Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luumua ja ruskeaa kultaraidoilla – ja Grimas-voittaja

Taas pukkaa kömpelöä ”koristelua”.

Nojoo, siis eihän nämä ole koristelua nähneetkään, mutta näyttää kivalta tälleen taidottoman kynsimaalarinkin tekemänä!

Kynsillä Yves Rocherin syyslookin luumun- ja ruskean sävyisiä kynsilakkoja (näyttävät kauempaa ihan samalta sävyltä), ja kärjissä viirut Dependin kultaisella koristelakalla. YR:n syyslakat peittivät jo yhdellä kerroksella, ihan niinkuin aiemmin esittelemäni Le Rouge -sävykin.

Yves Rocherista puheen ollen, mitäs olette muuten mieltä Rocherin suuresta bloggaajaprojektista? Hehän etsivät syksyllä 50:ä pohjoismaista bloggaajaa arvostelemaan tuotteitaan, ja nyt YR näkyykin sitten todella monessa suomalaisessakin blogissa. Mitä luulette, voikohan tuollainen kamppis johtaa jonkinlaiseen YR-ähkyyn ja yliannostukseen lukijoiden puolelta, vai tuovatko blogikirjoitukset nyt ”positiivista pöhinää” Yves Rocherin ympärille?

Itsehän pidän YR:sta aika lailla, ja toivoisin että he pääsevät pikkuhiljaa 90-luvun postimyynti”leikkaa-ja-liimaa-kupongit”-imagostaan. Mietin vain, että tulikohan tuossa tuotearvostelijoiden värväämisessä pienet överit, ja näinköhän joka kolmannessa blogissa keikkuvat YR-tuotteet aiheuttavat jossain vaiheessa lukijoissa toivotusta päinvastaisen reaktion, eli totaalisen kyllästymisen. :/ Harmi, jos näin käy. Idea hyvä, toteutus ehkä vähän yli-innokas YR:n taholta.

Itse en kuulu noihin valittuihin tuotearvostelijoihin, mutta olen muuten vain ollut Rocherin postituslistalla alkuvuodesta. Olen kirjoitellut blogiin ainoastaan niistä tuotteista, joista olen erityisesti innostunut tai muuten vain kokenut kiinnostavaksi kertoa niistä. Niin teen jatkossakin. Minulla on mm. ollut jo pitkään odottamassa koko Yves Rocherin Ecocert-sertifioitu linja, ja siitä on tulossa arvostelua joskus (toivon mukaan lähi)tulevaisuudessa.

* * * *

Mutta nythän tämä meni ihan rocheiluksi koko postaus…… kun piti julistaa se GRIMAS-voittaja! :)

Arvonta oli blogin historian suosituin yli 800 osallistujallaan, ja näiden joukosta onnenpekaksi arpoutui nimimerkki Jenniemi! Suurensuuret onnittelut!!

Muistutan teitä muita vielä mahdollisuudesta hankkia tuollainen 12 sävyn paletti aprilli.fi-nettikaupasta erikoishintaan. (Minä en saa siitä mitään provikkaa, ei huolta! ^_^) Voitte tilata suoraan itse kokoamani Karkkipäivä Special -paletin, tai halutessanne vaihtaa värejä itsellenne mieluisempiin – samaan hintaan. Ei paha tarjous.

Kommentit (43)

 1. Anniina

  En ees tajunnu alkuun että kynsissä mitää koristelua olisi ollutkaan, kunnes yhtäkkiä huomasin vaaleat viirut, kai ne näytti siihen asti heijastumilta :D

 2. Inanaa

  Minä olen yksi niistä 50 bloggaajasta, jotka rekrytoitiin YR:n tuotteita arvostelemaan. Olen arvostellut huulipunat ja lakaet sekä odotan jo innolla seuraavia tuotteita. Kukaan ei pakota testaamaan kaikkia YR:n tuotteita, enkä itsekään aio testata sellaisia, mistä en ole lainkaan kiinnostunut. Omasta mielestäni se on jotenkin moraalitonta, ottaa vastaan jotain vain siksi kun se on ilmaista.

  Hieman joidenkin lukijoiden kommenteissa ”särähti korvaan” se, että olisi parempi, jos kosmetiikasta puhuisivat mieluummin vain ne, jotka jotain tuotealasta tietävät. Samalla kun YR hakee uusia ja enemmän asiakkaita blogimainonnan (on sitten överiksi mennyt tai ei)avulla, tästä projektista voi olla jotain hyötyä myös meille pienen lukijakunnan omaaville bloggaajalle. Meillä on tilaisuus saada uusia postausaiheita, päästä kokeilemaan itse kosmetiikkaa joita emme välttämättä ostaisi, oppia siitä kosmetiikasta jos vaikka haluaisimmekin joskus olla niitä ”suosittuja ammattilaisia” joiden blogeja mieluiten luetaan, saada uusia lukijoita jne. Meillä ei ole mitään mainostusta edesauttavaa yhteisöä takanamme, vaan ollaan pienen pieniä ihmisiä, jotka lukevat pieniä blogeja sekä toivovat, että joku muukin lukisi niitä juttuja.

  Olen kyllä ihan samaa mieltä siinä, että YR onnistuisi kampanjassaan paremmin, jos lähettäisi bloggaajille eri settejä. Tuntuuhan se vähän höhlältä, jos kaikki 20 suomalaista bloggaajaa kertovat siitä samasta kirkkaan punaisesta huulipunasta. Oman bloggauskiinnostuksen lisäksi meillä kaikilla on varmaan kuitenkin toiveissa saada blogilleen lukijoita. Tämä on siis yhtä lailla kannattavaa meille kuin YR:llekin. Eikä niitä tuotesrvostelupostauksia sitten kuitenkaan ole kuin kerran pari kuukaudessa, riippuen siitä arvosteleeko kaikki tuotteet yhdessä postauksessa vai useammassa erässä. Ei mahda olla kyllä kummonenkaan blogi, jos lukemisen ja seuraamisen voi lopettaa siksi kun siellä arvostellaan satunnaisesti niitä samoja juttuja kuin muissakin blogeissa. Onko se alun alkaenkaan ollut hyvä blogi?

  Tässä hieman YR:n tuotearvostelijan mietteitä. Kaikkien ei tarvitse tykätä tästä YR:n mainoskikkailusta, pikkusten ihmisten pikkusista blogeista eikä kenenkään ole pakko lukea höpsön amatöörin arvostelua huulipunasta. :) Oon kuitenkin ilonen, että sain tämän mahdollisuuden, sillä on kiva kokeilla uusia asioita ja tuottaa lukijakunnalleen kivoja ja vaihtelevia juttuja.

  Tämän kirjoitin ihan hyvällä mielellä, hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa. Toivottavasti ei kukaan ota tästä itteensä tai kuvittele mun täällä nillittävän asiasta. Hauskaa loppusyksyä Sanni sulle ja ihan kaikenlaisten mielipiteiden haltijoille. <3

  • Sanni

   Hieman joidenkin lukijoiden kommenteissa “särähti korvaan” se, että olisi parempi, jos kosmetiikasta puhuisivat mieluummin vain ne, jotka jotain tuotealasta tietävät.

   Mä olen tuosta samaa mieltä sun kanssa, siis mun mielestä kosmetiikka-arvostelujen ei tarvitse rajoittua nimenomaan kosmeblogeihin. Kyllähän muoti/ruoka/käsityöbloggaajatkin käyttää kuitenkin kosmetiikkaa! ^_^ Mun mielestä kenenkään ei tarvitse olla alan asiantuntija saadakseen kirjoittaa jostain tuotteista. Yhtä aitohan se mielipide on, vaikka ei tietäisikään mitään jonkun suihkugeelin sisältämistä raaka-aineista jne.

   Kaikkien ei tarvitse tykätä tästä YR:n mainoskikkailusta, pikkusten ihmisten pikkusista blogeista eikä kenenkään ole pakko lukea höpsön amatöörin arvostelua huulipunasta. :)

   En usko että ketään (vähiten itseäni) se haittaa, että YR on rekrytoinut myös pienempiä blogeja. Päinvastoin! Sehän on tosi hyvä. Tosiaan ainoa kritiikkiä aiheuttava asia ainakin omalla kohdallani on rekrytoitujen bloggaajien lukumäärä, ei suinkaan valittujen blogien laatu tai tunnettuus.

   Ja olenhan itsekin aloittanut pienenä blogina, ja iloinnut kun sain tuotteita testattavaksi 300:n päivälukijan ”statuksella”! ^_^

   • Inanaa

    Tosi kiva kuulla, ettei blogin lukijamäärä ole päässyt kihahtamaan hattuun. <3 Vastauksestasi voi päätellä, että "äänensävysi" YR:n värväyskampanjasta on neutraali ja pohdinta tapahtuu hyvässä hengessä. Näinhän sen pitää ollakin, pienempi joutuu hieman enempi ponnistamaan. Kiitos asiallisesta asenteestasi, jatkossa seuraan varmasti blogiasi.

 3. Hottentotti

  Kivat kynnet =) Kynsien innoittamana tilasin YR:n nettikaupasta pari lakkaa ym. juttuja. Mullekin on jääny ko. firmasta hieman negatiivinen kuva, juurikin siitä et teinivuosina sieltä tuli jos jonkinmoista lippua ja lappua postissa. Päätin siis antaa nyt uuden mahdollisuuden ;)

  Oisko sun mahdollista tehdä pientä postausta tai kertoa muuten lyhyesti mitkä YR:n tuotteet olet kokenut hyviksi?

  Blogisi on kiva ja oon saanu siitä monta hyvää vinkkiä. Mukavaa syksyn jatkoa :)

  • Sanni

   Mä olen tykännyt erityisesti suihku- ja vartalotuotteista, ja muista ryhmistä löytyy sitten yksittäisiä suosikkeja. Esim. Pure Calmille (liekö nyt nimeltään pelkkä Calmille?) -yövoide oli pitkään suursuosikkini, olen käyttänyt sitä monta purkkia. Lemppareita löytyy myös luomiväreistä ja poskipunista, tosin ne sävyt taitaa jo olla lopetettu. YR:llä etenkin meikkivalikoima uudistuu niin usein ettei samoja tuotteita juuri enää löydä parin vuoden kuluttua. Monoi-öljy on myös yksi suosikki, siitä löytyy oma postauskin: http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/07/02/kesan-rakkaustuote-monoi-de-tahiti/

   Les Plaisirs Nature -sarja on kokonaisuudessaan tosi hyvä, sieltä mulla on tällä hetkellä käytössä tosi hyvä kuorinta joka juuri voitti mun vartalokuorintavertailun.

   Mä olen myös (ihme kyllä!) tykännyt monista Rocherin tuoksuistakin, vaikka myönnän että ne tuoksuvat kyllä nenääni vähän halvoilta.

 4. Baby

  http://www.youtube.com/watch?v=XWCwc1_sYMY Tässä videossa upea silmämeikki kohdalla 1.28. Voisitko mitenkään jossain vaiheessa kokeilla tehdä tuota täällä blogin puolella? :)

 5. Baby

  Äh siis kohdalla 1.24 :)

  • Sanni

   Kohdalla 1.24 ei ollut mitään meikkiä, mutta 1.28 alkaen Beyoncella on tummanharmaa (tai musta) + violettia alaluomella -meikki. Tarkoitatko sitä? On kyllä kivannäköinen, voisin joskus vaikka kokeillakin. :)

 6. Mohn

  Onnittelut Grimas-voittajalle!

  Olen samoilla linjoilla kuin suurin osa kommentoijista tuntuu olevan tuossa YR-asiassa eli idea ei sinänsä huono mutta toteutus tökkii. Myös minua kyllästyttää lukea samoista tuotteista (tai lähinnä kai samoista sävyistä). Minusta YR:ää palvelisi paremmin jos tuotearvostelijat saisivat itse valita sellaiset tuotteet jotka heitä itseään oikeasti kiinnostavat tai jotka kokevat itselle muuten sopiviksi vaikka olisivatkin samoista tuotekategorioista.

  Ne arvostelut joihin olen törmännyt ovat mielestäni olleet ihan asiallisia ja mahdollinen hehkutus on kuulostanut ihan aidolta, ei miltään nuoleskelulta. Enkä ole ollenkaan samaa mieltä sen suhteen, että tuotearvostelijan pitäisi olla jotenkin ”ammattilainen”.

  Itse kirjoitan kosmetiikka-aiheista blogia enkä todellakaan ole ammattilainen vaan harrastelija. Totta kai aihe minua kiinnostaa ja sen takia siitä haluaa ottaa selvää ja oppia jne. eli asiaan tulee perehdyttyä esm. käsityöbloggaajaa perusteellisemmin (ehkä, voihan se käsityöbloggaajakin toki perehtyä yhtä perusteellisesti!). Minusta kaikenlaisia mielipiteitä tarvitaan ja ”tavallinen tallaaja” – kuten minä – saa kyllä paremman ja laajemman käsityksen tuotteista, kun arvostelijoissa on porukkaa laidasta laitaan. IMHO.

 7. Baby

  Juu sitä meikkiä juuri :D Ei oikein tämä ajan kytistys meinaa sujua.

 8. Ruu

  yleensä nämä kamppanjat ampuu itseään jalkaan sillä että valitaan liian monta bloggaajaa joista liki kaikki saa melkein samat tavarat samoissa sävyissä, minä en ainakaan jaksa niitä lukea, näin kävi jo ainakin biotzellin ja paulas choicen kanssa, ja voi olla että tälläisenä jääräpäänä jää hyvätkin tuotteet kokeilematta, mutta tuo markkinointitapa saa ainakin minut kääntymään kokonaan muiden tuotteiden puoleen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.