Lumene Arktis – hoitoa talveen ja kuivalle iholle

Hyviä ja ”huonoja” uutisia.

Lumenen uusin sarja sisältää pari oikein hyvää tuotetta ja mm. erityisen paljon mieltymysteni mukaisen seerumin. Myös hajusteettomuus ilahduttanee niitä tuoksuherkkiä kuluttajia, jotka eivät voi käyttää monia Lumenen vahvan tuoksuisia tuotteita.

”Huonot” uutiset. Nyt Lumenella alkaa olla niin paljon sarjoja että oikeasti, kuluttajat ovat varmasti jo ihan pyörällä päästään. Sarjan kehittäjät voisivat nyt vähän laittaa suitsia labran ja markkinoinnin tyypeille ja miettiä, onko näille osittain ihan päällekkäin meneville sarjolle todella tilausta ja perusteltua tarvetta. Lumenelaisten ylitsepursuava innostus uuden valikoimaprofiilin luomiseen on tuonut meille muutamia ihan mahtaviakin Lumene-juttuja, mutta kokonaisuudessaan sarjauudistus on sekava ja punainen lanka tuntuu kadonneen.

Niin sarjojen määrä kuin niiden nimet aiheuttavat kuluttajissa sekaannusta, mikä on osittain tajuttu jo Lumenellakin.

Tästä ihan tuoreena esimerkkinä on sarjojen Kuulas ja Hehku uudelleenteippaukset selkeämmillä tuotekuvauksilla. Aiemmin näiden kahden sarjan ydinviesti ei välittynyt pakkauksissa riittävän selkeästi – eivätkä nimet Kuulas ja Hehku ainakaan auta asiakasta päättelemään, miten nämä voiteet eroavat toisistaan. Nyt pakkauksiin on lisätty uudet teipit isommilla ja selkeämmillä teksteillä: KUULAS – FIRMING/KIINTEYTTÄVÄ ja HEHKU – ANTI-AGING/SYVÄKORJAAVA.

…mutta onhan sitten vielä se kolmas Lumenen ikääntyneen ihon anti-age-sarja AJATON, joka lupaa myös näitä samoja asioita…. 

Aina vain uusien sarjojen sijaan monet uudet tuotteet voisi lanseerata osaksi vanhoja, jo olemassa olevia sarjoja. Arktis esimerkiksi olisi sopinut luontevasti osaksi herkän ihon hajusteetonta CALM-sarjaa.

Noniin. Olen taas asiasta avautunut ja nyt päivän esittelyyn.

Lumene Arktis

Lumene ARKTIS. Tämän sarjan pääpointti: kosteuttaa ja suojata. Hydra Care.

”Hetkinen”, joku sanoo nyt. ”Lumenellahan on jo se Lähde…? Sehän kosteuttaa?”

Jep, niin on. Mutta Arktis kosteuttaa erityisesti kuivaa ihoa ja suojaa sitä lämpötilan vaihteluilta

Olen saanut sarjan tuotteet testiin Lumenelta.

Lähteen ja Arktiksen ero on käytännössä se, että Arktis on suoraan kehitetty kuivalle iholle ja suojaamaan sekä rauhoittamaan, Lähde on kehitetty kaikille ihotyypeille ja kosteuttamaan. Lähde-sarjassa on voiteet sekä normaalille että kuivalle iholle ja geelimäinen seerumi, kun taas Arktis-sarjassa on voide ainoastaan kuivalle iholle sekä emulsiomainen, runsaampi seerumi.

Arktis on hajusteeton, Lähteessä on hajusteita.

Arktis lupaa virallisen kuvauksensa mukaan ”luoda iholle kosteuttavan suojan lämpötilan vaihteluita vastaan. Talvella tuotteet taistelevat kylmyyden aiheuttamaa kuivuutta, kutinaa ja punaisuutta vastaan, kesällä ne suojaavat kuumuudelta.”

Lumene Arktis

ARKTIS RICH DAY CREAM 26,90€ / 50 ml

Vertasin Lähde-sarjan voidetta kuivalle iholle ja Arktis-sarjan päivävoidetta, ja Arktis-voide on selvästi ravitsevampi. Siinä on mm. ihon suojabarriääriä vahvistavia keramideja ja ärtynyttä ihoa hellivää kaurauutetta.

Mielestäni Arktis-voide sopii ehdottomasti paremmin talveen kuin kesään, vaikka en toki voi kuivaihoisen suulla puhua. (Kuivaihoiset, käytättekö te kesälläkin paksuja, runsasrasvaisempia voiteita vai riittääkö silloin kevyempi koostumus..?) Myös Lumenen omassa markkinointimateriaalissa korostetaan talviolosuhteita, ja Arktis-voide onkin testattu Suomen Lapissa tämän vuoden helmi-maaliskuussa 15-30 pakkasasteen olosuhteissa. :)

Kiinnostaisi, toimiiko Arktis-voide todella kesällä myös kuumuutta vastaan. Kesäisiltä lämpötiloilta suojaaminen jäi itselleni vähän mysteeriksi sarjan lupausten tiimoilta – tarvitsemmeko Suomen kesässä ylipäänsä erityistä suojaa muulta kesäsään rasitukselta kuin UV-säteilyltä? Voiko voidekoostumus fyysisesti suojata myös kuumuuden tunteelta…?

Jätän kysymykset ilmaan ja totean, että ainakin tämä voide on hyvä tuote suojaamaan ja ravitsemaan ihoa talviaikaan.

Lumene Arktis seerumi

ARKTIS OLEO-SEERUMI 32,90€ / 30 ml

Ihastuttava seerumi! Tuotetiedoissa puhutaan hieman virheellisesti tai harhaanjohtavasti öljyseerumista, mikä vie ajatukset öljyyn pohjautuvaan tuotteeseen, mutta kyseessä on oil-in-water-tyyppinen emulsio, eli siis monista kevyistä kosteuttavista emulsioista tuttu maitomainen koostumus.

Itsehän olen näiden emulsiomaisten seerumeiden ystävä, ja Arktis-seerumi tuntuu erittäin miellyttävältä. Nestemäisen ja emulsiomaisen seerumin sensorinen ero tiivistyy sanaan: pehmentää, iho tuntuu emulsioseerumin jälkeen paljon pehmeämmältä kuin nestemäisen, joka puolestaan voi jopa jättää nihkeän tai kiristävän tunteen.

Arktis-seerumissa ihoa kosteuttavat ja ravitsevat mm. glyseroli, betaiini, rypsiöljy, mustikkaöljy, kauraöljy ja keramidit.

Oikein kuivalle iholle pidän Lumenen kaksifaasista Arctic Berry Cocktail -tehohoitoa (käytännössä seerumi) vielä parempana kuin Arktista, mutta mikäli maitomainen koostumus viehättää ravistettavaa öljy-vesi-koostumusta enemmän, Arktis on sinun juttusi.

Lumene Arktis silmänympärysvoide

ARKTIS-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 26,90€ / 15 ml

Seerumin ohella suosikkini Arktis-tuotteista! Voide on samalla todella kosteuttavan ja suojaavan tuntuinen, mutta ei rasvainen. Tässä on juuri se täyteläisyysaste jota silmänympärysvoiteissa tavoittelen, haluan voiteen muodostavan iholle selvästi suojaavan ja pehmentävän pinnan. Vesimäiset ja geelimäiset sy-voiteet eivät ole minun juttuni. (Lähiaikoina on muuten tulossa isompi sy-voide-juttu joka on muhinut puolivalmiina jo kuukauden päivät :))

Arktis-voiteen voisi summata näin: simppeli, kosteuttava, sopivan ravitseva ja suojaava koostumus. Hygieeninen ja säilyvyyttä pidentävä tuubipakkaus saa kiitosta. Ihan edesmenneen Lumene Bright Now 360-silmänympärysvoiteen tasolle tämän koostumus ei yllä, mutta on lähellä. Arktis on varmaankin tämänhetkinen suosikkini Lumenen sy-voiteista. (Ajaton on myös ihana, mutta Arktis on halvempi ja sen pakkaus fiksumpi.)

Lumene Arktis käsivoide

ARKTIS-KÄSIVOIDE 7,90€ / 30 ml

Hassun pikkuiseen (tai toisesta näkökulmasta käsilaukkustävälliseen) 30 millin kokoon pakattu käsivoide on myös minulle mieleen. Siinä on ihana puuterinen tuoksu (vaikka voide on hajusteeton) ja täyteläinen, yökäyttöön sopiva koostumus.

Imeytymisen jälkeinen lopputunne estää voidetta saamasta ihan täysiä pisteitä; kun voiteen pehmeä koostumus on sulanut ja kietonut kuivat, karheat kätöset kiristävää tunnetta helpottavaan olemukseensa, se jättää jotenkin aavistuksen ei-niin-miellyttävän jälkitunteen. Seikka lienee kuitenkin hoitavuuden kannalta epäolennainen kun voiteen kuitenkin levittää käsiin illalla nukkumaan mennessä :) (Koostumusnörtti halusi sen kuitenkin tuoda esiin… :p)

ARKTIS-HUULIVOIDE 7,90€ / 10 ml

Tämän tuotteen kokemus on lyhyesti esitetty: ei sopinut huulilleni. Tulos, joka ei yllättä huulivoiteita testatessa. Huuleni ovat vuodesta 1993 olleet lojaalit vain Blistexin purkkihuulirasvalle ja 2000-luvulta Carmexin purkille, nämä koostumukset ovat huulilleni aivan t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-t  eikä muilla huulivoiteilla valitettavasti ole mahdollisuutta tulla tämän suhteen väliin.

En tosiaan tiedä mikä tekee huulistani niin valikoivat mutta 95% kaikista testaamistani huulirasvoista ei vain tunnu hyvältä, ne joko tuntuvat katoavan huulilta tai tuovat kamalan, muovisen kalvon tunteen joka ei kosteuta yhtään. Arktis tuntuu huulillani vähän siltä kuin levittäisin huulille Aqualan L:ää.

*

Joko Karkkipäivän lukijoissa on Arktista testanneita? Mitä mieltä yleisesti olette yhä-vain-kasvavasta Lumene-valikoimasta jossa on nyt jo yhdeksän (!) eri ihonhoitosarjaa? Edit. Itse asiassa sarjoja on kymmenen, kun mukaan laskee kaikkein edullisimman Klassikko-sarjan…

kauneus ihonhoito
Kommentit (45)
  1. Lumene on nro 1! Viimeksi tänään käynyt tehtaanmyymälässä täydentämässä (jo muutenkin täyttä) purkkisirkusta. Tuotesarjoja tosiaan tulee paljon ja niiden sisälläkin tuotevalikoimat laajentuvat. Omat suosikit pysyvät ennallaan ja välillä on kiva tehdä ”syrjähyppyjä” ihon tarpeiden mukaan toisiin tuotesarjoihin.

  2. Kyllä on Lumenella sarjoja jo liikaa. Olen kyllä huomannut tämän sarjan mutta mulla on aiemmatkin kiinnostavat kokeilematta, joten enpäs tiedä… Tässä on kyllä mulle sopivat elementit, kuivalle iholle ja hajusteeton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *