Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lumene Arktis – hoitoa talveen ja kuivalle iholle

Hyviä ja ”huonoja” uutisia.

Lumenen uusin sarja sisältää pari oikein hyvää tuotetta ja mm. erityisen paljon mieltymysteni mukaisen seerumin. Myös hajusteettomuus ilahduttanee niitä tuoksuherkkiä kuluttajia, jotka eivät voi käyttää monia Lumenen vahvan tuoksuisia tuotteita.

”Huonot” uutiset. Nyt Lumenella alkaa olla niin paljon sarjoja että oikeasti, kuluttajat ovat varmasti jo ihan pyörällä päästään. Sarjan kehittäjät voisivat nyt vähän laittaa suitsia labran ja markkinoinnin tyypeille ja miettiä, onko näille osittain ihan päällekkäin meneville sarjolle todella tilausta ja perusteltua tarvetta. Lumenelaisten ylitsepursuava innostus uuden valikoimaprofiilin luomiseen on tuonut meille muutamia ihan mahtaviakin Lumene-juttuja, mutta kokonaisuudessaan sarjauudistus on sekava ja punainen lanka tuntuu kadonneen.

Niin sarjojen määrä kuin niiden nimet aiheuttavat kuluttajissa sekaannusta, mikä on osittain tajuttu jo Lumenellakin.

Tästä ihan tuoreena esimerkkinä on sarjojen Kuulas ja Hehku uudelleenteippaukset selkeämmillä tuotekuvauksilla. Aiemmin näiden kahden sarjan ydinviesti ei välittynyt pakkauksissa riittävän selkeästi – eivätkä nimet Kuulas ja Hehku ainakaan auta asiakasta päättelemään, miten nämä voiteet eroavat toisistaan. Nyt pakkauksiin on lisätty uudet teipit isommilla ja selkeämmillä teksteillä: KUULAS – FIRMING/KIINTEYTTÄVÄ ja HEHKU – ANTI-AGING/SYVÄKORJAAVA.

…mutta onhan sitten vielä se kolmas Lumenen ikääntyneen ihon anti-age-sarja AJATON, joka lupaa myös näitä samoja asioita…. 

Aina vain uusien sarjojen sijaan monet uudet tuotteet voisi lanseerata osaksi vanhoja, jo olemassa olevia sarjoja. Arktis esimerkiksi olisi sopinut luontevasti osaksi herkän ihon hajusteetonta CALM-sarjaa.

Noniin. Olen taas asiasta avautunut ja nyt päivän esittelyyn.

Lumene Arktis

Lumene ARKTIS. Tämän sarjan pääpointti: kosteuttaa ja suojata. Hydra Care.

”Hetkinen”, joku sanoo nyt. ”Lumenellahan on jo se Lähde…? Sehän kosteuttaa?”

Jep, niin on. Mutta Arktis kosteuttaa erityisesti kuivaa ihoa ja suojaa sitä lämpötilan vaihteluilta

Olen saanut sarjan tuotteet testiin Lumenelta.

Lähteen ja Arktiksen ero on käytännössä se, että Arktis on suoraan kehitetty kuivalle iholle ja suojaamaan sekä rauhoittamaan, Lähde on kehitetty kaikille ihotyypeille ja kosteuttamaan. Lähde-sarjassa on voiteet sekä normaalille että kuivalle iholle ja geelimäinen seerumi, kun taas Arktis-sarjassa on voide ainoastaan kuivalle iholle sekä emulsiomainen, runsaampi seerumi.

Arktis on hajusteeton, Lähteessä on hajusteita.

Arktis lupaa virallisen kuvauksensa mukaan ”luoda iholle kosteuttavan suojan lämpötilan vaihteluita vastaan. Talvella tuotteet taistelevat kylmyyden aiheuttamaa kuivuutta, kutinaa ja punaisuutta vastaan, kesällä ne suojaavat kuumuudelta.”

Lumene Arktis

ARKTIS RICH DAY CREAM 26,90€ / 50 ml

Vertasin Lähde-sarjan voidetta kuivalle iholle ja Arktis-sarjan päivävoidetta, ja Arktis-voide on selvästi ravitsevampi. Siinä on mm. ihon suojabarriääriä vahvistavia keramideja ja ärtynyttä ihoa hellivää kaurauutetta.

