Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet vertailussa

* Sis. mainoslinkkejä

Tänään vihdoin vuorossa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden vertailu.

Vertailu keskittyy erityisesti sävytettyihin kasvoaurinkovoiteisiin, mutta mukana on myös sävyttömiä ”normi”aurinkovoiteita niin kasvoille kuin vartalolle.

Vertailussa Mádaran, Acorellen, Atopikin ja Algamariksen tuotteita.

SÄVYTETYT

Ihastuin viime kesänä totaalisesti Algamariksen sävytetyn aurinkovoiteen koostumukseen, ja olikin mielenkiintoista vertailla miten uudemmat tulokkaat Mádara ja Acorelle pärjäsivät sille. (En tiedä kuinka kauan Acorellella on ollut sävytettyjä aurinkovoiteita mutta tutustuin niihin itse vasta nyt.)

Ilokseni saatoin todeta, että kaikki kolme ovat hyviä ja samalla myös erilaisia, ja palvelevat hieman erilaisia ihotyyppejä ja mieltymyksiä.

ACORELLE Tinted Sunscreen

29,90 € / 50 ml (SPF 50 -voiteet)

27,90€ / 50 ml (SPF 30-voide)

UV-suoja: titaanidioksidi, (karanjaöljy)

Acorellen valikoimassa on kolme sävytettyä kasvoaurinkovoidetta. Sävyt Light ja Apricot ovat suojakertoimella 50, sävy Gold suojakertoimella 30.

Mikään sävyistä ei sovi kovin vaalealle iholle, jopa sävy Light on aika tumma, kuten alempana olevasta kuvasta näkee. Light on viileähkö, harmahtava sävy ja Apricot reilusti kellertävä, sopii oikein lämpimälle iholle. Gold on lämpimähkö neutraali.

Koostumuksista

Kaikkien kolmen sävyn koostumukset poikkeavat toisistaan. SK 30 on mielestäni selvästi miellyttävimmän ja parhaiten levittyvän tuntuinen, se ei tunnu yhtään jähmeältä. Myös sävy on SK30-voiteessa kaikkein käyttökelpoisin, se on neutraali medium, ei niinkään kultainen kuten nimi sanoo.

Light-sävyssä on sanalla sanoen aika kummallinen koostumus; se tuntuu karhealta, jopa vähän hiekkaiselta. Testautin voiteen myös sisarellani joka oli samaa mieltä. Koostumus saa miettimään voiko tämän kuulua tuntua tältä, kun saman suojakertoimen omaava Apricot ei ole lainkaan karhean tuntuinen.

Light ja Apricot ovat korkeamman suojakertoimen takia paksumpia ja jäykemmin levittyviä kuin Gold.

MÁDARA

City CC SPF 15 29,90 € / 40 ml (sävyt Light ja Medium)

Plant Stem Cell Age-defying Sunscreen SPF 30 29,90€ / 40 ml (läpikuultava ihon sävy)

Mádaran sävytetyt aurinkotuotteet esittelin hiljattain tässä postauksessa. Algamarikseen ja Acorelleen verrattuna ne ovat pehmeämmän ja täyteläisemmän tuntuisia. Algamariksessa ja Acorellessa on hieman puuterinen tuntu, kun Mádarat ovat voidemaisempia ja tuntuvat kosteuttavammilta.

ALGAMARIS

21,90€ / 50 ml (jälleenmyyjästä riippuen)

Sävyt: Clair (vaalea) ja Dorée (tumma).

Algamariksen sävytetty kasvoaurinkovoide on kolmikosta ohuimman tuntuinen ja koostumus puuterisin. Algamariksessa on myös mielestäni paras tuoksu. Vaalea sävy on loistava ja juuri sopivan neutraali sopiakseen monen iholle. Tumma sävy taas on todella tumma ja vaatii selvästi päivettyneen ihon.

 

Acorelle SK 30 Gold

 

Oma tämän kevään suosikkini on lopulta ollut Acorellen Gold, sillä sen sävy sopii tämänhetkiselle ihonsävylleni ihan täydellisesti. Tykkään myös sen tekemästä kuultavasta ihosta.

Itse asiassa tykästyin Goldiin siinä määrin, että olen käyttänyt sitä ihan meikkipohjanakin, ja laittanut päälle kevyesti mineraalipuuteria. Kesto ei myönnettävästi ole samaa luokkaa kuin oikeassa meikkipohjatuotteessa mutta ei sen meikin nyt aina tarvitse niin tip-top ollakaan 12 tunnin kuluttua… :D Kun meikki on kestänyt työpäivän läpi olen jo tyytyväinen :)

Swatch-kuvassa Mádaran sävy ei tule esiin todellisuutta vastaavasti, sillä se on iholla normaalitapaan levitettynä hyvin läpikuultava eikä lainkaan niin tumma kuin miltä se kuvassa paksusti levitettynä näyttää. Mádara itse luokittelee sävyn ”transparentiksi” mutta minusta se ei ole ihan sitäkään. En myisi tätä kovin vaalealle hipiälle.

SUMMA SUMMARUM: Algamariksen koostumus on näistä edelleen ihollani parhaan tuntuinen, mutta Acorellen Gold-sävy sopii minulle Algamariksen sävyjä paremmin ja on siksi suosikkini. Mádara sopii kuivemmalle iholle, Algamaris seka- ja rasvoittuvalle iholle jättäessään kaikkein himmeimmän, ohuimman ja puuterisen pinnan. Acorellen SK 30 sijoittuu täyteläisyydessä Mádaran ja Algamariksen väliin ja tekee kolmikon kuulainta, valoaheijastavinta jälkeä. Sopii kasteisen näköisen ihon ystäville. Mádaran SPF 30 ei juuri tuo sävyä iholle, City CC SPF 15 tuo kenties eniten testatuista sävytetyistä.

Acorellen SPF 50-voiteet eivät tee ihan yhtä hohtavaa jälkeä kuin SK 30. Niiden ominaisuuksia on hankalampi verrata muihin koska kaikki muut testatut ovat SK 30 tai alle, ja jo sen puolesta ohuempia ja miellyttävämpiä koostumukseltaan.

 

SÄVYTTÖMÄT

ATOPIK SK 30

29,80€ / 50 ml

UV-suoja: titaanidioksidi ja sinkkioksidi

Kotimaisen Atopikin kasvoaurinkovoide on tyyppiä ”ihan mukavan tuntuinen”, mutta ei saa minua ihan tekemään volttia ilmassa. Ei tästä mitään pahaakaan sanottavaa ole, mutta koostumus saisi olla vielä notkeammin levittyvä saadakseen minulta parhaan arvosanan, ja lisäksi voide jättää iholleni aavistuksen vaaleaa pintaa. Efekti lievenee kun voidetta annostelee hyvin vähän kerrassaan ja hieroo huolellisesti.

Voiteessa on myös aistittavissa jälleen tuo tuttu fenetyylialkoholin makeahko tuoksu joka on mielessäni jo assosioitunut Naviterin valmistaman luonnonkosmetiikan signature-tuoksuksi. Suihke-versiossa tuoksua ei ole.

ACORELLE SK 50

23,90€ / 50 ml

UV-suoja: titaanidoksidi, (karanjaöljy)

Tämä voide on iholla kiiltävämpi kuin Acorellen sävytetyt aurinkovoiteet. Se levittyy suhteellisen mukavasti eikä koostumuksessa ole mitään hiekkaisuutta, mutta kyllä, tuotteen lupauksista (”non-whitening”) huolimatta iho jää vaaleaksi. Kuten on tapahtunut käytännössä jokaisen testaamani luonnonkosmetiikan SK50-aurinkovoiteen kanssa.

Aloin jo miettiä, voiko ihon omalla sävyllä olla vaikutusta siihen miten selvästi aurinkovoiteen jättämä vaalea pinta iholla näyttäytyy. Ehkä efekti on selkeämpi minun kevyesti päivettyneellä ihollani. Annoin voiteen testiin hyvin vaaleaihoiselle sisarelleni mutta kyllä hänkin kommentoi sen tekevän hänestä selvästi kalpean näköisen.

Olen hämmentynyt siitä miksi aurinkovoidevalmistajat itsepintaisesti painavat pakkauksiin ”Non-whitening” ja ”Leaves no white residue” -väitteitä, kun empiirinen kokemus kertoo päinvastaista. Alemmilla suojakertoimilla non-whitening onkin mahdollista, mutta SK 50:n voiteessa on niin suuri pitoisuus UV-suojaominaisuuden tuovaa valkoista titaanidioksidia, että on minun maalaisjärjelläni lähes mahdotonta saada voiteesta sellainen etteikö se jätä ihoa edes jonkin verran vaaleaksi.

Millaisia kokemuksia teillä on..?

VARTALOAURINKOVOITEET

ALGAMARIS (26,90€ / 125 ml) – ohuin, ihanin, parhain, mahtavin ^_^ Ei voi mitään, muut eivät edelleen hakkaa Algamarista vartaloaurinkovoiteenkaan saralla. Tässä on niin onnistunut koostumus että oksat pois.

ACORELLE (26,90€ / 100 ml) – lähes yhtä miellyttävä kuin Algamaris, tämäkin on ohut ja hyvin levittyvä, mutta ei ihan yllä Algamariksen tasolle. Saattaa olla että tuoksukin vaikuttaa, Acorelle ei nimittäin tuoksu miltään (vaikka siinä on hajusteita) siinä missä Algamariksessa on makea, piña-coladamainen tuoksu.

ATOPIK (34,70€ / 100 ml) – aika hyvä tämäkin, paljon ohuempi ja vesimäisempi kuin voideversio. Atopik-suihke on kuitenkin koostumukseltaan vähän jähmeämmin levittyvä ja raskaamman tuntuinen kuin Algamaris ja Acorelle. Atopikin plussa on tietysti kotimaisuus, jos haluaa tukea suomalaista niin valinta on tämä :) Ja toisin kuin voiteessa, suihkeessa ei ole fenetyylialkoholin aavistuksen makeaa tuoksua. Suihkeessa on hajusteita (inci: parfum) mutta minun nenäni ei niitä haista, minulle tämä on tuoksuton.

*

Olen saanut jutussa esiintyneistä tuotteista Acorellen ja Algamariksen tuotteet House Of Organicilta, Mádaran tuotteet heidän PR:ltään ja Atopikin tuotteet Naviterilta. House Of Organicin Acorelle-valikoiman löydät täältä *, Algamaris-tuotteet täältä * – Algamarikset ovat HOO’lla tällä hetkellä tarjouksessa. Atopik-tuotteita myydään apteekeissa ja verkkoapteekeissa, kurkkaa jälleenmyyjät täältä. Mádaraa myydään laajasti tavarataloista ekomyymälöihin ja lukuisissa luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa.

Lempparini koottuna:

Algamaris Tinted SK 30, sävy vaalea, tarjouksessa 18,61€ *

Algamaris SK 30 Spray, tarjouksessa 22,86€ *

Acorelle Gold SK 30, 27,90€ *

Mádara SPF 15 City CC, 29,90€ * (käytän sävyä Medium Beige)

kauneus
Kommentit (31)
 1. Mistähän johtuu että vanhoissa aurinkovoiteissa oli tuoksut, joita allergisempikin sietää vieläkin (tää on testattu, pienen pullon pohjalla tuoksumuistona ikivanhaa after sunia jota vieläkin nenä sietää :D ), mutta nykyään ei tunnu mitään hajusteita kestävän… Kyseessä on Cap Soleil (http://www.beaute-test.com/lait_apaisant_apres-soleil_-_cap_soleil_yves_rocher.php), ja tuoksuna mainitaan tuollakin kookos, mutta mikään kookosaurinkovoide ei ole samalle tuoksunut tuon jälkeen. Muina luonnollisempina ainesosina tuossa mainitaan ilmeisesti seesami, palmuöljy ja mango mikäli osasin oikein suomentaa, en tosin tiedä onko tuo samana pysynyt aina. Tuo kyseinen aurinkovoide on ainoa mikä on ihollakaan tuntunut hyvältä koskaan. Olisikohan Yves Rocher-fanilla suositella vastaavaa nykyisistä voiteista? :D

  1. Mistähän johtuu että vanhoissa aurinkovoiteissa oli tuoksut, joita allergisempikin sietää vieläkin (tää on testattu, pienen pullon pohjalla tuoksumuistona ikivanhaa after sunia jota vieläkin nenä sietää :D ), mutta nykyään ei tunnu mitään hajusteita kestävän…

   Tähän en kyllä osaa vastata… :D Minun hajuaistini ei ole kovin herkkä.

   YR:n Cap Soleilia käytin muuten hamassa menneisyydessä itsekin, ja se tuoksu on porautunut minunkin muistoihini… oli kyllä hyvän tuoksuinen <3 Minusta Cap Soleilin tuoksu oli enemmänkin monoi-öljyn tuoksu (gardenian kukkaa ja kookosta) kuin puhtaan kookoksen. YR on käyttänyt monoi-tuoksua läpi vuosien aurinkotuotesarjoissaan (viimeisintä Solaire-sarjaa en tosin ole haistanut), mutta ei tuoksu tosiaan ihan samanlainen ole ollut kuin 90-luvun Cap Soleilissa. Jos YR jatkaa Solaire-sarjan kanssa samaa perinnettä kuin viimeiset 20+ vuotta, veikkaan että sekin tuoksuu monoille… :)

 2. Tuo ’no white residue’… Onhan sitä kuitenkin todella huomattavasti vähemmän uudenaikaisissa voiteissa, ehkä tämä riittää valmistajille.

  Allekirjoitan tuon Acorellen sävytetyn spf 50 -voiteen ’hiekkaisuuden’. Sain näytteen tuosta ja sitä on mulla just tänään. Vähän kyllä ihmettelin minäkin… Mutta mun mielestä muuten kivan oloinen, eikä tuoksu mun nenään juuri ollenkaan edes purkista tuoksuttaessa. Mitä säteitä tuo karanjaöljy ’torjunee’…? Meinaan mietin sitä, että titaanioksidi ei taida antaa yksin niin laajaa suojaa kuin joillain yhdistelmillä voi saada.

  1. Mitä säteitä tuo karanjaöljy ’torjunee’…?

   Sen pitäisi torjua sekä UVA- että UVB-säteitä, mutta ko. ainesosaan liittyy se erikoinen seikka että vaikka se toimii UV-säteilyä suodattaen, sillä ei ole virallista UV-suodattimen funktiota. Siksi laitoin sen sulkuihin. Markkinoilla on myös pelkästään karanjaöljyyn pohjautuvia auringonsuojatuotteita ja tutkimusten mukaan pelkkään karanjaöljyyn pohjautuvalla tuotteella on myös mahdollista saavuttaa suojakerroin, vaikkakin alhainen sellainen.

   Pidemmän kaavan selitystä karanjaöljylle UV-suodattimena:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/viela-niista-uv-suodattimista/

   Tuo ’no white residue’… Onhan sitä kuitenkin todella huomattavasti vähemmän uudenaikaisissa voiteissa, ehkä tämä riittää valmistajille.

   Mun kokemus on se että näen sitä kaiken aikaa. Algamariksenkin voiteet ovat aika uudenaikaisia ja niidenkin markkinointimateriaalissa luvataan hyvin ponnekkaasti vakuutellen ”ei jätä valkoista pintaa”, ja kyllä itse ainakin sain Algan SK50-voiteesta kunnon haamunaaman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *