Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nämä luonnolliset dödöt pitävät kainalosi kuivina

* Sis. mainoslinkkejä

…ja minä kun olin päättänyt, etten enää kirjoittaisi arvosteluja (etenkään luonnonkosmetiikan) deodoranteista… ^_^ :P

Syy tähän: minulle deodorantin tai paremminkin antiperspirantin pääasiallinen syy on kainaloiden kostumisen hillitseminen, ei niinkään hienhajun neutralointi, sillä useimpina päivinä hikeni ei haise millekään (ja välillä saatan olla pitkään käyttämättä dödöä lainkaan, kunnes sattuu näitä :P).

Olin siinä uskossa, ettei kuivana pitäviä deodorantteja olekaan, sillä vain antiperspiranteissa käytetään hien eritystä hillitseviä alumiiniyhdisteitä. Mutta onhan niitä..! Haa! Taas tietoni yhdellä kosmetiikan alueella osoitettiin huonosti päivitetyksi ^_^

Alumiinittomat_deodorantit_IMG_9714

Kiitos lukijaehdotuksen testata Schmidt’s -luomudödöä, olen nyt vihkiytynyt uudenlaisten – tai siis minulle uudenlaisten alumiinittomien deodoranttien maailmaan: luomudeodoranttien, jotka lupaavat myös pitää kuivana. Alumiini on edelleen käsittääkseni ainoa ainesosa joka tukkii hikitiehyet ja vain alumiiniyhdisteitä sisältäviä dödöjä saa kutsua antiperspiranteiksi, mutta luonnondeodoranteissa kosteuden hillitsemiseen käytetään jauheita kuten maissitärkkelystä ja arrowjuurijauhetta. Tämäntyyppiset deodorantit ovat kiinteitä stickejä tai voidemaisia salvoja – ja nyt voin vain todeta hämmästyneenä, miten kokonainen tällainen kategoria deodorantteja on jäänyt minulta pimentoon?

Kaikki stickit ja salvat eivät lupaa kuivia kainaloita, vain noiden absorboivien jauheiden teknologiaa käyttävät, mutta miten ihmeessä näitä ei markkinoida tämän näkyvämmin? Minullekin ollaan koko ajan lähettämässä testiin vain niitä perinteisiä nestemäisiä luomudödöjä jotka vain neutralisoivat tuoksua, mutta mikään taho ei ole markkinoinut meikäläiselle näitä (mielestäni) huomattavasti parempia vaihtoehtoja. Outoa, – mutta suuret kiitokset siis lukijalle, joka täydensi aukkoni luonnonkosmetiikkasivistyksessä ehdottamalla Schmidt’sin testausta.

Alumiinittomat_deodorantit_IMG_9711

Lähtiessäni hakemaan Schmidtsiä löysin muitakin samaa teknologiaa käyttäviä kilpailijoita – Schmidt’s on kuitenkin kuulema markkinoiden alkuperäinen ja muut tulivat perässä.

Ruohonjuuressa minulle kerrottiin, että Schmidt’s on ollut myynnissä jo pari vuotta, ansaitsen siis todellakin potkun persauksilleni siitä että en ole jo ajat sitten tutustunut tähän vaihtoehtoon luonnollisten dödöjen maailmassa. Mutta nyt olen, ja kerron muillekin mattimyöhäisheränneille näiden ilosanomaa :)

Ostin testiin Schmidt’sin lisäksi Ben & Annan, Acorellen ja We Love The Planetin deodorantit.

Alumiinittomat_deodorantit_Schmidts_IMG_9734

Schmidt’s Deodorant

purkki 7 € – 14,30 €, stick 15,90 € / 92 g

Kotimaa: USA

Jo jonkinlaisen kulttimaineen saavuttaneen Schmidt’sin suosio oli Ruohonjuuressa helposti todettavissa; hyllyt ammottivat tyhjyyttään ja suurin osa tuoksuvaihtoehdoista oli lopussa. Mikä oli harmi, sillä ihania tuoksuvaihtoehtoja on useita.

Schmidt’sin deodoranttia saa sekä stickinä että voiteena, kummassakin on samat vaikuttavat aineet mutta koostumus vain on erilainen. Koska jäljellä olevien stickien tuoksu ei miellyttänyt, otin hajusteettoman voidevariantin.

Alumiinittomat_deodorantit_Schmidts
Kuva: Schmidt’s

Schmidtsin deodorantissa kosteutta imevä ainesosa on arrowjuurijauhe, ruokasooda puolestaan vastaa hajujen neutraloinnista. Erittäin yksinkertainen ainesosaluettelo näyttää tältä: sheavoi, ruokasooda, arrowjuurijauhe, kookosrasva, e-vitamiini. Myös kookosrasva toimii tuoksuja neutraloivasti ja jotkuthan käyttävät yksinään sitä deodoranttina.

Voide on koostumukseltaan erittäin kuivaa, niin kuivaa että se on kuin jauhemaista, rakeista tahnaa. Sitä otetaan pakkauksen mukana tulevalla spaattelilla herneen kokoinen pallura per kainalo, notkistetaan ja lämmitetään hyppysissä ja hierotaan kainaloon. Voide ei missään vaiheessa tunnu iholla rasvaiselta vaikka siinä on shea- ja kookosrasvaa, vaan tuntuma on koko ajan kuiva. Voiteen kuivumista ei siis tarvitse odotella.

Rakeinen, jäykkä koostumus tuntuu aavistuksen hankalalta käyttää (minä haluaisin aina että kaikki toimisi mahdollisimman nopeasti ja vähällä vaivalla ^_^), mutta mömmö tosiaan toimii; Schmidt’s pitää kainalot testineliköstä ehdottomasti kuivimpina. Myös hajupuoli testattiin useina urheilu/auringonottohikipäivinä siten, että toiseen kainaloon ei laitettu dödöä, ja puolueeton testihaistelija (äitini) sai nuuhkia kainaloitani. Schmidt’s-puoli oli hajuton, toisella puolella oli kuulema ”mahdollisesti aistittavissa jotain hien tapaista” ^_^

Voidemaisempi ja Schmidt’sin oman kuvauksen mukaan liukkaampi stick-versio on varmasti miellyttävämpi käyttää. Schmidtsiä myyvät mm. Ruohonjuuri, Biodelly *, Hyvinvoinnin Tavaratalo * ja House of Organic *.

alumiinittomat deodorantit

Ben & Anna Natural Soda Deodorant

stick ja purkki 12,90 € / 60 g (purkkiversio ilmeisesti jäämässä pois)

Kotimaa: Saksa

Ben & Anna -dödöt tulivat Ruohonjuuren myyjän mukaan markkinoille pian Schmidtsin vanavedessä, ja ne vaikuttavat niin ulkonäkönsä kuin ainesosiensa puolesta hyvin samankaltaisilta, sillä erolla että Benin ja Annan dödöissä on arrowjuurijauheen lisäksi myös maissitärkkelystä kosteutta kontrolloimassa.

Sannin_suosikki_300px

alumiiniton deodorantti Ben & Anna

Vaikka tuossa juuri ylistin Schmidtsiä tehokkuutensa puolesta,  on Ben & Anna suosikkini! Stickin koostumus on erittäin miellyttävä ja se, mikä erityisesti hilasi saksalaispariskunnan voitolle on valitsemani tuoksu: Vanilla Orchid. (Ben & Anna ovat oikeasti pariskunta ^_^) Siis tämä on niiiiin ihanan tuoksuinen, voisin käyttää tätä parfyyminakin. Pehmeän makea, sensuelli vaniljan ja orkidean liitto. Gourmand-tyyppinen eli jälkiruokamainen mutta ei imelä vaan lempeä ja puuterinen. Niin herkullinen!

Sarjassa on muitakin ihanan kuuloisia tuoksuja; Indian Mandarine, Pink Grapefruit, Persian Lime, Nordic Timber (ahh, joku ihana puutuoksu..)… Ostin myös hajusteettoman version niille päiville kun käyttää muuta hajustetta, niin dödö ei ainakaan riitele hajuveden kanssa.

Stick levittyy helposti ja miellyttävästi; se ei ole liian kuiva eikä liian rasvainen. Pinta kuivuu puuteriseksi nopeasti.

Koska mikään näistä luonnollisista ”wetness protection” -dödöistä ei tietenkään estä kainaloiden kostumista 100-prosenttisesti (niinkuin harvemmin tekee antiperspiranttikaan), on vaikea etenkin vähän hikoilevana arvioida, onko joku näistä lopulta huomattavasti tehokkaampi kuin toinen. Sanoisin kuitenkin, että Ben & Anna on teholtaan lähes Schmidtin luokkaa ellei yhtä hyvä.

Ben & Anna -deodorantteja myyvät mm. Ruohonjuuri, Biodelly *, Hyvinvoinnin Tavaratalo * ja House of Organic *(jossa näköjään parhaillaan Ben & Annat tarjouksessa 9,90€).

alumiiniton deodorantti Acorelle

Acorelle Deodorant Balm

11,95€ / 40 g

Kotimaa: Ranska

Acorellen tarjokas on seurueen kuivin kaveri. Stick on niin kuiva että se pitää kostuttaa ennen käyttöä jotta se liukuu iholla ollenkaan. En oikein pidä Acorellen ihotuntumasta edes kostutettuna, se on kova ja yksinkertaisesti epämiellyttävän tuntuinen.

Kosteutta hillitsevänä ainesaosana Balmissa on käytetty maissitärkkelystä ja hajunpoistosta vastaa muiden testattujen tapaan sooda. Hajusteettomassa stickissä tuoksuu miedosti ainesosista löytyvä kookos.

Ei-niin-miellyttävästä ”käyttöliittymästään” huolimatta Acorellen soodadödö toimii hyvin ja pitää kainalot selvästi kuivempina kuin merkin nestemäiset dödöt joita myös olen kokeillut.

Acorellen Balm-deodoranttia myy mm. Ruohonjuuri ja Hyvinvoinnin Tavaratalo *.

alumiiniton deodorantti We Love The Planet

We Love The Planet Deodorant

13,90€ / 48 g

Kotimaa: Hollanti

Kookosrasva- ja mehiläisvahapohjainen We Love’n deodorantti on nelikon rasvaisin ja jos tätä yliannostelee, jää kainaloon hieman rasvainen tunne. Maltillisella annostelulla pinta kuivuu kuitenkin ihan kiitettävästi, siitä pitää huolen tahnan sisältämä maissitärkkelys.

We Love The Planetin deo on testatuista ainoa, joka ei varsinaisesti lupaa eikä tuo markkinoinnissaan esiin ”wetness protectionia” eli kuivana pitämistä. Koska siinä kuitenkin on käytetty tärkkelystä joka imee kosteutta, niputin sen samaan kategoriaan muiden kolmen kanssa. Ainakin tällä on potentiaalia pitää kainalot kuivempina kuin voidemaisella deolla ilman maissitärkkelystä.

Kuten Schmidtsillä ja Ben & Annalla, myös Planetilla on tarjolla useita ihania tuoksuvaihtoehtoja, esimerkiksi Mighty Mint viipyi pitkään kädessäni punnitessani sen ja lopulta valitsemani Original Orangen välillä. Orange on ihanan makea ja mehukas appelsiinin tuoksu ja sopivan mieto. Ben & Annan Vanilla Orchidin tavoin tätä on ollut aivan ihana käyttää jo pelkän tuoksunsa perusteella.

We Love The Planet ei pidä kainaloita yhtä kuivina kuin muut kolme, mitä saattoi koostumuksen puolesta odottaakin.

Vaikka hien tuoksu on juuri se osa-alue mihin minun on vaikein ottaa kantaa, koska se oikeasti haiseva ”stressi/jännitysshiki” puskee päälle niin harvoin, niin kommentoinpa kuitenkin, että hien tuoksu ei ole tullut läpi koko kesänä (olen käyttänyt näitä deodorantteja kesäkuun alusta). – Paitsi muutamana hajutestipäivänä, jolloin tarkoituksella jätin toisen kainalon deodoroimatta ja kävin salilla.

We Love The Planetin deodorantteja myyvät mm. Ruohonjuuri, Biodelly * ja Hyvinvoinnin Tavaratalo *. (Hyvinvoinnilla ei muuten enää näytä olevan halvimmat hinnat niinkuin ennen, vaan näistäkin esitellyistä kaikki ovat halvempia muilla myyjillä.)

*

Kokonaisuudessaan olen sitä mieltä, kuten jo tuolla alussakin ilmaisin, että nämä kiinteät, tärkkelys/arrowjuurijauheeseen pohjautuvat luonnonmukaiset deodorantit ovat selvästi parempia kuin nestemäiset luomudödöt. Suoraan sanottuna ihmettelen, miksi kukaan niitä nestemäisiä edes käyttää, kun näitä ”anti-wetness”-varianttejakin löytyy. Useimmat kuitenkin toivovat deodorantin myös hillitsevän kainaloiden märkyyttä siinä missä ikäviä tuoksujakin.

Sannilta iso peukku näille! Sen voin sanoa että itse jään käyttämään näitä, varmaankin Schmidtsiä ja Ben & Annaa. Nyt ei ole enää mitään veruketta pitäytyä antiperspiranteissa. Eli vielä kerran kiitos lukijalle joka näistä vinkkasit :)

Kommentit (44)

 1. jenni

  Mielenkiintoisia tuotteita! Jääkö näistä jälkiä vaatteisiin? Tykkään stickeistä, mutta en voi sietää valkoisia ’jauhejälkiä’, jotka ne jättävät etenkin mustiin vaatteisiin.

  • Sanni

   En ole huomannut että jäisi jälkiä vaatteisiin, vaikka toisaalta etenkin tuon Schmidtsin valkoisen ”töhnän” voisi odottaa jotain jälkiä mahdollisesti jättävän. Minulla on vieläpä musta, aika tyköistuva työpusero eikä sen kainaloissa ole voinut havainnoida mitään dödöjälkiä koko kesänä.

 2. Hilda

  Vau! En edes tiennyt kosteutta pitävistä luomudödöistä ja luulin vaan antiperspiranttien pystyvän siihen – näemmä mäkin olen vähän jäljessä dödöjen kehityksestä… Mutta Ben&Annaa voisi kokeilla!

  • Sanni

   Noniin ”hyvä”, meitä jälkijunaan jääneitä on siis muitakin.. ^_^

 3. kukkis

  Kokeiltu! Eikä yksikään näistä toimi! Juuri se märkyys on inhottavinta. Lisäksi ruokasooda aiheuttaa itselleni kainaloiden ärtymistä. Laveran helmi 24h deo on toimivin kotioloissa. Kahden vuoden kokeilun jälkeen olen luovuttanut ja palasin takaisin Clarinsin deodoranttiin ja voi sitä autuutta. Ihonhoitotuotteet ja meikit ovat käytössäni luonnonkosmetiikkaa juuri deota ja ripsaria lukuunottamatta, niille olen antanut periksi.

  • Sanni

   Kokeiltu! Eikä yksikään näistä toimi! Juuri se märkyys on inhottavinta.

   No voi harmi :/

   Ruokasoodasta – sekä Schmidtsillä että We Love The Planetilla on myös soodaton versio herkkäihoisille.

 4. milipili

  Ei niinku yhtään kiinnosta dödöt, mutta sitten houkuttelevat kookos – ananas combolla ?

  • Sanni

   Hahah ^_^

 5. JenniD

  Ihan mahtava postaus! Viime aikoina olen ollut enemmän kiinnostunut ihan muihin kategorioihin (kuin kauneus/kosmetiikka) liittyvistä postauksistasi, mutta tämä kyllä herätti uteliaisuuden! Mulle on jäänyt jotenkin huono mielikuva luonnonkosmetiikkadödöistä sellaisina kainalolähmöinä :D

  Pitääkin käydä koluamassa Zagrebin putiikit läpi, jos edes jompaakumpaa testinelikon voittajista löytyisi :).

  • Sanni

   Peukku :)

 6. Mohn

  Oooh, en tiennytkään, että tällaisiakin on olemassa! Aika ajoin yritän käyttää luonnonmukaisia dödöjä mutta sitten taas kyllästyn siihen kuivumisen odotteluun ja mahdolliseen kainaloiden märkyyteen ja palaan tavisdödöihin. Voidemaiset on olleet pitkään mun suosikkeja ja nyt kyllä riemastuin, kun näköjään luonnonmukaisenakin saa, jee!! Kiitos miljoonasti tästä vinkkauksesta!

  • Sanni

   Kokeile Schmidts-purkkia niin ei ainakaan tarvitse odotella hetkeäkään dödän kuivumista ^_^ Ei Ben & Annakaan ole tahmean tuntuinen kainaloissa mutta kuitenkin voidemaisempi kuin Schmidtsin purkkiversio.

