Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumene Cloudberry-ripsivärit

Noniin, nyt täältä alkaa sitten tulla säännöllistä ripsariarvostelua :D Meitsi kunnostautuu…! :)

Tänään arvioinnin kohteena Lumenen Cloudberry-maskarat. Testattavat-Excel-taulukkoni kertoo, että olen saanut nämä syyskuussa 2013 – pikkuisen ehti siis aikaa vierähtää. ;) Tämä postaus maskarakäytöshäiriöstäni on teillä varmaan vielä tuoreessa muistissa.

Maskaroita on kaksi erilaista; Length ja Volume. Length’iä testasin viime keväänä, ja siitä minun oli tarkoitus kirjoittaakin pitkään kaavailemassani ripsarivertailujutussa – joka sitten jäi toteuttamatta.

Nyt kun korkkasin Volume-version tuossa kuukausi takaperin, huomasin, että olin ilmeisesti avannut sen jo kertaalleen tuolloin vuosi sitten sen vastaanotettuani. Massa tuntui nimittäin hieman kuivahtaneelta. Otamme tämän siis huomioon arvostelussa – tuore versio kenties tekee hieman erilaista jälkeä.

        X_LumeneCloudberryVolumeSerumMascara

Ajattelin nyt tässä uudessa maskara-arvostelu-”struktuurissani” kirjata jokaisesta yksilöstä kokemukset ja arviot saman kaavan mukaan:

Hylsy – Harja – Massa – Kerrostuvuus – Paakkuuntuu? – Klimpittää? – Yleiskokemus – Täyttääkö lupauksensa?

(En arvioi monelle niin tärkeää ”variseeko?” -ominaisuutta, sillä, kuten todettua, mikään maskara ei varise minulla.)

.

LUMENE CLOUDBERRY VOLUME MASCARA

Tuuheutta lupaava maskara seerumiteknologialla.

1. Hylsy – tyylikäs, tykkään musta/oranssi-designista.

X_LumeneCloudberrySerum_harja

2. Harja – kovahko muoviharja, ei juuri jousta. Tämä harjojen kovuus on tuttua Lumenelle, muistan kuinka Blueberry Curl -maskaran harja jopa sattui ripsieni tyveen, silloin kun se lanseerattiin vuosia sitten. En tiedä onko harjaa sittemmin pehmennetty. Pian pääsen ottamaan selvää kuinka on Blueberry Wild Curl -version laita.

Kovuudesta huolimatta harja on ihan hyvä, kuulun niihin jotka tykkäävät enemmän muovi/silikoni/polymeeriharjoista kuin perinteisistä kuituharjoista. Koko on silmääni ok, ei liian suuri, ja harjakset erottelevat ihan kiitettävästi.

X_LumeneClouberryVolumeSerum_1kerrosIMG_1270

3. Massa – kuten totesin ylempänä, massa oli ehtinyt hieman kuivahtaa ja rapisi vähän levittäessä. Tuore tapaus olisi varmasti erilainen.

4. Kerrostuvuus – kerrostuu miedosti mutta kuitenkin havaittavasti.

X_LumeneClouberryVolumeSerum_1kerrosIMG_1271

5. Paakkuuntuu? – ei paakuta mutta jälki on kuivahtaneisuudesta johtuen hieman karheaa.

6. Klimpittää? – Ei.

X_LumeneClouberryVolumeSerum_2kerrosIMG_1273

7. Yleiskokemus – ihan mukava ripsari, ehdottomasti enemmän minun juttuni kuin Length-sisarensa. Miinusta kovasta harjasta.

X_LumeneClouberryVolumeSerum_2kerrosIMG_1274

8. Täyttääkö lupauksensa? Tällä ripsarilla on kyllä mittavat lupaukset, se nimittäin lupaa seerumiteknologiansa kautta tuuhentaa ripsiä ns. ”oikeasti”:

”Ripsivärin sisältämä Widelash-tehoaine antaa ripsille jopa 40% enemmän volyymia vain 15 päivässä.” (Lumenen sivuilta.)

Väite perustuu 30 naiselle suoritettuun kaksoissokkotestiin. 30 naista oli näin siis kokenut. Very well. En lähde asiasta kiistelemään, mutta minä olen niitä kuluttajia, joihin tällaiset lupaukset, edes kaksoissokkotestien tukemat, eivät pure sitten ollenkaan. En yksinkertaisesti usko että millään aineella, ainakaan kosmetiikalla, voidaan vaikuttaa ripsen omaan rakenteeseen tuuheuttavasti (tuuheuskin voi tarkoittaa kahta asiaa; joko ripsien paksuutta tai ripsien tiheyttä – joista kumpaakaan en voi uskoa ripsivärin kaltaisen tuotteen voivan stimuloida kahdessa viikossa. (Kasvuunhan voi tunnetusti vaikuttaa lääkeaineisiin perustuvilla ripsiseerumeilla, mutta se on eri asia, tällaista teknologiaa ei ripsiväreissä käytetä).

Seuraava potilas:

X_LumeneCloudberryLengthMascara

LUMENE CLOUDBERRY LENGTH SERUM MASCARA

Pituutta lupaava kuitumaskara seerumiteknologialla.

1. Hylsy – sähäkkä kultaoranssi, tyylikkään aikuismainen muotoilu verrattuna vaikkapa joihinkin Maybellinen maskaroihin.

X_LumeneCloudberryLength_harja

2. Harja – samalla lailla kovan tuntuinen muoviharja kuin Volume-versiossakin, piikit hitusen pidemmät ja harvemmassa.

3. Massa – ohutta, voidemaista.

4. Kerrostuvuus – ei kerrostu juurikaan, mitä saattaa pidentävältä maskaralta odottaakin.

5. Paakkuuntuu? – Ei.

6. Klimpittää? – Ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Yleiskokemus – yhtä pliisu kuin millaisina koen suunnilleen kaikki pituutta lupaavat ripsarit. Olen tälle maskaralle väärää kohdeyleisöä, käytän itse tuuhentavaa sorttia. Kuituteknologia ei toimi minulla; kuidut eivät suostu asettumaan ja jäämään ripsieni kärkiin. Tulos pidentävillä maskaroilla onkin ripsissäni lähinnä värjäävä ja parhaassa tapauksessa nätisti erotteleva, harjatyypistä riippuen.

8. Täyttääkö lupauksensa? Cloudberry Lengthillä on samankaltainen seerumin vaikutukseen perustuva pompöösi lupaus kuin Volumella; ”Widelash-tehoaine auttaa saavuttamaan jopa 43% pidemmät ripset 30 päivässä”. Ja tukena jälleen kaksoissokkotesti 30 naisella. En tosiaan voi väittää itse havainneeni ripsieni pidentyneen tämän tuotteen myötä. Myöskään kuituteknologia ei toimi, joten ei täytä lupaustaan minun kohdallani.

Uteliaana kuulisin, onko joku kokenut tämän maskaran todella vaikuttaneen ripsiensä kasvuun?

Tässäpä tämänkertainen ripsariarvio, näitähän on ihan hauska tehdä kun tähän asennoituu :D Lengthistä ei valitettavasti ollut useampia kerrostuskuvia, kun keksin tuon 1/2-kerrosta -kuvaidean vasta myöhemmin ja Length-kuvat on otettu jo keväällä – ja ripsari jopa heitetty sittemmin menemään (wow, en jemmaa ihan jokaista…! ^_^).

Kommentit (12)

 1. Reetta

  Kiva, selkeä arvostelu :)

 2. Terhi

  Jäin miettimään tuota kaksoissokkotutkimusta 30 naiselle, korjatkaa jos olen väärässä, mutta sehän kai tarkoittaa sitä että noin puolet (15) heistä on käyttänyt ko. ripsiväriä ja loput (15) jotakin verrokkia? Mitenkähän lie tuo 40 % tuuheutus sitten laskettu? 6 naista 15:sta ko. ripsaria käyttäneestä koki ripsiensä paksuuntuneen? Mitenkähän moni verrokkiryhmästä koki samaa? En ole matemaatikko saati muu luonnontieteiliä, mutta ei kovin päätähuimaava otos tuo…

  Ja joo, ripsivärien mainoslupaukset on mulle kieltämättä melkoinen punainen vaate, kun ne ovat useimmiten ihan täysin absurdeja. Tämä kyseinen on niiden joukossa melko pliisu vielä. ;)

  • Sanni

   mutta sehän kai tarkoittaa sitä että noin puolet (15) heistä on käyttänyt ko. ripsiväriä ja loput (15) jotakin verrokkia?

   Eikös kaksoissokkotesti tarkoita sitä, että potilas (tai tässä tapauksessa testaaja) ja testin tulokset tarkastava lääkäri (tai mikä taho nyt onkaan ripsivärin tapauksessa) eivät kumpikaan tiedä, mitä tuotetta testaaja on käyttänyt. En tiedä, kuuluuko testissä aina olla myös lumetuotetta käyttävä ryhmä. Voisiko olla niin, että kaksoissokkomenetelmällä tässä tapauksessa tarkoitetaan vain sitä, että testiin on annettu ripsari, eikä sen ominaisuuksista ole kerrottu mitään testaajalle tai tulosten tarkastajalle.

   Mutta jos testissä todella on ollut myös lumeryhmä, niin sitten olet oikeassa – varsinaista ripsaria testasi vain 15 naista ja tulos perustuu heidän kokemukseensa. Ei mikään hurjan suuri joukko….

 3. Sari

  Hyvät vertailuperusteet! Hyödyllistä aina on nähdä kuva harjaosasta, koska mainoksissa se jätetään monesti ihan arvoitukseksi. Joskus mielestäni harjasta annetaan jopa harhaanjohtava kuva (harjat näyttävät kuvissa erottelevammilta kuin mitä ne sitten oikeasti ovat, ehkä siksi että harja on kuvattu ilman massaa, puhtaana?). En ollutkaan tullut ajatelleeksi, että paakkuuntuminen ja klimpittäminen ovat eri asioita. Tai siis kyllä, tiedän heti mitä tarkoitat (joskaan en ole ihan varma kummalla sanalla tarkoitat kumpaa ominaisuutta), mutta kun näen jonkun bloggaajan valittavan ”paakkuuntumista” tai ”klimppiytymistä”, en ole ajatellut asiaa sen tarkemmin. Kumpikin ominaisuus on ärsyttävä, mutta se, että ripsari jättää ripsien kylkeen pieniä roskannäköisiä hippuja on sietämätöntä, koska niitä ei saa millään pois, tai kenties ripsikammalla, mutta ei minulla ole aikaa ruveta vielä kampaamaan ripsiä, kun muutenkin meikkaaminen vie aamuisin liikaa aikaa (teen aina täyden sotamaalauksen). Ripsien toisiinsa liimautumisen (klimppiytymisen?) siedän, ja sen yleensä saa kohtuullisessa ajassa korjatuksi ripsarin harjalla, mutta roskia levittävällä ripsarilla ei tee yhtään mitään.

  • Sanni

   En ollutkaan tullut ajatelleeksi, että paakkuuntuminen ja klimpittäminen ovat eri asioita. Tai siis kyllä, tiedän heti mitä tarkoitat (joskaan en ole ihan varma kummalla sanalla tarkoitat kumpaa ominaisuutta)

   Olit ymmärtänyt asian ihan niinkuin itse noita termejä käytän :) Eli klimppiytyminen on sitä kun ripset liimaantuvat yhteen isommaksi klöntiksi, paakkuuntuminen taas on juuri tuo mitä kuvailit, ripsarimassa jättää ripsien kylkiin ”roskannäköisiä hippuja”. :)

 4. Tiltu

  Minusta tuo volume-versio näyttäisi tekevän sinulle oikein hyvää jälkeä ainakin sen perusteella mitä muistan siitä postauksestasi, jossa oli kuvia siitä miten samanlaisilta kaikki mascarat sulla näyttävät.

  • Sanni

   Minustakin tuo Volume on ihan jees (hehheh, onko ehkä vähän puhkikulunut tämä ilmaisu :D), ja tekee nättiä jälkeä, kenties tuoreella massalla jälki olisi ollut jopa suosikkieni veroista, mutta harjan kovuus verottaa kokonaiselämystä sen verran että tapaus ei koskaan yltäisi sinne lempparien ”Hall Of Fameen” :)

 5. Henna

  Hyvä vertailu :)

  Itsekään en osaa oikein ripsiväreistä innostua, tuntuu, että jokaisella lopputulos on omissa ripsissä ihan samanlainen.

 6. Laura

  Itse ostin tuota cloudberry lenght-maskaraa pari kuukautta sitten ihan vaan siksi, että myyjä sitä minulle suositteli ja se sattui olemaan tarjouksessa. Omat ripseni ovat aika pitkät, mutta tuolla maskaralla olen saanut niihin vielä kivasti lisää pituutta ja lopputulos on kyllä miellyttänyt. En kuitenkaan ole huomannut, että omien ripsieni rakenne olisi muuttunut tai ne olisivat pidentyneet käytön myötä. Pysyy myös aika kivasti arkikäytössä ja kuntosalin juoksumatollakin :) Ei tästä kaikesta huolimatta lempparia tullut. L’Oréalin faux cils papillon on oma suosikkini, sillä se tekee ripsistä jotenkin ”suuremmat”, en tiedä miten sitä kuvailisi :D Mutta saattaa tuota cloudberryä toisenkin kerran ostaa, sen verran hyvä kokemus on ollut!

  • Sanni

   tuolla maskaralla olen saanut niihin vielä kivasti lisää pituutta ja lopputulos on kyllä miellyttänyt.

   On se kyllä jännä miten nuo kuidut toimii toisten ripsissä ja toisilla ei… Niin mystistä. :) Olen kyllä itsekin nähnyt ihmisiä joilla kuitumaskara ON tuonut ihan tekoripsiefektin, ja voinut katsoa vain monttu auki… Itsellä joku kuitu saattaa silloin tällöin eksyä yhden tai kahden ripsen kärkeen, mutta ne pitää tietysti sitten nyppiä pois koska näyttää aika hassulta jos kaksi ripseä on paljon muita pidempiä. :p

 7. Jenspa

  Minä olen laittanut toista ripsaria (tällä hetkellä Lorealin Million Lashes) tuon Volume serumin päälle, mistä olen saanut enemmän näyttävyyttä/pituutta/massaa verrattuna siihen jos laitan pelkästään tuota Lumenen Volumea. Volume pohjalla kuitenkin auttaa ripsiäni pysymään taivutettuina, sillä useimmista ripsiväreistä ripseni suoristuvat samantien (argh!). Mitään tuuhentumista en ole kyllä huomannut, vaikka olen käyttänyt Volumea pohjalla. Nyt Cloudberryni on jo pahasti kuivahtanut, mutta aion ostaa uuden tuohon ”pohjustus” tarkoitukseen! :D

  • Sanni

   Tuollainen ripsarien kerrostus tuo tosiaan usein parhaan tuloksen :) Mullakin on välillä joitain ripsareita pelkässä pohjustuskäytössä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.