Luonnonkosmetiikan tehotippoja ihonhoitonörteille: Mádara Custom Actives

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Luonnonkosmetiikan kentältä löytyy oma versionsa The Ordinaryn kaltaisista aktiiviaineisiin nojaavista täsmätuotesarjoista: Mádaran Custom Actives. 

Custom Actives koostuu yhdeksästä tehotiivisteestä joita voi lisätä jo olemassaoleviin ihonhoitotuotteisiin ja näin räätälöidä ihonhoitorutiinin kohdentumaan tehokkaammin omiin ihohuoliin. Tottuneella iholla tippoja voi käyttää myös yksinään laimentamattomana.

Custom Actives -linja on aikaisemmin ollut saatavilla ainoastaan Mádaran verkkokaupassa ja on uudelleenlanseerauksen myötä saapunut myös Ruohonjuuriin. Tosi kiva juttu, sillä nyt tehotipat tavoittavat aiempaa laajemman kuluttajakunnan. Nettikaupassa Custom Actives on jäänyt vähän piiloon. Kuinka moni teistä on kuullut Mádaran tehotiivisteistä aikaisemmin..?

Tiivisteet myydään 17,5 ml pikkupulloissa mikä myös tekee niistä ainakin meikäläisen silmissä vetovoimaisia – rakastan pieniä pakkauskokoja koska ne madaltavat kynnystä tutustua uusiin tuotteisiin ( – ja ovat reissuystävällisiä..!). Custom Actives -tiivisteiden hintakaan ei säikäytä kukkaroa: kaikki tuotteet yhtä lukuunottamatta maksavat alle 20€. (Kallein on isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta sisältävä konsentraatti, se maksaa 27,95€.)

Valitsin esiteltäväksi viisi tiivistettä jotka kohdistuvat hoitamaan erilaisia ihotiloja ikääntymisen merkeistä akneen, kosteusköyhyyteen ja turvotukseen. Custom Actives -tiivisteissä on sekä öljy- että vesipohjaisia vaihtoehtoja.

Mun valinnat:

🌿 Provitamin A – juonteisiin ja ryppyihin. Öljypohjainen, tehoaineina lakka-, pihlajanmarja ja tyrniuute.

🌿 Omega 6 – kuivalle ja kosteusköyhälle iholle, myös epäpuhtaalle iholle. Öljypohjainen, tehoaineina iltahelokki- ja purasruohoöljyt.

🌿 Antioxidant – ”kaupunki-iholle” suojaamaan ihoa urbaanin ympäristön rasitteilta, myös epäpuhtaalle iholle. Vesipohjainen, tehoaineena poimulehtiuute.

🌿 Caffeine – turvotukseen, tuo myös antioksidanttista suojaa. Vesipohjainen, tehoaineena kofeiini.

🌿 Strawberry – ”tekee-kaiken”-cocktail ikääntymisen merkkeihin, kosteusköyhälle iholle, suojaamaan saasteilta. Öljypohjainen, tehoaineina mansikansiemenöljy ja tomaattiuute.

Loput neljä sarjan tehotippaa ovat Omega-3 (vadelmansiemenöljy / kuiva iho, anti-age), E-Vitamiini (jojobaöljy + E / kuiva ja karhea iho, antioksidanttinen, after sun), Isoflavoni (puna-apilauute / anti-age, veltto iho) sekä Kantasolu (isoampiaisyrtin uute / vahvin anti-age; stimuloi kollageenin tuotantoa, häivyttää pigmentaatiota, antioksidanttinen).

PROVITAMIN A

Lakkauute, pihlajanmarjauute, tyrniöljy

Vaikutus: anti-age, erityisesti juonteet

Tämä tiiviste oli ilmeinen ensimmäinen kiinnostuksen kohteeni sarjassa, koska sen vaikutus kohdistuu juonteisiin, jotka ovat oma merkittävin iho”huoleni”. Toki tällä tiivisteellä on ainesosiensa puolesta myös antioksidanttisia vaikutuksia, sillä lähestulkoon kaikki marjauutteet ja -siemenöljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja. Ja mehän rakastamme antioksidantteja ihonhoidossa..! 😍

Tyrni, lakka ja pihlajanmarja sisältävät A-vitamiinin esiastetta eli beetakaroteenia, joka muuttuu ihossa aktiiviseksi A-vitamiiniksi. Se on myös voimakas antioksidantti. A-vitamiini uudistaa ihoa ja on tunnetuin ikääntymisen merkkejä hidastava ja häivyttävä ainesosa kosmetiikassa.

Realisti ja rehellinen kun olen, tuon tässäkin arviossa esiin seuraavan: se, miten beetakaroteeni muuntuu kunkin iholla on yksilöllistä. Beetakaroteenia ei siis suoraan voi verrata puhtaaseen a-vitamiiniin, mutta samalla se on myös hellävaraisempi kuin esimerkiksi retinoli. Beetakaroteeni on hellävaraisimpia a-vitamiinimuotoja ja sijoittuu a-vitamiinien portaikolla askelmalle 5, jos ykkösenä on puhdas a-vitamiini eli retinoiinihappo.

(Hämmentääkö? Ajattele a-vitamiinia kahvina: retinoiinihappo on kaikkein vahvin tupla-espresso, retinaldehydi on espresso, retinoli on tummapaahtoinen kahvi, retinyylipalmitaatti on lempeä cappuccino ja beetakaroteeni on kaikkein maitopitoisin latte :))

Retinolia tai muita synteettisesti luotuja retinoideja ei sertifioidussa luonnonkosmetiikassa saa käyttää, joten a-vitamiinivaihtoehdoiksi jäävät kasviuutteiden ja -öljyjen sisältämät a-vitamiinin esiasteet.

Provitamin A -tiiviste on koostumukseltaan kevyehkö ja semi-kuivaöljymäinen, nopeasti imeytyvä ja silkkinen. Tiivisteen oranssihtava väri tulee beetakaroteenista joka on luonnostaan oranssin sävyinen.

Käyttö: levitä tiivistettä suoraan juonteisiin tai sekoita sitä seerumiin, silmänympärysvoiteeseen tai kasvovoiteeseen. Voi käyttää aamuin illoin. Mádara suosittaa, että Custom Actives -tiivisteitä käytettäisiin tottumattomalla iholla ensin sekoitettuna muihin tuotteisiin.

ANTIOXIDANT

Poimulehtiuute

Vaikutus: antioksidanttinen, supistava, tulehdusta laskeva

Antioxidant-konsentraatin teho perustuu rohtokasvina tunnettuun poimulehteen, jolla on luonnonlääkinnässä hoidettu ihottumaa, haavoja ja muita ihotulehduksia.

Poimulehtiuutteen supistava ja tulehdusta vähentävä vaikutus tekee siitä erinomaisen aktiiviaineen hoitamaan epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa, samalla kun sen vahva antioksidanttisuus suojaa kaikkia ihotyyppejä vapailta radikaaleilta kuten saasteilta, siniseltä valolta, tupakan savulta ja UV-säteilyn oksidatiiviselta stressiltä.

Custom Actives -tiivisteissä ei käytetä lisättyjä hajusteita ja kaikki tuoksuvat miedosti raaka-aineiltaan. Antioxidant-uute on koostumukseltaan fluidimaista ja siinä on aavistuksenomainen yrttimäinen tuoksu. Edit. Suuret pahoittelut, tiivisteissä on kuin onkin hajusteita, mutta ne vain eivät käytännössä tuoksu ollenkaan. Kaikissa tuoksuu ainakin minun nenääni mieto ja luonnollinen kasviraaka-aineen tuoksu, mitään ns. tavoiteltua erityistuoksua en näissä aisti.

Käyttö: sekoita seerumiin, kasvovoiteeseen tai vartalovoiteeseen. Voi käyttää aamuin illoin. (Mádara mainitsee vartalotuotteetkin mahdollisuutena, mutta vähän epäilen, käyttäisivätkö suomalaiset ihonhoidon tehotippoja vartalollaan….) Jos ihosi on tottunut tehokkaisiin ihonhoitotuotteisiin, konsentraattia voi käyttää myös yksinään.

STRAWBERRY VITAMIN BLEND

Mansikansiemenöljy, tomaattiuute

Vaikutus: 💯 monipuolisin kaikista konsentraateista: mansikkatehotippa kosteuttaa, tuo antioksidanttista suojaa, ehkäisee ikääntymisen merkkejä, buustaa kollageenin tuotantoa ja heleyttää.

Superantioksidanttinen mansikansiemenöljy sisältää A- ja E-vitamiineja ja ellagiinihappoa sekä omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja. Rasvahappoprofiili tekee mansikansiemenöljystä kosteuttavan, rauhoittavan ja ravitsevan. Tomaattiuutteen sisältämä lykopeeni vahvistaa konsentraatin antioksidanttisuutta.

”Hmm, Custom Actives -linjassa on tarjolla on useita eri antioksidantti-tippoja, minkä valitsisin?” Yllä esitelty poimulehti-konsentraatti on öljytön ja sopii ihanteellisesti epäpuhtauksiin taipuvaiselle tai rasvoittuvalle ihotyypille tai muuten vain, jos pidät enemmän vesipohjaisista koostumuksista. Mansikka-tiiviste on öljypohjainen ja sopii normaalista kuivalle sekä ikääntyneelle iholle. Kumpikin tuo iholle tehokasta antioksidanttista suojaa ja voit valita omasi öljy/vesi-mieltymyksen mukaan tai ihotyypin (enemmän rasvoittuva vai enemmän kuiva) perusteella.

Muut antioksidanttiset tehotipat ovat E-Vitamiini (öljypohjainen) joka sopii erityisesti kuivalle ja auringolle altistuvalle iholle sekä Plant Stem Cell (vesipohjainen) joka sopii iholle jolla on jo selkeitä ikääntymisen merkkejä.

Strawberry-tiivisteessä on aivan tajuttoman silkkinen, ohut ja nopeasti imeytyvä kuivaöljymäinen koostumus! 😍 Erittäin miellyttävän tuntuinen ja jättää ihon samettisen pehmeäksi vailla rasvaisuutta.

CAFFEINE

Kofeiini

Vaikutus: laskee turvotusta, supistaa, häivyttää tummuutta ja punoitusta, antioksidanttinen

Tässä meillä on suoraan luonnonkosmetiikan vastine The Ordinaryn kofeiiniseerumille. 👌Olen aiemmin käyttänyt The Ordinaryn tuotetta menestyksekkäästi ja Mádaran luonnollinen versio tuntuu toimivan yhtä hyvin! Sen koostumus on itse asiassa miellyttävämpi käyttää, sillä se on geelimäisempi ja helpompi levittää.

Kofeiini stimuloi mikroverenkiertoa ja sillä on supistava vaikutus. Miten kofeiini tarkalleen häivyttää turvotusta on itse asiassa tutkimusten valossa vielä kiistanalainen, mutta kaikki tyynni käytäntö on osoittanut kofeiinin lievittävän turvotusta sekä myös vähentävän ihon punoitusta. Tämä liittynee verisuonten supistumiseen. Joidenkin tutkimusten mukaan kofeiinilla voisi myös olla selluliittia lievittävä vaikutus, mutta tästä en itse ole niin vakuuttunut.

Joka tapauksessa kofeiini on myös tehokas antioksidantti, ominaisuus, joka tuntuu usein jäävän anti-puffiness-lupausten jalkoihin. Jos siis et omalla kohdallasi totea kofeiinituotteen madaltavan silmäpusseja, saat kuitenkin ihollesi antioksidanttien hyvää tekevän vaikutuksen.

Ennen / jälkeen kofeiini-konsentraatin

En ole aina ollut skarppina kameran kanssa testaillessani Custom Actives -kofeiini-tippoja, mutta tältä aamulta nappasin tällaisen (vähän synkeän :D) kuvaparin. Silmäpussit eivät tänä aamuna olleet pahimmillaan joten ennen/jälkeen -ero ei ole niin suuri, mutta itse huomaan kofeiinin vaikutuksen selvästi. Turvotus ei katoa kokonaan mutta laskee. Kofeiini alkaa vaikuttaa muutamien minuuttien sisällä tuotteen levityksestä ja lopullinen tulos on nähtävissä noin 10 minuutin kuluttua.

❗️Huom! Caffeine-konsentraatti kannattaa levittää iholle öljymäisten ihonhoitotuotteiden jälkeen (jos käytät sellaisia). Jos kofeiinitipan levittää öljyn alle, se voi alkaa rullaamaan siinä vaiheessa kun levität öljyä. Geeliyttävät kumiainesosat saavat tämän aikaan. Olen havainnut saman efektin joskus muidenkin kumi-pitoisten seerumien yhteydessä. (Kumi on hyvin yleinen koostumuksen tihentäjä.)

OMEGA 6

Iltahelokki- ja purasruohoöljy

Vaikutus: kosteuttava, ravitseva, pehmentävä, epäpuhdasta ihoa tasapainottava

Tämä ravitseva öljycocktail on erityisen mielenkiintoinen, sillä se sopii sekä kuivalle että epäpuhtaalle iholle. Iltahelokki- ja purasruohoöljy sisältävät kumpikin runsaasti gammalinoleenihappoa, joka ravitsee ihoa ja ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista. Samalla kumpikin öljy omaa myös tulehdusta laskevia vaikutuksia ja sopii näin ollen myös epäpuhtaan ja tulehtuneen ihon hoitoon. Iltahelokkiöljyn sisältämillä fytosteroleilla on lisäksi antibakteerinen vaikutus.

Omega-6-konsentraatti soveltuu siis kuivan, vaativan, ihottumaisen sekä epäpuhtaan ihon hoitoon. Koostumus on täyteläisempi kuin Provitamin A- ja Mansikka-tiivisteissä, mutta kuitenkin ohut. Iltahelokkiöljy luokitellaan imeytyvyydeltään nopeaksi kun taas purasruohon imeytyvyys on medium-tasoa.

Omega-6-konsentraatti jättää ihon ihanan pehmeäksi! Olen tykännyt käyttää tätä iltaisin vuorotellen Provitamin A:n kanssa, aamulla taas tykkään enemmän Strawberry-tiivisteen kuivemmasta koostumuksesta. Toisaalta oikein kovilla pakkasilla Strawberry ei ole riittänyt, vaan iho on jäänyt huutelemaan ravitsevamman öljyn perään; silloin olen laittanut päälle vielä Omega-6:a. Custom Actives -tiivisteitä voi myös sekoittaa keskenään.

Custom Actives -tiivisteet ovat nyt saatavilla Ruohonjuurissa kautta maan. Verkossa tiivisteitä myy Ruohonjuuren verkkokaupan lisäksi Mádaran oma verkkokauppa.

Oletko kokeillut Custom Actives -tiivisteitä? Mitä tykkäät ylipäänsä ideasta kustomoida ihonhoitorutiini kohdistetuilla tehotipoilla? Onko liian monimutkaista vai kuulutko kohderyhmään?

kauneus ihonhoito luonnonkosmetiikka
Kommentit (31)
 1. Mielenkiintoisia tehotuotteita, varsinkin kantasolu tehotippa houkuttaa kovasti.
  Olen käyttänyt Balmyou Kahviöljyä (Arabica Coffee Oil), se on aivan ihana.

  1. Tuo puhdas kahviöljy olikin minulle ihan uusi tuote! Luin, että se toimisi myös turvotusta laskevasti, oletko kokenut tämän efektin? Miten ohut/paksu koostumus öljyssä on?

   1. Öljy on paksua ja niin ihanaa tuoksultaan. Mielestäni kuitenkin imeytyy nopeasti ihoon. Turvotukseenkin olen huomannut apua olevan. Öljyä mainostetaan myös hyvänä buustauksena hiusten kasvulle hierottaessa päänahkaan, sitä en vielä ole kokeillut. Mutta niin tykästynyt öljyyn olen, että toivoisin vastaava kokovartalolle. Selluliiteille kyytiä 😁

    1. Täytyypä joskus kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta :) Tosin paksun öljyn hierominen silmänympärysiholle tuntuisi vähän oudolta, etenkin aamulla – jolloin sy-iho yleensä on turvotuksen lievityksen tarpeessa. Pystyykö mielestäsi kahviöljyn päälle pian levittämään meikin..? Käytätkö sitä enemmän iltaisin vai aamuisin?

     1. Käytän öljyä aamuisin, myös iltaisin vaihtelevasti. Joskus laitan öljyä vain silmänympäryksille, toisinaan koko kasvoille ja sitten vielä buustaan toisella öljyllä 😁
      Aamuisin odotan hetken (vitamiinien oton ja hammaspesun ajan) ja laitan ihanan Alima pure mineraalimeikin. Hyvää tulee👍

      1. Oils galore..! 😊🤗

 2. Miks aina öljypohjainen…

  1. Kai huomasit että puolet on vesipohjaisia? :D Mutta tietyt aktiiviaineet ovat rasvaliukoisia ja siksi kaikista aktiiveista ei voi olla sekä vesi- että öljypohjaisia versioita.

   1. Joo, mut toi mansikka olis just ollu hyvä 😆 onneks ei kuiteskaan ollu kookos.

    1. Mansikka taitaa lähes aina olla kosmetiikassa siemenöljy-muodossa. On myös olemassa mansikan ”hedelmästä” tehtyjä uutteita, mutta luulen, ettei niissä ole läheskään yhtä paljon iholle hyödyllisiä aktiiviaineita kuin siemenöljyssä. Mutta mansikkauutteella varmaan saisi tuotteeseen ainakin herkullisen värin ja kenties tuoksunkin..! 😊👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *