Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luonnollinen uutuus itseruskettavien ystäville

…huomaatte että puran tässä ihan olan takaa talven ja kevään aikana kertyneitä tuotearvosteluja… ^_^

Minähän tunnetusti rakastan päivettynyttä ihoa, mutta purkkirusketuksesta ja minusta ei koskaan oikein tullut vakavasti otettavaa paria. Purkit eivät vain pysty hakkaamaan Herra Auringon viehätysvoimaa! <3 Uskollisuuteni kuuluu hyville, pahoille auringonsäteille… :)

(Ainoa säännöllisesti käyttämäni itseruskettava tuote on asteittain päivettävä kasvovoide.)

VitaLiberata_selftan

Sain aiemmin talvella testiin itseruskettavan, josta kiinnostuin kun kuulin sen olevan 80-prosenttisesti ekosertifioiduista ainesosista. Kyseessä on irlantilainen,  kulttiaseman saavuttanut koti- ja ammattikäyttöön suunniteltu sarja Vita Liberata.

Sarjaan kuuluu sekä sävytettyjä että sävyttämättömiä itseruskettajia kolmella eri vahvuudella. Kasvoille ja vartalolle on omat tuotteensa. Tuotteet on jaoteltu geeli- ja moussepohjaisiin koostumuksiin, joista geelikoostumus on kosteuttavampi, ja moussella taas saa hieman tummemman rusketustuloksen. Aktiiviaineina toimivat luonnolliset uutteet ja orgaanisesti tuotettu DHA lupaa kullanhohtoisen sävyn 4-6 tunnissa.

Sain kokeiltavaksi ”kahden tähden” eli medium-sävyn mousse-version. (Yksi tähti kertoo miedosta tuloksesta, kolme tähteä lupaa voimakkaan rusketuksen.) Sain mukana myös levityskintaan, mikä oli kiva juttu. Kinnasta ovat minulle kaikki suositelleet kun olen aiemmin ärissyt läikikkäästä tuloksesta tai kämmenselkä/ranne -alueen dilemmasta.

VitaLiberata_vaahto

Kokemuksia:

– Kinnas tuntui kömpelöltä ja pyöri kädessä, vaahtoa oli myös vaikea saada puristeltua tasaisesti kintaaseen – toisaalta itse lopputulos oli tästä huolimatta  kaikkina testikertoina tasainen

 – Tuotteita mainostetaan täysin hajuttomina (sarja on siitä ilmeisen tunnettukin), mutta kyllä tässä iiiihan mieto tuoksu on. DHA ei kuitenkaan tuoksu levitysvaiheessa eikä heti sen jälkeen, mutta rusketuksen lähtiessä kehittymään tuttu makea tuoksu pöllähtää lopulta esiin.

– Sävytetty vaahto ei ole kovin tummaa ja koin paikoin vaikeaksi havaita mihin kohtiin olin moussea jo levittänyt

– Kuivuu hetkessä

– Sävy alkoi mielestäni kehittyä tuotetiedoissa mainittua 4-6 tuntia nopeammin, ja jo parin tunnin kuluttua ekasta kokeilukerrasta ihailin kuntosalin peilistä tasaista rusketustani – mutta tässä vaiheessa dha oli jo alkanut haista. (Yleensä levitän itseruskettavat aina illalla hajun vuoksi, ja näin tein jatkossa myös Vita Liberatan kanssa.)

– Sävy on hyvin luonnollinen ja kaunis, ja mielestäni enemmänkin mieto kuin medium. Tulos näyttää tummemmalta suihkuun saakka – eli kunnes peset moussen jättämän sävyn pois iholta.

Kysymys: onko kellään suositella jotain napakkaa itseruskettajahanskaa joka pysyisi kädessä? Katselin erimerkkisiä kintaita netissä ja kaikki näyttivät olevan tuollaisia ”muodottomia” malleja. En tiedä miksi olin kuvitellut kintaan olevan hieman muotoon ommeltu tai että siinä olisi edes paikka peukalolle. Miten te hanskan käyttäjät saatte sen pysymään kädessä? :D

Vita Liberataa saa mm. seuraavilta jälleenmyyjiltä: Biodelly, KatriinaSpa ja Eve. Suositushinnat 21,70-27,90€.

Kommentit (25)

 1. Bemu

  Jippii, ehdit ensin. Olin aikeissa pyytää postausta itseruskettavista ja juuri tämä sarja oli mielessä. Luin viikolla tästä ja kävin netissä katsomassa tiedot.
  Kokeilitko tätä myös kasvoille?
  En yleensä käytä itsestäänruskettavia koska minusta tuntuu että saan aikaan aina väärän värin tai laikukkaan lopputuloksen, mutta tätä tekisi mieli kokeilla :)

  • Sanni

   En kokeillut kasvoille kun tämä testivaahto on tarkoitettu vain vartalolle.

   • Bemu

    Jos mä otan sen kaikkein vaaleimman sävyn niin tuskin mä kovin pahaa jälkeä saan aikaan :D

 2. JonnaH.

  Itse levitän itseruskettava aina sellaisilla apteekista ”kirurgin” hanskoilla. Sinin siivoushanskat käyvät myös hyvin, mutta kannattaa ottaa niitä ohuita kumisia, ei muovisia… Ja koko mahdollimman napakaksi. Mieluummin liian pienet hanskat kuin isot.

  http://www.apteekkituotteet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Eura/Products/02037257/SubProducts/2037257

  • Sanni

   Miten levität aineen sitten kämmenselille…? Pehmohanskan etuna (ainakin oman vähäisen kokemukseni pohjalta) tuntuisi olevan etenkin se, että sillä saa kämmenselät ja ranteet todella nätisti käsiteltyä –> ei tule liian voimakasta tulosta –> ei pelkoa rajoista.

   Tuollaisista kumihanskoista mulle tulee mieleen lähinnä, että ne suojaa kämmeniä ruskettumasta voiteen levityksen aikana, muttei ne varmaan edistä aineen tasaista levittymistä niinkuin sienimäinen hanska…?

   • JonnaH.

    Hei,

    Ainakin itse olen saanut hanskoilla todella tasaisen lopputuloksen, ei rajoja. Olen tosi tarkka tästä asiasta…

    itse ainakin pidän toisen hanskan kädessä ja levitän sillä hanskattoman käden kämmenselkään aineen. Tämän jälkeen ”keplottelen” hanskan jo rusketusaineen saaneen käden sormenpäihin kiinni, jolla levitän sitten toisen kämmenselän. En tässä vaiheessa enää laita siihen jo rusketusainetta saaneeseen käteen sitä hanskaa kuin sen verran sormenpäihin, että saan voiteen levitettyä.

    Omasta mielestäni helppoa kuin heinänteko. Tosin voi johtua siitä, että mulla on parturi-kampaajan koulutus ja siellä opin noiden kumihanskojen kanssa toiminnan, että se tulee luonnostaan. :p

 3. Heidi

  Olisi kiva näin keväällä kokeilla jotain itseruskettavaa, erityisesti vitivalkoisille säärille, mutta pelkään suunnattomasti porkkanan väristä läikikästä lopputulosta! :D Oletko perehtynyt noihin asteittain sävyttäviin kosteusvoiteisiin, onko ne ”turvallisia” käyttää siinä mielessä, että tumpelokin aloittelija voi onnistua? Ja sitten vielä elämää suurempi kysymys: miten on fyysisesti mahdollista saada tasainen lopputulos minnekään muualle kuin jalkoihin? Esim käsivarret, nehän on mahdotonta lääppiä siten, ettei tulisi rajoja?!? Tätä mä oon miettiny ehkä pidempään kuin elämän tarkotusta…. :P

  • Sanni

   Oletko perehtynyt noihin asteittain sävyttäviin kosteusvoiteisiin, onko ne “turvallisia” käyttää siinä mielessä, että tumpelokin aloittelija voi onnistua?

   Ainoa vartalolle tarkoitettu asteittain päivettävä voide mitä olen kokeillut on Yves Rocherin, ja sillä tulos ainakin oli todella mieto ja nimenomaan asteittainen. Eli sanoisin että tumpelo aloittelijakin voi onnistua ^_^ Porkkanan väristä sinusta ei tule yhdellä käsittelykerralla, sen voin luvata. :)

   Suomen myydyin asteittain sävyttävä itseruskettaja on muuten Doven Summer Glow, ja sitä saa jopa kahdessa eri tummuusasteessa (Fair to Medium Skin ja Medium to Dark Skin). En ole itse Dovea kokeillut mutta luulisi tuon Fair-version olevan mitä turvallisin (ja mahdollisesti myös edullisin ;)) tapa lähteä tutustumaan itseruskettavien maailmaan.

   elämää suurempi kysymys: miten on fyysisesti mahdollista saada tasainen lopputulos minnekään muualle kuin jalkoihin?

   Oma vastaukseni: ei mitenkään. :D No ei tosi, olen mä kyllä aina saanut kasvoihin tasaisen tuloksen 90-luvun alun Cap Soleil -vuosien jälkeen, mutta vartalolle en ole varmaan ikinä onnistunut saamaan täyyyyyysin moitteettoman tasaista tulosta. Hyviä tuloksia olen saanut, mutta en täydellisiä. Tällä Vita Liberatalla + hanskalla olen saanut parhaan tuloksen tähän mennessä, ja etenkin ranteiden alueeseen olen ollut tyytyväinen. Kuitenkin esimerkiksi käsivarsien alapinnalla ja kainaloissa ON joillain kerroilla hanskasta huolimatta ollut pientä viirua – tosin aika huomaamatonta verrattuna aiempiin kertoihin.

   Ei mutta joo, mä olen miettinyt ihan samaa kuin sinä. En pysty ymmärtämään miten joku voi saada vartalolleen kauttaaltaan täysin tasaisen tuloksen itseruskettajilla – ja vieläpä sellaisilla tummilla. Ainakin mun fysiikalla se on mahdotonta. Ei ole mahdollissta ulottua esim. jonnekin selkään, jonkun pitäisi olla apuna levittämässä ainetta sinne.

   Huvitti kun katsoin opastusvideota St. Tropezin sivuilla. Videossa jätetiin kylmän rauhallisesti selkä käsittelemättä kokonaan, vaikka koko muu kroppa käytiin läpi..! :D Jeppistä. Tosi ”luonnollinen” tulos kun selkä jää valkoiseksi ^_^

 4. sallimus

  https://www.dermoshop.com/fi/products/9171-levityshanska

  Dermoshopin levityshanska. Käyttökokemusta ei ole tästä. Edullinen kyllä on.

  • Sanni

   No voihan d’ough!!! Työkaverit juuri laittoi tilauksen menemään pari päivää sitten ja mä vain sanoin että ”Mä en tarvii tällä kertaa mitään…” Höh.

 5. Tiitu

  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta! Itse käytin satunnaisesti viime kesänä iHerbin myymää Caribbean Solutionin itseruskettavaa, joka on myös hyvin luonnollisista aineosista eikä maksa paljoa. Se oli ensimmäinen itseruskettava, jolla sain tasaisen tuloksen, tosin laitoinkin sen aina ihon kuorinnan ja kosteuksen jälkeen. Tykkään kuitenkin eniten asteittain ruskettavista, kun ei tartte olla niin tarkkana, mutta en ole niitä löytänyt INCIltään kovin luonnollisia.

  • Sanni

   Ainiin, tuosta Vita Liberatasta unohdinkin mainita, että sen ohjeissa neuvotaan yllättäen olemaan laittamatta kosteusvoidetta alle…! Tosi hassua. Eka kerta kun törmään itseruskettajaan jossa neuvotaan tällaista menettelyä.

 6. -R-

  Suosittelen St. Tropez-sarjan mitt:iä eli hanskaa :) ei pyöri!

  • Sanni

   …mutta se näyttää ihan samanlaiselta kuin Vita Liberatan…? :D Vai onko se jotenkin napakampi? Ainakin ”ulkoa päin” on nimittäin ihan samannäköinen kuin Vita Liberata -lapanen.

   • Mari

    Mulla on just toi St. Tropez hanska ja just tänään testasin ekan kerran sarjan itsari-vaahtoa ja hanskaa ja hanska pysyy tosi hyvin käpälässä. Siinä on sisäpuolella sellainen ”muovitus” ja kämmenselän puolen kangas on tarpeeksi napakka. Mulla ainakaan ei ollut ropleemia :)

    • Sanni

     Aaaaa, tuo ”muovitus” on sitten sen hanskan salaisuus…! :) Ehkäpä pitää hankkia tuo St. Tropez -mitti. :)

     • Littleb

      Kyllä mulla ainakin tuo St.Tropezin hanska pyöri kädessä, johtuisko sitten käden koosta vai mistä, en tiiä. Tasaisen lopputuloksen sillä kyllä saa :)

      • Myy

       Mulla on pienet ja sirot kädet, mutta tuo St. Tropez pysyy hyvin paikoillaan sen sisäpuolen muovituksen takia. :) Tosin samasta syystä se tuntuu myös hieman hiostavalta kädessä.

 7. Rosa

  Ite käytän itseruskettavan levityksessä kertakäyttö kumihanskoja! Toimii ja ei ime niin paljon tavaraa kuin esim. Tuommoiset asiaan tarkotetut kintaat :)

 8. 2000

  Aloin tässä miettimään tuota erikseen kasvoille ja vartalolle käytettävien itseruskettavien eroa. Onko se vartalolle käytettävä sitten voimakkaampaa, joten sitä ei saa käyttää kasvoille, vai mikä siinä mahtaa olla? En ole koskaan käyttänyt itseruskettavaa, niin olen vähän ihmeissäni. Olisi hauska tänä kesänä kokeilla :)

  • Sanni

   Valitettavasti minakaan en tieda mika ero noissa kasvoille ja vartalolle kaytettavissa itseruskettajissa on… :/ Sittenhan on myos olemassa sellaisia, jotka lupaavat sopia kummallekin.

 9. Katri

  Oliko tää ko. tuote mielestäsi parempi kuin St Tropez (siis olettaen että olet kokeillut myös sitä…)?
  Mulla on se ongelma, että mieheni INHOAA kaikkien itsareiden hajua, ja esim. juuri tuo Doven ruskettava voide saa hänet kaikkoamaan metrien päähän :D! St Tropez on oikeastaan ainoa, jossa on tosi neutraali tuoksu mutta se on hinnaltaan kyllä aika suolainen…

  • Sanni

   Oli parempi kuin St. Tropez, ainakin jos vertaan niihin kahteen Tropeziin joita olen testannut. Toinen Tropez (sävytetty) oli voidemuodossa ja oli NIIN tummaa ja NIIN sotkuisesti levittyvää että sen kanssa ei todellakaan voi lähteä ihmisten ilmoille ennenkuin on odottanut sen 4-5 tuntia ja rusketus on kehittynyt ja voi pestä ihon puhtaaksi väripigmentistä. En kertakaikkiaan saanut voidetta millään iholle tasaisesti. Kroppani näytti siltä kuin olisin pyörinyt jossain mutalammikossa. Itse rusketus oli kyllä tasainen, mutta voiteen muut ominaisuudet käänsivät kokemuksen negatiiviseksi.

   Toinen Tropez oli suihkemuodossa, ja siitä en osaa sanoa muuta kuin että päivetys oli todella huomaamaton.

   • Katri

    No mä olenkin käyttänyt ainoastaan Tropezin vaahtoja vartalolle… Ja niistä olen kovasti tykännyt! Mulla ei ole kuin siitä kasvovoiteesta kokemusta, mutta mun mielestä sillä ei saanut väriä, vaikka käytinkin päivittäin enkä sitä vaahtoa sitten viitsinyt lätkiä naamaan…

 10. Nimetön

  Minulla on tuo Dermosilin lapanen, ei ainakaan tähän mennessä ole pyörinyt kädessä. :) Välillä vaan äimistelen kirkkaampaa geeliä mustasta kintaasta, että onko tässä nyt vielä jotain, levittyykö tämä nyt varmasti, koska pinnasta ei tosiaan vaaleaa geeliä erota. Eikä tietenkään sitten kintuistaan, mihin on jo laittanut. Mutta tämä ei liene kintaan syy, pitänee ostaa tummempaa vaahtoa seuraavaksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.