Esittelyssä luonnonkosmetiikan aurinkotuotespesialisti Biosolis

Saitte juuri viime viikolla lukea blogista ison esittelyn monista luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista. Tänään erityisesittelyyn pääsee tuossakin postauksessa vilahdellut belgialainen Biosolis, jonka valikoima kuuluu laajimpiin luonnonkosmetiikan aurinkotuotesarjoista.

Olen töissä sarjan maahantuojalla ja teen töitä merkin parissa. Biosolis on itse asiassa uusin ”mun” sarjoista, ja olen perehtynyt sarjan maailmaan tänä keväänä.

Biosolis on erikoistunut ainoastaan aurinkotuotteisiin, ja on mm. pioneeri mitä tulee karanjaöljyn käyttöön aurinkosuojatuotteissa. (Ehkä joku pitkäaikainen lukija muistaa ”kirjeenvaihtoni” Biosoliksen valmistajan kanssa aiheesta vuonna 2014, kun ainesosa oli aurinkokentällä niin uusi, että kyseenalaistin sen UV-suoja-statuksen..! :D Sittemmin karanjaöljy on vakiinnuttanut paikkaansa osana laadukkaiden aurinkosuojatuotteiden UV-suojateknologiaa.)

Biosoliksen tärkeimmät speksit yhdellä silmäyksellä:

🌞 Ecocert Cosmos Organic sekä Cosmebio -sertifioitu

🌞 Vegaaninen

🌞 Ei nano-partikkeleita

🌞 UVA- ja UVB -suojan (UVA-suoja vähintään kolmannes ilmoitetusta SK-luvusta)

🌞 Tuotteissa hyödynnetään kaikkia kolmea luonnollista UV-suojaa; titaanidioksidia, sinkkioksidia sekä karanjaöljyä

🌞 Erittäin vedenkestävät ja hoitavat koostumukset

🌞 Luonnonkosmetiikkamarkkinoiden laajin suojakerroinvalikoima; 15, 20, 30, 50 ja 50+

🌞 Voidekoostumuksia on kasvoille, vartalolle, lapsille sekä urheiluun

🌞 Tekee hyväntekeväisyyttä; Biosolis lahjoittaa 1% tuotoistaan 1% For The Planet -organisaation kautta Reef Check ja Surfrider Foundation Europe -järjestöille

Biosoliksen aurinkotuotteet ovat -25% tarjouksessa Natural Goods Companylla 30.5. saakka. Jos alehintaiset aurinkotuotteet jäivät viime viikolla hankkimatta, vielä on aikaa ennen virallisen kesän alkamista..! :D

YLEISESTI BIOSOLIKSEN KOOSTUMUKSISTA

Biosoliksen voiteissa on jännä koostumus; ne tuntuvat iholla aika täyteläisiltä, mutta ovat kuitenkin ”kuivempia” ja vesipohjansa myötä kevyempiä kuin spray-koostumukset, ja ne on kehitetty sopimaan normaalista jopa rasvoittuvalle iholle. Spray-koostumukset taas ovat vedettömiä, ja vaikka ne ovat voiteita ohuempia, ne ovat rasvapitoisempia ja sitä myöten ravitsevampia. Spray-koostumusten suositus on normaalista kuivalle iholle – valmistajan mukaan.

Minä en tunnetusti aina ole valmistajien suositusten kanssa samoilla linjoilla, ja oma tuntumani Biosoliksen koostumuksiin perehdyttyäni on se, että ne sopivat paremmin kuivemmalle ihotyypille. Sekä spray- että voide-kostumukset tuntuvat todella pehmentäviltä ja hoitavilta, ja jättävät ihoon suojaavan pinnan.

🔥 MIELENKIINTOISTA: Biosoliksen koostumukset ovat kosmeettisesti hyvin saman tuntuisia, oli suojakerroin mikä tahansa. Alhainen SK 15, korkeampi SK 30 ja korkein SK50+ tuntuvat – ja näyttävät – iholla kaikki lähestulkoon samanlaisilta. SK 50 ei tunnu yhtään paksummalta tai näytä iholla yhtään vaaleammalta kuin SK 15. Tällaiseen en ole törmännyt muilla merkeillä, se on Biosolis-formuloinnin erikoisuus.

Jopa erittäin veden- ja hikoilunkestävä ja korkeimman suojakertoimen Sport-aurinkovoide on yhtä notkeasti levittyvä kuin SK 30 -voide.

KASVOAURINKOVOITEET

Whamisan tapaan Biosolis on korvannut voidemaisten tuotteiden vesipohjan aloe veralla. Tämä tekee tuotteista paljon kosteuttavampia ja hoitavampia, kuin tavanomaiseen vesipohjaan valmistettuna.

SPF 30 ANTI-AGE FACE CREAM 19,90€ / 30 ml (tarjous 14,93€)

SPF 30 -kasvoaurinkovoiteen erityisraaka-aine on antioksidanttinen ruskoleväuute (laminaria ochroleuca). Verrattuna SPF 50 -kasvoaurinkovoiteeseen Anti-Age-nimen saanut SPF 30-voide on muutenkin monipuolisemmin hoitava, ja sisältää myös manteli- ja avokadoöljyä. UV-suojan tuovat sinkkioksidi, titaanidioksidi sekä karanjaöljy. Voide on sävyltään vaalean kellertävää.

Tuoksu on nenääni miellyttävä; se tuo mieleen puhtaan pyykin, mutta tuoksussa on myös jotain perinteisen aurinkovoidemaista. Biosoliksen kaikissa aurinkovoiteissa on sama tuoksu, poislukien hajusteeton Kids.

SPF 50 FACE CREAM 20,20€ / 50 ml (tarjous 15,15€)

SPF 50 -kasvoaurinkovoiteessa on rypsiöljyä ja ihoa rauhoittavaa bisabololia. Aloe vera -pohja kosteuttaa ja sinkkioksidi, titaanidioksidi sekä karanjaöljy tuovat luotettavan laajan kirjon suojan UV-säteilyä vastaan. Karanjaöljy on ilman UV-säteilyltä suojaavia ominaisuuksiaankin aine, jonka mielellään näkee ihonhoitotuotteissa: se on erittäin antioksidanttinen, rauhoittava sekä myös antimikrobinen.

ALEMMAN SUOJAKERTOIMEN TUOTTEET

Biosolis on ainoa tuntemani luonnonkosmetiikan aurinkovoidevalmistaja, jolla on yhä valikoimassa SK 15 -voide. Jos siis haeskelet sellaista, voit päättää etsinnän. (Edit. D’oh – unohdin Mádaran Beach BB Shimmering -aurinkovoiteen..! 🙈 Siinä on myös SK 15, mutta koska voide on kimaltavaa, huomaan jatkuvasti unohtavani sen ”tavallisten” aurinkovoiteiden joukosta. Se on tavallaan erityistuote.)

SPF 15 SUN MILK KASVOILLE JA VARTALOLLE 26,60€ / 100 ml (tarjous 19,95€)

Notkea, kosteuttava ja täyteläinen voide omaa Anti-Age-kasvovoiteen ohella Biosolis-voiteiden hoitavimman koostumuksen. SK 15 -voiteessa on aloe vera -pohja, rypsiöljyä, porkkanauutetta, auringonkukansiemenöljyä sekä uuden teknologian kookosöljyjohdannainen, joka on kuin luonnonkosmetiikan vaihtoehto silikonille (’coconut alkanes’). Ainesosa helpottaa voiteen levittymistä ja ehkäisee kosteuden haihtumista. SK 15 -voide on väriltään valkoinen, ainoa poikkeus muuten kellertävän sävyisten voiteiden ja suihkeiden joukossa.

SPF 20 AURINKOÖLJY VARTALOLLE 27,93€ / 100 ml (tarjous 20,93€)

Perinteisten aurinkoöljyjen ystäville..! Vaikka useimmat spray-aurinkovoidekoostumukset nykyään ovat täysin öljypohjaisia, eivät ne kuitenkaan muistuta öljyä vaan ovat kuin maitomaisia, hyvin ohuita emulsioita. Jos kuulut heihin, jotka pitävät perinteisestä aurinkoöljystä, joka ei ole maitomaista, Biosoliksen Sun Oil Spray on sinun juttusi!

Erittäin hoitava cocktail sisältää rypsiöljyä, seesaminsiemenöljyä, aprikoosinkiviöljyä, oliiviöljyä, auringonkukansiemenöljyä sekä ripauksen aloe veraa. UV-suojasta vastaavat karanjaöljy ja titaanidioksidi. Sun Oil Spray sopii myös pehmentäväksi hoitosuihkeeksi paksuille, karheille hiuksille. Ohuille hiuksille tuote on todennäköisesti lässäyttävä sellaisenaan, mutta ohuthiuksinen voi suihkauttaa tätä pari tujausta tavallisen, poishuuhdeltavan hiustenhoitoaineensa sekaan, ja saat extra-pehmentävän tehohoidon :)

Vinkki: onko sinulla kotona aurinkovoide, joka tuntuu liian jähmeältä ja vaikealta levittää? Suihkauta joukkoon Biosoliksen aurinkoöljyä, ja aurinkovoide levittyy paljon paremmin.

”KOLMIKYMPPISET”

SPF 30 SUN MILK VARTALOLLE JA KASVOILLE 26,60€ / 100 ml (tarjous 19,95€)

Kolmen kympin voide on ihotuntumaltaan hyvin saman kaltainen kuin SPF 30 Anti-Age-kasvovoide, mutta edullisempi – ja hoitavilta ainesosiltaan riisutumpi. Se tuntuu iholla täyteläiseltä, kosteuttavalta ja suojaavalta. UV-suojan tuovat sinkkioksidi ja karanjaöljy. Pääasialliset hoitavat aineet ovat aloe vera -geeli, karanjaöljy sekä bisabolol.

Valmistajan ihotyyppisuositus on ”normal to oily skin”. Suositus pohjaa siihen, että voiteessa on huomattavasti vähemmän rasvoja kuin Anti-Age-kasvoaurinkovoiteessa tai SK 15 -voiteessa. Rasvoittuvaihoisia ajatellen haluan kuitenkin korostaa, että tämä on täyteläinen voide, eikä tunnu iholla vesimäisen ohuelta kuten rasvoittuvan ihon hoitotuotteet yleisesti tuntuvat. Oma suositukseni olisi normaalista kosteusköyhälle iholle, mahdollisesti sekaiholle.

SPF 30 SUN SPRAY VARTALOLLE JA KASVOILLE 28,50€ / 100 ml (tarjous 21,38€)

Tykkään tosi paljon Biosoliksen spray-koostumuksesta! Nykyisessä vallalla olevassa spray-emulsio-trendissä Biosoliksen suihkeet sijoittuvat hieman täyteläisempään suuntaan, ollen hoitavamman tuntuisia kuin kilpailijat, mutta kuitenkin erittäin ohuita ja helposti levittyviä. Pidän erityisen paljon siitä, että voiteet ovat kellertäviä, mikä neutraloi vaaleaa kajoa.

Kolkyt-suihkeen pohja on rypsiöljy (kevenettynä esteriöljyillä, aurinkosuojatuotteeseen todellakin haluan esteriöljyjen vaikutuksen), muihin hoitaviin aineisiin lukeutuvat kookosöljy, seesaminsiemenöljy ja bisabolol. UV-suojan tuovat titaanidioksidi ja karanjaöljy.

”VIISKYMPPISET”

SPF 50 SPRAY KASVOILLE JA VARTALOLLE 29,90€ / 100 ml (tarjous 22,43€)

Supermiellyttävän tuntuinen koostumus, tämä on parhaita, ellei jopa ihan paras luonnonkosmetiikan SK 50 -suojatuote jonka tunnen. 🙌

Entä kehumasi Patyka? Tai Cattier? kysytte. Ja vastaan: Biosoliksen SPF 50 Spray on minusta kosmeettisessa miellyttävyydessään yhtä hyvä kuin Patykan SPF 50, mutta aivan eri tavalla; Patyka on vesipohjainen ja miellyttää raikkaalla emulsiollaan, Biosolis taas on öljypohjainen ja miellyttää emollienttisella hoitavuudellaan. Kumpikin tuntuu ohuelta, levittyy erittäin hyvin ja jättää ihoon vain hyvin heikon vaalean kajon. (Voiteen huolellisella hieromisella kajon saa käytännössä kokonaan katoamaan.)

Patyka sopii normaalista sekaiholle, Biosolis normaalista kuivalle tai hyvin kuivalle iholle. Patyka jättää ihoon imeydyttyään jopa vähän kuivan tunteen, Biosolis jättää ihon pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi. (Ei kuitenkaan rasvaisen tahmeaksi.) UV-suojan tuovat titaanidioksidi ja karanjaöljy.

Cattierin SPF50 Spray’hin verrattuna Biosolis hakkaa sen näkymättömyydellään; Cattierin valkoinen koostumus jää enemmän näkyviin kuin Biosoliksen kellertävä koostumus. Biosolis on muutenkin vielä miellyttävämmän tuntuinen iholla. Cattierin SPF 50 Kasvoille taas on samaa tasoa Biosoliksen kanssa; sävytettynä se ei näy iholla, ja on yhtä miellyttävän tuntuinen.

Summa summarum: Biosoliksen SPF 50 Spray rocks! 😍 Tätä käyttäisin oikein mielelläni.

BABY & KIDS SUN MILK SPF 50+ 29,90€ / 100 ml (tarjous 22,43€)

Hajusteeton, notkeasti levittyvä erittäin korkean suojakertoimen aurinkovoide lapsille. Myös tämä voide on kellertävä, mutta jättää tarkoituksenmukaisesti hieman enemmän sävyä näkyviin, jotta voidaan varmistua siitä, että voidetta on levitetty kaikkialle (- ja runsaasti). UV-suojan tuovat sinkkioksidi, titaanidioksidi ja karanjaöljy.

SPORT SUN MILK SPF 50+ KASVOILLE JA VARTALOLLE 23,80€ / 75 ml (tarjous 17,85€)

Biosoliksen kestävin aurinkovoide sopii urheiluun ja aktiiviseen menoon. Voide on erittäin vedenkestävä sekä hikoilunkestävä. Sisältää talkkia, joka osaltaan ehkäisee voiteen valumista silmiin kovassakin menossa. Voide levittyy erittäin helposti eikä jätä ihoon vaaleaa pintaa. UV-suojan tuovat sinkkioksidi, titaanidioksidi ja karanjaöljy.

AFTER SUN MILK 19,90€ / 150 ml (14,93€)

Viime viikon postauksessa jo kerroinkin, että Biosoliksen after sun on mielestäni laadukkaimpia after suneja jonka tiedän. Voide on täyteläistä ja hoitavan tuntuista ja siinä on mieto, hienostunut tuoksu.

Vesipohja on korvattu aloe vera -geelillä, minkä lisäksi voiteessa on runsaasti pehmentäviä ja ravitsevia aineita kuten sheavoita, arganöljyä, manteliöljyä ja auringonkukkaöljyä. Kehäkukkauute ja bisabolol rauhoittavat

*

Tässäpä oli taas aurinkovoidetta kerrakseen! Täytyy sanoa, että on valtavan mielenkiintoista saada paneutua moderneihin luonnonkosmetiikan aurinkovoidekoostumuksiin tällä intensiteetillä :D Mun ”friikkeys” toivon mukaan vain palvelee teitä lukijoita ja kosmetiikan kuluttajia.

ARVONTA Instagramin puolella: jos innostut, käy osallistumassa Instagram-tililläni Biosolis-kilpailuun, jossa voi voittaa kolme vapaavalintaista Biosolis-tuotetta. :)

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito
Kommentit (41)
 1. Sain näytteen Laboratories de Biarritz-aurinkosuojasta. Mulla menee kieltämättä nämä Suomen markkinoille putkahtaneet luonnonkosmetiikkamerkkiset aurinotuotemerkit sekaisin, on Biosolis, on Alga Maris, on Acorelle…

  1. Joo, näitä on…! ☺️ Mutta pelkästään aurinkotuotteille omistautuneita brändejä on lopulta vain kaksi: Biosolis ja Alga Maris. Näistä Biosoliksella on käsittääkseni vieläkin pidempi historia.

   Acorelle on muuten alkujaan tullut tutuksi ihokarvojenpoistotuotteistaan…! Ja sen jälkeen hajuvesistään. Aurinkovoiteet ovat tulleet mukaan valikoimaan paljon myöhemmin.

   1. Oliskin kiva saada postausta ihokarvojen poistosta erityisesti kasvojen. Aihetta ei juuri blogeissa jos missään muuallakaan käsitellä.

    1. Tälle olisi varmasti kiinnostusta, mutta minun on vaikea tuollaista postausta toteuttaa, kun en poista karvoja kasvoista :/ Olisi tylsää esitellä tuotteita ilman, että olisin itse kokeillut tuotetta. Kuten muinoin tein Acorellen ihokarvojen kasvua hidastavien tuotteiden kanssa:

     https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/acorelle-ihokarvapaneelin-tulokset/

     Panelistit ovat toki kiva tapa kertoa tuotteiden vaikutuksista, mutta testipaneelien järjestäminen on aina aika työlästä, ja mieluiten lopulta kirjoitan tuotteista, joita itsekin olen kokeillut ja joista minulla on oma mielipide.

   2. Kolme, myös EY! on tällainen merkki, joka valmistaa vain aurinkosuojatuotteita.

    1. Jälleen merkki josta en ollut kuullutkaan..! Vaikuttaa vähän erikoiselta brändiltä, heillä ei ole omaa kotisivua eikä netistä löydy koko merkistä mitään muuta tietoa kuin tuotteet jälleenmyyjien verkkokaupoissa ja lyhyt kuvaus Cosmebio-sertifointiorganisaation sivulla. Erikoista…! Ei oikein saa kiinni, mikä tämä tällainen merkki on. Tuotteet ovat olemassa ilman mitään tietoa valmistajasta, heidän taustastaan ja osaamisestaan. 🤔 En siis epäile, etteikö kyseessä ole ihan luotettava sarja, kun hyvin tarkkaan valikoimansa kuratoiva TwistBe on ottanut tuotteita valikoimaansa. Alan ihmisenä vain ihmettelen tällaisia brändejä, joista ei löydy mitään tietoa, se on tosi harvinaista.

 2. Joo, mulla on edelleen kaapissa Acorellen kookokselta tuoksuva hajuvesi.. ja taitaa kaapin perällä pysyäkin…

  1. Apua, tuosta tuli mieleen ensimmäiset kohtaamiset luonnonkosmetiikan hajuvesien kanssa. Kyse oli juuri Acorellesta, josta hain näytteet. En muista mitkä ne nimenomaiset tuoksut olivat, mutta niistä jäi mieleen sellainen todella voimakas mandariinin vivahde, joka kummittelee edelleen välillä mielessä. :D

   1. Minulla on Acorellen tuoksuista ihan erilaisia muistoja..! 😄 Niissä on minustakin aina ollut hyvin tunnistettava ominaisvivahde, mutta minulle se ei ole yhtään sitruksinen, enemmän kukkainen, pehmeä ja puuterinen (poislukien ihan ensimmäinen koskaan testaamani Acorelle-tuoksu Lotus Bamboo Eau Fraiche, josta muistan vain, että en tykännyt siitä ja se edusti hyvin erilaista tuoksusuuntausta kuin valtaosa muista Acorellen tuoksuista).

    Pakko muuten jakaa tämä muisto vuodelta 2010, jolloin sain ensimmäiset Acorelle-tuoksut testiin. Niin outo moka valmistajalta..! 😅 Sain testiin tuon yllä mainitun Lotus Bamboon sekä pakkauksen näytekokoisia tuoksuja. Noissa näytteissä vain ei lukenut, mitä tuoksua niissä oli…! :D Tuoksujen nimet lukivat pakkauksessa näytteiden päällä, mutta kun näytepullot otti ulos pakkauksesta, ei tietenkään ollut mitään keinoa tietää, mitä tuoksua missäkin nimettömässä pikkupullossa oli…! Ihan älytön moka..! 😅

    1. Minulla ei ollut kuin ehkä kolme naytetuoksua silloin ja eivät ne kaikki tuoksuneet mandariinilta, mutta se siis jäi päällimmäisenä mieleen siitä tuoksusta joka ei tuntunut millään haihtuvan iholta (tai mielestä :) ). Muita en edes muista, mutta sen muistan että en tykännyt ollenkaan. Niiden jälkeen oli vuosien tauko ennen kuin edes uskalsin testata mitään luonnonkosmetiikan tuoksuja. Nyt on löytynyt pari jota käytän. Niiden lisäksi olen jossain vaiheessa ostamassa Abelin Pink Iris -tuoksua. Olen tuoksutellut sitä liikkeessä jo kolmisen kertaa, ja siinä vaiheessa yleensä jo huomaa sopiiko tuoksu. Se oli paljon makeampi kuin mistä yleensä pidän, mutta siinä oli jotain tosi miellyttävää kotoista. Olen äärimmäisen huono analysoimaan tuoksuja, yleensä huomaan vain makeuden ja raikkauden, sekä sen että pidänkö tuoksusta vai en. Sitten kun olen lukenut kuvauksen, saatan (tai kuvittelen saattavani) huomata eri vivahteet, mutta ei toivoakaan, että osaisin tehdä sen ilman tuoksukuvausta.

     1. Minähän muuten koin Pink Iris -tuoksun ihan eri tavalla, kun testasin sitä ensimmäistä kertaa pienestä näytteestä (josta riitti ehkä neljään testikertaan). Kun pääsin kunnolla tuoksuttelemaan sitä isommasta koosta, ja luin ajatuksella valmistajan tuoksukuvauksen raaka-aineineen, koko tuoksu muuttui hyvin erilaiseksi kokemukseksi. Ekalla kierroksella tuoksu oli minusta aika kevyt, makea ja tyttömäinen, toisella testikerralla syvä, lämmin ja vahva, jopa puuterinen. Luulen että jo se, että tuoksumolekyylit asettuvat iholle eri tavalla pienestä testipullosta ”töpöteltynä” kuin suihkepullosta suihkaistuna, muutti tuoksun olemusta. Niin moni asia vaikuttaa lopulta tuoksukokemukseen.

      1. Ihan varmasti näin. Itse en kokeillut sitä näytteestä ollenkaan, vaan kävin kaupassa suihkuttamassa käteen ja analysoin vasta kotona kun tuoksu oli asettunut. Se muuttui aina ”aikuismaisemmaksi” ajan myötä ja jotenkin alkoi tuntua kotoisalta ja tutulta. Mutta olen päättänyt ostaa sen vasta kesällä. :)

       1. Toivottavasti tuoksu osoittautuu odotuksen ja harkinnan arvoiseksi ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *