Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumikaaoksen läpi Kaliforniaan

Huomenet Oaklandista, Kaliforniasta :)

Olin tiistaina huolissani Suomen sääolosuhteista ja siitä kulkevatko junat ajallaan, mutta todellinen huoli odottikin vasta Ruotsin puolella, kun heräsimme keskiviikkona Tukholmassa lumikaaokseen.

matkalla_img_1460

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Tukholmassa oli ollut kunnon lumimyräkkä johon kaupungin julkinen liikenne ei ollut varautunut (eikö Ruotsissa osata tulkita sääennusteita..?). Paikallisliikenne oli ihan kaaoksessa. Bussit eivät kulkeneet, rekkoja oli jumissa monessa risteyksessä tukkimassa muiden autojen kulkua ja oli vähällä ettemme missanneet lentoa. Jo siihen, että pääsimme pois satamasta, meni toista tuntia.

Kun Värtanin satamahenkilökunta ilmoitti puolen tunnin odottelun jälkeen että bussi saattaisi hyvällä tuurilla ehkä tulla 45 minuutin kuluttua, kiiruhdimme taksitolpalle jossa pirssiä sai vielä odottaa rapiat 30 minuuttia. Lopulta saavuimme Arlandaan kello 12 ja selvisimme portille 30 minuuttia ennen boardausta, huh..! Olimme ostaneet etukäteen liput Flygbusseniin, mutta sillä emme olisi lennolle ehtineet koska liikenne oli Tukholman keskustassa niin tukossa etteivät bussit päässeet ulos kaupungista.

Minun oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus myös treffata Virve City-terminaalissa, mutta Virve-ressu ei monen muun tukholmalaisen tavoin päässyt keskiviikkoaamuna kotoaan mihinkään, ei töihin saati meitä tapaamaan.

No, nyt lumimyräkkä on muisto vain ja olen herännyt tällaisiin maisemiin Oaklandin Rockridge Hillsillä:

 idmatka_oakland_img_1491 matka_oakland_img_1481

Heräsin paikallista aikaa 04.21 ja tunnin pyörittyäni tassuttelin keittiöön aamukahville. Olen käsitellyt kuvia tulevaan Lavera Q10 -postaukseen ja juonut neljä kuppia kahvia, joiden valmistus mörisevällä Nespresso-keittimellä vähän arastutti aamuyön hiljaisuudessa. Talo on onneksi niin suuri ettei kahvimökäni ilmeisesti kuitenkaan herättänyt talon isäntää ja emäntää…

Kello on nyt 7.20 ja sisareni on myös herännyt. Tänään ohjelmassa San Francisco -turisteilua. :)

matka_oakland_img_1478

Saavuimme ystäväni Sheilan luokse eilen pimeydessä ja nyt aamulla on ollut ihana katsella millainen maisema ympärillä avautuu. Itse talokin on aiheuttanut aikamoista ihastelua; Sheila ja hänen miehensä asuvat aidossa, alkuperäisessä 60-luvun pool party -talossa. Sheila kertoi että talo on ihan oikeasti rakennettu alkujaan bilekäyttöön, ja alakerrassa on asiaan kuuluva, ihan ”pikkuinen” uima-allas… ^_^

Talolta avautuvat näkymät lahden yli Golden Gate ja Bay Bridge -silloille eivät myöskään mitenkään verota kämpän charmia. Voi olla, että talosta on tehtävä ihan oma postauksensa ^_^ Kiehtovaa, miten erilaisia koteja ihmisillä onkin :)

Kommentit (19)

 1. Tuikku

  Ihanat maisemat. Ja tee ihmeessä postaus talosta, herätit ainakin minun mielenkiintoni :)

 2. milipili

  Heti tuli joku jenkkileffa mieleen, kuvia!

 3. Selja // It’s Selja

  Onneksi pääsitte hyvin perille! Aivan ihanan näköiset maisemat, tuon rinnekuvan perusteella voisitte olla vaikka Italiassa :) Innolla reissuvinkkejä odotellen, toiveissa olisi joskus päästä itsekin noille kulmille!

 4. tuli

  Hyvä että pääsit turvallisesti perille ja kiitos ihanista kuvista.Jään odottelemaan lisää.

 5. Kuuku

  Millainen tunnelma on siellä vaalien jälkeen? Just luin että Trumpin vastaisissa miekkareissa on joku 6000 ihmistä kaduilla Oaklandissa.

  • Sanni

   Millainen tunnelma on siellä vaalien jälkeen?

   Oaklandissa on kuulema osoitettu mieltä mutta me oltiin tänään koko päivän San Franciscon puolella ja siellä ei ollut mitään kannanottoja ilmassa. Kun palattiin BARTilla Oaklandiin illalla niin aseman kupeessa oli ystävällismielinen ”Suhtaudutaan kaikki tähän nyt vain hyväksynnällä ja rakkaudella” -tyyppinen mielenilmaus kera laulavien ja kynttilöitä pitelevien ihmisten. ”Love Always Trumps Hate – Even If Trump Is President”, luki kyltissä.

 6. Sanna

  Vieläkö sua vaivaa lentopelko, oletko saanut sitä lievenemään jotenkin? Itsekin kärsin siitä, varsinkin yölennot on pahimpia…

  • Sanni

   Pelko vaivaa kyllä, mutta jostain syystä en tällä kertaa jännittänyt lentoa yhtä paljon kuin yleensä. Luulen, että mulla on ollut niin paljon tekemistä viime viikkoina että en ole vain ehtinyt ajatella lentoa… :) Otin kyllä kentällä tutun viinilääkityksen, varmuuden vuoksi ;)

 7. meow

  Onneksi lopulta saavuitte perille :) ja Vau! Kämppä kuulostaa mahtavalta! Tee ihmeessä postaus siitä erikseen!!! :)

 8. Tiia

  Tänään kuulin sanottavan, että ruotsalaisilla on ollut ”snowhow” vähän hakusessa viime päivinä:) Hauskaa reissua!

  • Sanni

   Snowhow… *reps* ^_^

 9. Kiralia

  Juu, ei ne muualla maailmassa ole ilmeisesti niin sää-orientoituneita kuin me suomalaiset. Tästä oli joku stand up koomikko kehittänyt juttuakin. ”mutta miten te voitte suunnitella teidän päivän, jos ette tiedä monelta sataa!!” Repesin.

  • Sanni

   Hahah…. :D

 10. Anu / Aina lähelläni

  Oi että, siellä näyttää niiiin ihanalta!!! San Francisco on (Australian ohella) mun ehdoton unelmakohde, joka on vielä näkemättä ja josta oon jo pidempään haaveillut. Mielenkiinnolla odotankin näitä postauksia, kaikki aiheet kelpaa :D Ihanaa reissua! <3

 11. LillyLollo

  Etelä-Suomi on lähes vastaavassa kaaoksessa tuollaisen lumisateen aikaan. Että en hirveästi naureskelisi ruotsalaisille. Itse kyllä naureskelen eteläsuomalaisille, miten talvi aina yllättää, vaikka lunta ennustettaisiin jo viikkoa aiemmin

  Lensittekö Norwegianin lowfare+ -luokassa? Oliko teillä välilasku missä? Olen tähän saakka ollut sitä mieltä, että lennetään Finnairilla, mutta kyllä nyt aloin ihan oikeasti miettimään Norwegiania. Meiltä on vain Helsinkiin sen verran matkaa, että se maksaa. Aika paljonkin, jos joutuu majoittumaan tms. Finnairilla pääsisi liikkeelle kivuttomasti melkein kotoa. Ja kun meillä on aikaa odottaa tarjouksia. Ja Finskin lento olisi suorakin.

  Tykkäsin todella eväspostauksestasi. Otan lennolle aina omat eväät, mutta joka kerta se aiheuttaa arpomista. Ruokien kanssa joutuu olemaan tosi varovainen, kun kanssamatkustajat tuskin tykkää, jos varaan vessan itselleni koko matkaksi.. Ihan paras olisi, jos ei söisi mitään. Mutta se kostautuu jaksamisessa.

  • Sanni

   Lensittekö Norwegianin lowfare+ -luokassa? Oliko teillä välilasku missä?

   Lennettiin LowFare-luokassa, ei välilaskua. Lento on suora Tukholmasta.

   Kiva kuulla että eväspostauksesta oli iloa :) Mä ottaisin omat eväät mukaan vaikka en olisikaan erikoisruokavaliolla, en tajua kuka viitsii maksaa 35 euroa pienestä kupista mikroruokaa…. Ei mulla nälkä pysyisi 10 tuntia sillä aterialla vaikka söisin lihaakin, niin piskuisia ne on :)

 12. mila

  Ihanaa, että pääsitte perille! Pakko kysyä, kuinka paljon taksimatka verotti lompakkoa, kun olen kuullut, että Tukholmassa taksit olisi kalliita!

  • Sanni

   Taksimatka maksoi 690 kruunua eli ei lopulta mitenkään paha kolmelle ihmiselle jaettuna. Tietysti Flygbussenin 99 kruunua per nenä oli huomattavasti kivempi hinta mutta onneksi bussilippu on voimassa 3 kk ja voimme käyttää liput paluumatkalla :)

 13. annni

  Hei ilman muuta postaus talosta, kiinnostuin!! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.