminen tuntui olevan niin yleistä. :D

   • Rrrosa

    Mä en muista parturoineeni barbeja tai poneja (eräälle barbille tein kyllä uuden meikin mm. kynsilakanpoistoaineella…), mutta pehmolelujani trimmasin sen sijaan :) Juttu lähti varmaan siitä, että mulla oli yksi sellainen (pikkutytön mielestä) aika aidonnäköinen ja -kokoinen lelukoira, ja ajattelin, että sen ”otsahiuksia” täytyy saksia pois silmiltä. Sitten muutama muukin pehmolelu koki saman kohtalon, mm. ankan karva lyheni takaraivolta… :D Kerran tein myös niin, että teippasin kirjan sivuja jo valmiiksi siltä varalta, että ne repeäisivät… Lapsen logiikkaa.

    Näitä sun ponipostauksia lukiessa alkaa vähän harmittaa, ettei itse ole vaalinut ja säilyttänyt omia lelujaan yhtä hartaasti. (Varsinkin, kun uudet lelut ovat rumempia kuin vanhat.) Joskus varhaisteini-ikäisenä tuli tarve tehdä pesäeroa lapsuuteen ja hankkiutua leluista eroon – muistaakseni ponit menivät ensimmäisten joukossa lahjoituksena nuoremmille sukulaislapsille.

 7. miisa

  Noi vanhat ponit on kyllä jotenkin niin symppiksiä :D Harmi ettei mulla ole enää mun muutamaa ponia tallessa… Mutta on noi uudetkin omalla tavallaan ihan kivoja kai :D Fluttershy on ehkä mun lemppari melkeen, kannattaa kattoa sitä uutta MLP sarjaa joskus, se on oikeesti ihan hauska :)

  • Sanni

   kannattaa kattoa sitä uutta MLP sarjaa joskus, se on oikeesti ihan hauska :)

   Vuoteen 2015 olisi tarkoitus mennä sivistyneempänä :D

 8. Sirpa

  Siis nyt on pakko kommentoida – Friendship is magic on ihan loistava! :D Mun pikkutytöt on siitä ihan tohkeissaan, ja vaikka itse tykkään G1-poneista, niin kyllä näillä uusillakin on paikka mun sydämessä. :D Jokainen poneista on ihan omanlaisensa, ja on tuossa sarjassa enempi ”pointtia” ja opettavaisia tarinoita, kuin mitä oli kasariponeissa. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

  Terkuin entinen G4-inhoaja

  • Sanni

   Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

   Näin aion tehdä :)

 9. Marikki

  En ole My little pony -fani, mutta tätä lukiessa nenässäni alkoi tuoksua mulla lapsena ollut MLP. Hassua, sillä en ole nähnyt ponia vuosiin eikä mulla normaalisti ole hyvä tuoksumuisti :)

 10. LiisaK

  Mua ei nää ponijutut ole koskaan iskeneet, mutta… Oih, mullakin oli lapsuudessa tuo Medley <3 Ei kyllä tietoakaan, missä majailevat ponini nyt… Ehkäpä olis jossain äidillä tallessa sittenkin? Tai menneet eteenpäin veljenlapsille. Mä pidin Medleytä aina muuten miespuolisena? (Enkä muuten tiennyt nimeäkään, kunnes nyt valkesi :) ) Oli yksi suosikkiponeistani, pidin sitä jotenkin isähahmona muille.

  • Sanni

   Mä pidin Medleytä aina muuten miespuolisena?

   Onpa hassua…! :D Mun mielessä mikään siivekäs poni ei jostain syystä voi olla mies ^_^ Mutta onhan Medleyn kasvoissa ehkä vähän jotain, hmh, maskuliinista… :)

 11. kinu

  Hyi :( Tuo pää muistuttaa enemmän ankan kuin ponin päätä. Itsekin olen pienenä leikkinyt noilla vanhemman mallisilla poneilla ja ne on parempia mun mielestä :D

 12. milipili

  Oon kattellu näitä poneja päivänä muutamana ja tekee mieli omaa… nyt ottaisin sen paketista pois.

  • Sanni

   Voi Mili ^_^

 13. Tiia

  Mulle tulee noista G2 ja G4 poneista mieleen ihan jotkut mutanteiksi jalostetut kehitysvammaiset pikkukoirat. En vaan voi sille mitään…

  • Sanni

   mutanteiksi jalostetut kehitysvammaiset pikkukoirat.

   XD Oon niin väsynyt että repesin vaan nauramaan… ei pitäis olla koneella enää tähän aikaan.

 14. Ponifani

  Itsekin hurahdin noihin uusin poneihin ja musta MLP-Friendship is magic on hyvä sarja koska siinä on meille isommillekin katsojille sisältöä. Eihän se muuten varmaan olisi saanut niin räjähtävää suosiota. Suosittelen siis katsomaan. :)

  Ja itse taas pidän uusista leluistakin. Ehkä vähän harmittaa, ettei kaikkien kohdalla ole toteutettu silmiä oikein mutta muuten oikein söpöjä. Sinun Flutteshy näyttää hassulle, omallani on sellaiset vähän ”pelokkaat”/väsyneet silmät millaiset kyseisellä ponilla on sarjassakin. Flutteshy ei siis ole mikään uuno vaan eläimiä ja luontoa rakastava ujo ja kaikkia auttava poni. :)

  Ja mielestäni Rarity ei näytä yhtään ilkeältä. ^^ Jotkut olivtko nyt sitten G3 ponien timanttisilmäiset ponit olivat taas mielestäni hieman häijyn näköisiä.. :D

  Mutta jos jotain en voi sietää niin niitä ihmisfuusioponimitäliehirvityksiä… Mutta jos lapset tykkää niin mikäs siinä.. :)

  • Sanni

   Flutteshy ei siis ole mikään uuno vaan eläimiä ja luontoa rakastava ujo ja kaikkia auttava poni. :)

   Kuulostaa kyllä symppikseltä! :)

   Jotkut olivtko nyt sitten G3 ponien timanttisilmäiset ponit olivat taas mielestäni hieman häijyn näköisiä.. :D

   G2:ssa taisi olla ne timanttisilmät…

 15. Mirka/GoneWithTheNails

  Onhan noi vanhat sympaattisemman näkösiä. Mulla on yks vanha poni enkä tee sillä mitään. Sä varmaan antaisit sille arvoa. Joskus googlailin sille nimenkin, mutta en enään muista. Kattelin tossa myös H&M verkkokauppaa ja tää osu silmiini! http://www.hm.com/fi/product/31041?article=31041-A ;)

  • Sanni

   Herranjumala apua, tuohan on saatava!! Kiitos Mirka!! <3

   (…vanhasta ponista saa laittaa mulle vaikka kuvaa sähköpostiin jos jaksat :))

 16. Elina

  Hahaa!! :D Poneja!!

  Ootko kattonu niitä piirrettyjä? Meillä on kaks pientä vannoutunutta ponifania; 4-vuotias ja 2-vuotias! 2v. osaa jo hienosti kaikkien sarjassa esiintyvien ponien nimet, englanniksi. (Meillä katotaan siis in english, ulkosuomalaisuus)

  Nythän on ne nuketki niistä tullu! Ne ne vasta rimpuloita onkin <3

  Onneks kohta alkaa uus season, alan olla korvia myöten täynnä jo noita vanhoja. Meillä katotaan poneja joka päivä niin paljon, kun vaan saa.

  • Sanni

   Ootko kattonu niitä piirrettyjä?

   Olen katsonut, ja täytyy myöntää, että ei ne ole minua onnistuneet koukuttamaan. Sain jouluna katsottua yhden kokonaisen dvd:n ja pari jaksoa toiselta, mutta sitten ne jäi… :) Noistahan puhutuaan, että niissä on jotain joka saa aikuisenkin koukkuun. Mä en ole löytänyt sitä juttua. Melkein harmi. Olisi ollut söpöä löytää uusi tapa ”harrastaa” poneja :)

 17. Ansku

  Oi nää sinun poni postaukset on ihania, ja koko blogi tietysti myös! my little ponyt, oli mun suosikkeja lapsena, varastosta löytyy vielä korillinen niitä 80 luvun poneja, varmasti mun tulevaisuuden harrastus! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.