Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luonnollista karvanpoistoa

Kerronpahan teille jotain. En ole koskaan poistanut ihokarvojani vahalla. Ennen viime viikkoa.

Auts.

Acorelle_Vaha

Kuulun niihin ihmisiin, jotka välttelevät kipua viimeiseen saakka. Minun kaltaiseni nössöt poistavat karvansa kilteillä ladyshavereilla tai Veetin voiteella. Karvat palaavat heti viikon sisällä, mutta entäs sitten? Eipähän ainakaan satu. :)

Nyt sain tilaisuuden kokeilla kauan pelkäämääni vahaa. Sain testiin Acorellen ekosertifioidun sokerivahan. Tässä on ainesosina ainoastaan sokeria, vettä ja sitruunamehua.

Lämmitin vahapurkkia ensin kiehuvassa vedessä, ja sitten hommiin.

Sokerivahaus

Vaha levittyy purkin roll-on applikaattorilla ensin hyvin, mutta vahan jäähtyessä yhä jähmeämmin ja jähmeämmin. Pakkauksessa sanotaankin, että vahaa saattaa joutua lämmittämään uudelleen operaation aikana. Minä en jaksanut. :)

”Vaha” on tajuttoman tahmeaa, ja pian sormeni ovat liimautuneet kiinni purkkiin ja joka paikkaan mihin kosken. Homma on sottaista ja sujuu kömpelösti, mutta tätä voi kai odottaakin vahauksen ensikertalaiselta. Liimaan pakkauksen mukana tulevan paperiliuskan sokerimönjän päälle, venytän ihon kireälle ja repäisen. Okei. Sattuihan se – mutta vain vähäsen. Yhden säären käsittelyn jälkeen sormeni ovat niin tahmassa että alan jo menettää hermoni. (Mieleeni ei tietenkään tullut pestä käsiä, sillä tässä vaiheessa en vielä tiennyt, että sokerivaha liukenee lämpimään veteen hujauksessa.) Lopulta purkin roll-on-telakin irtoaa. Levitän loput vahat toiseen sääreen sormin.

Sokerivahaus2

Operaatio suoritettu.

Pesen vahan jämät pois suihkussa, ja yllätyn siitä kuinka vaivattomasti tahmat liukenevat veteen. Kädet ja sääret ovat hetkessä puhtaat, ja sääret tuntuvat silkkisen sileiltä. Olen missannut vain muutaman karvan! ^_^

Sokerivahaus3

Yhteen vahauskertaan sain kulumaan tämän verran ainetta – noin vajaan kolmanneksen purkista.

Acorelle_afterwax

Ihon karvatupet reagoivat vahaukseen punoittamalla, mikä oli odotettu reaktio. Suihkautin päälle Acorellen rauhoittavaa hoitoöljyä, ja ihon punoitus ja turvotus oli tiessään muutaman tunnin kuluttua. Ihanan tuntuista muuten tämä öljy, imeytyy nopeasti ja jättää ihon todella pehmeäksi ja sileäksi.

Vahauksesta on nyt viisi päivää, ja tuntuu kyllä mukavalta kun sääret ovat edelleen sileät. En tiedä tuleeko vahauksesta minulle tapaa, mutta nyt en sentään enää pelkää sitä. Kipu oli siedettävä, ja tulos erinomainen. Silti on todettava, että onhan se ”ladysheivaus” vaivattomampaa.

Kerronpahan muuten samaan syssyyn, että olen myöskin pelännyt höylää, ja höyläsin sääreni ensimmäistä kertaa elämässäni vasta viime kesänä. Sekin oli ihan turha pelko, ihan nauratti miten hölmö olin ollut. Mutta ei sille mitään voi – kaikki  potentiaalisesti kipua tuottava, etenkin bikinalueen lähellä, tuntuu epämiellyttävältä. Nyt on sitten kokeilematta enää epilaattori, mutta sen taidan jättää seuraavaan elämään. Eiköhän vahassa ja höylässä ollut minulle jo tarpeeksi jännitystä. ;)

Kommentit (37)

  1. kyyhky

    ”Minun kaltaiseni nössöt poistavat karvansa kilteillä ladyshavereilla tai Veetin voiteella. Karvat palaavat heti viikon sisällä, mutta entäs sitten?” Olet silti todella onnekas. Minulla on jo heti sheivauksen jälkeisenä päivänä sänki tuloillaan, eli karvani kasvavat nopeasti. En ole ikinä ymmärtänyt miten niin monet voivat olla viikon tai vahauksen/epiloinnin jälkeen jopa kuukauden sileäsäärisenä! Minulla hiusten, kynsien ja ihokarvojen kasvu on todella nopeaa, mikä on harmi, koska koko ajan täytyy olla värjäämässä hiusten tyvikasvua ja sheivailemassa karvoja. Vahauksessa ei koskaan lähde kaikki karvat kerralla, ehkä pitäisi joskus käydä ammattilaisen liikkeessä poistattamassa. Myös laserilla karvojen pysyvä poisto houkuttelee, mutta hoitokertoja vaaditaan noin kymmenen ja kertamaksut ovat todella kalliita. Reissasin Aasiassa viime vuonna miesseurassa ja oli kyllä todella ärsyttävää ylläpitää jokapäiväisellä vaivannäöllä sileitä sääriä. Joten iloitkaa kaikki, jotka voivan olla viikonkin ilman sheivaustarvetta!

    • Sanni

      Niin, hitaalla karvan kasvulla on sekä hyödyt että haittansakin. Toki on käytännöllistä, että minun tarvitsee leidisheivata vain kerran viikossa, mutta kun kerran pätkäisin ajattelemattomasti hiuksistani 20cm, jouduin odottamaan melkein kolme vuotta että pääsin takaisin entiseen pituuteen. Hiukseni kasvavat kuussa vain alle sentin. Jos leikkaan kynteni ihan sormen pään tasalle, menee pari kuukautta ennenkuin kynsi on n. sentin mittainen. Mieluummin ottaisin kyllä nopeasti kasvavat kynnet ja hiukset, vaikka sitten samalla saisin sheivata karvoitusta useammin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.