Luupin alla upeat Skin79 BB-voiteet

Kaupallinen yhteistyö: eleven.fi. * Sis. mainoslinkkejä

BB-galore..! Sain eleven.fi’n kautta kokeiltavaksi joukon korealaisen Skin 79-merkin BB-voiteita, ja tänään juttua niistä.

Skin 79 on minulle nimenä tuttu jo vuosien takaa kun BB-buumi oli vasta nostamassa päätään eikä länsimaisia versioita BB-voiteista vielä ollut paljon saatavilla. Misshan ohella Skin 79 oli yksi niitä merkkejä joista kauneusfoorumeiden BB-aficionadot puhuivat paljon. Itse olin tuohon aikaan vielä niin henkeen ja vereen mineraalipohjan käyttäjä että en uteliaisuudestani huolimatta jaksanut tilailla korealaisia jännityksiä, vaan tyydyin lukemaan muiden hehkutuksia.

Kaverin kautta sain lopulta testattua Misshan BB:tä ja pääsin toteamaan sen täysin erilaisen koostumuksen mihinkään aiemmin kokeilemaani voidemaiseen meikkipohjaan verrattuna. Fast-forward vuoteen 2018, ja olen jo vieraillutkin Koreassa ja huomattavasti perehtyneempi korealaisiin koostumuksiin. Ja itsekin BB-voiteiden käyttäjä.

Sain Skin 79 –merkiltä kokeiltavaksi kolme perinteistä BB-voidetta ja kaksi pact-tyyppistä (eli rasiaan pakattua, vipan kanssa käytettävää).

eleven.fi * tarjoaa Karkkipäivän lukijoille -15% alennuksen koko valikoimastaan 13. toukokuuta saakka. Alennuksen saa koodilla SANNI15.

Super + Beblesh Balmit kuuluvat elevenillä myydyimpiin BB-voiteisiin. Nämä ovat Skin 79:n alkuperäisiä BB-voiteita. Kultaiseen purkkiin pakattu Golden Snail Intensive BB Cream on ”originaaleja” anti-age-vaikutteisempi ja sisältää etanaseerumia, varmaan monelle teistäkin tuttu ikääntyneen ihon tehoainesosa.

Vaikka Oranssi, Violetti ja Kultainen (Snail) purkki sisältävät hieman erilaisia lupauksia, voisin periaatteessa arvostella ne kimpassa; minun ihollani kaikki kolme tuntuivat hyvin samankaltaisilta.

Mainittavin ero tulee sävyistä, vaikka lopulta kaikki sävyt mukautuivat yllättävän hyvin ihooni.

Tässä ihollani toisella puolella Oranssi, toisella Violetti. Eipä näy eroa.

Ja miltä ne sitten tuntuvat?

 

Ensimmäinen muistiinpanoni kuuluu näin:

 

”Koostumus on ihana! Ihotuntuma aasialaisista BB:eistä tuttu. Voidemainen, paksuhko ja peittävä, mutta samalla yllättävän notkeasti levittyvä, tarttuu ihoon napakasti ja tasaisesti vailla minkäänlaista rullaamista, viiruuntumista, rosoisuutta, epätasaisuutta tai muutakaan mistä voisi mitään huomauttaa. Kerrassaan mielettömän hyvän tuntuinen, koostumus sallii sen että näitä voi levittää sormilla ronskimminkin, ikäänkuin ”lähmiä” naamaan ja silti BB asettuu ihan hävyttömän kauniisti. Voide kulkee ihon yli peittäen sen kuulaasti ja tasaisesti. Päälle voi lisätä kerroksia ja ne levittyvät yhtä moitteettomasti ilman että alle laitettu kerros liikkuisi mukana tai että meikki kerrostuisi pakkelimaisen näköisesti. Ei voi kuin ihailla tällaista formulointia.”

 

Samat sanat saatoin allekirjoittaa testijakson lopussakin. Todella miellyttävän tuntuisia voiteita joiden hämmentävän tasaisesti levittyvä koostumus, kuin ohutta maalia, tuntuu melkein taikuudelta länsimaisiin meikkivoiteisiin verrattuna. Korealaisten kosmetiikkakemistien tarkoin varjeltu salaisuus..?

Alleviivaan tuon ronskimman levityksen mahdollisuutta, sitä on vaikea selittää jos ei ole kokeillut. Kun levitän mitä tahansa muuta meikkivoidetta, minun on oltava paljon huolellisempi niin annostelun kuin levitystekniikan kanssa jotta meikki asettuu iholle optimaalisen kauniisti. Skin 79:n Beblesh Balmien kanssa saatoin käytännössä hieroa voidetta naamaan vailla minkäänlaista sofistikoitunutta tekniikkaa, ja silti se asettui kauniisti ja siististi.

Tässä kuvassa kasvoilla toisella puolella Snail, toisella puolella Violetti. Ero on jälleen hädin tuskin havaittava.

Jos nyt jotain huomauttamista löytyi testiviikkojen aikana, niin Beblesh Balmien pinta ei ihan kaikkina päivinä kestänyt siistinä koko päivää aamusta iltaan. Joinain päivinä pinta oli vähän sulanut iltaan mennessä. Toisaalta joinain päivinä meikin pinta näytti moitteettomalta 10 tunnin jälkeenkin.

Ihan yhtä luotettavia nämä eivät siis minun ihollani ole kuin ”vanha kunnon mineraalimeikki”, mutta BB:eissä on muita etuja kuten huomattavasti korkeampi suojakerroin ja hoitavia ainesosia, joita simppeli mineraalipuuteri ei tarjoa. Voidemaisina ja kosteuttavina BB-voiteet luonnollisestikin myös häivyttävät ikääntymisen merkkejä paremmin kuin mineraalipuuteri. Mutta kesto? En usko että mikään meikki maan päällä hakkaa mineraalien kestoa minun ihollani.

Katsastetaanpa Beblesh Balmien eroja. Kuten todettua, minusta kaikki kolme tuntuvat iholla hyvin samanlaisilta, mutta voiteissa on ainesosallisia, sävyllisiä ja suojakertoimellisia eroja. Luulen, että sävy on lopulta ensisijaisesti se, jolle valinta pohjautuu. On oikeastaan aika hassua, että kutakin erilaista BB:tä on vain yksi sävy.

Tuotteissa lukeva ”whitening” ei muuten tarkoita valkaisevaa vaan kirkastavaa, länkkärikorvaan parempi ilmaisu olisi brightening.

Oranssi

29,70 € / 40 ml – tarjoushinta 25,25€

Ominaisuudet: kirkastava, anti-age, peittävä, sopii normaalista rasvoittuvalle iholle, vaalein ja lämpimin sävy testaamistani, suojakerroin 50.

Hoitavia ainesosia: arbutiini ja lakritsiuute (häivyttävät pigmenttimuutoksia) ja todella pitkä liuta kosteuttavia ja hoitavia kasviöljyjä kuten riisiöljyä, arganöljyä, aloeuutetta, kaurauutetta, vihreän teen uutetta ja kamomillauutetta. Incin lopusta löytyy adenosiinia, retinolia, linolihappoa, peptidejä, Q10:iä… Ei aavistustakaan ovatko kaikkien ainesosien pitoisuudet sellaisia että niillä on myös selkeitä vaikutuksia ihoon (tuskin, tällaisessa kilometri-incissä), mutta oikeasti ainesosalistaus näyttää siltä kuin tuotteeseen olisi haluttu mukaan suunnilleen kaikki tunnetut anti-age-ainesosat :) ”All-Star inci”.

Oranssi Beblesh Balmin pakkausteksti ei paljasta incin lisäksi muuta kuin että tuote ”sisältää ihoa kirkastavaa ja elävöittävää Vital-V-yhdistettä”. elevenin sivulla voiteen kerrotaan sopivan normaalista rasvoittuvalle iholle jolla on laajentuneita ihohuokosia ja taipumusta epäpuhtauksiin.

Oranssin BB:n sävy on #21 Yellow Beige, ”keskivaalea ja keltapohjainen”. Se on testi-BB:eistä vaalein ja lämpimin, kuitenkin aika neutraali sävy. Yellow Beige on eniten minun sävyinen mutta, ehkä entisen vaaleamman sävyni mukainen. Oli siinä ja siinä, oliko sävy talvi-ihollani liian vaalea.

Löydät Oranssin Beblesh Balmin täältä. *

Violetti

29,70 € / 40 ml – tarjoushinta 25,25€

Ominaisuudet: kosteuttava, anti-age, kirkastava, puolipeittävä, sopii normaalista kuivalle iholle, viileähkö sävy, suojakerroin 40.

Hoitavia ainesosia: hyaluronihappo (kosteuttaa), arbutiini (kirkastaa pigmenttiläiskiä), adenosiini, oliivi- ja manteliöljy, keramidit.

Sävy on #23 Natural Beige, elevenin mukaan ”keskitumma beige”. (Pakkauksissa itsessään ei muuten lue sävyjen numeroita.) Violetti on testisävyistä tummin, ehkä vähän viileä. Se on sävyistä punertavin ja kämmenselälle swatchattuna selvästi Oranssia tummempi. Kuitenkin, kun Oranssia laittaa toiselle puolelle kasvoja ja Violettia toiselle, sävyeroa ei käytännössä erota.

Löydät violetin BB:n täältä. *

Golden Snail

31,20 € / 45 g – tarjoushinta 26,52€

Ominaisuudet: anti-age, puolipeittävä, sisältää 45% etanaseerumia ja sopii erityisesti ikääntyneen ja kosteusköyhän ihon hoitoon, suojakerroin 50.

”Kultaisen etanan” pitäisi incinsä perusteella olla selvästi hoitavin, etanaseerumi on todellakin incissä ykkösenä ja pakkausteksti kertoo sitä olevan peräti 45%. Tällä pohjalla olisin odottanut sen tuntuvan selvästi erilaiselta kuin Oranssi ja Violetti, mutta ei se kuitenkaan tuntunut, ainakaan merkittävästi. Ehkä joku korealaisten BB-voiteiden hc-käyttäjä tuntisi eron..?

Hoitavia ainesosia: etanaseerumin lisäksi niasiiniamidia (kirkastaa, vaikuttaa kaikkiin ikääntymisen merkkeihin) erilaisia kasviuutteita (haa, tunnistin helichrysumin jota on Vangeliksen kasvoöljyssä..!)

Sävy #21 Natural Beige on syvyydeltään oranssin ja violetin väliltä, viileämpi kuin Oranssi mutta neutraalimpi kuin Violetti. elevenin mukaan sävy on keskitumma beige.

Löydät etana-BB:n täältä. *

.

Kaikissa BB-voiteissa silmiin pistää kasvipohjaisten hoitavien aineiden runas käyttö. Tekniset raaka-aineet, joilla voiteen koostumus ja käytettävyys hiotaan nappiin, ovat synteettisiä, mutta hoitavuus tulee pääosin luonnollisista ainesosista.

Skin 79 Original Beblesh Balmeja on yhteensä viittä erilaista. Tässä vielä niiden sävyvertailu eleven.fi-sivulta.

1 = Pinkki

2 = Oranssi

3 = Violetti

4 = Gold

5 = Snail

Löydät kaikki Skin 79:n BB-voiteet (ja kaikki muutkin elevenin valikoimassa olevat BB-voiteet) täältä. *

Sitten vielä nopea esittely Pacteista. Ne ovat kaikin puolin mukava ja kätevä meikkipohjatuote heille, jotka tykkäävät kuljettaa meikkipohjaa mukanaan käsilaukussa ja lisäillä sitä päivän mittaan. Itsekin tykästyin tähän ”pact”-muotoon ostettuani kaksi sellaista Korean matkaltani.

Käytän yksinkertaisuuden vuoksi yleisilmaisua ”pact”, koska näitä eri mekanismeilla varustettuja rasiameikki/BB/CC-voiteita alkaa jo olla niin paljon; on cushionia, verkon läpi annosteltavaa tension pactia, tavallista kiinteää meikkivoidetta ja sitten tällainen nyt esiteltävä muovisen välikannen reikien läpi annosteltava ”pumping cushion”.

Sain eleveniltä testattavaksi Watery Pact -kiiinteän meikkivoiteen ja Pumping Cushion -BB:n.

Sävyt näkyvät tässä. Pumping cushion on viileä, Watery Pact lämmin. Watery Pactista on myös asteen tummempi sävy #23 Natural Beige.

Watery Pact

29,70 € / 18 g – tarjoushinta 25,25€

Ominaisuudet: kosteuttaa ja heleyttää, puolipeittävä, suojakerroin 50 (UVA + UVB-suoja)

Watery Pact -meikkivoiteen sävy on lämpimin kaikista Skin 79 -testituotteista. Sävysyvyys ehkä hitusen tummempi kuin Oranssissa BB:ssä. Meikkivoide on kiinteää mutta koostumus on todella ohut, ohuempi kuin Pumpingissa. Miellyttävän tuntuinen.

Watery Pact on ”meikkivoiteen” nimellä. Mutta mikä sitten lopulta on BB-voiteen ja meikkivoiteen ero..? Yleisestihän BB on hoitavampi ja sisältää enemmän kosteuttavia ainesosia, mutta lopulta ero voi tuotteesta riippuen olla hienonhieno. Koreassa meikkivoiteetkin sisältävät lähes aina hoitavia ja kosteuttavia ainesosia.

Löydät Watery Pactin täältä. *

Gold Pumping Cushion

26,70 € / 15 g – tarjoushinta 22,70€

Ominaisuudet: erityisesti ikääntyvälle iholle kehitetty hoitava koostumus, sisältää mm. kollageenia. Peittävä tulos.

Sävy 21 Bright Beige, sävyjä on vain tämä yksi. Vaaleustasoltaan se on samaa luokkaa kuin Oranssi BB mutta viileämpi kuin yksikään BB:eistä, Watery Pact-sävyyn verrattuna Pumping Cushionin sävy on harmahtava pinkki.

Ihanan tuntuinen, tässä on se sama notkeasti mutta samalla erittäin peittävästi levittyvä ”napakka”, voidemainen koostumus joka on tullut niin tutuksi laadukkaista aasialaisista BB-voiteista. <3 Voidetta annostellaan painamalla välikantta, jolloin BB-voidetta pusertuu esiin kannen rei’istä. Siitä nimi ’pumping’.

Löydät Gold Pumping Cushionin täältä. *

TARJOUKSIA :)

Koodilla SANNI15 saa koko eleven.fi’n* valikoimasta 15% alennuksen 13.5. asti. Ei ostorajaa. Ei voi yhdistää muihin elevin tarjouksiin.

MUTTA, jos tulee enemmänkin shoppailtavaa, kannattaa ennemminkin hyödyntää elevenin tämänhetkinen yleiskampanja, jossa saa 1. toukokuuta asti koko valikoimasta 20% alennuksen. Tähän tarjoukseen liittyy 50€ ostoraja eli alennuksen saa kun ostaa vähintään 50 eurolla.

elevenin postikulut: 4,50€ Smartpost ja 5,50€ Postin toimipiste, yli 50€ toimitukset ilmaiseksi.

 

 

Kommentit (19)
 1. Kuulostavatpa houkuttelevilta! Onkohan tuo anti-age noissa sellainen ekstrahoito-ominaisuus vai jokin suunnitellun käyttäjän ihotyyppiä määrittävä juttu? :D Vaikka välillä juonteista panikoinkin niin en usko, että 26 v. ihoni vaatii kuitenkaan vielä ainakaan sellaisia anti-age-mömmöjä, joita meillä täällä myydään. Näinköhän nuo sopisivat silti?

  Olen tässä oikeastaan ajatellut Misshan Perfect Cover -BB:n tilaamista, kun se lähtisi Ebaysta niin halvalla. Onkohan sinulla millaisessa muistissa ne sävyt että osaisit sanoa, onko sävy 21 sellainen suomalaiselle kalpeanaamalle sopiva? Olen ymmärtänyt, että tummemmatkin sävyt tuppaavat noissa olemaan aika vaaleita, mutta on vaikea sanoa onko se ihan sitä porcelain-osastoa kuitenkaan. Toisaalta suomalainenkin meikkivalikoima on ehkä parantunut tai minun ihoni on tummentunut, kun olen onnistunut löytämään jopa itselleni vähän liian vaalean voiteen :D

  1. Onkohan tuo anti-age noissa sellainen ekstrahoito-ominaisuus vai jokin suunnitellun käyttäjän ihotyyppiä määrittävä juttu? :D

   Mä luulen että tuo ’anti-age’-ominaisuus tulee ennen kaikkea korkeasta aurinkosuojasta, ja luulen, että korealaiset tykkää nähdä ’anti-age’-lupauksia vähän vaikka missä :) Kyllähän kaikki tehokkaasti kosteuttavat, suojaavat ja antioksidanttiset ainesosat ovat lopulta ikääntymisen merkkejä häivyttäviä, eli lupauksen täyttymiseen ei välttämättä tarvita ”järeämpiä” ikääntyneen ihon hoidosta tuttuja aineita kuten retinolia, hydroksihappoja tai peptidejä.

   Myös kirkastavat eli pigmenttiläiskiä häivyttävät ainesosat (sekä Golden Snailissa etanaseerumi) tekevät näistä BB-voiteista ”anti-age”.

   En siis usko että näissä on mitään sellaisia ”anti-wrinkle-mömmöjä” jotka olisivat ylihoitavia 26-vuotiaan iholle. Korkea aurinkosuoja on tosiaan ihan paras mahdollinen anti-age-ainesosa, ja sehän sopii vauvasta vaariin :)

   Misshan Perfect Coverin sävy 21 oli juuri se sävy, josta sain näytteen kaveriltani. Sen sävy näkyy kasvoillani tässä postauksessa:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/suuri-bb-voidevertailu/

   Olen kirjoittanut sävystä näin: ”Sain tästä näytteen kaveriltani jolla on viileä ja paljon vaaleampi iho kuin minulla, ja niinpä sävy 21 ei ole minulle se kaikkein ihanteellisin.”

   Muistelen että sävy oli tosiaan aika kalpea, ainakin minun ihoani vaaleampi, mutta ei kuitenkaan ihan sitä Lumikkisinta osastoa. Minunkaan ihollani se ei näytä tuossa kuvassa ihan ”valkoiselta”.

   Viime syksyn Korean reissulla noita Misshan Perfect Covereita taas testailin, kun halusin reissusta jonkun BB:n ostaa ja muistikuvat Perfect Coverista olivat niin hyvät, mutta Koreassa myytävät sävyt (minusta niitä oli kolme: 13, 21 ja 23) olivat etenkin sen hetkiselle päivettyneelle iholleni aiiiivan liian vaaleita ja myöskin liian harmahtavia. En muuten oikein käsitä, miten Misshalla, joka on korealainen merkki, on omassa kotimaassaan vähemmän sävyjä myytävänä kuin muiden maiden markkinoilla…? Korean ulkopuolellahan on myynnissä myös tummempia ja lämpimämpiä sävyjä (25, 27, 29 ja 31). Soulissa en nähnyt näitä sävyjä missään Misshan myyntipisteissä. Todella kummallista.

   Vaalein sävy Misshan Perfect Coverista olisi siis 13 Milk Beige.

   1. Ahhh joo, kaikki aurinkosuojat tänne vain! Vähän sen takia haikailenkin korealaisten BB-voiteiden perään, kun täällä myytävissä meikkituotteissa on yleensä joku SPF15, joka ei riitä mihinkään.

    Hmm, pitänee vielä vertailla. Tuon perusteella 13 voisi olla sopivampi. Ei tuo nyt kauhea sijoitus ole, vaikka menisikin vähän metsään sävyn kanssa, mutta mieluiten osuisi tietysti kerralla oikeaan. Minäkin olen vähän katsellut, että noissa on hassu harmahtava sävy ja toivonut, ettei se näytä samalta iholla :D Ihonsävyni on enemmän kellertävä kuin sellainen roosanvalkoinen. Voi olla, ettei minullekaan ihan sopivaa sävyä vain ole tarjolla, mutta haluan silti edes kokeilla.

    Tosiaan vähän kummallista, että merkin kotimaassa on sävyjä niin niukasti. Tulee mieleen vain, että tietynsävyinen iho olisi niin suuri ihanne, ettei edes kannata tai haluta tavoitella täydellistä vastaavuutta oman ihon luonnollisen sävyn kanssa. Luulisi vain näyttävän aika hassulta.

    Kiitos Sanni! :)

    1. Tulee mieleen vain, että tietynsävyinen iho olisi niin suuri ihanne, ettei edes kannata tai haluta tavoitella täydellistä vastaavuutta oman ihon luonnollisen sävyn kanssa.

     Juuri näin. Yksi myyjä selitti minulle Soulissa, että suuri osa sävyistä on pinkihtäviä ja harmahtavia siksi, että korealaiset haluavat taittaa kaiken kellertävyyden iholtaan ja käyttävät siksi mieluummin roosaan taittavia sävyjä. Eli heillä ei ajatella siten kuin meillä, että sävyn tulisi olla mahdollisimman lähellä ihon luonnollista omaa sävyä.

     Hassua, mutta sallittakoon kaikille ihanteensa ^_^

     1. Varmasti totta.. Sitten toisaalta, markkinoilla on Klairsin kuuluisaksi päässyt BB-voide, ja se on todella keltasävyinen :-) ei sovi omalle iholleni lainkaan…

    2. #13 voi olla liian vaalea, jos et ole ihan lumikki, mutta noista saa niitä pienempiä tuubeja. Suosittelen sellaista. Signature Real Complete on minusta paremman sävyinen keltapohjaiselle iholle, vaikka sekin on viileähkö. Perfect cover on tietty kuuluisampi, mutta en itse tykännyt yhtään.

 2. Mielelläni ottaisin käyttöön k-kosmetiikan bb-voiteita (tänkin postauksen tuotteet kuulostaa ihanilta!), mut huono sävyvalikoima on hillinnyt ostoshimoja. Tuntuu että ne ovat lähes kaikki liian tummia tai lämpimiä, tai pahimmas tapauksessa kumpaakin. Haluaisin kuitenkin valita tuotteen koostumus ja käyttäjäkokemukset edellä, en pelkästään hyvän sävyn tähden. Käytän esimerkiksi Everyday Mineralsin mineraalipuuteria sävyssä 0C/Rosy Fair, ja se ei edes kesällä oo mulle liian vaalea.. :D

  1. mut huono sävyvalikoima on hillinnyt ostoshimoja. Tuntuu että ne ovat lähes kaikki liian tummia tai lämpimiä, tai pahimmas tapauksessa kumpaakin.

   Ohoh, jännä, minulla on ollut päinvastainen kokemus… :D (Sinulla on varmaan tositosi vaalea iho meikäläiseen verrattuna.) Minun iholleni useimmat ovat olleet liian vaaleita ja liian pinkkejä/harmahtavia. Tämä tuli todettua Soulissa tuskaisuuteen asti… kokeilin eri merkkejä kokeilemasta päästyäni enkä löytänyt mistään tarpeeksi tummaa ja lämmintä sävyä. (Ja minulla ei edes ole mikään erityisen tumma iho…) Lopultahan päädyin sitten ostamaan noita pact/cushion-tyyppisiä BB-voiteita kun niiden joukosta ihme kyllä löytyi myös joitain lämpimiä sävyjä. Kesäruskettuneelle iholle nekin kyllä ovat vähän liian vaaleita, mutta talvella olen käyttänyt niitä tyytyväisenä :)

   Misshan Geum Sul tension pact on ollut jopa niin ahkerassa käytössä että se tuntuu jo lähenevän loppuaan…! :D

   1. Juu, mä olen tämmönen kalkkilaivan kapteeni… :D Mutta toi harmahtavuus on kyllä kans yks ikävä ominaisuus, kun musta tuntuu että etenkin näin vaalee iho menee herkästi elottoman/harmaan näköiseksi.

    Aasialaisilla meikki- ja BB-voiteilla toi sävyvalikoima on muutenkin aika rajallinen, tummallekin iholle voi olla hankaluuksia löytää sopivaa. Toisaalta tuntuu et monet tuotteet on koostumukseltaan sellaisia, että sulautuvat ihon sävyyn, jos eroa on vaan tosi vähän. Jos pääsis ihan paikan päälle testaamaan erilaisia sävyjä, löytyis varmasti itellekin sopiva, mut testereitä ei oikein jaksais tänne asti tilailla. Mulle tulee ainakin k-kosmetiikkatilausten mukana niitä aika paljon, mutta just niitä tummempia sävyjä, joita en viitsi nykyään enää edes kokeilla, vaan annan suosiolla kaverille. :)

    1. Aasialaisilla meikki- ja BB-voiteilla toi sävyvalikoima on muutenkin aika rajallinen,

     Kyllä, voisi melkein sanoa erittäin rajallinen. Ainoa huono puoli kyseisessä tuotekategoriassa :/

     1. Noissa onkin hienoutena se pigmenttien sulautuminen ihoon, pohjavärityksestä huolimatta. (Toki mustaihoisten on varmaan turhaa etsiä A-beautyn saralta täysin toimivaa meikkipohjaa..!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *