Luonnonkosmetiikkaprojektin eteneminen

Olen kertonut blogissa aikomuksestani vaihtaa kokeeksi kaikki ihonhoidon ja hygieniatuotteet tavallisesta kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Siirryn luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa kun edelliset tuotteet loppuvat.
Tähän saakka siirtyminen vanhoista tuotteista on ollut hauskaa ja ”kivutonta”, mutta minulla on muutamia piintyneitä suosikkituotteita tavallisen kosmetiikan puolella joista luopuminen, edes väliaikaisestikin, arveluttaa.

Nämä ikisuosikit ovat Sebamedin pesuneste, Dermosilin kasvopesu, Aqualan L -yleisvoide ja suhteellisen tuoreena tulokkaana Natural Coden silmämeikinpuhdistusgeeli. Olen käyttänyt Sebamedia kasvojen pesussa jo 10 vuotta, ja Dermosilin löysin muutama vuosi sitten. Olen todella ”nirso” puhdistustuotteiden kanssa ja vain iholleni parhaan tunteen jättävät kelpaavat. En siedä minkäänlaista öljyisyyden tai kalvon tunnetta, ja haluan että iho puhdistuu lähes narskuvaksi, muttei kuitenkaan nihkeäksi. Sebamed on ykkönen ja Dermosil kipuaa aika lähelle. Dermosilin putsari loppuu varmaan vuoden vaihteessa, sitten olisi löydettävä luonnollinen korvaaja.
Silmämeikinpoistoaineprobleemastani olen jo kertonutkin aiemmin. Sen täytyy olla geelimäistä, ja ikävä kyllä juuri siinä muodossa niitä löytyy markkinoilta vähiten. Tällä hetkellä Suomen päivittäiskosmetiikkapuolelta on vain Natural Code geelimäisenä, ja selektiiviseltä puolelta Biotherm. Olin muuten riemuissani kun bongasin tuon Biothermin tuotteen työharjoittelupaikkani hyllyltä, mutta testissä aine kirveli eikä puhdistanut tehokkaasti. :( Hur som helst, epäilen ettei luonnonkosmetiikasta voi löytyä NC:lle korvaavaa tuotetta. Luulen kokeilevani jotain öljyä, esimerkiksi Weledan manteliöljyä, kun Natural Codet loppuvat.
Mitä tulee Aqualan L:ään, sille olen jo löytänyt korvaajan…! Tai ainakin voide on hyvin lähellä Aqualan L:n tuntua.

Kyseessä on Estelle & Thildin hajusteeton Face Cream. Luonnonkosmetiikan valikoimista on hurjan vaikea löytää täysin hajustamattomia tuotteita, koska tuoksu ja eteeristen öljyjen terapeuttinen vaikutus on luonnonkosmetiikassa niin tärkeää. Siksi olinkin positiivisesti yllättynyt kun bongasin tämän miellyttävän perusvoidemaisen, tuoksuttoman tuotteen Kicksissä.
Incit tietysti poikkeavat Estelle & Thildin ja Aqualan L:n välillä kuin yö ja päivä, mutta jos mietitään voiteen tuntua ja koostumusta, on E & T:n Face Cream aika hyvä match. Face Creamissa on ruusun ja ruiskukan vettä, sheavoita, manteliöljyä, auringonkukkaöljyä, seesaminsiemenöljyä, aloeuutetta ja oliiviöljyä. Aqualan L:ssä on vaikuttavina aineina triglyseridejä (pehmentäviä rasvoja) ja glyserolia (kosteuttaa) ja näiden lisäksi emulgaattoreita, liuottimia ja säilöntäaineita. Jos olet hajusteille allerginen ja kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Estelle & Thildiä! Tuoksuttomaan linjaan kuuluu kasvovoiteen lisäksi yövoide, puhdistusemulsio ja -geeli, kasvovesi ja silmänympärysvoide.

Deodorantistakin minun piti kertoa! Olen aivan koukussa tähän Logonan Mediterran-deospray’hin! Ensin tuoksu oli minusta vähän liian voimakas ja jotenkin outo, mutta sitten aloin tykätä siitä ja nyt olen aivan rakastunut. Mediterranissa tuoksuvat salvia ja punainen viininrypäle. Ilahduin kun huomasin että sarjaan kuuluu myös samantuoksuinen suihkugeeli ja vartaloemulsiokin. Ne pitää ehkä jossain vaiheessa hankkia kun tulee ajankohtaiseksi.
Oli muuten jännä siirtyä antiperspirantin vannoutuneena käyttäjänä deodoranttiin (joka siis vain poistaa hajua muttei estä hikoilua), mutta hyvinhän tämä on toiminut. En ole hikoillut yhtään sen enempää kuin muutenkaan. En ole ihan varma onko luonnonkosmetiikassa olemassakaan antiperspirantteja, koska siihen tarvitaan ymmärtääkseni alumiinia jonka käyttö on luonnonkosmetiikassa kiellettyä. Korjatkaa joku jos teillä on muuta tietoa.


Vartalon kosteutukseen käytän tällä hetkellä Laveran Vervain-Lime-vartalovoidetta. Sen koostumus on miellyttävämpi ja helpommin levittyvä kuin Urtekramin Aloe Vera -voiteen, joka oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan vartalorasvani. Tuoksu on ihanan raikas!

Luonnonkosmetiikkaprojekti on kyllä todella innostava, ja olen löytänyt jo monia uusia suosikkituotteita. Vaikken ole koskaan saanut synteettisestä kosmetiikasta mitään ärsytysreaktioita, niin jotenkin tuntuu vaan psykologisesti miellyttävämmältä levittää iholle kemikaalivapaita tuotteita. Sekään ei tietenkään ole yhtään pahaksi että ne kuormittavat luontoa paljon vähemmän. ;)

Kommentit (18)
  1. Dermosilillä on myös luonnonkosmetiikkaa ja olen ollut varsin tyytyväinen tämän sarjan puhdistusvaahtoon. Kokeilepa sitä kasvopesun korvaajana.

    Itsekin innostuin luonnonkosmetiikasta, mutta kun sain allergisen reaktion Santen luomiväreistä (vihreä paletti), into vähän laantui. En oikein tiedä mitä uskaltaa kokeilla, sillä koskaan aiemmin en ole mistään reaktioita saanut..

  2. Olipas kiva uutinen, että Dermosililla on luonnonkosmetiikka. En olekaan sieltä hetkeen mitään tilannut.

    Olisi muuten mielenkiintoista tietää hintatietojakin noista tuotteista mihin olet vaihtanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *