Luonnonkosmetiikan parhaat aurinkovoiteet

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic / * sis. mainoslinkkejä

Esittelyssä tänään parhaimmista parhaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet. Postaus on toteutettu yhteistyössä House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kanssa, ja lähes kaikki jutun aurinkovoiteista ovat myös tarjouksessa Luonnonkosmetiikkapäivillä.

Viime vuonna kirjoitin Luonnonkosmetiikkapäivien yhteydessä yleisemmän jättipostauksen luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, ja sen löydät täältä. Sieltä löytyy arvioitani myös mm. lasten aurinkovoiteista. Jos siis kaipaat vielä laajempaa kattausta luonnonkosmetiikan aurinkotuotteista, kurkkaa tuo postaus. Väitän, että tuo postaus on kattavin Suomessa koskaan julkaistu vertailu luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista. ☺️

Tämänkertaiseen juttuun olen koonnut kerman, eli vain kaikkein parhaat. 💯

Aurinkovoiteista on kehkeytynyt minulle suurimpia kiinnostuksen kohteita ammatissani, sillä niiden valmistus luonnonkosmetiikan keinoin on todella haastavaa, ja tätä kehitystä on ollut erittäin kiinnostavaa seurata. Olen testannut ensimmäiset luonnonkosmetiikan aurinkovoiteeni 11 vuotta sitten, kun markkinoilla oli vain yksi tai kaksi aitoa luonnollista aurinkovoidetta. Kehityksen kaari sen jälkeen on ollut lievästi ilmaistuna huikea – tuntuu, että joka vuosi mennään aina piirun verran eteenpäin! :) Nuo kymmenen vuoden takaiset voiteet olivat sellaisia, että ei niitä vain kerta kaikkiaan tehnyt mieli käyttää. Ne olivat oikeasti aika kamalia.

Näkisitte mun kylppärin välillä… Istun suihkun lattialla monina iltoina vain hieromassa eri aurinkovoiteita ihooni – peseydyn, ja hieron taas uudet voiteet ihoon, vertailen ja analysoin. Teen tätä, jotta teidän ei tarvitsisi..! (Ja ehkä, koska olen vähän kosmetiikkahullu…! 🤪)

🌞 LUONNONKOSMETIIKKAPÄIVÄT 🌞

House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat keskiviikosta sunnuntaihin. Joka päivä julkaistaan uusia tarjouksia ja osa tarjouksista on voimassa julkaisun jälkeen koko viikon, osa rajoitetumman ajan.

Koodilla YHDISTÄ saa ilmaiset postikulut kaikkien päivien tilauksiin.Tilaukset yhdistetään automaattisesti.

* KESKIVIIKON TARJOUKSET

* TORSTAIN TARJOUKSET

* PERJANTAIN TARJOUKSET

* LAUANTAIN TARJOUKSET

* SUNNUNTAIN TARJOUKSET

ALGA MARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 30 21€ / 50 ml (norm. 27,90€) – tarjouksessa torstaina

Tämä Alga Mariksen tuote oli käsittääkseni ensimmäinen sävytetty luonnonkosmetiikan aurinkovoide Suomessa. Se oli ilmestyessään vallankumouksellinen tuote ja niin taidokkaasti formuloitu (yhdessä monen muun Alga Mariksen aurinkotuotteen kanssa), että taso on säilynyt läpi vuosien, peitoten yhä monet kilpailijat huikean miellyttävällä ihotuntumallaan. (Pidetään mielessä, että nämä ovat tietysti myös makuasioita..! Tämä tuote on kuitenkin legenda, eikä syyttä.)

Alga Mariksen sävytetty SPF 30 -voide on ohutta, levittyy notkeasti ja tasoittaa ihon sävyä kevyen meikki- tai BB-voiteen tavoin. Markkinoille on Alga Mariksen jälkeen tullut runsaasti muitakin sävytettyjä aurinkovoiteita, mutta Alga Maris on peittävin ja BB-voidemaisin. Se on monelle kuin meikkituote. Tämäkin on osa tuotteen suosiota.

Alga Mariksen voide poikkeaa valtaosasta kilpailijoita vähärasvaisella ja ihon himmeäksi jättävällä koostumuksellaan. Alga Mariksen Tinted SPF 30 on kaikkein ”kuivimman” tuntuinen kasvoaurinkovoide, jonka tunnen. Samettinen on oikea sana. Se sopii kaikista testaamistani luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista parhaiten rasvoittuvalle ja sekaiholle. Voiteen sisältämät talkki ja silica tekevät voiteesta mattaisen ja auttavat imemään iholta talia.

Tänä vuonna sarjaan liittyi neljäs, oikein tumma sävy Amber. Amberia voi hyvin käyttää myös tuunaamaan liian vaalea kasvoaurinkovoide tummemmaksi, kun iho kesän aikana ruskettuu.

Minun sävyni on Beige, Ivory sopii perus-vaalealle iholle.

Tuoksu: kevyesti vaniljainen. Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS FACE & BODY -AURINKOVOIDE SPF 30 19€ / 100 ml (norm. 26€) – tarjouksessa keskiviikkona

Haluatko mieluummin sävyttämättömän voiteen kasvoille? Tsekkaa silloin tämä. Sävyttämättömistä aurinkovoiteista suosikkini Alga Marikselta on Face & Body -versio. Se on ohuempi ja vähärasvaisempi kuin pelkästään kasvoille kehitetty sävyttämätön SPF 30 -voide, ja yksinkertaisesti mun mielestä miellyttävämmän tuntuinen. Oletettavasti tästä on tehty ohuempi ja helpommin levittyvä kuin kasvovoiteesta ajatellen vartaloa, joka isompana voitelualueena on helpompi käsitellä fluidimaisemmalla koostumuksella. :)

Tämän ihotuntuma on aika lähellä Patykan legendaarista hyvin ohutta ja helposti levittyvää SPF 30-aurinkovoidetta.

Lisäksi Face & Body -version etu pelkkään Face SPF 30 -voiteeseen verrattuna on hinta – pullossa on tuplasti enemmän tavaraa kuin kasvovoidepullossa, ja hinta on vain muutaman euron kalliimpi.

Tuoksu: kevyesti kookoksinen. Vegaaninen: kyllä.

* MOSSA 365 DAY DEFENCE SPF 30 SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE 20,90€ / 50 ml

Mossan kasvoaurinkovoiteessa on hieman hoitavampi ja täyteläisempi koostumus kuin Alga Mariksen sävytetyssä aurinkovoiteessa. Levittyvyydessä ja kosmeettisessa miellyttävyydessä Mossa on samaa tasoa, siinä vain on enemmän öljyjä, mikä tekee siitä ravitsevamman ja sopivamman kuivemmalle ja kosteusköyhälle iholle.

Mossan pigmentti on hyvin läpikuultava eikä peitä ihoa. Sävy on lämpimähkö neutraali beige.

Tuoksu: kevyen hedelmäinen. Vegaaninen: ei.

* PATYKA KASVOAURINKOVOIDE SPF 30 32,90€ / 40 ml

Se kaikkein ohuin, raikkain ja vähärasvaisin luonnonkosmetiikan aurinkovoide. Patykan aurinkovoide-emulsiot ovat vesivoittoisia, siinä missä kirkkaasti valtaosa kilpailijoiden emulsioista on öljyvoittoisia. Öljyisyyteen on hyvä syykin: öljyillä saadaan neutraloitua mineraaliaurinkofiltterin jauhoista tuntumaa. Patykalla on kuitenkin onnistuttu luomaan vähäöljyinen ja silti ei-jauhoisen tuntuinen aurinkovoide, koostumus on todellakin vertaansa vailla luonnonkosmetiikkakentällä. Patykan aurinkovoide tuntuu kosteusvoiteelta, ei aurinkovoiteelta.

Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

Tässä korissa on mun SPF30-suosikit vartalolle. Alga Mariksen ja Acorellen suihkeet on nimetty ”Face & Body”, mutta itse käytän tällaista täysin nestemäistä koostumusta mieluummin vartalolla, ja kasvoille sitten voiteita jotka ovat hoitavamman ja kosteuttavamman tuntuisia.

Nämä kaikki ovat sävyttämättömiä.

* ALGA MARIS -AURINKOSUOJASUIHKE SPF 30 21€ / 100 ml (norm. 28€) – tarjouksessa keskiviikkona

Tämä klassikko ilmestyi aikoinaan samaan aikaan Alga Mariksen sävytettyjen kasvoaurinkovoiteiden kanssa, ja aiheutti vielä kasvovoiteitakin enemmän ihailevaa hämmästystä, kiitos täysin nestemäisen koostumuksensa joka oli tuohon aikaan unheard-of luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa. Tämä maitomainen suihke on niin ohut, kevyt ja olemattoman tuntuinen iholla kuin olla voi. Lainasin tätä suihketta viime kesänä ihmiselle, joka ei aiemmin ole voinut sietää luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita ”koska nehän ovat niin tahmeita ja huonosti levittyviä”, ja tätä testattuaan hän lemppasi synteettiset voiteensa ja siirtyi Alga Maris -suihkeen käyttäjäksi! :)

Nestemäinen koostumustyyppi on sittemmin levinnyt laajalti myös muiden brändien aurinkotuotteisiin, mutta Alga Maris oli – ainakin Suomessa – ensimmäinen tämän koostumuksen luonnonkosmetiikka-aurinkovoide. Suihke on öljypohjainen, mutta käytetyt öljyt ovat kuivaöljymäisiä ja vesimäisen ohuita. Iholle ei jää minkäänlaista vaaleaa kajoa.

Tuoksu: kookoksinen ”piña colada”. Vegaaninen: kyllä.

* ACORELLE -AURINKOSUOJASUIHKE SPF 30 29€ / 100 ml

Acorellen suihke on hyvin samankaltainen kuin Alga Mariksen. Koostumus on aivan yhtä nestemäinen ja helposti levittyvä ja iholla miellyttävän tuntuinen. Jos jotain eroa näiden välille hakee, niin Acorellen ainesosat ovat hieman monipuolisemmat ja voisiko sanoa eksoottisemmat, mukana on mm. Acorellen oma, antioksidanttinen aktiiviainesekoitus koostuen mehiläisten siitepölystä, propoliksesta sekä kurkumasta.

Tuoksu: muistuttaa hieman puhdasta pyykkiä. Vegaaninen: ei.

* PATYKA VARTALOAURINKOVOIDE SPF 30 32,90€ / 100 ml

Patykan vartaloaurinkovoide on yhtä miellyttävän tuntuinen, raikas ja ohut kuin kasvoversio. Melkein tekisi mieli suositella tätä ohi kasvovoiteenkin, koska hinta on sama ja Body-versiossa on yli tuplasti enemmän voidetta. Inciä katsomalla ei pysty sanomaan, mikä tekee kasvo-versiosta kalliimman, mutta toisaalta ainesosien mittasuhteet eivät näy incissä. Voi olla, että vartalovoide esimerkiksi on vedenkestävämpi. Tuotteen nimessä lukeva ’spray’ on muuten hämäävä, sillä kyseessä ei ole nestemäinen tuote vaan ohut emulsio.

Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

Siirrytään sitten viisikymppisten leiriin.

* CATTIER PARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 50 27,50€ / 40 ml

Vaikka Patykan aurinkovoide on raikkain vesivoittoisuudessaan, Cattierin kasvoaurinkovoide on vielä sitäkin ohuempi. Cattierin kasvoaurinkovoide on ainakin toistaiseksi ainoa laatuaan tällä koostumuksella: se on öljypohjainen, lähes seerumimaisen ohut eikä korkeasta SPF 50 -suojakertoimestaan huolimatta tunnu yhtään aurinkovoiteelta. Tämä on täysin vailla minkäänlaista korkealle suojakertoimelle tyypillistä jähmeyttä.

Hoitava koostumus sisältää safloriöljyä, passionhedelmän siemenöljyä, pellavansiemenöljyä sekä ruskoleväuutetta.

Ihotuntuma Cattierin voiteessa on hyvin hienostunut ja kiitos öljypohjansa, se on ravitseva ja hoitava. Suosittelen Cattierin voidetta ehdottomasti kuivalle iholle, sillä koostumus on todellakin sen verran ravitseva.

✅ Levitysvinkki: normaalilla ja kosteusköyhällä ihollakin tätä voi käyttää, mutta optimaalisen imeytymisen takaamiseksi suosittelen seuraavaa levitystekniikkaa (toimii itselläni): levitä voidetta pieni pisara kerrallaan, niin että luot hyvin ohuen kerroksen ja annat sen imeytyä hetken ennen seuraavan kerroksen levitystä. Levitä 3-5 kerrosta. Ohuilla kerroksilla voide imeytyy hyvin, mutta jos yrität levittää sitä kerralla runsaasti – mikä on aurinkovoiteiden suosituskin – tulos on todennäköisesti kiiltävä iho ja huonosti imeytynyt voide.

Cattierin voiteen sävy on hyvin läpikuultava, lämmin beige. Voide ei peitä, ainoastaan tasoittaa ihon sävyä aavistuksen ja tuo lämmintä hehkua.

Tuoksu: pehmeä ja lämmin mieto kookos. Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 50 21€ / 50 ml (norm. 28,90€) – tarjouksessa perjantaina

Alkuperäinen sävytetty hittivoide on saanut rinnalleen myös korkeamman kertoimen SPF 50 -version. Korkeamman suojan versio on hajusteeton ja siinä on hieman emollienttisempi eli pehmentävämpi koostumus kuin alkuperäisessä kolmikymppisessä. Emollienttisuudesta vastaa luumunsiemenöljy. SPF 50 -tason voiteissa öljyisempi koostumus on lähestulkoon takuuvarma ominaisuus, koska öljyillä halutaan neutraloida suuremman mineraalijauhemäärän aikaansaamaa ”jähmeyttä” ja mahdollista jauhoisuutta.

Alga Mariksen SPF 50 ei ole jähmeää, vaan levittyy oikein nätisti ja on miellyttävän tuntuista. Mineraali-filtterin läsnäolon voi aistia jonkin verran, mutta tuntemus on niin mitätön, että tämä voide lunastaa ilman muuta paikkansa parhaiden listalla. :) Jähmeän tuntuiset voiteet eivät pääse tälle listalle.

Sävyjä on kolme, ja nämä ovat samat ihan saman sävyiset kuin SPF 30-versiossa.

Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: kyllä.

* MÁDARA AURINKOVOIDEPUIKKO SPF 50 20,90€ / 18 g

Mádaran aurinkosuojapuikko on paras laatuaan! Normaalisti en tykkää puikkomaisista aurinkovoiteista koska olen kokenut ne jähmeiksi ja vaivalloisiksi levittää, mutta Mádaran stick levittyy todella notkeasti ja jättää ohuen pinnan ihoon.

Mádaran puikosta iholle liukeneva voide on itse asiassa ohuemman tuntuista kuin Mádaran voidemaiset aurinkotuotteet..! Siksi se saikin paikan tältä parhaat-listalta :)

Lämmin nudebeige sävy on sekin erittäin hyvä ja yllättävän peittävä. Tällä saa kalpeat tai epätasaisen sävyiset sääret – ja toki kasvotkin – tasaisen sävyisiksi ja nätin näköisiksi!

Käytin tätä viime kesänä veneellä, jossa tällaiset on-the-go-levitettävät aurinkovoiteet toimivat täydellisesti. Vene on myös niitä harvoja ympäristöjä, joissa meikäläinenkin vetää viiskymppistä koko naamaan..! :D (Muuten kuulun yhä SPF 30 -koulukuntaan… ja eihän siitä ole niin valtavan kauan, kun kuuluin vielä SPF 15 -koulukuntaan…! Nyt noin matalan tason voiteita hädin tuskin edes löytää mistään.)

Myös tuubi saa kiitosta – litteä pakkaus sujahtaa helposti ahtaaseenkin taskuun!

Öljypohjaisena ja täyteläisenä tuotteena Mádaran stick ei ole paras mahdollinen valinta rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, mutta muille ihotyypeille se sopii hyvin.

Tuoksu: madaramainen, sekoitus vienoja kukkia ja mausteita (tosi vaikea kuvailla!). Vegaaninen: kyllä.

Viimeiset pullat uunista ulos… Acorellen ja Alga Mariksen SPF 50 -suihkeet ovat lähes identtiset ihotuntumaltaan SPF30-serkkujensa kanssa, ne ovat nestemäisiä, erittäin miellyttävästi levittyviä ja iholla kuivaöljymäisen tuntuisia. Erona SPF 30 -koostumukseen on iholla näkyvä vaalea kajo, joka sävyttämättömissä SPF 50 -tason mineraalisuojissa on ominaisuus, jota käytännössä ei pysty välttämään. Voidemaiseen SPF 50 -koostumukseen verrattuna iholla näkyvä vaalea kajo on näissä nestemäisissä tuotteissa kuitenkin huomattavasti vähäisempää.

Käyttömiellyttävyytensä puolesta nämä ovat ihan lyömättömät, enkä henkilökohtaisesti tajua, kuka edes voidemaisia SPF 50 -tuotteita käyttää, kun suihkeitakin on tarjolla..! ☺️

* ACORELLE AURINKOSUOJASUIHKE SPF 50 33€ / 100 ml

Erinomainen levittyvyys ja aivan nestemäinen koostumus. Hajusteeton. Voiteen sävy on kellertävä, minkä ansiosta vaalea pinta on hieman neutraalimpi kuin vaaleassa suihkeessa.

Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: ei.

* ALGA MARIS AURINKOSUOJASUIHKE SPF 50+ 22€ / 100 ml (norm. 30€) – tarjouksessa lauantaina

* SUUREMPI PERHEKOKO SPF 50+ 27€ / 150 ml (norm. 35,90€) – tarjouksessa keskiviikkona

Alga Maris on levittyvyydeltään ja ihotuntumaltaan yhtä miellyttävä kuin Acorelle, ja tämäkin on hajusteeton. Käytännön eroksi voi katsoa sävyn (Alga Mariksen suihke on vaaleaa ja Acorellen kellertävää) sekä vegaanisuuden: Alga Mariksen suihke on vegaaninen, Acorellen ei. Ainiin joo – ja Algamariksella on suojakertoimessaan plussa..! 😊

Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: kyllä.

AURINKOVOITEEN PUHDISTUS

Lopuksi: millä mineraaliaurinkovoiteen saa puhdistettua iholta? Öljyputsarilla! Mineraali-UV-suoja on voimakkaasti vettähylkivä, minkä vuoksi se liukenee parhaiten öljypohjaisella puhdistusaineella. (Se ei välttämättä lähde lainkaan pelkällä vaahtoputsarilla.) Mineraaliaurinkovoiteen käyttäjällä kannattaa siis ehdottomasti olla käytössä myös öljyputsari. Tässä kolme parasta.

* DJUSIE LIQUID SILK -PUHDISTUSÖLJY 33€ / 100 ml (norm. 39€) – tarjouksessa torstaina

Djusien putsari on parhaista parhain. 🙌 Sen suoritus on täydellinen, yksinkertaisesti täydellinen. Liquid Silk’in koostumus tuntuu iholla äärimmäisen miellyttävältä, huuhtoutuu todella vaivattomasti jättämättä minkäänlaista rasvaista tunnetta ja iho tuntuu pesun jälkeen superpehmeältä. En voi ylistää tätä kylliksi. Huomioitavaa tuoksuherkille: Liquid Silkissä on todella voimakas eteeristen öljyjen tuoksu, siinä tuoksuu mm. lime. Aromaterapiasta kiinnostuneille tämä taas tuo tuotteeseen lisäedun.

🇫🇮* TAIGA-PUHDISTUSÖLJY 20,90€ / 100 ml

Kotimaisen Taiga Cosmeticsin puhdistusöljy on joukon edullisin! Se on myös hajusteeton ja kokoonpanoltaan suosikeistani yksinkertaisin, eli sopii herkkäihoisille, tuoksuherkille ja -allergisille. Taiga-puhdistusöljy emulgoituu täysin ja huuhtoutuu iholta vaivatta. Todella ilahduttava löytö, koska tämä on kotimainen, edullinen, supermiellyttävä ja sopii herkällekin iholle! 💯

Huomioitavaa: tuotteen tiedoissa puhutaan ikääntyneestä ihosta, mutta ainesosiltaan Taiga sopii ihan kaikille ihotyypeille. Taiga on varmaankin valinnut nimetä tuotteen Anti-age-nimellä, koska öljymäinen puhdistus on muihin putsareihin verrattuna aina hoitavin ja siinä mielessä tietysti paras valinta ikääntyneelle(kin) iholle. :)

* EVOLVE KALAHARI DREAM -PUHDISTUSÖLJY 18€ / 100 ml (norm. 24€) – tarjouksessa lauantaina

Evolven uutuusputsari lennähti kertaheitolle suosikki-öljyputsareihini. Sen makea vesimelonimainen tuoksu hurmaa ja tuo extra-mukavan lisän puhdistukseen, minkä lisäksi koostumus emulgoituu erinomaisen hyvin ja huuhtoutuu iholta jättämättä rasvaista tunnetta. Tässä on paras tuoksu kaikista tuntemistani öljyputsareista! Taattua hemmottelevaa Evolve-laatua jossa ihanat tuoksut ja hienostuneet koostumukset yhdistyvät upeasti.

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (46)
 1. Heissan. Kiitos tästä! Tuli juuri sopivasti. Entäs, mitä suosittelet fysikaalisen aurinkovoiteen poistoon vartalon iholta? Millä itse peset sitä pois, mitkä toimii ja on ns helppokäyttöisä. Ja käytätkö niitä sellaisenaan vai esim. jonkin pesulapun/pesusienen kanssa jne?

  1. Moikka Minna!

   Vartaloaurinkovoiteen poistoon sopivat öljypitoiset suihkugeelit, mulla on ollut aiempina kesinä käytössä Ceralanin pesuöljy sekä ACOn Caring Shower Oil. Kummatkin ovat olleet hyviä, mutta olen kaipaillut vieläkin vähän tehokkaampaa tuotetta. Sellainen löytyi, kun ostin tänä keväänä testiin Centifolian Neutral Cleansing Oilin vartalolle! 💯 Siitä tuli uusi suosikki!

   https://www.sokos.fi/fi/sokos/centifolia-neutral-cleansing-oil-puhdistusoljy-vartalolle-195-ml

   Tässäkin on mukana emulgaattori, joten öljy huuhtoutuu iholta tosi helposti.

   Miinuksena voi mainita hinnan, Centifolia on heti kalliimpi tuote kuin ”perus”-suihkuöljyt, koska se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

   Levitän puhdistusöljyn/suihkuöljyn iholle käsin ilman pesusientä. Kuivalle iholle levitettynä öljy irrottaa voiteet parhaiten, koska veden läsnäolo vaikeuttaa öljyn pureutumista poistettavaan likaan, eli tässä tapauksessa aurinkovoiteeseen. Kuivalle iholle levitettynä öljyä tietysti kuluu vähän enemmän, kuin kostealle iholle levittäessä. Kannattaa testailla, mikä toimii itsellä. Kyllä putsariöljy toimii myös kostealla iholla, se on vain silloin puhdistusteholtaan hieman miedompi.

   1. Mukava kuulla tuosta Centifolia-öljystä, et ole sarjasta aiemmin juuri blogannut :)

    1. Noup, kun kaikkea ei vain ehdi..! 😅 Olin jo viime vuonna ottanut sarjan ”To do” -listalleni, mutta sitten näännytin itseni överimäärällä materiaalia ja uuden vuoden lupaukseni oli karsia työpöytää todella tiukalla kädellä. Niinpä tietoisesti jätän nyt monia kiinnostaviakin sarjoja ”ulos”.

 2. Kestävätkö nämä kasvoille sopivat aurinkovoiteet hikoilua? Ulkotreeneissä kesällä hiki lentää ja kasvot tarvitsisivat kestävää suojaa. Ei välttämättä sävyä. Mitä suosittelisit? Mulla on jo tuo kasvoille suunnattu Patyka ja sävytetty Algamaris, mutta olisiko joku muu parempi?

  Kiitos tästä ja edellisestä aurinkovoiteiden vertailusta. Ihan huippuja ja aidosti huolella tehtyjä vertailuja, joissa selkeästi tuot esiin oman mielipiteesi. Toista kuin usein blogeissa nähdyt arvostelut, joiden sisältö on suunnilleen:’siis tämä on ihan superrr hyvä tuote, niin best’ .*)tuote saatu.
  :)

  1. Kestävätkö nämä kasvoille sopivat aurinkovoiteet hikoilua?

   Mineraalifiltteri hylkii kosteutta, joten lähtökohtaisesti kaikki fysikaaliset aurinkosuojat vastustavat ainakin jonkin verran hikoilua. Toki toiset koostumukset formuloidaan erilaisin keinoin vielä toisiakin vettähylkivimmiksi, ja kannattaakin valita water-resistant-lupauksen antava voide. Kasvovoiteet tosin formuloidaan lähes aina vähemmän vettä hylkiviksi kuin vartalovoiteet, koska vedenkestävyys tekee ihotuntumasta aina asteen raskaamman, ja kasvovoiteet pyritään tekemään niin sensorisesti miellyttäviksi kuin mahdollista.

   Mun suositus hikoilua sisältäviin aktiviteetteihin on valita suosiolla Sport-aurinkovoide, joka on kehitetty nimenomaan hikeä kestäväksi. Biosoliksen Sport SPF 50 on sellainen (ja ainoa luonnonkosmetiikan Sport-aurinkovoide, jonka tunnen Suomen markkinoilla. Alga Mariksen valmistajalla Laboratoires Biarritzilla on myös Sport-voiteita, mutta ei Suomessa.) Biosolis levittyy oikein mukavasti, ja vaaleuskin lievittyy kun voidetta hieroo ihoon huolellisesti, mutta toki se on selvästi rasvaisempi ja jähmeämpi kuin nämä mun ”Parhaat”-listauksen voiteet. Biosolis Sport ei ole missään tapauksessa huono tai epämiellyttävä, se vain ei ole lähellekään yhtä miellyttävä kuin nämä parhaiden listalle päässeet. Luulen, ettei erittäin veden kestävää koostumusta voi formuloida yhtä ohueksi kuin ”tavanomaista” vettä hylkivää voidetta, puhumattakaan vettä-hylkimättömistä.

   Kiitos tästä ja edellisestä aurinkovoiteiden vertailusta. Ihan huippuja ja aidosti huolella tehtyjä vertailuja, joissa selkeästi tuot esiin oman mielipiteesi.

   Kiitos Kirsi palautteesta ❤️🙏🏻 Näiden kirjoitus on mulle todella mieluisaa ja on mahtavaa, jos mun nörtteys ja pedanttinen vertailu auttaa muita! 🥳

   1. Minulla on tähän samaan liippaava jatko. Liikun paljon pyörällä ja urheilenkin, joten kasvoja ei oikein voi suojata hatulla tms. Valitettavasti hikoilen ihan hirvittävän paljon ylähuulen päältä, joka on otsan ohella varmaan toinen kasvojen alueista, johon erityisesti suojaa kasvoilla kaipaan. Kun hikoilen ylähuulestä, pyyhin sitä tietenkin vaistomaisesti usein, vaikka pyrin välttämään turhaa pyyhkimistä. Rasva siis joka tapauksessa kuluu pois, liikkeellä ollessa on vaikea lisätä rasvaa (siitä kun aina jää käsiin rasvaa, jos ei pääse superpesemään sitä pois), ja sitten myös hikiselle iholle lisärasvan levittäminen tuntuu vähän pahalta. Juuri tuolle alueelle tulee myös joskus kesällä sellaista pientä kirvelevää näppyä, en tiedä, onko syynä hiki ja/tai aurinkovoide.

    Mutta siis kysymys: olen usein miettinyt, minkälaista jankkia etenkin nenän alle tarvitsisi laittaa, jotta se pysyisi siinä paikoillaan. Onko tähän vinkkejä? Juuri tuo sporttiaurinkovoide? Itse koen muuten, että aurinkorasvan kanssa hikoilu jopa vähän vielä korostuu, kun esimerkiksi pyörällä paikasta toiseen liikkuessani hikikarpaloita helposti nousee juuri ylähuulten päälle ja nenään. Ehkä hiki jää aurinkorasvan ”päälle” jotenkin kellumaan. En ole varma, ovatko ne water-resistantteja vai eivät, eli voisiko se selittää asiaa.

    1. Mutta siis kysymys: olen usein miettinyt, minkälaista jankkia etenkin nenän alle tarvitsisi laittaa, jotta se pysyisi siinä paikoillaan. Onko tähän vinkkejä?

     Mulle tulee mieleen Sport-aurinkovoiteen ohella stick-aurinkovoide, tosin omaa kokemusta sen hien-vastustuksesta ei ole. Kuitenkin, kun miettii, että sekä mineraalipartikkelit itsessään että öljyt ja erityisesti vahat ovat vettä hylkiviä, ja stick on vedetön ja sisältää vahoja (sekä tiiviin pitoisuuden mineraali-UV-suodattimia), voisi tällä maalaislogiikalla päätellä, että stick on aika vettähylkivä.

     Kolmas mieleen tuleva vinkki on sinkkivoide. Tai sinkkipasta kaikkein vahvimpaan suojaukseen. (Esim. Zinkosal.) Vuorikiipeilijät käyttävät sinkkipastaa suojaamaan ihoaan, ja mä olen siinä ymmärryksessä, että se on kaikkein voimakkaimmin ihoon tarraava auringolta suojaava tökötti. Sinkkivoiteita/pastoja ei voi virallisesti kutsua aurinkovoiteiksi koska niille ei ole teetetty UV-suojatestejä, mutta koska ne sisältävät sinkkioksidia, ja vieläpä todella suurella pitoisuudella, ne toki antavat suojan UV-säteilyä vastaan. Kosmeettisesti miellyttäviähän ne eivät oikein ole, mutta jos haussa on kaikkein parhaiten ihoon tarraava vettä hylkivä ja auringolta suojaava aine, sinkkipasta (nimenomaan pasta) olisi varmaan paras tarjokas.

     1. Itsekin pyöräilen paljon, ja valitettavasti mitkään lipat ja hatut eivät suojaa huulten aluetta (huulen suojaavan lipan kanssa ajaessa ei näkisi eteensä). Itsellänikin tuosta kohdasta kuluu aurinkosuoja pois myös esim. juomisen yhteydessä; toinen tekijä on maskin käyttö, mikä myöskin syö aurinkosuojaa pois. Hankalaa, kun viiksiltä juuri haluaisi välttyä…

      1. Lopulta varmin keino ylläpitää aurinkosuojaa on tässä tapauksessa vain tasaisin väliajoin pyyhkiä kertynyt hiki pois ja levittää uusi kerros aurinkovoidetta…

     2. Kiitos paljon! Ehkä tuo stick-voisi olla kokeilemisen arvoinen, kun se saattaisi toimia muussakin yhteydessä. Tämä ongelma on jokakesäinen, joten olisi mahtavaa löytää siihen ratkaisu. :)

      1. Toivottavasti löydät toimivan tuotteen..! 🙏🏻

    2. Hei! Itselläni nenän alla toimii juurikin tähän ongelmaan Shisedo Sports BB SFP50+ sävyssä Light.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *