Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumikuningatar kävi täällä

Kävelyllä tänään lempireitilläni Strandpromenadilla Maarianhaminassa. Talven kauneimpia päiviä.

MH210118_IMG_4531

MH210118_IMG_4537

MH210118_IMG_4553

MH210118_IMG_9243

MH210118_IMG_9271

MH210118_IMG_9291

MH210118_IMG_4589

MH210118_IMG_4577

MH210118_IMG_4593

Kommentit (16)

 1. Nimetön

  Kauniita kuvia!
  Mietin voisitko mahdollisesti joskus tehdä postauksen entisen hiilarielämäsi kulmakivistä ja siitä, kaipaatko nykyään joitakin tiettyjä ruokavaliosi ulkopuolisia tuotteita. :)

  • Sanni

   Mietin voisitko mahdollisesti joskus tehdä postauksen entisen hiilarielämäsi kulmakivistä

   Hei Nimetön! Tämän tyyppinen postaus on jo olemassa, kirjoitus, jossa pohdiskelin ruokaremontin vaikutuksia elämääni.

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ajatuksia-ruokaremontista/

   Jutussa kerron myös tarkkaan miten söin ennen, jutun lopussa on ”Sannin ruokavalio ennen” ja ”Sannin ruokavalio nyt” vertailutaulukko ^_^ :D (Huomaa että tykkään kaikenlaisista taulukoista ja tarkoista vertailuista…. ^_^)

   En kaipaa oikeastaan mitään ruokavalioni ulkopuolisia tuotteita, olen ollut vailla perusviljatuotteita ja sokeria niin pitkään että kroppa ja mieli ovat täysin tottuneet niistä pois. On jännää miten entisistä riippuvuuden aiheuttajista voi tosiaan päästä pois niin ettei kroppa oikein enää ”muistakaan” niitä vaan haluaa muita vaihtoehtoja. Eniten minua hämmästyttää pastanhimon totaalinen katoaminen – vaikka nykyään on tarjolla fantastisen hyviä viljattomia pastavaihtoehtoja kuten papupastaa, syön niitä aniharvoin koska minun ei vain enää tee mieli pastaruokia. Puolen vuoden välein havahdun siihen, että papupastat keittiöni kaapeissa ehtivät mennä vanhaksi kun syön niitä niin harvoin.

   No, kaurapuuro on ainoa runsashiilihydraattinen ruoka jota minun rehellisesti tekee välillä mieli ja sitä kyllä syön silloin kun tulee ”puurokohtaus” :) <3 Tämäkin ihan hassu juttu, ottaen huomioon että ennen ruokavaliomuutostani en koskaan syönyt kaurapuuroa…! :D Mieltymys on siis tullut vasta vhh:n myötä, tosi hassua :)

   • Nimetön

    Voi miten ilahduin näin pitkästä, paneutuvasta ja lukijaystävällisestä vastauksesta :)
    Luenpa tuon aiemmman postauksen!
    Loistavaa alkanutta viikkoa sinulle, Sanni!

    • Sanni

     Samoin sinulle :) Mukavaa että saatoin ilahduttaa ^_^

 2. Jonttu

  Oi! Niin kaunista. Eilen olisi pitänyt kyllä olla kamera mukana, mutta en ottanut, kun olin juoksemalla liikenteessä. Oli varmaan yksi talven kauneimpia päiviä. Mutta ei minun kuvissa olisi siltikään ollut merta eikä laivaa.

  Ja muuten, oikeanvärinen kaulahuivi! :)

  • Sanni

   Ja muuten, oikeanvärinen kaulahuivi! :)

   Se on ihana <3 Ja se on muuten Boliviasta :)

 3. TeijaH

  Kyllä vaihtuvat vuodenajat ovat vain hieno juttu. Toivottavasti ne säilyvät ja pysyvät selkeästi erottuvina… Olisipa pk-seudullakin vielä joskus viikkokausia kestävät hiihtokelit. Hankikeleistä muuten olen nauttinut viimeksi nuorena. Haikeaa.

  • Sanni

   Kyllä vaihtuvat vuodenajat ovat vain hieno juttu. Toivottavasti ne säilyvät ja pysyvät selkeästi erottuvina…

   Sanos muuta. Olen itse neljän vuodenajan ihminen ja haluan talveni kylminä ja lumisina ja kesäni reilun lämpiminä, kylmää ja kuumaa 3 kk putkeen minulle kiitos… Niiden väliin saavat sitten jäädä ne välimuodot. Surettaa kun Suomessa tuntuu nykyisellään olevan 3-4 viikon kesä, kuukauden mittainen talvi ja 10 kk epämääräistä märkää, viileää ja harmaata…

   Täälläkin palataan keskiviikkona plussan puolelle ja lumenvalkoisuus on pian muisto vain. Kiva sentään että voi kuvista katsoa talvea…

 4. Kukka

  Upeita kuvia! Kiitos jakamisesta :)

 5. RoosaMundi

  Tuo on ihan uskomattoman hieno paikka, vaikka talviversiosta minulla ei olekaan tietoa. Jotenkin sellainen ”mieli lepää” -paikka, no, tosin viime syksynä samassa tehtävässä sai toimia itäsataman puoli, kun aika oli kortilla. Mutta kerrothan Ahvenanmaa-asiantuntijana :-) onko siellä enää yleensä kunnon talvia lainkaan? Nyt näyttää edes hiukan lunta olevan, vaikka meri onkin auki. Mainoskuvissa on pilkkijöitä ja luistelijoita, mutta ovatko ne ”menneen talven lumia”? :-) Onko paikalla merkitystä, esim. Jomala vs. Finströmin tai Saltvikin pohjoisseudut?

  • Sanni

   Mutta kerrothan Ahvenanmaa-asiantuntijana :-) onko siellä enää yleensä kunnon talvia lainkaan?

   On, ainakin välillä :) Muistan monet kunnon kirpeät pakkastalvet jolloin tein pitkiä kävelyitä Slemmernin jäällä. Sitten taas joinain vuosina talvi jää hyvin vaisuksi.

   Slemmern (Maarianhaminan itäpuolella) jäätyy lähes joka talvi, ja siellä luistellaan ja pilkitään :) Muistelisin että vain yhtenä talvena sen jälkeen kun muutin Ahvenanmaalle Slemmern ei olisi jäätynyt. Paikallakin on varmasti väliä, oletettavasti tietyillä alueilla vesialueet jäätyvät varmemmin mutta kun itse asun ja vietän eniten aikaa Maarianhaminassa, minulle ei ole niin muodostunut kuvaa muiden alueiden jäätilanteesta.

   • RoosaMundi

    Kiitos! Näitä aina välillä mietitään (sohvalta kuului nytkin pohdintaa, että onkohan Lumparn jäässä…). Mutta niin se vaan taitaa mennä kuin edellä jollekin kirjoittajalle vastasit, että talvet – ja kesät – on lyhyttä herkkua pitkien harmaiden kausien välissä (nimimerkillä: taitaa Lappi kutsua). Pohjoispuoliset kapeat lahdet saattaisivat tietysti hyvänä talvena jäätyäkin, jos Slemmernkin. Kuitenkin kuvissasi oli nytkin ihan vihreää sataman länsipuolisen niemen puustot. Ei varsinaisesti tykkylumi rasita ;-)

    • Sanni

     Kuitenkin kuvissasi oli nytkin ihan vihreää sataman länsipuolisen niemen puustot. Ei varsinaisesti tykkylumi rasita ;-)

     Ei tosiaan ;D

     Täällä tuli talvi vasta viime viikolla :) Siksi Svibyviken’kin on vielä ihan sulaa, samoin Slemmern. Kun saavuin tänne 14. päivä sunnuntaina kaupunki näytti siltä kuin ei olisi lunta nähnytkään ja asteet tietysti plussalla, lumi satoi keskiviikkona. :) Toivottavasti pysyisi vielä hetken…

     • Jaana

      Kaunista! Luinkin äsken melkein kaikki Ahvenanmaapostaukset ja tekisipä nyt mieli tulla katsastamaan, miltä siellä näyttää, kun en ole koskaan käynyt. :D Asutko siellä siis vakkaristi? Eikö siihen tarvitse jonkin erityisluvan?

      • Sanni

       Hei Jaana! Minulla on Ahvenanmaalla kakkosasunto sen jäljiltä, kun asuin täällä pysyvästi kuusi vuotta. Asun ja työskentelen täällä edelleen niin sanotusti osa-aikaisesti :) Voin työni puolesta järjestää elämäni aika vapaasti.

       Mitään ”erityislupaa” ei Ahvenanmaalla asumiseen tarvitse, mutta jos täällä haluaa ostaa tontin ja perustaa yrityksen, täytyy olla Ahvenanmaan kotiseutuoikeus. Sen saa kun on asunut täällä viisi vuotta ja läpäisee hakemukseen kuuluvan ruotsin kielen kokeen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.