 7. Henni

  Menin melkein nopeammin kuin valo tilaamaan tuota Ben&Annaa, kahdessa eri tuoksussa lähti koriin. Kokeillaan nyt taas josko voisin pysyvästi siirtyä ekldödöön. Aiemmin oon käyttänyt Madaraa ja se oli ihan jees mutta en tykännyt hyttysmyrkkymaisestä tuoksusta, biotherminkin ekodödöä oon joskus käyttänyt. Viime aikoina käytössä on ollu dermosilin ihan normi dödö ihan vaan tottumuksesta ja siitä et siihen on voinu luottaa. Kokeilin jotain luonnollista stickdödöä viime kesänä mutta mun kainalot ärtyi siitä ihan huolella.

  • Sanni

   Toivottavasti saksalaiset toimivat sinulla..! :) (…nauratti tuo ”nopeammin kuin valo”... :D)

 8. damiet

  Ei mitään verukkeita antiperspiranteille, paitsi se kurjin: Hinta. Kuinka riittoisia nämä ovat nestemäisiin, perusroll-onneihin nähden?

  • Sanni

   Vaikea arvioida, kun minulla on aina useampi deodorantti samaan aikaan käytössä ja nyt vasta ensimmäistä kertaa kokeilen luonnonkosmetiikan stickiä. Olen aiemmin käyttänyt pari Nivean stickkiä ja koin niiden riittävän yhtä pitkään kuin roll-onienkin.

   Ainakin tuosta Schmidtsin purkista, kun kulutuksen näkee helpommin kuin stickistä jonka sisällä olevaa määrä ei näe, voi sanoa että se kestää varmaan ”ikuisuuden” sillä tahnaa laitetaan kerralla niin vähän.

   • Märkäkainalo no more

    Schmidts on itselläni kestänyt kohta puoli vuotta..!:) Ainoa alumiiniton, jota uskallan käyttää. P.s. Vegekauppa myy näitä myös, hintakin on edullinen.

  • Marie

   Vastaavia dödöjä voi tehdä itsekin :) Kookosöljyä, ruokasoodaa, arrowjuurijauhetta. Ja aromaattista öljyä tuoksumaun mukaan. Hyvin toimii, tosin itsellä nyt paussilla ruokasoodaärsytyksen takia :/

 9. Sanniijuliaa

  Oho, hitsit näähän pitää ottaa testiin ?

 10. Ilona

  Minä kyllä haluaisin käyttää Schmidtsiä, koska se on ainoa luonnonkosmllinen dödä joka pitää, mutta valitettavasti herkkä ihoni regoi ilmeisesti tuohon soodaan ja sai kainaloni tulipunaiselle ihottumalle. Vähensin määrää, pidin taukoa ja kokeilin uudestaan monta kertaa mutta ei auttanut, luovutettava oli. En ole ilmeisesti ainoa, mutta ilmeisesti sinulla ei ole ollut ongelmia ihoärsytyksen suhteen. Tekisi mieli vielä kerran kokeilla, mutta täytyy jo uskoa ja pysytellä tavallisessa antiperspirantissa. Muut kokeilemani luonnonkosmetiikan dödöt eivät ole pelittäneet, testattu on mm. Dermosil, Lavera, Acorelle..

  • Sanni

   Oletko huomannut että Schmidtsillä on myös soodaton versio herkkäihoisille?

   https://shop.schmidtsnaturals.com/products/sensitive-stick

   Minulla ei ole ihoärsytysongelmia, iho ei ole reagoinut soodadödöihin millään lailla.

  • Selja

   Itse olen herkkäihoinen ja käytän Schmidtsin soodatonta dödöä, se toimii tosi hyvin, estää hienhajun ja pitää kainalot kuivana helteelläkin (tosin en muutenkaan hikoile paljoa), mutta tuoksu ei valitettavasti ole itselleni se kaikista mieluisin… Olen miettinyt jos hankkisin jonkun muun tuoksuisen vaikka siinä onkin ärsytysriski.

 11. VerdeL

  Tämä kommentti ei liity asiaan, mutta miksi et koskaan puhu Chanelin meikeistä? Onko joku tietty syy? Tuli vaan mieleen, kun minulla on juuri jokapäiväisessä käytössä yksi Chanelin poskipuna vuodelta 2006, ja edelleen priimaa.

  • Sanni

   Merkkejä on niin paljon ja Chanelia ei vain ole tullut käytettyä :) (Kaikkea ei pysty tai ehdi…!) Olen elämäni aikana omistanut muistini mukaan vain yhden Chanelin tuotteen: huulikiillon.

   • Anne

    Mulla on Schmidtsin hajusteeton voide kàytòssà. Kyllà se pikkuisen tahraa vaatteita ja kàyttò on jokseenkin vaivalloista, muuten on kyllà ollut tosi hyvà.

 12. Miama

  Siis kiitos Sanni tästä postauksesta! Käyttäisin mielelläni alumiinittomia dödöjä mutta hikoilevana ihmisenä en ole törmännyt yhteenkään joka tekisi olostani päivisin miellyttävän.

  Lushin aromaco oli lupaava ja piti itseasiassa varsin kuivana mutta haju muuttui nopeasti tunkkaista kellaria muistuttavaksi, jota mieskin kommentoi. Olen kuullut kehuja myös lushin puuterimaisista dödöistä, joissa on käytetty liekopulveria. Tekisi mieli testata mutta edellisen pettymyksen vuoksi en haluaisi ostaa isoa purkkia ilman testausta…

  Schmidt’s kyllä kuulostaa lupaavalta

 13. Jaana

  Mulla jää Schmidtsin stickeistä valkoiset raidat paidan kainaloihin (laitan dödöä yleensä silloin, kun paita on jo päällä), mikä onkin ainoa miinus, muuten Schmidts on aivan huippu ja pitää hyvin! Kainaloiden iho alkoi ärtyä laventeliversiosta pidemmän käytön aikana, mutta hajusteeton toimii todella hyvin.

  Nuo tahrat ovat ainoa syy, miksi olen alkanut katselemaan uusia dödövaihtoehtoja. Greenlipsissä hehkutettu The Ohm Collectionin jauhedödöt kiinnostaa: https://greenlipsbeauty.com/blog/paras-alumiiniton-deodorantti-viimein-taalla/

  • Sanni

   Nuo Ohm Collectionin purkit on kyllä mielettömän kauniita, tekee suoraan sanottuna mieli ostaa tuollainen testiin jo pelkän pakkaus-designin perusteella..!

 14. Jonttu

  Tätä deo-asiaa en vielä ehtinyt lukea, mutta ajattelin esittää tyhmän kysymyksen: lisäätkö koskaan ripsiväriä ripsien yläpuolelle? Miltä näyttäisi, jos laittaisit vain ripsiväriä ripsien yläpuolelta.

  Taivutettua efektiä tuolla tyylillä ei ainakaan saa, mutta ehkä todella luonnolliseen meikkiin sellaiselle, joka haluaa vain hitusen väriä ripsiin eikä ole tottunut ripsivärin nostattavaan vaikutukseen, joka tulee esim. ripsien kaareutumisesta??

  • Sanni

   lisäätkö koskaan ripsiväriä ripsien yläpuolelle?

   Kyllä, laitan ripsaria aina sekä ripsien ala- että yläpuolelle. Sen sijaan siinä, että laittaisi ripsaria vain yläpuolelle, en oikein näe pointtia. Ripsiä ei saisi harjattua auki kovinkaan hyvin eikä maskaraa saisi laitettua yhtä tasaisesti. Ja totta, ripsarin kaareuttava efektikin jäisi pois.

 15. Heidi

  Waude! Täällä kans yksi ällistynyt :D Olen tässä puolisen vuotta siirtynyt pikkuhiljaa ekokosmetiikkaan. Paljon olen lukenut näistä ecodödöistä ja miettinyt uskaltautuisiko sitä kokeilemaan? Nyt uskaltaudun, kiitos tän sun postauksen. Nyt ku osais vielä päättää mikä lähtee testiin…

  • Sanni

   Valinnat, valinnat… ^_^ Tekee joskus elämästä tarpeettoman hankalaa :) Nimimerkillä ”Tiedän mistä puhun” :D Jos halvimmalla haluaa lähteä liikkeelle niin tilaa Schmidtsin pieni purkki, se maksaa vain 7,70€ (laitoin hinnan näköjään väärin postaukseen, siinä lukee 7€…)

 16. Emilia

  Schmidtsin stickit ovat parhaita. Mieheni on taistellut sitkeän hien hajun kanssa ja löydettyäni nämä itse sain hänetkin käännytettyä. TripleDry oli aiemmin käytössä mutta nykyään ollaan molemmat tyytyväisiä stickkeihin. Jos on kovin stressaava tilanne saattaa kosteutta tulla hetkellisesti läpi mutta sekin kuivaa aika nopeasti eikä kuitenkaan ala haista. Paitoihin ei tule jälkiä ja kainalot ovat heti ”kuivat”. Levittäminen on ihanaa kun tuntuu myös hoitavalta öljyjen ansiosta. Tilaan iherbistä paljon halvemmalla! Kokeile ihmeessä myös stickkejä! Itse en jaksaisi käsin levittää tahnaa.

  • Sanni

   Kiva kuulla näin positiivisia kokemuksia :) Ylipäänsä hyödyllistä muillekin lukijoille kun muut kertovat kokemuksiaan esittelemistäni tuotteista, saa laajempaa käsitystä :)

 17. S

  Ajatuksena nuo luonnolliset dödöt kuulostaa itellekin hyviltä, mutta sitten se todellisuus iskee vastaan :D En oo näistä ”ei-luonnollisistakaan” löytänyt tähän mennessä sellasta joka pitäisi kainalot sekä kuivina että hajuttomina. Oon älytön stressi- ja jännityshikoilija ja yleinen vitsin aihe esimerkiksi perheen keskuudessa… Jotain Rexonan antiperspiranttia oon käyttänyt mutta sekään ei täysin pidä kaikkea kurissa edes siedettävästi. En viittis maksaa älyttömiä kuitenkaan mistään tuotteesta, mut ehkä pakko alkaa kääntyä johonkin apteekin tuotteisiin koska tää tilanne ei naurata enää :D Viimesen puolen vuoden aikana tää on huomattavasti pahentunut jatkuvan ahdistuksen ja jännittämisen takia (jolle ei oo ees mitään syytä).

 18. Nimetön

  Jos haluat tukea kotimaista, niin kokeilepa seuraavaksi kaurilan saunan deovoiteita :) ne ovat itselläni toimineet jopa paremmin kuin schmidts, joka on kanssa kyllä mainio.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Ainesosaluettelosta tekee näin äkkiseltään tulkinnan, että nuo olisivat aika rasvaisia. Kuivuuko pinta miten hyvin? Mukana on perunatärkkelystä mutta ei kovin ylhäällä incissä. Jännä että soodakin on loppupäässä, vaikka se on näiden deodoranttien ykkös-vaikuttava aine (ellei sitten Kaurilan saunan deo nojaa enemmän kookosrasvan deodoroivaan ominaisuuteen).

   • Nimetön

    Mulla jäi kainalot miellyttävämmän tuntuisiksi kaurilan seosta kuin schmidtsin stickistä (purkkia en ole testannut). Schmidts tekee mulle jotenkin vähän tahnaisen möhnäiset kainalot, vaikka yrittäisin laittaa hillityn määrän. Itse en kokenut kaurilaa millään tavoin epämiellyttävänä. Varmasti tosi yksilöllistä :) musta koostumus oli ihanan pehmeä, mutta ei tahmainen tai rasvainen. Tuoksut oli kanssa aika kivat. Ainakin lime ja olikohan sitruunaruoho-korianteri olivat ihanat. Oikein odotan että schmidts loppuu ja pääsen takaisin kaurilaan :D

 19. siru

  Mä hikoilen aika paljon ja hiki haisee pahalle. Ei toimi Schmidtsin stick eikä purkki. Kokeilussa ollut laventeli stick ja bergamot-lime purkki (purkki tuntuu toimivan paremmin). Vähän paremmin toimii Lovefreshin sticki mutta sekään ei pidä kuivana (mä vihaan sitä tunnetta kun kainalot kastuu ja vielä kamalampaa on jos paita kastuu kainaloista) eikä täysin hajuttomanakaan. Nyt on kokeilussa jo edelläkin mainittu The Ohm Collection. Se vaikuttaa varsin toimivalta. Ei ihan täysin estä kainaloiden kastumista mutta paha haju on pysynyt poissa. Odotukset on korkealla, että voisin siirtyä tähän ainakin 99%:sti ja käyttää tavallista dödöä vain silloin kun tiedän varmasti, että on joku superjännä juttu päivän aikana. Kainalot kiittäisi kun ei joudu kuivattamaan niitä korppukuivaksi normidödöllä.

  Uskon, että molemmat mainitsemani voidemaiset deot toimii ihan tosi hyvin jos ei ole kovin paljoa hikoilevaa tyyppiä. On ne mullakin jääneet käyttöön esim kotipäiviin ja treeneihin (siellä hikoaa joka tapauksessa ja kun hiki ei jää seisomaan iholle niin ei ehdi alkaa haista). Ohmilla olen uskaltanut mennä töihinkin.

  • Liina

   Ostin postauksen innoittamana Ben & Annan Vanilla Orchidin. Siis tuoksu on niin ihana! Lime ois ollu ehkä vieläkin parempi, mutta oli Ruohonjuuresssa loppu. Kotona alkoi vähän hirvittää dödön väri, se on mulla vieläkin ruskeampi kuin sun kuvissa. Ootko huomannu, tahriiko vaatteita?

   Muuten vaikuttaa tosi lupaavalta! Tähän menneessä ainoat ekodödöt mitkä on toimineet kohtuu hyvin ovat ”kividödö” ja Urtekramin Aloe vera.

   • Sanni

    Kotona alkoi vähän hirvittää dödön väri, se on mulla vieläkin ruskeampi kuin sun kuvissa. Ootko huomannu, tahriiko vaatteita?

    Joo, ruskeaahan se on, enkä varmaan käyttäisi ihan tyköistuvan valkoisen paidan kanssa, mutta toisaalta sävy ei mun iholla juurikaan jää värilliseksi kun hieron voiteen vielä levityksen jälkeen kainaloon sormilla niin että pinta tasoittuu ja levittyy niin ohuelti että ruskea muuttuu ihan läpikuultavaksi / katoaa. Käytän melkein pelkästään tummia ja / tai löysiä vaatteita jotka ei ota kiinni kainaloon niin mulla mitkään näistä dödöistä ei ole tahrineet vaatteita.

 20. Aino P.

  Tuo ben ja annan vanilla orchid on niiin hyvän tuoksuinen, teki mieli maistaa… Otin sen siis kokeiluun kun on pitkään mietityttänyt tuo antiperspiranttien alumiini. Aluksi huvitti kun kainalot jäi violetiksi siitä; en kuitenkaan huomannut, että paita olisi tahriintunut. Sit alkoi kutina… Kainalot lehahtivat yön aikana punaisiksi ja kutiavat kamalasti. Aluksi ajattelin, että johtui siitä kun lisäsin dödöä ajelun jälkeen, vaikka ei mulle ole ennen käynyt noin (olen siis käyttänyt vahingossa tavallisia dödöjä ajelun jälkeen, mut ei reaktiota). Taitaa olla viitisen päivää siitä kun kokeilin, vieläkin kutiaa ja hieman punoittaa, joten luulen et johtuikin dödöstä. Harmittaa kyllä. Tuo vanilla orchid tuoksu on kyllä niin ihana, nuuhkin kainaloita pitkin päivää :D vuorokausi dödön lisäämisestä tuoksu oli muuttunut hieman tunkkaiseksi, mutta siinä vaiheessa olin pesemässä sitä joka tapauksessa pois.

  • Sanni

   Voi harmi että sinulle tuli tuollainen reaktio… :/ Tuli mieleen, voisikohan se johtua deodorantin pääraaka-aineesta eli soodasta? Jotkut ovat herkkiä sille eivätkä voi käyttää soodapohjaisia deodorantteja. En tosin tiedä aiheuttaako sooda juuri tuollaisen kutinareaktion silloin kun se ei sovi.

   • Aino P.

    Jatkoin testailua aina aika ajoin terveelle iholle, pääasiassa käytin siis muita dödöjä. punoitus ja kutina väheni kerta kerralta ja nyt olen käyttänyt tuota vanilla orchidia monta päivää putkeen ilman mitään ihoreaktiota. Tuoksu on niin ihana, etten halunnut luovuttaa kesken purkin! Mulla tulee siitä jotenkin mieleen suklaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.