Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumene-nostalgiaa

Löysin ”kosmetiikkamuseostani” taas jotain hauskaa:

Lumene_esitteet_IMG_0148

Vanhoja Lumenen tuote-esitteitä vuosien takaa. :) <3 Ahh, rakastan vanhoja kosmetiikkamainoksia ja esitteitä..!

Arvioin valikoiman ja esitteissä vaikuttavan, Lumenen pitkäaikaisimman mallin Niina Kurkisen perusteella, että nämä ovat ainakin 10 vuotta vanhoja (Kurkinen toimi Lumenen päämallina 1995-2005, ja palasi sen jälkeen vuona 2010 lanseeratun Time Freeze -sarjan kasvoksi, mutta tässä esitteessä Time Freezeä ei vielä näy).

Moni muistaa varmasti ainakin nämä klassikot:

Lumene_esitteet_IMG_0155

Minullakin oli Hydra Drops -voiteita (no kenellä ei olisi ollut, – näin liioitellen..? ^_^)

Nämä ovat jotenkin ihan sitä tutuinta tuttua suomalaisnaisen perusihonhoitoa minun nuoruudessani – kaikenikäisten. Eikös Lumenella ollut Blue-sarja jo 90-luvulla..? Ainakin tämä samankaltainen pyöristettyreunainen sininen purkki oli mielestäni Lumenen valikoimassa ”ikuisuuksia”.

Jotenkin ihan klassisin Lumene-pakkaus kautta aikojen.

Lumene_esitteet_IMG_0151

Lumenen ihonhoitosarjat esitteiden ajalta. Kyllä tässä varmaan jossain 2000-luvun alun ja puolivälin välissä liikutaan.

Tämän päivän Lumenen sarjavastaavudet olisivat:

Lumene Blue – Lähde

Lumene Sensitive – Ultra Sensitive

Vitamin + – Valo

Lifting – Kuulas

Premium Beauty – Hehku

Näiden lisäksi Lumenen ihonhoitovalikoima täydentyi tänä vuonna Sisu-sarjalla. Se ja ”arkisarja” Klassikko mukaanlukien Lumenella on tänä päivänä siis seitsemän ihonhoitosarjaa.

Lumene_esite_IMG_0180

Entäs ripsarit..? Hyvänen aika, näistä en muista kuin Star Effectin..! Intelligent Mascara ei sano minulle edes nimenä yhtään mitään ^_^ En kyllä oikeastaan koskaan ole ollut Lumenen maskaroiden käyttäjä vaan ostin niitä teininäkin hyvin satunnaisesti.

Kuka muistaa käyttäneensä joitain näistä? Hassua, kun Blueberry-maskarat tuntuvat dominoineen Lumenen maskaraimagoa jo niin pitkään että ei edes muista enää aikaa niitä ennen…!

Lumene_esite_IMG_0175

Katsokaas pohjustustuotevalikoimaa… ^_^ Voi liikuttavuus – vain kolme tuotetta..!

Tuo hopeatuubinen silmämeikinpohjustaja oli muuten jotain ihan hirveää, tai sitten se oli sen edeltäjä mutta sekin oli hopean värisessä pakkauksessa. Joka tapauksessa, Lumenen silmämeikinpohjustajan koostumus oli tuon hopeahylsyn aikana sellainen kumman öljyinen ja jätti jo itsessään luomet jotenkin kiiltäviksi. Koostumus on muuttunut noista ajoista täysin, nythän se on ”ihan ok”, ei markkinoiden parhaimpia mutta ihan toimiva kuitenkin.

Huulimeikinpohjustajaa ei Lumenella ole tainnut olla pitkään aikaan, mutta tämän esitteen aikana oli, se on tuo vaaleanpunainen hylsy.

Entäs meikkivoiteet…

Lumene_esitteet_IMG_0164

…no nyt ollaan retron äärellä..! Apua miten vanhanaikaisilta nämä Double Stay -pullot näyttävät ^_^ :D Onko tästä ”vain” runsaat 10 vuotta..? Ai hitsi kun saisi selville miltä vuodelta esitteet tarkalleen ovat.

Jos näkisin pelkän kuvan luulisin, että nämä pullot ovat 90-luvulta. :)

Lumene_esitteet_IMG_0169

Koko meikkivoidevalikoima. Matt Touch Spray..? Ei mitään muistikuvaa. (No, en kyllä ole kuulunut kohderyhmäänkään..)

Minulla oli näistä Hydra Drops, tosin en tykännyt siitä(kään) niinkuin en mistään nestemäisestä meikkivoiteesta tuohon aikaan. Käytin vuosikaudet Lumenen meikkipuuteria, itse asiassa siihen saakka kunnes löysin mineraalimeikit.

Lumene_esitteet_IMG_0161

Esitteissä kiehtovaa on myös sen ajan meikki- ja kauneustrendit.

Vaikka sitä ajattelisi (ainakin näin vanhempana, pidempään meikkitrendejä seuranneena tätinä), että koko 2000-luku on heijastellut tiettyä samaa tyyliä johon kuuluu mm. hehkuva, valoisa meikkipohja ja luonnollisen nuden ihannointi, niin kyllä vain 10 vuotta vanhat kauneuskuvat näyttävät  jo tyylillisesti menneeltä ajalta, niistä näkee heti etteivät ne ole tätä päivää.

Vaikea määritellä mikä niissä tekee sen ”vanhanaikaisuuden” vaikutelman. No, ehkä kulmakarvat vähintään, ainakin kun miettii juuri nyt vallalla olevaa tyyliä :)Lumene_esitteet_IMG_0174

Ehkä vaikutelma tulee jo pelkästään kuvien stailauksesta ja hiustyylistä..?

Joka tapauksessa, kiinnostavaa :)

Lumene_esitteet_IMG_0157

Vitamin+ Vita Nectar Eye -silmänympärysvoide oli ensimmäinen koskaan käyttämäni Lumenen silmänympärysvoide. Ja myöskin ihan niitä ensimmäisiä ylipäänsä käyttämiäni silmänympärysvoiteita.(Saatatte ehkä aavistaa yhden syistä miksi olen päätynyt valitsemaan juuri tämän voiteen… ^_^)

Minähän aloin käyttää sy-voiteita säännöllisesti vasta noin 25+ -vuotiaana. Lumenea ennen olin käyttänyt yhden kesken jääneen Biothermin silmänympärysvoiteen (ostin sen jossain 16-vuotiaan ”nyt mä ostan selektiivistä” -hurmassa Lontoon Heathrow’n lentokentältä tarjouksesta ja käyttämättä jäi kun en kokenut että se teki mitää) ja sen jälkeen käytin randomisti muutaman Yves Rocherin silmänympärysvoiteen.

En tykännyt Vita Nectarin koostumuksesta, muistan että se oli lirua ja jotenkin halvan tuntuista mutta käytin sen hampaat irvessä loppuun koska olin päättänyt että NYT olen siinä iässä että silmänympärysvoiteita kuuluu käyttää ja minähän en heitä mitään keskeneräistä menemään…! ^_^ (Paitsi sen Biothermin lopulta heitin kun se alkoi jo haista :P)

Lumene_esite_IMG_0162

Nämä ovat meikkivoiteiden ohella kaikkein retroimman näköiset pakkaukset esitteissä, siis ei hyvänen aika miten herttaisen kasarin näköisiä ^_^ Silloin ne varmaan näyttivät ihan moderneilta?

Minulla oli muuten koko tämä sarja. Muistan jopa kynsinauhavoiteen tuoksun ja miltä se tuntui kynsiin levittäessä… Ja, siis hullua kyllä, mieleen tulee myös tuon aluslakan tuoksu, siinä oli jotain ruusuista parfyymia…

Ai että, tämä kuva on itselleni esitteen kuvasadosta ehkä kaikkein nostalgisin sillä kynsien hoito oli vuosikaudet minulle niin übertärkeä asia. Niin Yves Rocherin kuin Lumenenkin kynsienhoitotuotteet ovat minulle menneiltä ajoilta todella läheisiä. Niihin liittyy ihan erityinen tunnelataus…

 Lumene_esite_IMG_0183

Viimeisenä kuva, jonka tuotteet muistan kynsituotteiden ohella parhaiten: Berryfun-huulikiillot.

Melkein pelottavaa kyllä, näitä on esiintynyt Karkkipäivän alkuvuosien kuvissa..! Siksi muistan ne niin hyvin. Niiden on täytynyt jo silloin olla vanhoja..? ^_^ Enpä hämmästyisi jos joku Berryfun-putkilo vieläkin löytyisi jostain jemmoistani joilla ei tunnu olevan pohjaa….

Itse asiassa, en minä näitä ihan tajuttoman vanhentuneina ole käyttänyt, sillä muistan ostaneeni näitä alennuksesta Tampereen Turtolan Citymarketista blogin aloittamisvuonna eli 2009. Ne olivat silloin väistymässä seuraavan huulikiiltosukupolven tieltä. Esitteet ovat kuitenkin aika selvästi vanhempia kuin vuodelta 2009 (esim. Vita Nectar -silmänympärysvoiteen olen ostanut joskus vuosien 2004-2006 kieppeillä), joten ehkäpä Berryfunien elämänkaari oli vain poikkeuksellisen pitkä…? Nykyisellään tuntuu, että Lumenen huulimeikit vaihtavat kuosia joka toinen vuosi… En ehdi edes edellistä Lumene-kiiltoa saada loppuun kun on jo ilmestynyt uusi sarja. :)

Berryfuneja sain kyllä loppuun useita, lempisävyni oli haalea vaaleanpunainen Rakkauden tunnustus joka näkyy mm. tässä vuoden 2011 postauksessa: huulikiiltoinvaasio meikkipussissa :) Sitä käytin kaksi tai kolmekin kappaletta.

*

Kertokaas teidän Lumene-muistoja :) Oliko kuvissa tuttuja tuotteita? Vanhoja lempituotteita? Vanhoja inhokkituotteita? ^_^

Kommentit (52)

 1. Arlene

  Mulla oli toi suihkutettava meikkivoide, se oli aika jännä. En kyllä tainnut sitä käyttää naamallani, vaan lähinnä tykkäsin suihkutella sitä käsiini ja katsoa meikkivoiteen kuplimista :D En pahemmin teini-ikäisenä käyttänyt meikkejä, lähinnä leikkisin niillä.
  Mutta hyvin tuttuja tuotteita kaikki, toi kynsinauhavoide oli ihan must ^_^

  • Sanni

   En kyllä tainnut sitä käyttää naamallani, vaan lähinnä tykkäsin suihkutella sitä käsiini ja katsoa meikkivoiteen kuplimista :D

   Eikäh… ^_^ :D

 2. milipili

  Lumenelta eka luomiväri duo, vaaleanpunainen ja violetti ! Ja sit myöhemmin kynsinauhavoidetta!

 3. NG

  Lumenen voiteista tulee mieleen muinainen marjavoide: siinä oli mukana lakan, viinimarjan ja ties minkä arktisen marjan siemenöljyä.. sellaista paksua jankkia. Samaa sukupolvea ja kehityskaarta kuin se kaksifaasinen tehohoito, joka ilmeisesti osoittautui tarpeeksi onnistuneeksi, kun se loistaa edelleen valikoimassa, tuunatulla ulkoauslla.

  Muistan tuon sy-voiteen, tunnustan käyttäneeni (kai!).. Ne 2000-luvun alun marjatrendit olivat freesin hellyttäviä, koko brändi kiersi saman teeman ympärillä.
  Uutuuksia en ole kokeillut, eikä tee mielikään.

 4. Fiiba

  Oi, paljon tuttuja tuotteita! Itse pidin kovasti juuri tuosta hydra drops meikkivoiteesta ja tulipa tuota suihkutettavaakin käytettyä. Se oli ikävää jos sitä suihkaisi silmään, suuhun, hiuksiin tai vaatteille :D Sellainen muistikuva on jäänyt kyllä, että se oli kevyt ja raikas mutta silti peittävä?

 5. Kielo

  Tutulta ja varsin nostalgiselta näyttää. Juuri löysin vanhojen meikkieni joukosta Lumenen ruskean rajauskynän, jolla 90-luvun lopulla (ja varmaan 200-luvun puolellakin) teininä rajasin näppärästi sekä silmät, että huulet ?. Huulipuna oli jotain peitepuikkonudea ja rajaus ruskea. Voi hyvää päivää ?.

 6. Mariam B

  Tulee mieleen se kun se yksi tyyppi myi Saksikäsi Edwardissa Avonin tuotteita ovelta ovelle :D

  • Sanni

   Saksikäsi Edward… <3

 7. Kuorotipu

  Muistelisin että mun ensimmäinen oma luomiväri ikinä olisi ollut Lumenen sininen duo. Ei mitään mielikuvaa sainko sen jostain uutena vai adoptoinko joltain. Sitä kuitenkin seiskaluokalla hyvin ahkerasti tuli aplikaattorilla luomille vedeltyä.

  Lumenen meikkivoiteita muistan teininä omistaneeni muutaman. Väittäisin kuitenkin että puuteri, ripsari ja muut nopeasti kuluvat tuotteet on aika pitkälti ollut anytimea tai jotain muuta halvempaa merkkiä. Tosin kosmetologikouluaikoina hoitotuotteet vaihtui hoitolatuotteisiin ja meikit aika pitkälti Revloniin, kun niitä sai usein palkkioksi tavaratalokeikoilta :)

 8. Julia

  Musta on kans tosi ihanaa kattoa näitä vanhoja mainoskuvia. Vanhojen VHS-kasettienkin katselussa oli joskus parasta ne MAINOKSET (mikäli nauhoitusta ei pysäyttänyt mainoskatkon ajaks). En oo kyllä mitään vanhoja kasetteja säilönyt pelkästään nostalgiasyistä.

  • Sanni

   Vanhojen VHS-kasettienkin katselussa oli joskus parasta ne MAINOKSET (mikäli nauhoitusta ei pysäyttänyt mainoskatkon ajaks).

   Niin on, edelleen…! :) Ihan harmittaa kun ei tullut silloin olleeksi etukäteen viisas ja nauhoittanut kasetillisia pelkkiä mainoksia ^_^ Niitä olisi NIIN hauska katsella nyt :) (Tai näkeehän niitä myös YouTubessa, mutta silti… ;))

 9. Viivi

  voi ei, mäkin muistan noi huulikiillot! tais olla mun ensimmäisiä meikkejä :D

 10. Jonttu

  Voi miten kauniita nuo pakkaukset ovatkaan! Ikävä tuohon viattomaan aikaan (aika kultaa muistot). Jotenki tosiaan itsekin sanoisin, että nuo kuvien tuotteet ovat 90-luvulta.

  • Sanni

   Kovin ysärihenkisiltä tosiaan tuntuvat nyt 2010-luvulla :)

 11. Jonttu

  Aivan ihania nuo vanhat pakkaukset. Jotenkin tulee tosiaan mieleen 90-luku. Minusta nuo ovat paljon kauniimpia kuin nykyiset (koska aika kultaa muistot ja tuotteet). :) Etenkin nuo ripsivärit jotenkin erityisen ihania, niitä äitin ja aikuisten juttuja, joita ei vielä itse saanut käyttää. Ainoastaan nuo huulipunat näyttävät paljon modernimmilta kuin muut kuvissa esiintyvät meikkijutut; noiden muiden pakkausten aikaan luulin olleen vain sellaisia perushylsyisiä huulipunia.

  Voi kunpa joskus vielä tulisi niitä ihania sinisiä & pyöreitä purkkeja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.