Luonnonkosmetiikkaa Dermosilin heinäkuun uutuuksissa

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Olen jälleen saanut valita minua kiinnostavimmat tai erityisesti esittelyn arvoiset tuotteet Dermosilin viimeisimmistä uutuuksista ja ajankohtaisista kausituotteista.

Heinäkuun uutuuksista bongasin ilokseni sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja nämä kuuluivat ilman muuta esiinnostettavien joukkoon.

  Dermosil_kanervavoide_IMG_5745

Dermosilillahan on Suomessa valmistettu Ecocert-sertifioitu Nature-kosmetiikkasarja. Sarja täydentyi juuri kevyemmällä, kaikille ihotyypeille sopivalla Kanerva-päivävoiteella, kun aiempi Nature-voide on rasvaisempi ja sopii normaalista kuivalle iholle.

Kanervavoide (kanerva: Calluna Vulgaris, siitä nimi pullon kyljessä) ei olisi voinut olla pehmeämpi ja kaukaisempi kontrasti tuoksumaailmallisesti juuri sitä ennen testaamalleni Kivvin Mustaherukka-voiteelle. Nyt puhutaan sitten taas ihan eri luokan miellyttävyydestä ja tuoksun harkinnasta osana kosmetiikan käyttöelämystä. Dermosilin kanervavoide tuoksuu pehmeälle ja lempeälle vailla minkäänlaista kärkevää yrttimäisyyttä, minulle tulee mieleen vaniljakookoskreemi.

Koostumus on samettinen ja mielestäni yleisellä voidemittarilla täyteläisehkö, vaikkakin selvästi kevyempi kuin perus-Nature-kasvovoide. Voide ei hulahda ihoon vaikka imeytyykin hyvin ja jättää himmeän pinnan. Tunne on enemmän suojaava ja pehmentävä kuin vetisen raikas. Esimerkiksi Kivviin verrattuna tämä on nyt sitä hemmottelevaa osastoa; kermainen, sileästi levittyvä ja ihanan tuoksuinen. Alkoholittomassa voiteessa ihoa hellivät koivunmahla, sheavoi, kookosöljy, ruusunjuuriuute, jojoban siemenöljy, kanervauute ja mustaherukan siemenöljy.

Ja entäs hinta? 7,50€ / 50 ml…! Suosikkini heinäkuun uutuuksista.

Dermosil_Ecocert_Cleaners_IMG_0426

Toinen luonnonkosmetiikkauutuus tulee siivousosastolta: Living-sarjaan lanseerattiin kaksi Ecocert-sertifioitua puhdistussuihketta. Toinen on keittiön puhdistukseen, toinen yleispuhdistussuihke. Olen itse käyttänyt luonnollisia kodinpuhdistusaineita jo pitkään ja erittäin uteliaana testasin nämäkin.

Biohajoavalla yleispuhdistusaineella pyyhit ja puhdistat mm. pölyt, roiskeet ja sormenjäljet kodin pinnoilta – tai vaikka hoitokoiran pissan matolta, kuten minä tässä muutama päivä sitten ^_^ Tässä suihkeessa on tosi miellyttävä tuoksu, en osaa kuvailla sitä mutta se ei yhtään tuoksu tyypilliseltä puhdistusaineelta. Olisikohan siinä vähän laventelia..? Keittiösuihkeella putsaat tyypilliset rasva- ja ruokatahrat keittiön pinnoilta.

Eilisillan pyhitin kylpyhuoneen kuuraukseen, inhoan sitä hommaa (you know, wc-pytty ja suihkukopin helposti pinttyvät reunat ja kaakeleiden raot jaja….), ja Living-suihkeen kiva tuoksu ehkä vähän helpotti siivouksen tuskaa ^_^ Luonnolliset puhdistussuihkeet eivät muuten myöskään käy henkeen samalla lailla kuin synteettiset, synteettistä siivoussuihketta käyttäessä minun on ainakin poistuttava hetkeksi käsittelemästäni tilasta suihkutuksen jälkeen koska kemikaalit käyvät niin henkeen ja ajatus niiden hengittelystä on epämiellyttävä.

Dermosilin Ecocert Living-puhdistussuihkeet maksavat 5,90€ / 500 ml ja niihin on saatavana myös täyttöpatruunat.

Dermosil_SpinLipGloss_IMG_0395

Meikkiuutuuksista valkkasin mehukkaan mansikantuoksuisen (ja makuisen) 360° Spin Gloss Wild Strawberry -huulikiillon.

Tällaiset kimalteettomat, läpikuultavat ja mietopigmenttiset huulikiillot ovat ainaisia suosikkejani, kalpeahuulisena saan niillä vähän eloisamman näköiset huulet ilman että näytän juurikaan meikatummalta. Pigmentti tässä kiillossa on paljon läpikuultavampi kuin pakkaus antaa ymmärtää, väri on huulilla näin luonnollinen:

Dermosil_SpinGloss_IMG_5685

Spin Lip Glossissa on 360 astetta pyörivä applikaattori. En nyt sanoisi että se tuo tuotteeseen mitään lisäarvoa sillä kiillot levittyvät mielestäni yhtä hyvin paikallaan pysyvällä applikaattorillakin, mutta ainahan on kiva tuoda perustuotteisiin jotain uusia jujuja ;)

Dermosil_gloss_WildStrawberry_IMG_5727_2
Wild Strawberry sisävalaistuksessa

Herkullisella huulikiillolla on hintaa huimaavat 3,90€. Ai että mä tykkään Dermosilin hinnoista ^_^

.

Viimeiseksi valkkasin ikivanhan luottotuotteeni koska on aina kiva nostaa esiin hyödyllisiä tärppejä: klassiset blotting paperit eli kiiltoa poistavat kasvopaperit.

Dermosil_blottingpaper

Nämä eivät ole puuteripapereita sillä ne eivät sisällä puuteria. Ohuenohut paperi imee tehokkaasti kasvoilta ylimääräisen rasvan, ihan korvaamaton pikkuapuri iholle, joka rasvoittuu ja kiiltelee herkästi päivän aikana. Käytin näitä ennen jatkuvasti, etenkin ennen mineraalimeikkipuuterin aikoja jolloin iho kiilsi aina parin tunnin välein.

Jos kiillon poistaa puuterilla, ainakin useasti päivän aikana suoritettuna, on tuloksena helposti ennen pitkää ”kakkuinen” ja mössöinen meikkipohja, kun puuteri jättää rasvat alleen ja päälle kerrostetaan lisää. On parempi poistaa liiat kiillot imeyttämällä ne paperiin ja sen jälkeen mahdollisesti töpöttää vähän puuteria päälle, jos tarve vaatii. Meikki säilyy pidempään raikkaana.

Pakkaus sisältää 50 arkkia ja hinta on 3,90€.

Dermosilin tuotteita voi ostaa Dermosilin verkkokaupasta (joka nyt näemmä on pudottanut vanhan nimensä Dermoshop.)

Löytyikö Dermosil-faneille heinäkuun kuvastosta jotain mieluisaa? :)

Kommentit (35)
 1. Heippa! Millaisia (merkkisiä) luonnollisia puhdistusaineita olet käyttänyt kodin siivouksessa? Mistä olet näitä ostanut ja mitkä ovat olleet toimivimpia? Itseänikin kiinnostaisi vaihtaa luonnollisempiin puhdistusaineisiin :)

  1. Olen käyttänyt eniten Lilly’s Ecocleania mutta myös Ecoveria ja tiskauksessa Attitudea. En osaa sanoa mitkä olisivat toimivimpia, selvästi nämä ovat kuitenkin jonkun verran miedompia teholtaan kuin synteettiset putsarit. Silti – kaikki lika on kyllä aina lähtenyt ^_^ Näiden pitää vain antaa vaikuttaa vähän pidempään käsiteltävällä alueella lian laadusta riippuen. Esim. Lilly’s Ecoclean -yleispuhdistussuihkeen, jota olen käyttänyt kaikkein eniten, jätän vaikuttamaan kylppärin pinnoille noin viideksi minuutiksi ennen kuin ryhdyn rätin kanssa hommiin :) Dermosilin suihke on kyllä ehdottomasti parhaan tuoksuinen puhdistussuihke jota olen käyttänyt – ja myös halvin.

   Ekopuhdistusaineita saa ekokaupoista kuten Ruohonjuurista mutta myös ihan Prismasta :)

   1. Tilasin nyt itsellenikin tuon suihkeen. Parasta on juuri nuo täyttöpatruunat! Tiiviste joka kaadetaan pulloon ja vettä hanasta. Ekologista, pieneen tilaan menevä.

    1. Tosiaan, tuo täyttöpatruunajuttu on tosi hyvä :)

   2. Nuo Lilly’sit eivät taida olla ihan niin ekoja kuin väittävät :( http://www.iltalehti.fi/asuminen/201703102200083655_an.shtml

    Lisäksi tällainen juttu joka mua itseä ärsyttää (jota luultavasti ei-vegaani ei jaksa edes miettiä :D): väittävät olevansa vegaanisia, mutta niillä on silti vain ”vegetarian society approved” -leima. Vaikuttaa viherpesulta, sillä oikeasti vegaanisissa tuotteissa on vegan societyn merkki! Eli luultavasti testaavat vesikirpuilla, käyttävät eläinperäisiä entsyymeitä tai jotain muuta kakkaa…

    Itse olen suorastaan rakastunut Ole hyvä -tuotteisiin. Sekä kosmetiikka että kodinpuhdistusaineet ovat todella toimivia, suosittelen! :)

    1. Ottamatta tässä kantaa tuohon vegaaniuteen tai niin voi eih, tuli melkein pieni myötänolous IL:n asiantuntijana käyttämän mikrobiologin jutuista…

     ”Peräti kaksi erilaista hajustetta, limoneeni ja linalooli, jotka ovat erittäin myrkyllisiä.”

     ”Niin sanottu sitruuna ei ole sitruunaa nähnytkään, vaan se on limoneenia, synteettistä kemikaalia. Siinä on vähän sitruunamainen haju, mutta kehtaavat lisätä nimeen usein sitruunan.”

     Vaikka itse olen kaukana professorista, sen verran tunnen kosmetiikan kemiaa että tiedän (ja luulisi mikrobiologinkin tietävän), että limoneeni on mm. sitruunan kuoressa ja männyn neulasissa luonnostaan esiintyvä tuoksuaine jota voidaan valmistaa myös synteettisesti. Monet eteeriset öljyt sisältävät limoneenia.

     http://incihaku.fi/ainesosa/10363/limonene
     https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/702113/LIMONENE/#

     Ja siis… erittäin myrkyllisiä? Hmmmm, professori Salkinoja-Salonen, miten selitätte että tällaiset erittäin myrkylliset aineet ovat EU:n (ja muunkin maailman) lainsäädännön mukaan sallituja hajusteita kosmetiikassa? Ja niitä käytetään erittäin laajasti. Ne kuuluvat 26 eniten allergisoivan hajusteen joukkoon minkä vuoksi ne on merkittävä ainesosaluetteloon erikseen, mutta se ei vielä tee niistä erittäin myrkyllisiä, ainakaan niillä pitoisuuksilla mitkä ovat sallittuja kosmetiikassa ja oletettavasti myös kodin puhdistustuotteissa.

     1. Kyllä vain limoneeni on vesieliöille erittäin myrkyllinen aine. Vähän naiivi ajattelutapa, että kaikki myrkyllinen olisi laitonta… :D enpä usko että proffa on päästään keksinyt kritiikkiään :) kyllähän puhdistusaineita käytetään niin paljon, että ne oikeasti kuormittavat vesistöjä. Ja esim. E-pillerit naaraistavat kalakantoja… Pitää muistaa myrkyllisyys ympäristöllekin, ei vain käyttäjälle :)

      Suositan edelleen ole hyvää ;)

      1. Kyllä vain limoneeni on vesieliöille erittäin myrkyllinen aine. Vähän naiivi ajattelutapa, että kaikki myrkyllinen olisi laitonta… :D

       Joo, en mä niin kuvittele ^_^ (Vaikka en siis limoneenin myrkyllisyydestä mitään tiennytkään.) Onhan alkoholikin myrkyllistä eikä laitonta :) Ja veteenkin voi kuolla… Tähtäsin lähinnä aineiden pitoisuuksiin, joiden olen kuvitellut olevan ainakin EU:n alueella turvallisina pidettyjen rajoissa. Ehkäpä tämä kuvitelma sitten on naiivia. Jos limoneeni on myrkyllistä vesistöille, sitä pääsee sinne monen muunkin aineen (vaikka järveen kaadetun sitruunamehun :D) kautta kuin tiski- ja pyykinpesuaineiden.

       Joka tapauksessa, proffan ulosanti oli vähän hassusti eikä niin uskottavuutta-herättävästi muotoiltua tuossa IL:n jutussa, ainakin tämän lukijan mielestä. Jos ekosertifioidussa puhdistusaineessa on limoneenia, niin se on silloin luonnollisista lähteistä eikä synteettistä, proffa antaa ymmärtää että limonene on aina synteettinen kemikaali.

       Suositan edelleen ole hyvää ;)

       Suositus otettu vastaan :) Kyseinen merkki on jo ollut pitkään mun kokeiltavien listalla.

 2. Itsekin sain käsiini näytteen tuosta Kanerva-voiteesta, ja on kyllä aika huippu voide tulevaksi talveksi (edullinen, hyvä tuoksu ja sopivan oloinen muutenkin). :)

  1. On kyllä pakko kertoa täällä aika mullistavasta kokemuksesta meikkauksen saralla. Olen nimittäin nyt uskaltanut vihdoinkin ostaa color correcting -paletin tai oikeastaan kaksi, ja näillä on kyllä ollut järisyttävä vaikutus jokapäiväiseen meikkaukseeni (voin sanoa tämän jo nyt, vaikka käyttöä takana vasta muutama päivä). Ostin ihan halpoja paletteja ihan kokeilumielessä, eli siis Rimmeliä ja Essenceä. Vastaavia olisi ollut myös NYXillä ja Isadoralla, mutta noilla edullisilla aloitin (Essence oli noista vielä ihan käsittämättömän edullista).

   Ajatuksena tuollaisten hankkimisessa oli ihan puhtaasti se, että en ole parhaimmallakaan ihonsävyisellä peitevoiteella saanut silmänalusteni tummuutta peittoon ja näytän useasti todella väsyneeltä, kun tummat rinkulat paistaa peitevoiteenkin alta läpi. Tuollainen monta sävyä (violettia, vihreää, punaista ja erilaisia beigejä/keltaisia) sisältävä paletti mahdollisti vihdoin sen, mitä olen jo pitkään itäneen haluun testata ihan kunnon värejä silmänalusilleni tavallisen ihoon hyvin istuvan perussävyn sijaan. Kokeilu osoittautuikin menestykseksi: löysin vihdoin oikean sävyn, joka siis peittää ainakin suurimman osan ongelma-alueestani, ja tuo sävy on punainen! Oli kiva kokeilla kaikki eri sävyt läpi ilman, että tarvitsi ostaa montaa eri peiteaineputkiloa, tuli edulliseksi. Noiden pakkausten takana oli toisessa ainakin sellainen neuvo, että kellertävä peittäisi silmänaluset. Näin ei minulla ainakaan kohdallani ollut, vaan paras on tuo punainen.

   Palettien huono laatukaan ei minua haittaa, kun sain nyt sävyn kuitenkin niiden avulla selville. Tuossa Rimmelissä vikana liian juokseva koostumus ja Essencessä liika kuivuus; tämän työstäminen ohuella silmänympärysiholla on väkivaltaista, koska ei liu’u mitenkään. Eivät kumpikaan pysy ollenkaan niin hyvin (kevyen puuteroinninkaan jälkeen) tai istu niin luonnollisesti kuin normipeitevoiteet, joihin olen pitkän silmänalustenpeittohistoriani aikana tottunut. En edes ajatellut, että saisin kaksi kärpästä samalla iskulla, vaan ensikädessä tarkoitus oli tosiaan löytää se itselleni sopiva sävy normaalin peitevoidesävyn sijaan.

   Olisi minulla aiheesta kysymyskin. :) Eli osaisitko neuvoa hyvää peitevoidetta, jossa olisi sellainen aika punaisehko sävy ja joka istuisi luonnollisesti. Olen tykännyt käyttää nestemäisiä peitevoiteita (tähän mennessä testaamistani Maybellinen Fit me ollut parhaita normaalisävyisistä), mutta onkohan tuollaista kunnon color correctionin suuntaan menevää tuotetta olemassa nestemäisenä, eli ovatko yleensä kaikki tuollaisissa paleteissa ja siis mieluummin kiinteässä muodossa?

   Mutta siis aika hurja muutos kaikkien peiteainevuosien jälkeen nyt sävyn suhteen! :)

   1. Tuollainen monta sävyä (violettia, vihreää, punaista ja erilaisia beigejä/keltaisia) sisältävä paletti mahdollisti vihdoin sen, mitä olen jo pitkään itäneen haluun testata ihan kunnon värejä silmänalusilleni tavallisen ihoon hyvin istuvan perussävyn sijaan. Kokeilu osoittautuikin menestykseksi: löysin vihdoin oikean sävyn, joka siis peittää ainakin suurimman osan ongelma-alueestani,

    Mahtavaa kuulla :) Hieno juttu :)

    Minäkin olen joitain noita color correcting -tuotteita silmänalusilleni kokeillut mutta minulla tulos on ollut mitätön, tavallinen peiteaine yksinään hoitaa homman parhaiten.

    Tuli mieleen tätä sinunkin kokemustasi lukiessa, että jos nuo väriä korjaavat tuotteet (no, ainakin nuo sinun testaamat merkit) pysyy iholla niin huonosti, niin mitähän hyötyä niistä lopulta on kun niiden päälle levitetty peiteainekaan ei sitten varmaan pysy hyvin..?

    Peiteainevinkkiä en valitettavasti osaa antaa, sävyt täytyy aina kokeilla iholle suositusta tehdessä. Ylipäänsä, kun aktiivimyyjäajoistani alkaa jo olla useampi vuosi, enkä siis enää päivittäin testaa eri merkkien eri sävyjä eri ihmisten ihoille, eivät merkkien sävyvalikoimat enää ole samalla lailla hallussa (lue: muistissa) kuin myyjävuosina. Tällä hetkellä tunnen parhaiten vain ne sävyt joita käytän itse ^_^

    Color Correcting -tuotteita on myös yksittäin, ei vain paleteissa. Mieleen tulee ainakin Smashboxin Color Correcting Stick. Smashboxia myy Suomessa Kicks.

    1. https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/EVUAAOSw4CFYyKUh/s-l225.jpg

     Tällaisia olisi NYXillä. Pitää testata. Sävy on ainakin löytynyt: se on näille omille silmänaluksilleni lohenpunainen. Sellaisen kun saisi oikein hyvälaatuisena (parhaiden peiteaineiden tasoisena), mielellään nestemäisenä tosiaan.

     Varmaan color correcting -paleteissakin on laadukkaita, jos maksaa paljon. Itse testasin lähinnä edullisimpia näin alkuun ja ihan tarkoituksellakin, kun en tiennyt, mikä sävy toimii.

     Sinulla onkin paljon vähemmän tummat silmänaluset kuin minulla, niin sinulla voin kuvitella normaalin, hyvälaatuisen peiteaineen toimivan loistavasti. Mulla on vähän pahemmat… : D

     Vielä olisin kysynyt siitä Cliniquen tuotteesta, että mitä mieltä olet sen kestosta esim. hikoillessa liikunnan aikana. Olen itse miettinyt, että tuollainen pikkupullo (30 ml) ei kauhean montaa viikkoa kestä, jos ja kun sitä laittaa koko kasvoille.

     Ja en tiedä, mikä on tullut, mutta normaalisti käyttämäni antiperspirantti (ihan tavallista Rexonaa) vaatii todella pitkän ajan kuivuakseen. Ei tahdo millään riittää hermot olla niin kauaa ilman t-paitaa…

     1. Vielä olisin kysynyt siitä Cliniquen tuotteesta, että mitä mieltä olet sen kestosta esim. hikoillessa liikunnan aikana. Olen itse miettinyt, että tuollainen pikkupullo (30 ml) ei kauhean montaa viikkoa kestä, jos ja kun sitä laittaa koko kasvoille.

      Mä lisään sitä joka tapauksessa noin tunnin, kahden välein ulkoillessa (koska vain niin tiheällä lisäilyllä saan pigmenttiviikset pysymään poissa :)). Oli aurinkosuojatuote mikä hyvänsä, niin suositus on aina lisätä sitä voimakkaan hikoilun / ihon kastumisen (= esim. uinti) jälkeen. Hikoilu liuottaa aina iholle levitettyä tuotetta.

      1. Tuo Cliniquen Even better on kyllä tähän asti käyttämistäni paras aurinkosuoja. Ihanaa on se, että sitä ei tunne tahmaisuutena eikä hajunkaan puolesta. Tasoittaa kyllä mukavasti ihon sävyä tuolla pienellä sävyllään; kesällä melkein riittää sellaisenaankin, mitä nyt leukaan ja nenän kieppeille tosiaan mineraalia voi vähän lisätä.

       Toki tiedän, että aurinkovoidetta pitäisi lisätä, mutta en esim. hikoillessani kesken lenkin sitä lisää, vaan menen koko lenkin yhden voitelun taktiikalla. Jollakin pidemmällä pyörälenkillä voisi lisätäkin (juostessa ei niin luontevaa, vaikka voiteen yleensä tuntee tosi kuumalla oikein sulavan/valuvan pois kasvoilta hien mukana).

       Sopiiko muuten tänään esittelemäsi Avrilin poskipunasävy kylmille?

       1. Sopiiko muuten tänään esittelemäsi Avrilin poskipunasävy kylmille?

        Mun mielestä se on niin neutraali ja mieto että sopii kaikille ihonsävyille. Enemmän mä kuitenkin pidän sitä persikkaisena kuin roosana, ja roosa on tietysti persikkaa ihanteellisempi sävy viileälle iholle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *