Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luomiväritarinoita 4

Sarjassa kerrotaan bloggarin lempiluomiväreistä.

Tällä kertaa esittelyssä ruskeapainotteisia paletteja.

Suosikit4

Joulukuussa 2006 hankkimani Rimmelin Smokey Brun -kvartetti on täydellinen ruskea paletti. Siinä on perusvaalea koko luomen sävy, perusbeige (joka myöskin sopii kauniisti yksinään), lämmin kullanruskea ja viileä tummanruskea. Sävyt ovat kevyesti hohtavia. ns. low-shimmer -koostumuksella. Entisessä meikkielämässäni olisin käyttänyt paletin jo ajat sitten loppuun. Luulen, että tämä tulee olemaan niitä harvoja paletteja, jotka oikeasti tulen myös joskus saamaan loppuun. Smokey Brun -meikkukuvia esillä mm. tässä postauksessa.

Kanebon Woody Brown on puolestaan täydellinen ruskea duo. No okei, tarvitseehan näiden kanssa vielä vaaleankin sävyn, mutta muuten tässä on kyllä aivan mielettömän upeat sävyt. Koostumus on superpehmeä, englanniksi ilmaistuna ”buttery”, ja pigmenttiä erittäin runsaasti.

Huomaatte, että duo on itse asiassa testeri. Siihen liittyykin mukava tarina. Kun Kanebon luomivärit vuonna 2004 jäivät pois Viking Linen valikoimasta, myytiin viimeiset kappaleet puoleen hintaan. Löysin alekopasta Woody Brownin testerin, mutta en myyntikappaletta. Ihastuin sävyihin täysillä, ja kysyin myyjältä, eikö myyntikappaleita enää löytyisi mistään. Myyjä valitteli, että viimeinen oli tosiaankin myyty, mutta kaivoi laatikosta täysin avaamattoman testerin ja sanoi että ”Ota tuo”. Näinhän ei saisi tehdä, mutta myyjä tiesi että he eivät enää tee mitään loppuunmyydyn tuotteen testereillä, ja halusi ilahduttaa asiakasta.

KaneboWoodyBrown

Koko luomella Woody Brown -duon pronssinruskea, ulkonurkassa hipaisu tummanruskeaa

Vaikka myyjän toiminta oli kyseenalaista (testereitä ei missään nimessä saa antaa asiakkaille), oli se kuitenkin Viking Linelle ja Kanebolle täysin ilmaista markkinointia ja johti siihen, että minulle asiakkaana jäi tosi hyvä mieli ja kerroin varmaan kaikille ystävilleni miten hyvää palvelua Viking Linen parfymeriassa saa. Joskus siis sääntöjen vastainen toiminta todella kannattaa. :)

Gemeyn Duo Ocre onkin sitten luomivärikokoelmani vanhin yksilö. Tällä arvokkaalla vanhuksella on ikää jo 17 vuotta. Turhaan yökkäilette siellä, sillä puuterimaisissa tuotteissa eivät bakteerit elä, ja luomivärit voivat säilyä täysin ennallaan vuosikaupalla. Riippuu tietysti ihan tuotteen valmistustavasta, miten se kestää. Toiset puuterit muuttuvat vanhentuessaan koviksi eikä niistä enää irtoa pigmenttiä, kun taas toiset hapertuvat melkein pölyksi. Jotkut taas eivät mene miksikään. Gemeyn Duo Ocre kuuluu niihin. Se toimii edelleen yhtä hyvin kuin vuonna 1994. :)

Ruskeiden joukkoon on päässyt yksi violettikin kaveri. Hän on Maybellinen Velvet Crush, jonka ostin New Yorkista keväällä 2007. Tämä on Rimmelin Smokey Brunin ohella yksi käytännöllisimpiä palettejani, sillä sävyt muodostavat täydellisen, helpon harmonian. Paletissa on kalpea vaaleanvioletti (käytän kulmaluulla), hohtava harmaanvioletti (käytän liikkuvalla luomella), semi-matta sinertävä harmaanvioletti (käytän luomivaossa) ja hohtava violettiin taittava tummansininen (käytän ulkonurkassa). Teen paletilla käytännössä aina tämän saman perusmeikin, tai sitten käytän ainoastaan hohtavaa harmaanviolettia joka on suosikkejani nopeissa yhden sävyn meikeissä. MACin Crystal on sävyltään samantyylinen, suosittelen tutustumaan jos etsitte kivaa vaaleaa harmaanviolettia.

Velvet Crush -meikki löytyy mm. tästä postauksesta.

Kommentit (16)

 1. Eeva

  Ah, luomiväritarinoita. <3 Nämä ovat aina yhtä ihania, tämä luomivärihöperö tykkää.

 2. Janna

  smokey brun <3 tilasin blogisi innoittamana ebaysta ja oon aivan ihastuksissani:)

  • Sanni

   Paljonko maksoi? Jännä, en tullut ajatelleeksikaan että eBaysta voi löytää vanhoja Rimmeleitäkin. :) Tosin mitäpä sieltä ei löytyisi….. ;)

   • Misty

    Teidän innoittamana ostin myös eBaysta tuon Rimmelin paletin. Se maksoi postikuluineen 5,65 euroa =)

    • Sanni

     Olipa edullinen! :) Ihan hullu ajatus että jonkun Rimmelin paletin ostaminen netistä voisi tulla halvemmaksi kuin kaupasta ostaminen… ^_^

 3. Jonayla

  Gemeylla alkaa olemaan pian museoarvoa. lol

  • Sanni

   Todellakin! ;)

 4. dummie!

  Mihin jäi make up for dummies? Uutta osaa kaivattaisiin ruudun tällä puolella!! :)

  • Sanni

   Jatkuu pian! :)

 5. milla

  hei oliko se make up for dummies-huulimeikki joskus tulossa? :-)

  • Sanni

   Se on tulossa ensi viikolla! :) Sain vihdoin otettua huulimeikkikuvat siskoni huulista pari päivää sitten, ja juttu pääsee etenemään.

 6. sesse

  Moi! Mun on nyt aivan pakko kysyä, miksei testereitä (edes avaamattoma) saa myydä? Vähän turha kysymys mutta jäi häiritsemään :D

  • Sanni

   Testerit eivät kuulu myyntivalikoimaan, ne eivät ole saldoilla eikä niissä ole viivakoodiakaan. Täten, jos käyttämättömän, avaamattoman testerin haluaisi myydä, sitä ei voisi edes rekisteröidä myydyksi kassasysteemiin.

   Avattujen testerien myyntikielto on tietysti itsestäänselvä, mutta avaamattomien testerien myyntikielto on saldo-”ongelman” lisäksi periaatteellinen. Miten hinnoitella testeri, kun siinä ei ole pakkausta mukana. Jos keksit sille itse jonkun hinnan (jonka täytyisi tietysti olla myyntikappaletta halvempi), saattaisi myymälään kohta ilmestyä toinen asiakas vaatimaan samaa palvelua itselleenkin. ”Miksi minä jouduin maksamaan samasta tuotteesta täyden hinnan, kun myitte kaverilleni saman tuotteen puoleen hintaan?” Tällaisten tilanteiden vuoksi on vain tehty päätös, että testereitä ei myydä.

 7. Mef

  Kun tuota woody brownia ei enään tehdä, oletko törmännyt mihinkään vastaavaan? Kuvauksen ja kuvan perusteella vaikuttaa aivan samalle (koostumus ja sävy) kun lahjaksi saamassani paletissa (E. Funkhouser). Tuo on niin mahtava, että se on päässyt nyt vetelemään viimeisiään eikä sitä enään edes valmisteta! Nyt kaipailisin uutta vastaavaa..

 8. noviisi95

  Hei!

  Minulla on tuo Rimmelin Smokey Brun – kvartetti,
  mutten osaa käyttää sitä… Voisitko tehdä sillä tutorialin yksinkertaisesta arkimeikistä, johon käytettäisiin ainakin kolmea kvartetin sävyä?

  • Sanni

   Tässä postauksessa on Smokey Brunilla tehty meikki ja sanallinen kuvaus siitä, mitä väriä on laitettu mihinkin.

   Erittäin helppo paletti käyttää! Tässä kolme erivahvuista Smokey Brun -meikkiohjetta:

   1. Vaaleaa beigeä koko luomelle, kullanruskeaa luomivakoon ja vaaleinta sävyä kulmaluulle.

   2. Vaaleinta sävyä koko luomelle + kulmaluulle, kullanruskeaa luomivakoon ja tummanruskeaa ulkonurkkaan.

   3. Vaaleinta sävyä ihan sisänurkkaan + kulmaluulle, kullanruskeaa loppuluomelle, tummanruskeaa ulkonurkkaan ja luomivakoon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.