Mielestäni Arktis-voide sopii ehdottomasti paremmin talveen kuin kesään, vaikka en toki voi kuivaihoisen suulla puhua. (Kuivaihoiset, käytättekö te kesälläkin paksuja, runsasrasvaisempia voiteita vai riittääkö silloin kevyempi koostumus..?) Myös Lumenen omassa markkinointimateriaalissa korostetaan talviolosuhteita, ja Arktis-voide onkin testattu Suomen Lapissa tämän vuoden helmi-maaliskuussa 15-30 pakkasasteen olosuhteissa. :)

Kiinnostaisi, toimiiko Arktis-voide todella kesällä myös kuumuutta vastaan. Kesäisiltä lämpötiloilta suojaaminen jäi itselleni vähän mysteeriksi sarjan lupausten tiimoilta – tarvitsemmeko Suomen kesässä ylipäänsä erityistä suojaa muulta kesäsään rasitukselta kuin UV-säteilyltä? Voiko voidekoostumus fyysisesti suojata myös kuumuuden tunteelta…?

Jätän kysymykset ilmaan ja totean, että ainakin tämä voide on hyvä tuote suojaamaan ja ravitsemaan ihoa talviaikaan.

Lumene Arktis seerumi

ARKTIS OLEO-SEERUMI 32,90€ / 30 ml

Ihastuttava seerumi! Tuotetiedoissa puhutaan hieman virheellisesti tai harhaanjohtavasti öljyseerumista, mikä vie ajatukset öljyyn pohjautuvaan tuotteeseen, mutta kyseessä on oil-in-water-tyyppinen emulsio, eli siis monista kevyistä kosteuttavista emulsioista tuttu maitomainen koostumus.

Itsehän olen näiden emulsiomaisten seerumeiden ystävä, ja Arktis-seerumi tuntuu erittäin miellyttävältä. Nestemäisen ja emulsiomaisen seerumin sensorinen ero tiivistyy sanaan: pehmentää, iho tuntuu emulsioseerumin jälkeen paljon pehmeämmältä kuin nestemäisen, joka puolestaan voi jopa jättää nihkeän tai kiristävän tunteen.

Arktis-seerumissa ihoa kosteuttavat ja ravitsevat mm. glyseroli, betaiini, rypsiöljy, mustikkaöljy, kauraöljy ja keramidit.

Oikein kuivalle iholle pidän Lumenen kaksifaasista Arctic Berry Cocktail -tehohoitoa (käytännössä seerumi) vielä parempana kuin Arktista, mutta mikäli maitomainen koostumus viehättää ravistettavaa öljy-vesi-koostumusta enemmän, Arktis on sinun juttusi.

Lumene Arktis silmänympärysvoide

ARKTIS-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 26,90€ / 15 ml

Seerumin ohella suosikkini Arktis-tuotteista! Voide on samalla todella kosteuttavan ja suojaavan tuntuinen, mutta ei rasvainen. Tässä on juuri se täyteläisyysaste jota silmänympärysvoiteissa tavoittelen, haluan voiteen muodostavan iholle selvästi suojaavan ja pehmentävän pinnan. Vesimäiset ja geelimäiset sy-voiteet eivät ole minun juttuni. (Lähiaikoina on muuten tulossa isompi sy-voide-juttu joka on muhinut puolivalmiina jo kuukauden päivät :))

Arktis-voiteen voisi summata näin: simppeli, kosteuttava, sopivan ravitseva ja suojaava koostumus. Hygieeninen ja säilyvyyttä pidentävä tuubipakkaus saa kiitosta. Ihan edesmenneen Lumene Bright Now 360-silmänympärysvoiteen tasolle tämän koostumus ei yllä, mutta on lähellä. Arktis on varmaankin tämänhetkinen suosikkini Lumenen sy-voiteista. (Ajaton on myös ihana, mutta Arktis on halvempi ja sen pakkaus fiksumpi.)

Lumene Arktis käsivoide

ARKTIS-KÄSIVOIDE 7,90€ / 30 ml

Hassun pikkuiseen (tai toisesta näkökulmasta käsilaukkustävälliseen) 30 millin kokoon pakattu käsivoide on myös minulle mieleen. Siinä on ihana puuterinen tuoksu (vaikka voide on hajusteeton) ja täyteläinen, yökäyttöön sopiva koostumus.

Imeytymisen jälkeinen lopputunne estää voidetta saamasta ihan täysiä pisteitä; kun voiteen pehmeä koostumus on sulanut ja kietonut kuivat, karheat kätöset kiristävää tunnetta helpottavaan olemukseensa, se jättää jotenkin aavistuksen ei-niin-miellyttävän jälkitunteen. Seikka lienee kuitenkin hoitavuuden kannalta epäolennainen kun voiteen kuitenkin levittää käsiin illalla nukkumaan mennessä :) (Koostumusnörtti halusi sen kuitenkin tuoda esiin… :p)

ARKTIS-HUULIVOIDE 7,90€ / 10 ml

Tämän tuotteen kokemus on lyhyesti esitetty: ei sopinut huulilleni. Tulos, joka ei yllättä huulivoiteita testatessa. Huuleni ovat vuodesta 1993 olleet lojaalit vain Blistexin purkkihuulirasvalle ja 2000-luvulta Carmexin purkille, nämä koostumukset ovat huulilleni aivan t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-t  eikä muilla huulivoiteilla valitettavasti ole mahdollisuutta tulla tämän suhteen väliin.

En tosiaan tiedä mikä tekee huulistani niin valikoivat mutta 95% kaikista testaamistani huulirasvoista ei vain tunnu hyvältä, ne joko tuntuvat katoavan huulilta tai tuovat kamalan, muovisen kalvon tunteen joka ei kosteuta yhtään. Arktis tuntuu huulillani vähän siltä kuin levittäisin huulille Aqualan L:ää.

*

Joko Karkkipäivän lukijoissa on Arktista testanneita? Mitä mieltä yleisesti olette yhä-vain-kasvavasta Lumene-valikoimasta jossa on nyt jo yhdeksän (!) eri ihonhoitosarjaa? Edit. Itse asiassa sarjoja on kymmenen, kun mukaan laskee kaikkein edullisimman Klassikko-sarjan…

Kommentit (45)

 1. EM

  Lumene on nro 1! Viimeksi tänään käynyt tehtaanmyymälässä täydentämässä (jo muutenkin täyttä) purkkisirkusta. Tuotesarjoja tosiaan tulee paljon ja niiden sisälläkin tuotevalikoimat laajentuvat. Omat suosikit pysyvät ennallaan ja välillä on kiva tehdä ”syrjähyppyjä” ihon tarpeiden mukaan toisiin tuotesarjoihin.

 2. Niina

  Kyllä on Lumenella sarjoja jo liikaa. Olen kyllä huomannut tämän sarjan mutta mulla on aiemmatkin kiinnostavat kokeilematta, joten enpäs tiedä… Tässä on kyllä mulle sopivat elementit, kuivalle iholle ja hajusteeton.

 3. TR

  Lumenella ovat myös kunnostautuneet jo kertaalleen uusiin sarjoihin siirrettyjen tuotteiden valmistuksen lopettamisessa. Näin kävi mm. talvi-ihoni pelastajalle ultra sensitive rauhoittavalle ja kosteuttavalle naamiolle, joka viimeksi kuului Lempeä-sarjaan. Suosittelivat korvaajaksi tätä Arktis-sarjaa, mutta eihän koko sarjassa ole vastaavaa tuotetta. Eikä koko valmistajalla. Ärsyttää. Ei auta kuin etsiä joltain toiselta merkiltä samaan tarkoitukseen soveltuva tuote. Osaatko suositella hajusteetonta tehokosteuttavaa naamiota, jota ei huuhdella pois?

  • Sanni

   Tuo Lumenen herkän ihon naamio oli kuulemani mukaan tosi monen muunkin suosikki. :/

   Osaatko suositella hajusteetonta tehokosteuttavaa naamiota, jota ei huuhdella pois?

   Esimerkiksi Laveran Neutral:

   http://lavera.fi/tuotteet/lavera-intensive-face-mask/

  • Kukka

   Voi ei! Tää naamio oli myös mun talvi-ihon pelastus. No, onneksi on edes täysi tuubi jemmassa, kun ostin todella hyvissä ajoin ennen vanhan loppumista.

  • Rosa 11111
   • Sanni

    Oho, niitä onkin vielä Lumenen omassa verkkokaupassa..! Hyvä vinkki, Rosa :)

   • Kukka

    Kiitos!! Olivat vielä alessa, joten tilasin pari :) On niin riittoisaa, että enempää en viitsinyt tilata, koska tuskin säilyvät niin kauan enkä tiedä, vietänkö Suomessa tulevia talvia, niin ei välttämättä ole edes yhtä kova tarve. Mutta en kuitenkaan malttanut olla ostamatta, kun vielä kerran oli mahdollisuus näitä hankkia. Kannatti tulla vielä lukemaan kommentteja, vaikka olin tämän postin kommentteja jo muutamaan kertaan lukenut :)

    • Sanni

     👍 :)

  • TR

   Kiitos kaikille vinkkejä antaneille! 😊 Tilasin pari naamiotuubia jemmaan, pärjään niillä ensi talveen. Joulun aikaan verkkokaupassa ei niitä ollut saatavilla, hyvä että nyt on. Laveran ja Avenen pistän korvan taakse ja testaan kun Lumenet loppuvat.

  • Pauliina

   Mä taas tykkäsin Lumenen SOS-voiteesta, mutta kun se siirtyi Lempeään, koostumus muuttui. Tuli variksenmarjaa ym. Nyt alesta lopulta uskalsin tilata sitä halvalla, mutta ei tää kyllä ole yhtä toimivaa. Toiseksi jos nyt ymmärsin tuosta oikein, niin poistuuko nyt siis koko Lempeä? Sikäli se ei kyllä yllätä, koska Lempeän markkinointi oli onnetonta eikä ole varmaan mennyt kaupaksi koko sarja juuri lainkaan.

   Joo, kyllä noita sarjoja on Lumenella liikaa. Mulla on mennyt mielenkiinto, kun ei niitä edes muista tai tajua eroja. Just kun tajuaa jonkun, niin kappas vaan, seuravalla kerralla sillä on eri nimi ja erilainen paketti. Lopulta tuotteista ei edes tajua, onko ne olevinaan samoja vai onko ne erilaisia.

   Mitäköhän Lumenen Time freeze -sarjalle kävi? Sehän oli vähän sellanen sarja, joka kävi nuoremmallekin iholle anti-agingiksi. Sen jälkeen en ole ostanut mitään vastaavaa, koska ei mitään muuta tuotetta ole mainostettu yhtä hyvin.

   • Sanni

    Mä en usko että Lempeä poistuu, Lumenella on aina (tai ainakin niin kauan kuin muistan, yli 10 vuotta) ollut hajusteeton herkän ihon sarja. Ehkä he ovat jälleen muuttamassa sarjan nimeä (huokaus), ja siksi tämän hetkiset Lempeät myydään alessa pois.

    Mitäköhän Lumenen Time freeze -sarjalle kävi?

    Time Freeze -sarja on nykyinen Kuulas (Firming) :) Sarjassa on edelleen samat tutut pikakaunistajat ja ”helmihillo”tehohoidot ja teho perustuu puolukkauutteeseen, käsittääkseni mikään muu ei muuttunut brändiuudistuksen myötä kuin sarjan nimi.

    • Pauliina

     Kyllä se Time Freezekin muuttui, koska sehän perustui aiemmin kanervaan. Eli tätä mä just meinaan eli vaikka ois ns. samaa, ei sitten kuitenkaan ole.

     Mä en muuten edes löytänyt Lumenen sivuilta pikakaunistajaa. En ainakaan magic drops -nimellä.

     • Sanni

      Kyllä se Time Freezekin muuttui, koska sehän perustui aiemmin kanervaan.

      Ainiin joo, se vielä kaukaisempi versio… Juuri Kuulasta edeltänyt Time Freeze perustui puolukkaan:

      https://www.bangerhead.fi/lumene-time-freeze-firming-day-cream-fi

      Itse asiassa, nyt kun innostuin googlailemaan, löysin kolme eri kauden Time Freezea :) Vanhimman näköisen yhteydessä puhutaan puolukasta, seuraavassa puhutaan kanervasta ja sitä seuraavassa taas puolukasta.

      Mä en muuten edes löytänyt Lumenen sivuilta pikakaunistajaa. En ainakaan magic drops -nimellä.

      Se on tämä: Kiinteyttävä V-Shaping Pikakaunistaja.

 4. jenni

  Olen jo aikoja sitten pudonnut kärryiltä Lumenen sarjojen suhteen. Luultavasti se ei ole tilanne, jota heidän markkinointinsa tavoittelee, mutta kuten Hehku ja Kuulas -sarjojen esimerkkisi uudelleentarroituksesta kertoo, ei heillä itselläänkään taida enää olla homma hallussa. Arktis-sarjan lanseerauskin on mennyt minulta kokonaan ohi, vaikka olen kuivaihoisena kohderyhmää.

  Kysymykseesi kesän ja talven voide-eron suhteen oma vastaukseni on, että talvella menee yleensä kuivan ihon yövoidetta ja öljyä. Kesäisin tämä kombo vaihtuu kuivan ihon päivävoiteeksi. Eli kevennetään hieman, mutta pysytään kuivalle iholle suunnatuissa tuotteissa. Ja tänään iloitsin, kun Hehku-myymälöissä on kaikki vähintään 30% alessa ja ostin itselleni myöhäisenä joululahjana Clarinsin kuivan ihon yövoiteen:)

  • Sanni

   Kysymykseesi kesän ja talven voide-eron suhteen oma vastaukseni on, että talvella menee yleensä kuivan ihon yövoidetta ja öljyä. Kesäisin tämä kombo vaihtuu kuivan ihon päivävoiteeksi. Eli kevennetään hieman, mutta pysytään kuivalle iholle suunnatuissa tuotteissa.

   Kiitos tästä :) Eri ihotyyppien hoitorutiinit kiinnostavat minua kovasti.

   Joo, tuo Hehkun ale on kyllä aika kiva, vaikka kertoo samalla surullista tarinaa ketjun epäonnistumisesta :/ Hehkuthan lopetetaan niiden avauduttua alle vuosi sitten.

   • Niina

    Vai sitä se ale tarkoitti. Vähän ihmettelinkin.. Kuulin kyllä yt-neuvotteluista mutta en tainnut sitten lukea niitä uutisia kun tämä valaistui vasta nyt.

    • Eeva

     Lumenesta: sarjoja on liikaa. Itse käytän tuota Harmony-sarjaa, siis sitä joka on lähimpänä luonnonmukaista. Tosi hienosti luotu sarja. Mutta kaikkien muiden suhteen olen jo menettänyt toivoni, voisivat selkiyttää koonaisuutta.

     Hehkusta: olin todella pettynyt ketjun lopettamiseen. Siis niinkun oikeesti. Siellä oli sarjoja, joita ei täällä kehäkolmosenulkopuolella voi hankkia muualta, kuten Melvita, Klein, puroBio, LilyLolo… muutamia mainitakseni. Olen todella pettynyt. Sokos vei ilmeisesti ostajat. Surullista :/

     • Sanni

      Mä en usko että Sokoksella oli tekemistä Hehkun lopetuksen kanssa. Ketjun idea vain ei ollut riittävän selkeä ja vetovoimainen, eivätkä he mielestäni onnistuneet markkinoimaankaan itseään niin että asiakkaat olisivat löytäneet heidät ja sen, mikä erottaa Hehkun kilpailijoista. Monelta taholta olen kuullut, että valikoimaa pidettiin liian suurena ja henkilökunta taas ei tuntenut massiivista valikoimaa riittävän hyvin. Lisäksi yhtenä Hehkun pääpointtina oli laajentaa lääkemyyntiin heti kun lainsäädäntö sen sallii, mutta laki ei muuttunutkaan niin nopeasti kuin Kesko ja Oriola toivoivat.

      • Eeva

       Ajattelinkin ihan paikallisesti, oman kaupunkini tasolla – Sokos jyrää pikkukaupungin kosmetiikkamarkkinat. Markkinoinnin puutteesta kertoo se, että kun lopetuspäätös tuli, ihmiset havahtuivat täällä eka kertaa: onko täällä sellainen liike? Konsepti oli minusta hyvä, mutta nettimyynnin(kin) kasvaessa taitaa olla vaikea pysytellä pinnalla… (Lisäksi liiketilan ei pitäisi olla pois kaupungin ainoalta pääkadulta…)

       • Sanni

        Sokos jyrää täälläkin (Kuopiossa)… Käytännössä kaupunkilaisten tottumukset ovat tietynlaiset, ja niitä on hyvin vaikea lähteä muuttamaan. Monissa suomalaisissa kaupungeissa ihmiset ovat tottuneet hoitamaan ostoksensa tietyissä vakiopaikoissa ja kun meillä Suomessa muutenkin suositaan ”kaikki saman katon alta” -shoppailutyyliä vastakohtana erikoisliikkeiden ja niiden palvelun hyödyntämiselle, on kaikilla erikoisliikkeillä aina samat haasteet asiakaskunnan sitouttamisen kanssa. Sääli kyllä, sillä pienempien yritysten ja kivijalkaliikkeiden suosiminen lisää työpaikkoja ja vahvistaa yrittäjyyttä.

 5. Kaitlin

  Joo vähän ähky alkaa olla, mielummin laatu kuin määrä… Ja ei mulla kyllä sanasta ”kuulas” tule ensimmäisenä mieleen kiinteyttävä, tai ”hehkusta” syväkorjaava, että sikäli kiitos tästä selvennyksestä :D

  Valo-sarjan tuotteista diggaan eniten. (valo, kuulas ja hehku muuten kuulostaa mun korvaan niin samankaltaiselta, etten ehkä edes osaisi ilman apua ymmärtää mitä eroa niillä on :)

  • Sanni

   (valo, kuulas ja hehku muuten kuulostaa mun korvaan niin samankaltaiselta, etten ehkä edes osaisi ilman apua ymmärtää mitä eroa niillä on :)

   Jep, tämä oli mun ihkaensimmäinen ajatus kun nimet vuoden 2017 aikana uudistettiin. Kuulas on entinen Time Freeze ja Hehku entinen Complete Rewind – ei siinä että nuokaan nimet välttämättä suoraan välittävät voiteiden tarkoitusta :D Mutta ainakin nimet olivat erilaiset. Nykyiset valo, kuulas ja hehku viestivät kaikki samaa asiaa. Ja kun siihen vielä heittää värikosmetiikan puolelta invisible illuminationin niin on valoa ja hehkua kerrakseen ^_^

   • Kaitlin

    Ai hitto, huomasin just että Lumenella on näiden kolmen lisäksi vielä sarja nimeltä KIRKAS, et ei kyllä loistoa puutu :D Vähän ehkä mielikuvituksen puute vaivannut kun näitä on nimetty? :)

    • Sanni

     Ai hitto, huomasin just että Lumenella on näiden kolmen lisäksi vielä sarja nimeltä KIRKAS

     Ai niin se puhdistustuotesarja…! ^_^

     Vähän ehkä mielikuvituksen puute vaivannut kun näitä on nimetty? :)

     Mä ymmärrän kyllä ajatuksen valoon liittyvien nimien takana, ja ajatus on tosiaan ihan hyvä ja looginenkin koska terve iho on kirkas, hehkuva ja ”valoisa”, mutta käytännön tasolla tuotteistä viestiessä nimet ovat liian samanlaiset.

 6. Iina

  Itse siirryin Lumenesta muihin merkkeihin ajat sitten. Aivan liikaa tuotteita ja näitä sarjoja, kuten sanoitkin.

  Ja ne hinnat :( Eivät ole enää minun budjetilleni sopivia, tai siis ne tuotteet jotka minulle sopisivat ovat aivan liian kalliita. Harmillista minulle, mutta Lumene on varmasti saanut suuren käyttäjäkunnan näillä ”luksus”tuotteilla.

 7. iia

  Lumene on myös mun makuun nykyään liian sekava. Herkkä- ja kuivaihoisena (sekä silti epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla) olen löytänyt itselleni parhaat tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta. Käytän yleensä samaa rasvaa ympäri vuoden, talvisin vain lisään alle seerumia tai öljyä. Tämä siksi, että pidän enemmän kevyen tuntuisista ja nopeasti imeytyvistä rasvoista kuin täyteläisemmistä rasvoista.

  Mun suosikkirasvat onkin Madaran SOS ja Mossan Vitamin cocktail, joista kumpikaan ei valitettavasti talvella riitä yksistään :( Täydennän niitä E&T:n Biodefence sarjan öljyllä tai Madaran SOS seerumilla. Kun nämäkään ei yhdessä riitä, niin vaihdan rasvan Laveran Basis Sensitiv sarjan kosteuttavaan voiteeseen. Se on ihana, mutta jättää aavistuksen tahmaisen pinnan, joten mun tulee käytettyä sitä vain pahimpina hetkinä ja silloinkaan en tykkää käyttää sitä meikin alla. Ja onhan mulla muuten oikein pahoja hetkiä varten käytössä myös Biothermin Biosource kasvovesi (vaalenpunainen pullo), jota käytän normaalin kasvoveden jälkeen ennen seerumia/öljyä lisäkosteutuksena.

  Eli tämän kuivaihoisen ratkaisu on lisätä kosteuttavia tuotteita talvella, ei niinkään vaihtaa mitään paksumpiin :)

  • Sanni

   Kiitos ihonhoito”menun” jakamisesta :) Näitä on aina kiinnostava lukea.

 8. leau

  Kuulun itse niihin jotka käyttää samaa paksua kosteutusrutiinia myös kesällä. vakiovoiteeni on aina nivean purkkikreemi – se on kuin minun blistexini, en enää osaa muita rasvoja käyttääkään. Kaikki halvat ja kalliit kasvovoiteet vain tuntuvat niin ikäviltä eivätkä ne oikeasti kosteuta…. ikään kuin ne olisivat vain täynnä silikonia. joko rasva ikään kuin rullautuu pois iholtani, tai sitten siihen syntyy jonkinlainen kalvo joka luo illuusion kosteutuksests, mutta kasvot pestäessä se liukenee ja kiristää ihoa entisestään. nivea cremessä on juuri sopivan rikas rasvatasapaino, se ei koskaan petä. Plus hinta on ihan paras 😊

  • Sanni

   vakiovoiteeni on aina nivean purkkikreemi – se on kuin minun blistexini, en enää osaa muita rasvoja käyttääkään.

   :) :)

   On kyllä hienoa kun löytää oman vuodesta toiseen toimivan luottotuotteen :) Joissain jutuissa olen kokeiluhaluinen mutta joissain haluan vain tyytyväisenä käyttää Sitä Parasta Ja Aina Toimivaa. <3

 9. Heli Heinonen

  Seerumin ostin, ja on kuivalle iholleni ihan huipputuote.

 10. Tiltu

  Kesällä pärjää huomattavasti kevyemmällä voidekoostumuksella kuin talvella. Atooppinen iho jopa ärtyy jos siinä on olosuhteisiin nähden liian paksu rasva, joka ei imeydy tarpeeksi nopeasti.
  Etelänlomilla pärjään jopa täysin rasvattomalla kosteustuotteella, mikäli ilmankosteus on vaan korkea :)

 11. RainDrop

  Lumenen brändiuudistus oli visuaalisesti ihan onnistunut, mutta näitä sarjoja on kyllä nykyään ihan liikaa ja nimet tosiaan on ihan liian samanlaisia, että niistä muistaisi tai erottaisi mikä oli mikäkin. Tuntuu, että kaupan hyllyssäkään sarjat eivät erotu selkeästi toisistaan. Ja ymmärrän hintojen korotuksen perustelut, mutta kun itse olen sitä ikäluokkaa jolle Lumene on aina ollut se ”perus markettisarja” niin melkein kolmekymppiä Lumenen silmänympärysvoiteesta on kyllä mulle liikaa. Onneksi nyt on se perushalpissarjakin vielä olemassa. Toinen negatiivinen puoli mikä ärsyttää, on pakkaukset, jälleen kerran hyllynäkyvyys jne. mutta mun mielestä nykymaailmassa ei enää ole perusteltua pakata tuotteita pakkauksiin joissa on yli puolet tyhjää. Tykkään kyllä Lumenen muutamista tuotteista, mutta ei nämä uutuudet ole enää millään lailla kokeilulistalla.

  • Sanni

   mutta mun mielestä nykymaailmassa ei enää ole perusteltua pakata tuotteita pakkauksiin joissa on yli puolet tyhjää.

   Täytyy sanoa että tästä olen kyllä ihan samaa mieltä.

 12. pauliina

  kiitos tästä tosi hyvään saumaan tulleesta esittelystä :) nyt tiedän ottaa lumenen joulukalenterista tulleet arktis – tuotteet ensin testiin! säästetään lähde-sarja kevääseen.

  terveisin kuivaihoinen

 13. miranda

  Ohan noita sarjoja aika paljon joo. Tykkään Arktiksen ilmeestä mutta haju on ihan kamala. Tosi vahva ominaishaju jos ei hajusteita ole

  • Sanni

   Sarja on tosiaan hajusteeton, eli tuotteissa tuoksuvat itse raaka-aineet.

 14. NG

  Jaksan aina vaan innostua Lumenen kuivaihoisille suunnatuista uutuuksista, mutta toistaiseksi kaikki niistä ovat aiheuttaneet pettymyksen.. ei mitään tietoakaan helpotuksesta, vain ja ainoastaan lisää ärsytystä. Tämäkin kuulostaa loistavalta (keramideja!!), mutta.. kokonaiskoostumus saattaa silti laukaista ihossa jotain ei-toivottavaa.

  Monia linjoja suurempana kummajaisena näen sen, että kotimaisen lippulaivan asemassa purjehtiva nostalginen ja tunnettu brändi on onnistunut luomaan niin monia herkkäihoisille sopimattomia tuotteita… onko syynä jokin raaka-aineiden kombo vaiko jotain muuta, ihmetyttää. (vertailun vuoksi:Korealaistuotteista taas olen voinut käyttää vaika mitä, hajusteilla tai ilman…)

  Ilman näytepussilla kokeilua en uskaltaisi mitään näistä ostaa.

 15. NG

  Vuodenaikojen ihonhoitorutiinista: kesäisin tarvitsen yleensä kevyttä UV-tuotetta päiväksi, yöksi jotain kevyttä seerumia/geeliä. Talvella – koko arsenaali kevyestä paksuimpiin balmeihin!

 16. Kristiina

  Kiitos tätä postauksesta! Olen jo tippunut kärryiltä Lumenen suhteen ja skipannut koko merkin hajusteiden takia. Kiva että tää Arktis on hajusteeton. Mutta miksi, oi miksi sitä ei voi lukea purkin kyljessä selkeästi? Ilman sun postausta en todellakaan pysähtyisi Lumenen kohdalla kaupassa.

  • Sanni

   Mutta miksi, oi miksi sitä ei voi lukea purkin kyljessä selkeästi?

   Se lukee ulkopakkauksissa pakkauksen vasemmassa ylänurkassa, tai ainakin kasvovoiteessa lukee, muiden ulkopakkauksia minulla ei enää ole. Mutta joo, ehkä teksti voisi tosiaan olla vielä selkeämmin näkyvillä, vaikka suoraan ”Rich Day Cream” -tekstin alla.

 17. Mirva

  Ehdottomasti on liikaa Lumenella sarjavalikoimaa. Itse tykkään käyttää Lumenea kun se tuntuu olevan hyväksi iholleni, mutta en jaksa lukea kilometrikaupalla eri tuoteselosteita sarjoista, matsailla että löydän samaa sarjaa kaikki tarvittavat saatikka kokeilla kaikkia jotta tiedän mikä niistä toimii itsellä. Siskolla oli Lumenen joulukalenteri ja olen niitä pikkuputkiloita testaillut Joulun aikaan mutta ihan tuhotonta on yrittää niiden kaikkien joukosta löytää samaan sarjaan kuuluva putsari ja kosteusvoide. -_-’

  Klassikko taitaa itsellä olla käytössä juurikin edullisuuden takia, se toimii ihan jees eikä tartti päätään puhki miettiä, et mikähän näistä uudemmista nyt ois oikein hyvä. Olen vissiin aika ”dirty casual” kosmetiikan saralla kun en jaksa innostua enää uusista sarjoista vaan tyydyn vanhaan, on vähempi vaiva. :D

 18. muksis

  Sama fiilis, että pakkoko näitä eri ”linjoja” on olla niin kamalan paljon (kun tosiaan ovat osittain päällekkäisiä) ja ennen kaikkea, miksi niitä tulee niin nopealla tahdilla ulos!

  Arktis-tuotteet sai Lumenen verkkokaupasta alle 50 euron pakettina, joten ostin ne, kun iho kärsii tällä hetkellä epätavallisesta kuivuudesta. Seerumi ja sy-voide ovat suosikkejani ja niitä voisin ostaa ”vähemmän kuivanakin” varsinkin talvella. Voidekin on nyt ollut hyvä, mutta normaalitilanteessa se olisi liian tahmeahko ja tuhti. Meikin alla tykkään käyttää aina spf:n sisältävää voidetta, eli illalla olen sitä käyttänyt. Tuoksu(ttomuus) ei tosiaan ole näissä paras mahdollinen, muttei kuitenkaan ole niin häiritsevä, ettei näitå voisi käyttää.

  Kaiken kaikkiaan Lumene on kuitenkin jees ja haluaisin mainostaa tuota Lumenen omaa verkkokauppaa, kun siellä tuntuu olevan lähes aina tosi hyviä tarjouksia ja mukaan laitetaan pari näytettäkin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.