Luulin jo onnistuneeni..!

Eilen illalla olin ihan varma, että minun kuuluisi saada vähintään hiusalan Nobel.

Oli jälleen hiustenpesun aika. Vaahdoteltuani siinä tovin saippuaa hiuksissa ja mietiskeltyäni miten voikin olla kummaa, että vaahdotusvaiheessa sormet vielä kulkevat hiuksissa ihan normaalisti, minulla välähti. Koska vedellä huuhdellessa hiukset muuttuvat nahkeaksi, läpipääsemättömäksi ”huovaksi”, ja etikkavedellä huuhdellessa taas silkkisen sileiksi, miksi en skippaisi koko helkkarin vesihuuhteluvaihetta? Kuka väittää että se on pakollinen?

Neutraloihan se etikkakin saippuan hiuksista.

Niinpä, saatettuani perusteellisen vaahdotuksen loppuun, aloin kauhoa etikkakylpyä päähäni. Hihhei..! Sormet liukuivat hiuksissa kuin ne olisivat balsamoidut..! Huuhdoin ja huuhdoin. Hiuspohja alkoi natista lupaavasti. Tuleeko, tuleeko nyt puhdasta..?

Annoin viimeisen etikkahuuhteen jäädä vaikuttamaan hiuksiin hetkeksi ja harjasin ne läpi. Ei takun takkua. Viuh vaan kun harja sujahteli läpi.

Hiustenpesu20092013_Etikkaharjaus

(Kyllä. Dove oli passissa. Ennen ideaa palashampoon vesihuuhtelun skippaamisesta olin ajatellut peseväni lukijan vinkin mukaisesti pelkät latvat normishampoolla. Se jäi nyt tekemättä.)

Huuhdoin hiukset lopuksi runsaalla kuumalla vedellä. Tuntu oli lupaava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asetuin odottamaan hiusten kuivumista. Olin niin jännittynyt että hyvä jos pysyin paikoillani. Olikin lähdettävä ulos satamaan kävelylle jotta hiusten kuivuminen nopeutuisi. Kello oli 22.30.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja what do you know – kassoslaisetkin olivat vihdoin ryömineet ulos koloistaan…! Kuulin musiikkia, laulua ja puheensorinaa. Ihan väentungokseksi asti ei kyläläisiä riitä, mutta varmasti ilta oli niin vilkas kuin vain pikkuisessa Fry’ssa voi syyskuisena perjantai-iltana olla.

Hiukset eivät ehtineet kuivua kävelyn aikana. Mutta ”nerokkaan älynväläykseni” lopputulos alkoi jo paljastua.

Tipuin pilvistäni. Hiuksissa tuntui se tuttu öljyisyys mikä tiistain neitsytetikkahuuhtelun jäljiltä.

Olin niin pettynyt.

Aamulla tulos vahvistui.

idHiukset_aamu21092013

Hiukseni ovat kuin öljyllä valellut.

En olekaan nero.

Ehkä…. Ehkä jos etikkaa oli vieläkin liikaa…? Jos en huuhdellut tarpeeksi pitkään..? Minun täytyy yrittää löytää se täydellinen sekoitussuhde..! Sen täytyy olla ratkaisu…!

To Be Continued.

Kommentit (50)
  1. hmm, jos tukka on öljyisen tuntuinen, eikös siihen voisi jo se fairykin auttaa?

    1. Epäilemättä, mutta nythän on tarkoitus testata tuota palashampoota. :D

  2. Älä vielä lannistu. Hiustenhoidon salat ja hiusten reaktiot ovat korkeampaa fysiikkaa… tuloksia on lähes mahdoton ennakoida.
    Kokeilut jatkukoon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *