Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumene CC-voide

Beebeestä on nyt edetty seuraavaan kirjaimeen, ja nyt tulevat CC-voiteet. :) Moni teistä on niistä jo varmaan kuullutkin.

Kotimainen Lumene on Suomen markkinoilla ensimmäisten joukossa CC-voidelanseerauksensa kanssa. Tutustuin voiteeseen jo aiemmin keväällä Lumenen koulutuksessa ja voide jätti jo tuolloin varsin positiivisen fiiliksen. ”Onpas kevyttä, mutta silti peittävää..!” oli ensiajatus.

Nyt pääsin kokeilemaan tuotetta oikein kunnolla Lumenen ja Indiedaysin kamppiksen myötä. Brändisivulla voi tuttuun tapaan osallistua arvontaan. Palkintona on viisi kappaletta 60 euron arvoisia Lumenen tuotepaketteja. Käy myös tykkäämässä Lumenen Facebook-sivusta niin Lumene ilahtuu! ^_^

   LumeneCC_voide

Kirjainyhdiste CC tulee sanoista ”color correcting”. Aivan niinkuin BB-voiteidenkin kohdalla, CC-nimikkeen alla tullaan varmasti näkemään eri tyyppisiä tuotteita laidasta laitaan, mutta pääasiallisena jujuna ja erona BB:hen on nimenomaan ihon värivirheiden korjaus. Voiteeseen on siis lisätty tavallista meikkivoidetta/BB-voidetta enemmän neutraloivia väripigmenttejä, jotka taittavat ihon punoitusta, kirkastavat harmautta tai neutraloivat silmänalusten sinisyyttä.

Osa markkinoiden CC-voiteista toimii myös kosteuttajina, mutta Lumenen CC on nimenomaan meikkivoide. Se tulee siis kosteusvoiteen päälle.

Tuote lupaa kuutta asiaa:

1 Se on MEIKKIVOIDE – tekee ihon pinnasta sileän ja tasoittaa sen sävyä

2 Se toimii kuin PEITEVOIDE – peittää ihon kirjavuutta (etenkin punoitusta), nappaa ihoon kiinni hyvin

3 Se toimii myös kuin POHJUSTUS – silikoniformula auttaa häivyttämään ihohuokosia ja pitämään meikin paikoillaan (CC:ssä vaikuttaisi incin perusteella olevan eniten silikonia kaikista Lumenen meikkivoiteista)

4 Se on HELEYTTÄJÄ – tuo iholle hehkua valopigmenteillä ja puolukkaöljyllä (öljyn sisältämä C-vitamiini kirkastaa ihoa)

5 Se lupaa KESTOA – noh, tämä kohta tulikin jo oikeastaan tuossa pohjustus-kohdassa ^_^

6 Siinä on AURINKOSUOJA – sisältää suojakertoimen 20

LumeneCC_beforeafter

CC-voidetta on kolmea eri sävyä; Light, Medium ja Deep. Minulle menisi varmaan vaaleinkin, mutta koen Medium-sävyn enemmän omakseni. Kuvassa iho ennen ja jälkeen Medium CC:n. Levitin voidetta myös silmien alle ja silmäluomille. Aivan peiteaineen tavoin CC ei silmänalusia peitä kuten kuvasta huomaa, mutta peittävämpää tämä on kuin Lumenen BB.

Koostumus on ohuempi mutta peittävyys silti parempi kuin BB:ssä. Tykkäsin Lumenen BB:stäkin mutta CC on vielä enemmän mieleeni. Ehkäpä siksi, että kuulun siihen käyttäjäryhmään joka mieluummin laittaa kosteusvoiteen erikseen ja meikkipohjan erikseen. En siis kaipaa itse meikkipohjalta enää kosteusvoiteen ominaisuuksia.

LumeneCC_beforeafter_lahis

Ihoni ei ole kovin kirjava, mutta näkyvä punoitus taittui tehokkaasti ja nenänpielen huokoset katosivat lähes näkymättömiin.

Olen nyt käyttänyt CC:tä kaksi viikkoa, ja olen tyytyväinen! Meikkipohja on ohut, kuulas ja kestävä. Mineraalipohjaan verrattuna tulos on kuitenkin meikkimäisempi, niinkuin melkein kaikissa mineraalit vs. ”normimeikki”  -tapauksissa.

Koostumus nappaa ihoon hyvin kiinni mikä tukee peittävyyttä ja pysyvyyttä. Pinta jää semi-mataksi eikä välttämättä kaipaa päälleen puuterointia. Testasin CC:tä parina päivänä niin, että puuteroin toisen puolen kasvoista ja toisen en. Kestävyys kummallakin puolella oli yhtä hyvä, lukuunottamatta salipäivää, jolloin meikkipohja hieman suli puuteroimattoman puolen suupielijuonteen kohdalla. Mutta ällistyttävän hyvin pinta kesti hikoilua!

Lumene_BB_CC_swatch

Sävyvertailua BB-voiteeseen.

Yhtenä päivänä tein myös niin, että laitoin toiselle puolelle kasvoja CC:tä ja toiselle BB:tä. Salin jälkeen oli selvää, että CC kesti paremmin. On se muuten jännä että kasvoille voi laittaa noin eri sävyisiä meikkipohjia eikä naama silti näytä kaksisävyiseltä….

LumeneCC_Kicks_brush

Olen tykännyt laittaa CC-voiteen tällaisella Shiseidon kulttisivellintä imitoivalla tiheällä, tasapäiseksi leikatulla pyöreällä meikkivoidesiveltimellä. Sivellin kuuluu Kicks-ketjun omaan sivellinkokoelmaan ja tulen esittelemään sen vielä omassa postauksessaan. Halpa ja oikein hyvä sivellin! (Kicks kutsuu sitä BB-voidesiveltimeksi, mutta en kyllä tajua miksi sen käyttö pitäisi rajoittaa juuri BB:ihin…)

Alla oleva vertailu ei ole mikään Lumenen virallinen taulukko vaan minun näkemykseni ja kokemukseni CC:n ja kahden muun omistamani Lumenen meikkivoiteen välillä.

Lumene_vertailu

Seerumi-meikkivoide jättää mielestäni yhtä kauniin ja huokosia blurraavan pinnan kuin CC, mutta CC on peittävämpi ja tasoittavampi.

Summa summarum: Cee Cee on suosikkini Lumenen tämänhetkisessä meikkivoidevalikoimassa. Todella onnistunut ja laadukkaan tuntuinen koostumus ollakseen näinkin halpa meikkivoide. (Ja on jälleen kerran todettava, että silikonilla on todella merkittävä rooli meikkipohjan kosmeettisessa miellyttävyydessä. Tämän vuoksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteet eivät ikävä kyllä voi koskaan kilpailla koostumuksissa synteettisten kanssa.) Tuotteen hinta on 16 euron kieppeillä.

Kommentit (67)

 1. Siilikissa

  Ostin tuota CC-voidetta pari viikkoa sitten, Medium-sävyisenä. Sävy oli mulle liian tumma, mutta lantrasin sitä n. 50-50 -suhteella Lumenen Illuminating Primerin kanssa ja hoplaa, mulla oli sopiva sävy. :) Jos jollain muulla on tuon kanssa sattunut samanlainen hutiostos niin tuota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ei mun mielestä vaikuttanut kestävyyteen, vaikka mulla onkin hiukan rasvoittumiseen taipuvainen iho ja meikkivoiteen alla ihoöljy. Puuteriahan ei tueta, mutta silti voide pysyi mun mielestä hyvin.

 2. Saariponi

  Kiinnostava uutuus! Mitä peitevoidetta itse käytät tummiin silmänalusiin cc-voiteen tai seerumimeikkivoiteen kanssa?

 3. Hanna

  Onkohan tässä samanlainen tuoksu kuin Lumenen BB:ssä? Tuoksun vuoksi jäi näytteen perusteella hankkimatta, joten ehkä asia on tässä korjattu :)?

  • Sanni

   On ihan erilainen tuoksu. Lumenen BB:hän kuuluu Vitamin C+ -sarjaan, ja siinä on näin ollen sen sarjan ominaistuoksu. CC:ssä on sellainen kevyesti parfymoitu tuoksu, kevyen makea mutta ei niin hedelmäinen kuin Vitamin C+:ssa.

 4. hilma

  Hei! kiinnostava teksti, osaatko sanoa sopiiko CC-voide nuorelle rasvoittuvalle iholle ?

  • Sanni

   Ihan kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille sopii. :) Jos ihosi on erityisen rasvoittuva, niin Triple Stay Matte on paras vaihtoehto Lumenelta.

 5. Mimmi

  Sain juuri ostettua Lorealin BB voiteen, mutta nyt alkoi CC kuullostaa myös kivalta :) Tuosta siveltimestä, ehkäisisiköhän se BB:n jättämiä rajoja? Olen lukenut arvosteluja ja tuntuu ettei kellekään kyseinen BB ole jättänyt rajoja, mutta minulle jää. Ja sävy on se vaalein.

  • Sanni

   En ole tuota sivellintä Lorkun BB:hen kokeillut, joten en osaa sanoa. Lorkun BB:hän on paljon kuivakampaa, joten en ole varma miten se toimii siveltimen kanssa. Täytyy varmaan joskus kokeilla.

   Olisiko Lorkun BB sinulle vain liian tumma..? Väärään värisävyyn ei ikävä kyllä sivellinkään auta, rajat jää väkisin ellet häivytä sävyä alas kaulaan ja dekolteelle saakka.

   • Mimmi

    Kävin metsästämässä näillä pohjoisen lakeuksilla sairaalareissun yhteydessä tuon Kicksin siveltimen metsästämässä, kun asia jäi niin mietityttämään ja ainakin tämmöisen amatöörin mielestä se toimi aika kivasti ja häivyttäminen oli helpompaa. Nyt kun luin täältä, että kosteusvoide kannattaa alle laittaa.

    En ole mikään mestari minkään voiteen levittämisestä, joten ongelmana oli myöskin se että sain voiteella paikkapaikoin tummia kohtia kasvoihin :D

    Ja tähän lopuksi, tämä blogi on on auttanut monessa muussakin asiassa ja on tullut vinkkejä, mahtava että tämmöinen on olemassa, kiitos sinulle! :)

 6. sinna-riikka

  Mulla Lumenen BB-voitteen light sävykin on liian oranssihtava ja vetää kasvot oranssiksi, mutta sitten tää CC-voide on oikeesti semmonen minun kasvojen väriin sulautuva ja näyttää ihan kuin kasvoilla ei olisi mitään :)

 7. Tiuku

  Oon nyt vuoden käyttänyt mineraalimeikkiä meikkipohjana ja tykkään siitä kyllä ihan arkena, mutta välillä kaipaan parempaa peittävyyttä. Mulla on Lily Lolon Blondie talvisävynä ja kesäksi Barely Buff. Nyt oon vähä mietiskellyt, että pitäisikö kesäksi hankkia esim. joku BB tai tällainen CC joissa olisi vähän parempi aurinkosuoja kuin mineraalimeikeissä. Mulla on poskipäillä pisamia tai ehkä pikemminkin pigmenttiläiskiä, joista en pidä, ja aurinko tuo ne esiin voimakkaammin. Lisäongelma mun iholla on suuret ihohuokoset nenässä ja rasvoittumiseen taipuvainen T-alue. Osaatko neuvoa jotain kikkoja tai ihmepurnukkaa joilla saisi suojattua ja peitettyä nämä ongelmat?

  • Sanni

   Korkean aurinkosuojan saat fiksattua esimerkiksi Make Up For Everin UV Prime -pohjustusvoiteella jossa on peräti SK 50. Voide oli mm. mun Vuoden 2012 Parhaat -listalla.

   Suuriin ihohuokosiin toimii meikin alle taputeltuna (ja jos käytät UV Primea niin sen päälle) vaikkapa L’orealin Studio Secrets Smoothing Primer, ja suosittelen kokeilemaan myös Cliniquen Instant Perfectoria joka häivyttää huokosia ja pitää ihon mattana, tätä voit lisätä myös meikin päälle.

   • Tiuku

    Kiitos neuvoista! Tuota Make Up For Everiä ei harmi vaan Oulun lähellä myydä, mutta jos tulee etelässä reissattua jossain niin pitää käydä testailemassa. Kuullostaa tosi lupaavalle! Siihen asti pitää varmaan hankkia joku erillinen aurinkovoide kasvoille, vaikka usein niistä jää vähän tympeä tunne iholle. Cliniqueta voisin olettaa Oulun Stokkalta löytyvän ja Loreal olikin tuttu tuote ennestään.

    • Sanni

     MUFEn maahantuoja muuten toimittaa tuotteita myös postiennakolla vaikkei heillä nettikauppaa olekaan, tilauksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen mufe (at) makeupforever.fi (jos siis innostut :)) Luulisin että heillä olisi lähettää UV Primerista näytepussukkakin jos oikein nätisti pyytää, heillä nimittäin on tuotteesta pieniä näytteitä. :)

 8. Erika

  Hei! Tiedän että kommentti tulee aika myöhään, mutta mulla ois kysymys. Tuntuuko cc voide kevyeltä iholla? Olen teini joten mulla on nuori (sekaiho) ja etsin bb/cc voidetta joka olisi iholla kevyttä ja antaisi peittoa mutta ei olisi yhtä raskas iholla kuin meikkivoide. Jos tämä tuote ei olisi sopiva, niin olisiko sulla muita tuotteita suositeltavana?

  • Sanni

   Tuntuuko cc voide kevyeltä iholla?

   Hmm… ei se mikään kaikkein kevyin ja vesimäisin meikkivoide ole, mutta ei missään nimessä paksukaan. Sanoisin siis, että tuntuu kevyeltä. :) Mutta esimerkiksi Lumenen Hydra Drops -meikkivoide on vielä kevyempi.

   Jos tämä tuote ei olisi sopiva, niin olisiko sulla muita tuotteita suositeltavana?

   Esimerkiksi Garnierin ja Lumenen BB-voiteet ovat minusta hyviä,tasoittavat selvästi ihon väriä näyttämättä silti meikiltä ja kosteuttavat riittävästi niin ettei erikseen tarvitse kosteusvoidetta.

 9. Jenni

  Mietin tässä että hommaisiko tuollaisen CC-voiteen ja tämän luettuani päätin että kyllä sen hommaan. :) Juuri se peittävyys, ja se että pinta kestää hikoilua kiinnostaa mua tällaisena treenityttönä. Kiitos tekstistäsi, oikein hyvin kuvailit tuotetta!

  • Sanni

   Kiva kuulla! :)

 10. Luuli

  Hei osaatko sanoa vastaako mikään nuista seerumimeikkivoiteen sävyistä ton cc voiteen vaaleinta sävyä? :)

  • Sanni

   Hei!

   En valitettavasti. En ole noiden vaaleimpia sävyjä päässyt keskenään vertailemaan.

 11. Eeva

  Tiedän että oon hieman myöhässä, mut kyseisestä tuotteesta olin kiinnostunu ja päätin googletella ja osuin tähän postaukseen. Tuote vaikuttaa tosi hyvältä, mikäköhän olis paras väline tän kyseisen voiteen laittamiseen, jos ei kaipaa paljoa peittävyyttä (iholla vähän punasia kohtia ja satunnaisia epätasasuuksia)? Kiitos muuten hyvästä ja informatiivisestä arvostelusta :)

  • Sanni

   Tuote vaikuttaa tosi hyvältä, mikäköhän olis paras väline tän kyseisen voiteen laittamiseen, jos ei kaipaa paljoa peittävyyttä

   Sormet :) Tasaisimman tuloksen saat kuitenkin siveltimellä.

 12. Mimi

  Tää on ehkä vähän tyhmä kysymys mutta.. :D Jos käytän lumene cctä pelkän kasvovoiteen päällä, onko väliä onko kasvovoide öljytön vai sis öljyä? Eikö primerin ja meikkivoiteen tulisi sopia yhteen, silikoni primer silikoni meikkivoiteelle ja öljypohjainen primer öljypohjaiselle meikkivoiteelle ja onko sama homma kasvovoiteen ja meikkivoiteen kanssa? Koska itse olen käyttänyt cc tä öljyttömän kasvovoiteen kanssa, pintakuivalla iholla niin mietin vain teenkö jotain väärin :)

  • Sanni

   jos käytän lumene cctä pelkän kasvovoiteen päällä, onko väliä onko kasvovoide öljytön vai sis öljyä?

   Ei ole väliä, kosteusvoiteesi rasvapitoisuus liittyy ihotyyppiisi ja ihosi tarpeeseen. Kuivempi iho tykkää rasvaisemmasta voiteesta, rasvoittuva iho öljyttömästä. :)

   Eikö primerin ja meikkivoiteen tulisi sopia yhteen, silikoni primer silikoni meikkivoiteelle ja öljypohjainen primer öljypohjaiselle meikkivoiteelle

   Ei…. :) Käytännössä kaikki primerit ovat silikonipohjaisia (ja useimmissa niistä on myös hiukan joitain öljyjä), ainakin kun puhutaan meikin kestoa lisäävästä primerista (se yleisin). Heleyttävät primerit ovat asia erikseen, niissä ei kaikissa välttämättä ole silikonia. Silikoni on se ainesosa, joka kiinnittää meikin. Pelkkää öljypohjaista primeria ei ole olemassakaan.

 13. Ninni

  Mitenköhän tämä Lumenen CC voide toimii ilman päivävoidetta tai kosteusvoidetta alla? Siis käykö ihan suoraan puhtaalle iholle?

  • Sanni

   Lumenen CC-voide on meikkivoide joka vaatii alleen kosteusvoiteen (paitsi niillä ihotyypeillä jotka pärjää muutenkin ilman kosteusvoiteita ^_^). Lumenen CC-voiteessa eivät yhdisty kosteusvoide ja sävytys niinkuin useimmissa muissa BB/CC-voiteissa vaan se on ns. hoitava meikkivoide.

 14. Kaisa

  Osaatko sanoa onko tämän cc voiteen sävy keltapohjainen vai punapohjainen ? Kiitos jos vastaat näin todella paljon jäljessä :)

  • Sanni

   Moi! Omistamani Medium-sävy on aika neutraali, mutta enemmänkin viileään kuin lämpimään päin. Se ei ole mielestäni yhtään kellertävä.

 15. noora

  Moikka! Tiedän että oon tosi myöhässä mutta oletko käyttänyt lumenen bb – voiteista sitä ”heleyttävää” vai ”tasapainottavaa”? Kumpi tässä postauksessa oli testissä?

  Sulla on niin ihanan aidot nää postaukset ja varsinkin kuvat. Harmittaa välillä kun jotkut bloggaajat tekevät meikkipostauksia mutta kuvat ovat niin muokattuja että on todella vaikea tietää miltä esimerkiksi meikkivoide oikeasti näyttäisi. Keep up the good work!

  • Sanni

   oletko käyttänyt lumenen bb – voiteista sitä “heleyttävää” vai “tasapainottavaa”? Kumpi tässä postauksessa oli testissä?

   Tässä postauksessa ei ole kumpaakaan niistä, vaan CC-voide ;)

   Lumenen BB-voiteista olen aiemmin testannut sen Heleyttävän, Tasapainottava on edelleen korkkaamattomana laatikossa. Heleyttävästä on juttua täällä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/09/18/suuri-bb-voidevertailu/

 16. Jonttu

  Luen täällä näitä vanhoja postauksia, kun minulla on vielä reilu vuosi kiinni kurottavaa. No, näin öiseen aikaan lukiessa voi törmätä mitä hauskimpiin lauseisiin, kuten

  ”Tutustuin voiteeseen jo aiemmin keväällä Lumenen kuntoutuksessa.” :)

  P.S. Täällä paistelen ihanaa punasipuli-yrtti-juustomunakasta. :) Kiitos siitä sinulle!

  • Sanni

   Kuntoituksessa :D Mun piti ihan tsekata postauksesta että en kai vain ollut kirjoittanut väärin ^_^

   Tosi mukavaa että innostuit munakkaista. Ne ovat niin helppoa, maukasta ja täyttävää ruokaa. Ja miten suuri ero on sillä paistaako täytteet munakkaan seassa vai erikseen ja lisää sitten päälle..!

   • Jonttu

    Et suinkaan kirjoittanut niin, mutta luin munakashuuruissa niin. :D

 17. Nipsu

  Tämä on vanha postaus, mutta on pakko tulla vielä kommentoimaan näin kauan aikaa postaamisen jälkeen… Kun tänä kirjoitus tuli ulos, minulla ei vielä ollut asiaa aiheesta – nyt on :D.

  Rakastuin tähän CC-voiteeseen vuosi sitten, kun etsin jonkinlaista nestemäistä meikkiä pitkään käyttämieni mineraalien (sottaisia paljon matkustavalle, enkä koskaan löytänyt oikeaa sävyä) tilalle. Tämän vaalein sävy oli ihollani lähinnä täydellistä kaikista kokeilemistani meikkivoiteista, ja tykkäsin lopputuloksesta.

  Käytin tätä keväällä ja kesällä yhden tuubin samaan aikaan, kun ihoni oli muutenkin poikkeuksellisen huonossa kunnossa (en edes tiedä miksi se alunperin meni niin näpyille). Syksyllä voide loppui vähän yllättäin, ja koska lähi-Prismasta oli Lumenen CC:t loppu, ostin vaaleimman sävyisen Lumene BB:n tilalle.

  BB voiteen väri oli selvästi hieman väärä minulle, kaula jäi aina eriväriseksi. Myöskään peitto ei ollut niin hyvä kun tässä suosikissani, mutta käytin tuubin kiltisti loppuun – köyhä opiskelija kun olen.

  Nyt syystalvella BB-voide puolestaan hupeni, ja metsästin käsiini uudelleen tämän Cc:n. Ja arvaas mitä? Syksyllä normaaliin vähänäppyiseen tilaansa palannut ihoni sekosi. Parin viikon jälkeen molemmat posket ja otsa olivat täynnä kipeitä pieniä finnejä ja valkopäitä. En halunnut aluksi yhdistää tätä reaktiota tuohon CC-Voiteeseen, mutta nyt on jo pakko. Olen viimeisen kuukauden vuorotellut CC-voidetta ja mineraaleja/pikkujämää BBstä, ja totta se on: Noin viikon yhtäjaksoisen käytön jälkeen CC pilaa ihoni. Aina. Viimeisen CC-rupeaman aloitin taas viimeviikolla (iho oli rasvainen kuten aina, mutta pinnaltaan tasainen ja näpytön), ja eilen aamulla poskilla näkyi jo uudet näppyrykelmät, jotka ovat tänään kipeytyneet…

  Harmittaa niin hitosti ettet tiedäkään! Minulle on niin vaikeaa löytää sopivaa meikkipohjaa (sopiva eli hinta aika alhainen, sävy oikea ja rasvoittuvalle iholle sopiva), ja olin tähän niin tykästynyt. En viime keväänä osannut yhdistää näppyjä voiteeseen, koska niitä oli jo ennen käytön aloittamista jonkin verran (syytin hormooneja), mutta nyt syy-yhteys näyttää selvältä. Että voihan piip sentään! Olisi hauska tietää, mikä CC-voiteessa ei ole ihoni mieleen, koska BB-voiteella tätä samaa ei tapahdu. Tietty mukavinta olisi löytää se uusi luottopohja, CC-voide ei ilmeisesti sitä ollut :(. Ei sinulle tule mieleen mitään? Tosin et varmaan ole tämän Light-sävyä edes kokeillut, kun oma ihosi on vähän tummempi :). Että tämmöinen avautuminen…

  • Sanni

   Voi että, onpas harmillisen kuuloista tosiaan :( Minulle tuli muuten mieleen, että onkohan Lumene mahdollisesti jopa muuttanut jotain CC-voiteen koostumuksessa (=ainesosissa), joka nyt aiheuttaisi sinulle tuon reaktion. CC-voiteen pakkaushan on uusittu kertaalleen, en tiedä olisiko sitten tuon uudistuksen yhteydessä ainesosiakin jotenkin jumpattu…

   Itse kun en ole nestemäisten meikkipohjien suurkäyttäjä niin en valitettavasti omalla kokemuspohjalla osaa suositella mitään Lumene CC:n kaltaista. Tuon CC:n lisäksi olen ihastunut viime vuosina varauksetta ainoastaan Lancômen Teint Miracleen. Laveran nestemäinen meikkivoide (luonnonkosmetiikkaa) on myös todella hyvä omassa luokassaan, mutta koostumus ei tokikaan päihitä synteettisiä.

   • Veera

    Vanha postaus mutta vastaanpa nyt kuitenkin :)

    Tämä cc-voide on mun mielestä tosi mahtava meikkivoide, mutta saa mullakin naaman räjähtävät

 18. Veera

  Karkasi viesti :D niin tämä cc voide saa naaman täyteen finnejä ja sama tapahtui minun siskolle.
  Ja normaalisti mulle ei edes tule helposti finnejä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.