Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luomiväritarinoita 2

Sarjassa kerrotaan bloggarin lempiluomiväreistä.

Suosikit2

MAC Bright Sunshine on ensimmäinen omistamani keltainen luomiväri. Kerroin sen hankinnasta blogissa kesäkuussa 2009 (Keltakuumetta). Aivan ihana, täydellinen kirkas keltainen. Ei mitään lisättävää. :) Bright Sunshine nähtävissä mm. tämän postauksen meikeissä.

Lumene Kulje Kanssani -luomivärin sain kaveriltani Lindalta elokuussa 2007 (jees, mulla on kaikki ylhäällä..! ^_^). Se oli vielä sitä aikaa, kun Lumenella oli solonappeja. Laatu on pehmeän satiininen, ja violetti sävy on todella kaunis. Jos ajattelen violettia, ajattelen juuri tällaista violettia. Jos napissa vielä olisi hiukkasen enemmän pigmenttiä, se olisi violettien luomivärieni valioyksilö. Kulje Kanssani in action esim. tässä MAC-lookin inspiroimassa meikissä.

Grimasin kullanvihreä 743 löysi tiensä luokseni tammikuussa 2007. Ostin sen yhdessä kolmen muun Grimas-napin kanssa (niin ne saa halvemmalla), ja siitä tuli välittömästi lempparivihreitäni. 743 on helmiäissävy ja koostumukseltaan superpehmeä. Jos käyttäisin tätä päivittäin, se olisi varmasti hyvin äkkiä kuopalla. 743 esiintyy lukuisissa blogimeikeissä, tässäpä yksi hyvä kevääseen sopiva; Tutorial: Spring Greens.

Harvinaisen tyhmällä nimellä varustettu Sephora Chrome No.5 -luomiväri on kotiutettu New Yorkin Sephorasta huhtikuussa 2007. (Sattuipa tähän nyt vuoden 2007 luomivärejä.. ;)) Muistan kun mietin ihan hurjan pitkään, että minkä yhden luomivärin saisin Sephorasta ostaa. Päädyin sitten tähän. (Ja nyt myöhemmin olen arvellut, etten kyllä enää ikinä selviäisi Nykin Sephorasta näin pienillä ostoksilla…!)

Chrome No.5:ssa ei ole mitään ”kromimaista”. Se on kuin Grimas 743:n liila sisar; vaalea violetti hennon kultaisella shimmerillä. Chrome No.5 MACin Creme de Violetin kaverina tässä postauksessa.

Kommentit (11)

 1. Hemu

  Mie tässä yks päivä siivoilin meikkivarastojani ja löysin todella vanhan Lumenen solo-luomivärin. Se on nimeltään 121 Sandplay/Hiekkaleikit, parasta ennen päiväys näyttäisi olevan 1/2006 :D Luomiväri on metallinhohtoinen vaaleahko violetti. Koostumuksensa puolesta luomiväri on vielä ihan hengissä, mutta en oo vielä kerinnyt testata sitä meikissä.

  (Kun löysin tuon, tuli heti Karkkipäivä mieleen, sillä muistelisin, että omistat itsekkin vanhempia luomivärejä etkä tuijota parasta ennen-päiväyksiä :))

  • Sanni

   Tuossa Kulje Kanssani -sävyssä on parasta ennen -päiväys 12/2006. :D Eli on se ollut jo vuonna 2007 vanha. Joo, mä en tosiaan tuijottele puuterimaisten tuotteiden parasta ennen -päiväyksiä. Vanhin luomivärini on vuodelta 1994. :)

 2. M.M

  Onnistuin aikoinaan myös selvitytymään Sephorasta vain yhden merkin luomivärin kanssa, oli muuten myös violetti, tosin matta. Ja asuin sentään Sephoran/MAC:n vieressä 5 kk (vaihdossa olin) :P Silloin ei ollut vielä meikki-innostus suurta, nyttemmin olen potkinut itseä kun ei ostanut mitään, se MAC:n $14.50/nappi tuntui hurjan kalliilta.

  Tuohon viime postaukseen viitaten, katselin tänään sitä MF Smokey Eyes -kynää Stockalla ja kyllä nauratti. Mokoma hyödytön rasvatikku.

  • Sanni

   Mokoma hyödytön rasvatikku.

   XD

 3. Tipi

  Ei tämä nyt tähän postaukseen kuulu, mutta tuli mieleeni tuosta, kun mainitsit sinulla olevan kaiken ylhäällä.
  Itselläni on päässä ylhäällä kosmetiikkaan liittyviä asioita jo lapsuudesta.
  Mummini on hyvin hieno nainen ja ukki herrasmiehenä osti mummille aina hajuvesiä liikematkoiltaan. Lopulta mummi tuskastui ja sanoi ukille: miksi sinä tuhlaat rahojasi hajuvesiin, jotka eivät tuoksu millekään! Lopulta selvisi, että mummin hajuaisti oli hävinnyt lähes kokonaan.
  Meinaan, että ukin tuomat hajuvedet olivat mm. Chanel 5 ja Madame Rochas, eivät niitä ns. mietoja.
  Näistä ensimmäiseen olen itsekin ihastunut, tuota toistakin itsellä on, mutta en pidä tuoksusta. Se pullo liittyy näihin muistoihin, siksi se on hankittu.
  Tallella on myös mummon 40- tai 50-luvulta (arviolta)oleva Chanelin huulipuna hylsyineen. Huulipunan tuoksun muistan jo lapsuudesta. Väri on järkyttävä, mutta hylsy tuo mieleen lapsuuden ja mummon. Onhan se säilytettävä.
  Itsellä sitten toki on kymmeniä Chanelin huulipunia käytössä. Ne perinteet, ne perinteet. :)

 4. syysviiru

  Mietin vain sitä, että jos puuterimainen luomiväri säilyy käyttökelpoisena noin kauan, niin jauhemainen mineraaliväri on varmaan melkein ikuinen. Siinähän ei ole sideaineita tai muuta erityisemmin pilaantuvaa.

  • Sanni

   Varmaan onkin melkein ikuinen. ^_^

 5. avuton

  Moikka!

  Ajattelin, että josko voisit hieman avittaa avutonta luomivärien suhteen :) ostin http://www.rimmellondon.fi/tuotteet/silmat/luomivarit/glam-eyes-trio-eyeshadow/(offset)/5 kyseisen paletin (sävyssä twilight zone 710) jonkin aikaa sitten, mutta saan aikaan lähinnä jotain järkyttävää :D Silmäluomeni eivät ole erikoisen raskaat, joten näkyviin jää se kaikki karmeus mitä saan aikaiseksi :’) Omistan muutamia ihan perus-siveltimiä häivytykseen, levitykseen yms, mutta voisitko mitenkään näyttää miten sinä tekisit helpoiten kivan meikin paletilla :)

  • Sanni

   Moi! Mulla ei tuota palettia ole, eikä ole meillä töissäkään, joten en ikävä kyllä voi tehdä sillä meikkiä. Paletissa on ilmeisesti kolme eri harmaan sävyä? Ovatko ne mattaisia vai hohtavia? Laittaisin vaaleinta koko luomelle, keskiharmaata luomivakoon ja tummanharmaata ulkonurkkaan & alaluomelle. Tai perus-smokyn tyyliin jos silmäsi eivät ole kovin syvällä.

   • avuton

    Paletissa on valkoinen helmiäinen (?), harmaa ja musta. Elikkä valkonen ja harmaa ainakin hohtaa jonkin verran, mutta musta ei mielestäni. Hankalaa saada meikki onnistumaan samalla lailla kumpaankin silmään!

 6. milipili

  Yhden luomivärin, eih!
  Bright Sunshine on niiiin herkku!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.