Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ma Provence: ”En väittänytkään että olen saippua!”

Illan The Soap And The Beautiful -jaksossa Ma Provence vastaa edellisessä postauksessa esittämääni vihjaukseen siitä, ettei hän pelaa saippuakilvassa ihan puhtailla jauhoilla käyttäessään aseenaan sulfaatteja.

MaProvence_

”En ole väittänytkään olevani aitoa saippuaa!” Ma Provence julistaa. ”Olen palashampoo! Ja vastaan vieläpä noin kahta pulloa tavallista shampoota.”

Okei, selvähän se.  :)

Ma Provence -”saippuan” määritelmää kommentoi minulle sähköpostitse Ma Provencen maahantuoja. Makes sense, kiinteä shampoo = palashampoo. Kuitenkin kaikki kiinteät hiustenpesusaippuat kutsuvat itseään palashampooksi. Loogisempaa olisikin, että hiustenpesuun tarkoitetut aidot saippuat vaihtaisivat nimensä vaikka hiussaippuoiksi. ;P Eipähän tulisi sitten sekaannuksia. :)

 MaProvenceDryHair

PALASHAMPOOPÄIVÄKIRJA 10.1.2014

Hiukset tuntuivat likaantuvan edellisen Ma Provence -pesun jälkeen nopeammin kuin tavallisesti, tai sitten pesu ei vain poistanut kaikkea likaa. Minulla olikin viimeksi hiuspohjassa kolmen päivän rasvakertymät ja lisäksi reippaasti kuivashampoota ja hiuskiinnettä. Ehkä se oli Ma Provencelle vähän liikaa..?

Tiedä häntä, mutta tänään MP vaahdottui hiuksissa paljon nopeammin kuin viimeksi. Saatoin jälleen fiilistellä ihaillen vaahdon erittäin kermaista ja liukasta koostumusta. Todella hyvän tuntuinen. Tuntuu myös hämmästyttävältä, miten sama tuote voi tehdä tyvestä niin meganarskuvan samalla kun pituudet jäävät sileiksi ja selviksi. Hiukset ovat kuivuttuaan samanlaiset kuin viimeksi – sileät mutta mielettömän sähköiset.

En käyttänyt hoitoainetta, enkä aio käyttää koko Ma Provence -testijakson aikana. Tämäkin on muuten todella poikkeuksellista – en kykene muistamaan kuin pari-kolme kertaa viimeisen 20 vuoden ajalta jolloin olisin pessyt hiukset ilman hoitoainetta (syksyn oopperan etikkahuuhtelu lasketaan hoitoaineeksi ;)). Kokeilu se on tämäkin… Hoitoaineettomuus on tälle naiselle yhtä eksoottista kuin hiustenpesu palalla! :)

P.S. Lukijoissa on näemmä niitäkin jotka eivät voi sietää näitä palashampoopäivityksiä kun aivan välittömästi sekä tämän että edellisen päivityksen jälkeen katosi yksi Karkkipäivän Facebook-seuraaja..! :D Ehkä tää mun Boldis-huumori on vähän huonoa ^_^

Kommentit (10)

 1. Salka

  Mulla on itselläni lämpimät muistot Lushin palashampoosta, samoin miehelläni. En kyllä edes muista, miksi me olemme ne ostaneet ( Tukholmasta, vuonna 2008 ), oliko tuoksu kiva vai mietimmekö jotain ekoaspektia..mutta joka tapauksessa yllätyin, kun luin nyt että niissäkin on sulfaatteja..no, en tuolloin 2008 vuonna kyllä ajatellutkaan, että mikä on sulfaatti, silloin minulle olisi voinut myydä kosmetiikkasian säkissä koska vaan :D

  Mutta sitä mun piti kommentoida, että saippusarja on just hyvä! Kaikki ei vaan valitettavasti ymmärrä.

 2. JJ

  Mielikuva kohdassa ”kolmen päivän rasvakertymät” oli aika messevä. Melkein jätin lukematta loppuosan, mutta oli sissi ja luin loputkin ;)

 3. nti kesäheinä

  palashampoopäivitykset on just mielenkiintoisia

 4. pööpö

  Eikä ole huonoa huumoria, nauroin edellistä Boldis-postausta lukiessani kippurassa, siis ihan oikeasti! Enkä malta odottaa seuraavaa osaa!

 5. Veppe

  Sinuna kyllä unohtaisin ne ”loikanneet”, eiköhän se kaunarit-huumori useimpiin meistä uppoa varsin leppoisasti! ;p Mulle ainakin riitti nauruihin jo ensimmäinen Ridgen silhuetti siinä aiemmassa postauksessa… :D Olen kyllä vakavastikin ottaen ihan samaa mieltä siitä, että saippuan valmistajat saisivat tosissaankin alkaa kutsua hiustenpesupalojaan hiussaippuoiksi. Niin tolkuttoman monta kertaa on tullut nähtyä niitä hehkutuksia ”saippuasta”, kun kyseessä onkin ollut ihan tavallinen sulfaattishampoo kiinteässä muodossa. Vanhemmat sukupolvet tuntevat hyvin saippuan ominaisuudet ja tunnistavat saippuan, mutta kun sulfaatit syrjäyttivät saippuan niin kauan sitten, niin monet nuoret eivät edes tiedä, mitä saippua oikeasti tarkoittaa. Monen mielessä se on vain kiinteä pesupala. Tosi kiva, että mainitsit asiasta selkeästi tuon testipalasi kohdalla! :)

 6. Utelias ;)

  Sanni, tämä ei nyt oikeastaan liity aiheeseen mitenkän. Mutta huomasin juuri, että kohdassa ”Karkkipäivä likes!” on makeupgeek. Olen kuullut paljon hyvää hänen meikeistään ja olisin utelias kuulemaan sinun mielipitees. Oletko kokeillut mitään, jos nii mitä ja tykkäsitkö? (:

  • Sanni

   En ole kokeillut MakeUpGeekin meikkejä. Tykkäsin vain muinoin hurjasti hänen blogistaan ja se toimi suurena inspiraationa kun itse innostuin väreistä. :)

 7. Terhi

  Oletko kuullut Sola-saippuasta? Itse en vielä käytä palasaippuoita hiustenpesussa (kunhan saisin käytettyä entiset pois…), mutta muuten vartalonpesussa.

  http://www.solasaippua.fi/index.html

  • Sanni

   Nyt kuulen ensimmäistä kertaa. :)

 8. Anne

  Kiitos palasaippuaoopperan jatkumisesta! Luulen, että hiuslaatuni käy hyvinkin yksiyhteen hiustesi kanssa (omani ovat ehkä vielä kuivemmat ja kiharammat), joten odottelen innolla, josko tästä palasta löytyisi pidempien lomamatkojen pelastaja. Tosin en kyllä ymmärrä, miten sitä voisi pärjätä ilman hoitoainetta, pelottava ajatus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.