Karkkipäivä
Karkkipäivä

Luksusta iholle – ”luonnonkosmetiikan Chanel”

”Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikan Chanelia?” minulta kysyttiin.

Patyka. Merkki josta en ollut koskaan kuullutkaan. Luonnonkosmetiikkaa ei yleensäkään yhdistetä luksukseen, mutta Patyka on juuri sitä. Pariisilaista ylellistä kosmetikkaa hienostuneella imagolla, innovatiivisella tekniikalla ja viimeisen päälle hiotuilla tuotekoostumuksilla ja pakkauksilla.

 Ja kaikki tämä luomulaatuisilla, Reilun kaupan periaatteita kunnioittavilla raaka-aineilla ja ekosertifioinnilla.

Patyka_image

No mutta wow, ajattelin. Kyllähän tällaista kiinnostaa kokeilla. (Vain yksi seikka sai minut empimään, mutta se selviää jutun lopussa.) Ainoa aiempi kokemukseni selektiivisestä luonnonkosmetiikasta on Kibio, mutta Patykaan verrattuna se tuntuu melkein ”Axelta”. ^_^

Patykan tuotteita minulle tarjosi testiin ihanainen Jolie. (Ja kyllä, säilytän puolueettomuuteni tuotearvostelijana vaikka myönnänkin ihastuneeni totaalisesti Jolien inspiroiviin sivuihin…! Ja niihin meikkilookkeihin…! Waa!)

Yksinkertaisuus on kaunista, ja Patyka sisältääkin vain kaksi tuotelinjaa: kaikille sopivan Absoliksen sekä yli 25-vuotiaille suunnatun Biokaliftinin.

Minulle lähetettiin kaksi tuotetta; Biokaliftin-linjan kasvovoide sekä silmänympärysvoide.

Patyka_Cream

Repair Face Cream.

Kun avasin paketin, olin ensin että ”Hetkinen… Lift? Repair? Minä? Pitäisikö tästä ihan loukkaantua…!” ^_^ Kääntelin pakkausta kädessäni ja luin kuinka voide ”lisää ihoon volyymia ja kohottaa sitä biologisten aktiiviuutteidensa ansiosta.” Oliko minulle lähetetty väärän linjan voide vai näytänkö tosiaan jolielaisten mielestä tarvitsevan ”faceliftiä”? :D

Lähetin viestiä Katja Kokolle, joka selvensi Biokaliftin-linjan ideaa varsin loogisesti Ei, en ollut saanut väärää voidetta. Ja olenhan minä jo tosiaan yli 25…! *wirn*

Patyka haluaa olla selkeä, yksinkertainen sarja ja pitäytyä olennaisessa. Ihon vanheneminen alkaa n. 25-vuotiaana ja siksi anti-age-linja Biokaliftin on tarkoitettu sen ikäisille ja siitä ylöspäin. Katja tiivisti luonnonkosmetiikan anti-age-voiteiden koostumuksen ja toimintaidean niin asiantuntevasti ja selkeästi, että siteeraan tässä koko hänen vastauksensa:

”Kun tutkii incejä, sisältävät ns. nuoremmalle iholle suunnatut voiteet lähes poikkeuksetta peruskasviöljyjä (mantelia, seesamia, jojobaa, auringonkukkaa ja ehkä avokadoa) sekä hitusen jotain kasviuutetta tehostamassa haluttua vaikutusta. Mutta kun katsoo ikääntyvälle iholle suunnattujen voiteiden incejä, on niissä usein voidepohjassa veden lisäksi jotain kukkais- tai hedelmävettä, hyaluronihappoa sekä reippaasti antioksidantteja sisältäviä kasviuutteita. Anti-age-voidepohjan kasviöljyt myös sisältävät useimmiten huomattavasti enemmän rasvahappoja, eli ikääntyvän ihon voiteet antavat iholle huomattavasti enemmän ravintoa, kosteutta ja rasvaa. Mutta ne eivät kohota ryppyjä umpeen, kiristä kasvoja jne. Kiinteyttävät vaikutukset perustuvat ennemminkin siihen, että ks. voiteilla ihon hydrolipidikalvo tulee ravitummaksi ja tasapainotetuksi ja sitä kautta ihon väri paranee, sen pinta pehmenee ja näin myös rypyt madaltuvat.”

Patyka_Cream_package

Asia ymmärretty, ja nyökytelty hyväksyvästi. :) Mutta näinhän luonnonkosmetiikka yleensäkin toimii, se ei lupaa ”kuuta taivaalta” eli ihon iättömäksi taikovia tuhkimotuotteita, vaan kokonaisvaltaista, niin mieltä kuin ihoakin hellivää hoitoa.

Avatessani Biokaliftin-voiteen kiinnitin huomiota kauniiseen pakkaukseen joka avautui kukan lailla. Tulee mieleen  japanilainen origami. Sitten katsoin purkkia. Hmmmm. Purkki. Ei lainkaan hyvä säilyvyyden kannalta. Tsot tsot Patyka.

Paitsi että ei. Patyka on minua edellä.

Patyka_jar

Katsokaa mitä pakkausteknologiaa…! Siis wow…!! En ole millään muulla merkillä nähnyt vastaavanlaista purkkisysteemiä! Kun avaat kannen, et pääsekään suoraan käsiksi voiteeseen. Sen eristää sormestasi (ja hapettumiselta) kiinteä, joustava välikansi, jossa on pienenpieni viillolla varustettu annosteluaukko. Kun painat sormella välikantta, puristuu annosteluaukosta voidetta. Kun nostat sormen pois, aukko menee kiinni.

Nyt täytyy sanoa että olen kyllä todella vaikuttunut. Dior, Sensai, Guerlain – – missäs teidän vastaavat pakkausinnovaatiot ovat..? Jokainenhan tietää, miten epähygieninen pakkaus kannellinen purkki todella on. Se näyttää hienommalta kuin pumppupullo tai tuubi, ja juuri siksi sitä käytetään. Mutta luksus kostautuu huonompana säilyvyytenä ja aktiiviaineiden kuten vitamiinien ja antioksidanttien haihtumisena kalliista purkista ilmaan.

Patykalle iso käsi loistavasta teknologiasta.

Patyka_jar2

Miltä voide tuntuu?

Ensifiilis on jäykästi levittyvä. Voide ei kuitenkaan ole yhtään rasvaista, itse asiassa päinvastoin. Se jättää himmeän-mattaisen, sileän pinnan. Voiteella on myös selvästi tasoittava vaikutus. Katjan kanssa puhuimme aiheesta, ja hän sanoi että jäykkä koostumus liittyy juuri tuohon tasoitukseen. Voide jättää iholle suojaavan kalvon joka tasoittaa pinnan pieniä epätasaisuuksia. Kalvomaisista voiteista tulee heti mieleen tahmeus, mutta Biokaliftin ei ole yhtään tahmea. Sitä tarvitsee jäykkyytensä vuoksi annostella emulsiomaisempaa voidetta enemmän, mutta ihofiilis ei ole yhtään rasvainen. Mattapintaa voiteessa tekee mm. riisinjyväjauhe.

Testivoiteeni on muuten normaali- ja sekaihon versio. Sarjassa on myös täyteläisempi Ultra Rich Radiant Cream kuivalle iholle.

En tiedä johtuuko siitä, että tiedän voiteen olevan kallista luksusmerkkiä, mutta huomaan eron muihin käyttämiini voiteisiin. Iho tuntuu hieman siltä, kuin sille olisi jo levitetty joku pohjustusvoide. Niin tasainen ja heleä se on. Ja kyllä voide tuntuu myös napakoittavan ihon pintaa. Tuoksu on erittäin mieto ja kukkainen, hädin tuskin havaittava.

Voiteen inci ja tarkemmat ”tekniset” tiedot löytyvät täältä (postaus venyisi aivan liian pitkäksi jos sisällyttäisin kaiken haluamani informaation :)). Incistä sanon sen verran, että näyttää todella hyvältä – mutta minua hämää kun vesi on vasta kolmantena vadelmauutteen ja ruusuveden jälkeen. Meille opetettiin kosmetiikan kemian tunnilla, että vesi on aina ensimmäinen (pitoisuudeltaan suurin) ainesosa kaikissa voiteissa, shampoissa, suihkugeeleissä ja hiustenhoitoaineissa, lukuunottamatta öljypohjaan tehtyjä balmeja. Ja nehän erottaa heti öljyisyydestään. Olen lukenut näin muistakin lähteistä. Patykan voide ei ole rasvamainen balmi, joten veden pitäisi olla siinä ykkösenä. Veteen liuotetaan kaikki muut tuotteen raaka-aineet. Voiko siis muka pitää paikkansa että vadelmauute on ykkösenä…?

Patyka_EyeContour

Radiant Eye Contour -silmänympärysvoide

Tästä tuotteesta minulla ei ole yhtä paljon sanottavaa kuin kasvovoiteesta (ja tekin jo huokaatte helpotuksesta, kun postaus on niin pitkä..! ^_^), muuta kuin että tykkään tosi paljon tästäkin. Toisin kuin Repair Cream, silmänympärysvoide on erittäin kevyttä ja vesimäistä, oikeastaan fluidia. Tämä on niin riittoisaa että sitä on mahdotonta annostella tarpeeksi pientä pumppausta, pieninkin tippa leviää ohimoille ja poskiin saakka. :)

Voide tuntuu raikkaalta ja erittäin kosteuttavalta. Imeytyy välittömästi. Voide lupaa kirkastaa, laskea turvotusta, pehmentää ja kiinteyttää ja toimia erinomaisena pohjana meikin alla. Tarkat tiedot inceineen täällä.

Patyka_EyeContour2

Pakkausmuotona on hygieninen pumppupullo.

. . .

Patyka_book1

Siinä missä jollain perusbrändillä on paperiset esiteläpyskät, on Patykalla asiaankuuluvasti nidottu, ylellinen esitekirja.

Kuten sanottua, kaikki merkissä on viimeisen päälle viilattua. Jokainen aspekti henkii luksusta.

Patyka_book

Kirjan paksuilla, kiiltävillä sivulla kerrotaan merkin filosofiasta, sertifikaateista ja tietysti tuotteista erittäin houkuttavasti.

Harmittaa että en tiennyt Patykasta ennen maaliskuista Pariisin visiittiäni. Olisin ehdottomasti käynyt fiilistelemässä merkin pääliikkeessä Rue St. Honorélla. (Tosin olisinkohan mä nukkavieruna matkalaisena kehdannut lopulta astua sisäänkään…)

Patyka_image2_

Tykkäsin siis kovasti testiin saamistani tuotteista ja minulle muodostui Patykasta todella vakuuttava, laadukas ja puoleensavetävä kuva. Näin ne Chanel-asiakkaatkin varmasti kokevat… ^_^ ”Ihanaa katsella ylellistä purkkiani kauneusrutiinien aikana ja tuntea voiteen hienostunut tuoksu ja koostumus….”

Mutta koska haluan olla täysin rehellinen, en halua jättää sanomatta seuraavaa: mieluiten esittelen blogissani tuotteita, joita ostan tai voisin kuvitella ostavani itse. Joihin minulla – sanalla sanoen – on varaa.

Patyka on upea merkki, mutta en itse maksaisi kasvovoiteesta sataa euroa. Siksi emmin  testitarjouksen saadessani. Merkki houkutti, mutta tuntui jollain tapaa ”väärältä” esitellä – ja rohkaista teitä ostamaan – tuotteita, joihin oma budjettini ei riittäisi. Päädyin kuitenkin ottamaan tuotteet vastaan kun sain omatuntoni kanssa sovittua, että joskus voi esitellä myös sellaisia tuotteita joihin jollain toisella on varaa. Ja joka kiitollisena ottaa tiedon vastaan. En kai voi olla päättämässä teidän kaikkien tuhansien lukijoiden puolesta, mikä teidän mielestänne on ”liian kallista”.

Riittäähän Guerlainilla ja Sisleylläkin asiakkaita. :)

Siispä, jos olette valmiita sijoittamaan ylelliseen luonnonkosmetiikkaan, Patyka ei ole lainkaan hullumpi kohde. Biokaliftin-linjan hinnat ovat välillä 35-120 euroa ja huokeamman Absolis-linjan tuotteet kustantavat 28-48 euroa. Vielä tämän päivän (keskiviikon) ajan Jolien verkkokaupasta saa koko tilauksesta 10 % alennusta koodilla ’karkkipäivä’. Patykan hinnoissa kymmenen prosenttia alkaa olla jo ihan tuntuva alennus. :D Tai käykää nappaamassa se ihana Zuiin Mango-poskipuna! Joo, mä kannustan teitä kerrankin ostamaan! ^_^ En saa ostoksistanne penniäkään mutta tuo Mango vain on niin mahtituote että sitä suosittelee todella sydämestään.

Mikä teidän mielestänne muuten on kallista? Kun puhutaan kosmetiikasta? Ja onko teistä kiinnostavaa lukea myös luksusmerkeistä?

Kommentit (26)

 1. NG

  Haa, täytyy mainita, että tuo nerokas pakkausmenetelmä ei ole ensimmäistä kertaa käytössä… ;) Törmäsin siihen jo 90-luvulla iki-ihanan (nyttemmin lakkautetun) Savon Vierge-sarjan voiteissa!

  Hintaa on todella hieman liikaa… mutta jos ihon kunto paranee kohisten, why not?
  Arveluttaa vain tuo idea ’ikääntyvän’ (siis kuka meistä EI ikäänny?) ihon tarpeista – taas kerran oletetaan kaikkien päälle 25-v ihon tarvitsevan enemmän rasvahappoja voiteeseen… Hyaluronihappo on hyvä, mutta öljyt eivät käy kaikille… Nelikymppisenäkin voi olla tukkeutuva sekaiho.

  • Sanni

   tuo nerokas pakkausmenetelmä ei ole ensimmäistä kertaa käytössä… ;) Törmäsin siihen jo 90-luvulla

   Oho, wow! Sitä enemmän ihmettelen, miksei tämä hygieeninen – ja samalla tyylikäskin – teknologia ole levinnyt aivan standardiksi purkkivoiteisiin? Vai liekö syynä kustannukset? Kalliimpi systeemi kuin irtonainen välikansi?

 2. Terhi

  Hmm.. selektiiviseksi kohtuullisen kalliihkoa.. toisaalta, mikä minä olen väittämään voidetta kalliiksi, kun ostan 2-3 krt vuodessa itse sen 98euron rasvapurkin :D Tosin.. pakkauskoko on 100ml ja merkki OrganicSpa. 50ml:stä 120e tuntuu kyllä huimalta.

 3. Bemu

  Tarkoitatko siis verkkokauppaa
  http://jolie.fi/
  Löysin sen noin tunti sitten ja surffailin siellä…!!! Ei voi olla totta :D
  Onneksi en vielä ostanut mitään, nyt saan tuon 10% alennuksen. Että mä olen paras *virn*

  Kyllä, luen mielelläni myös luksuskosmetiikasta. Ja se mikä on kallista, taas johtuu tuotteesta. Esim. Diorin luomiväripaletista maksan 50 egeä, koska se yksinkertaisesti on paras. Ja se mainitsemasi huulikiilto ei minusta ollut kallis koska se mielestäsi on paras.
  Laadusta maksaa kyllä enemmän, mutta sitten taas halvempikin tuote voi olla laadukkaampi.
  Esitinpäs taas asiani todella selkeästi… :-o

  • Sanni

   Tarkoitatko siis verkkokauppaa
   http://jolie.fi/

   Kyllä :)

   Onneksi en vielä ostanut mitään, nyt saan tuon 10% alennuksen. Että mä olen paras *virn*

   Niin olet :D

 4. Auroora

  Tämä oli kiinnostava arvostelu! Olinkin jo kuolannut noita tuotteita ja pohdin, että ovatko oikeasti hyviä. Ja joo, ovat liian kalliita, mutta ehkä joskus raaskin tilata.

  • Bemu

   Laita tässä kuussa säästöön vaikka puolet hinnasta ja ensi kuussa toinen puoli; niin saa ostettua kalliimpaakin kosmetiikkaa ;D

 5. Liisa

  Oho! Mäkin ihan huokaisin ääneen ihastuksesta, kun näin tuon purkin pakkaustavan. Ihan mahtava!!

 6. Anna

  Moi, juuri yksi päivä jouduin asiaa pohtimaan, että raaskinko ostaa uuden kasvoputsarin, kun kaapissani lojuu parin kerran käytetty kallis lahjaksi saatu Cliniquen pundistusaine ja kasvovesi, joka ei vaan tunnu hyvältä kasvoilla. Mutta kalleuttaan en kehtaisi poiskaan pistää. Luin tuolta aikaisemmasta vanhasta postauksestasi Cliniquen tuotteista ja Onneksi joku muukin kommentoi, että ne eivät sovi hänelle, kun ovat liian vahvoja alkoholin takia, vaikka ovatkin kuiva- ja sekaiholle. Niinpä ei tullutkaan enää huono omatunto, jos sen jättää käyttämättä;) Olen ollut kuvitelmassa, että kallis on vain parasta ja omassa naamassa on vikaa, jos tuote ei sovi. Ja siksi olen ollut tosi tosi varovainen ostaessani mitään laadukkaampaa kosmetiikkaa ja yleensä sorrun niihin halpoihin siksi ettei harmita jollei ne toimikaan. Blogisi kautta olen saanut paljon uutta tietoa, ja kun käyttökokemuksiasi lukee niin saa rehellisen arvostelun, jonka perusteella olen uskaltanut nyt ostaa jotain uutta ja kivaa. :) Yleensä käytän sinnikkäästi kaiken loppuun, vaikka väärän väristä meikkivoidetta sitten ”lantraamalla” toisella. :D Ja kyllä, on mukava lukea myös luksuksesta silloin tällöin!
  (loppuun vielä, saatko ilmoituksen, jos kommentoi vanhaa postausta? kun luen monesti vanhoja juttujasi ja tekisi mieli kysyä jostain tuotteesta, niin olisi helppo kysyä juuri sen tekstin alla, mutta näetkö sitä, vai haittaako jos kysymys ei liity mitenkään tekstisi aiheeseen?)

  • Sanni

   Olen ollut kuvitelmassa, että kallis on vain parasta ja omassa naamassa on vikaa, jos tuote ei sovi.

   Oivoi…. hinnalla ei ole mitään tekemistä tuotteen ”hyvyyden” ja sopivuuden kanssa. Kalliissa tuotteessa maksat ensisijaisesti brändistä ja hienoista pakkauksista, ja vasta toissijaisesti paremmasta tuotekehittelystä ja hyvistä raaka-aineista. (Poikkeuksiakin toki on, niinkuin kaikessa. Joillain luksusmerkeillä on arvokkaita, pitkälle tutkittuja ja patentoituja raaka-aineita ja innovatiivista teknologiaa, toisilla luksusmerkeillä ei. Tai ainakin huomattavasti vähemmän. Monien luksuslinjojen perustuotteet kuten peruskosteuttajat, putsarit, dödöt ja vartalovoiteet on ihan samaa kamaa kuin 10 euron versiotkin.)

   Luonnonkosmetiikka eroaa olennaisesti ”normi”kosmetiikasta, sillä siinä raaka-aineet ovat jo lähtökohtaisesti arvokkaampia kuin normikosmessa. Kasviöljyt ja -uutteet ovat kalleimpia raaka-aineita kosmetiikassa, ja kun luonnonkosmetiikka koostuu lähes pelkästään niistä, niin voi laskea päässään miksi jo ”halpisluonnonkosmetiikkakin” on kalliimpaa kuin ”halpisnormikosmetiikka”. Toki luonnon raaka-aineissakin on vielä eroja, eli joku merkki käyttää halvempaa ruusuöljyä ja toinen kylmäpuristettua ja arvokkaampaa, jne. Ja jokun halvemman luonnonkosmemerkin tuotteissa on korkeampi pitoisuus vettä ja edullisempia kasviperäisiä ainesosia kuin niissä kalliimmissa. Esim. Dr. Hauschka käyttää todella korkealuokkaisia, hurjan tarkkojen laatukriteerien läpi meneviä raaka-aineita. Jos sopivaa, laatuvaatimuksiin sopivaa raaka-ainetta ei löydy, merkki ei enää valmista ko. tuotetta. (Siksi heillä ei enää ole mm. shampoita.) Se on osasyy sille miksi Hauschkan tuotteet ovat kalliita.

   kun käyttökokemuksiasi lukee niin saa rehellisen arvostelun, jonka perusteella olen uskaltanut nyt ostaa jotain uutta ja kivaa. :)

   Mukava kuulla! :)

   loppuun vielä, saatko ilmoituksen, jos kommentoi vanhaa postausta?

   Kyllä saan, eli luen ihan kaikki kommentit. Viimeisinä jätetyt kommentit näkyvät hallintapaneelissa aina ylimpänä, olivat ne sitten kuinka vanhaan postaukseen tahansa. :) Eli saa esittää kysymyksiä vanhoissakin postauksissa, vastaan niihinkin.

 7. Taru

  Kosmetiikan kalleus riippuu tosiaan ihan tilanteesta. Jos tuote on todella hyvälaatuinen, tai muuten vain todella mukava tai hyvä käyttää, voin maksaa siitä helposti useamman kympin. Toisaalta henkilökohtaisesti en ihan sadan euron edestä viitsi ihoon satsata, koska en muutenkaan ole kovin neuroottinen ihon hoidon suhteen tai edes muuten erityisen kiinnostunut siitä. Kunhan iho ei ole ihan rutikuiva tai täynnä näppyjä, niin ok, mitään ikääntymisjuttuja esim. en jaksa miettiä (vaikka ehkä pitäis, nyt kun 40 on jo lähempänä kuin 30…)

  Mitä tulee näihin postauksiin, niin musta on oikein hyvä, että esittelet paljon erilaisia vaihtoehtoja. Jos esittelisi pelkästään kalliita tuotteita, se voisi olla aika luotaan työntävää, mutta kun esittelee sekä halpoja, että kalliimpia, niin lukijat saa monipuolisesti tietoa ja voi sitten valita omansa. Jos taas esittelee pelkästään halpoja tuotteita, voi jotain helmiä jäädä välistä (samoin kuin tietysti pelkkien kalliden kohdalla), you know? :D

 8. Johanna

  Olin tässä hiljattain Jolien sivuilla kuolaamassa juuri noita Patykan tuotteita. Käytän ihonhoidossani pääasiassa selektiivista kosmetiikkaa (=Sensaita) sillä moniongelmainen ihoni tarvitsee oikeasti toimivia tuotteita. En toki sano etteikö halpakin toimisi, mutta lähinnä kyse on siitä, että ihoni tarpeet ovat sellaiset, ettei halvemmista ihonhoitosarjoista löydy vastaavia tuotteita.

  Ihastuin kyllä ihan täysillä tuohon Patykan pakkausdesigniin! Aivan upea! Mielestäni aika monella luonnonkosmetiikkavalmistajalla pakkaukset ovat jokseenkin halvan tai epämuodikkaan näköiset. Pakkaus on kuitenkin se myyntiasu, jolla ostajia houkutellaan…

 9. Etusormi

  Heippanen! Ootkos kuullut tästä blogista tai nettikaupasta :) http://kosmeettinen.blogspot.fi/2013/05/luonnollista-hulluutta.html?spref=fb

  • Sanni

   Ohoh, onpas hauska juttu…! ^_^ En ollut kuullut kaupasta tai miehistä. (Tosin en sitä ihmettelekään kun on niin tuore juttu ja olen yleensä blogijutuissa aina vähemmän viivalla :D))

 10. Pipari68

  Heippa Sanni, kiitos inspiroivasta blogistasi! Käytin ennen Sensain kolmivaiheista puhdistus-kosteutus-hässäkkää ja kun luin Patykan Biokaliftin vastaavista puhdistustuotteista (eli 1. öljy, 2. puhdistusvaahto, 3. kasvovesi), ostin lähes samantien koko hoidon. Hinta kirpaisi, mutta on lähes sama kuin Sensaissa ja on sentään LUOMUA! Hyvin ovat toimineet ja olen siis tykännyt tosi paljon. Sain ostokseni mukana näytteitä muista Patykan tuotteista ja käytin juurikin tuon naamarasvan (Ultra Richin) viimeistä pisaraa myöten ja suunnitelmissani on hankkia koko purkki, kunhan rikastun…..
  Sarjan kasvo-/vartaloseerumin hankin jälkikäteen ja on myös IHANA! Illalla kun huitelee naamaan ennen kosteusvoidetta, on aamulla ruusuisen pehmeä, tasainen iho. Tuote on myös monitoimi eli käy kynsinauhoille, vartalolle, ensiavuksi ihon kuiville kohdille, hiuksille…..On siis sellainen öljyinen koostumus, mutta imeytyy ihoon hyvin, eli esimerkiksi laitoin kerran aamullakin, kun oli hieman ”kuiva olo” ja meikki pysyi ihan hyvin, eikä naama kiiltänyt yhtään (ainakaan toivottavasti ;-)) Sori tämä mainospostaus, mutta olen niin innostunut tuotteista….
  Olen valmis panostamaan hieman hinnakkaampiikin tuotteisiin, kunhan vain toimivat, etenkin juuri hoitotuotteisiin. Meikeistä kelpaa halvemmatkin, jos ovat hyväksi havaittuja, koska nehän vain ”käy” naamalla. Ja olen samaa mieltä, että kaikki kallis ei ole automaattisesti suinkaan hyvää, ja halpistuotteista puolestaan löytyy helmiä. Kaikki tuotteet eivät käy kaikille, ja esim. oma naamani on kyllä yksi hankalimmista, eli 45 -v, couperosa, rasvaisuuteen taipuva, joka reagoi välittömästi, jos naamavoide ei ole sopiva. Myöskin silmänympärysvoiteissa joudun olemaan tarkkana. Mikäli on liian raskas tai hoitava, saan pienen pieniä näppyjä silmänympäryksiin. Siksi panostan mielellään sellaisiin tuotteisiin, jotka olen havainnut hyviksi, vaikka vähän maksaisikin.
  Patyka tuli minulle juuri oikeaan saumaan, olin juuri tehnyt päätöksen vaihtaa kaikki käyttämäni kosmetiikan luomuun sitä mukaan, kun vanhat tuotteet loppuvat. Toki Chanelin ruusuntuoksuisesta poskipunasta luopuminen voi aiheuttaa vieroitusoireita, mutta sehän kestääkin mulla varmaan pari vuotta…

 11. Nainen -72

  Minusta on kiva,kun esittelet sekä kallista että halpaa kosmetiikkaa.Mielenkiintoista kuulla,miten ne toimivat.
  Itselleni on tärkeää tietää mitä käyttämäni tuotteet sisältää ja tärkeintä ettei ole testattu eläimillä ja ovat nimenomaan luonnontuotteita.Olen ollut jo jonkin aikaa Marja Entrich luonnonkosmetiikan käyttäjä ja täytyy sanoa,että en vaihtaisi niitä enään mihkään muuhun sarjaan.Ennen käytin mitä milloinkin ja en halvemmasta päästä.ME sarja on kohtuuhintainen ja erittäin tuottoisia tuotteita.
  Kiitos upeasta blogistasi!!! Ja ihanaa kesää sinulle ja muille lukijoille:)

 12. Heppu

  Kaikenlaiset luonnonkosmetiikkatuotteet kiinnostavat kovasti!

  Vaikkei itse voi kaikkea päästä kokeilemaan, niin tieto siitä millaisia erilaisia tuotteita on olemassa, on aina avartavaa. Sinä myös osaat niin hyvin avata näitä tuotteitten sisältöjä meille lukijoille; kertoa vaikuttavista ainesosista, pakettien toimivuudesta, valmistusperiaatteista jne… Kaikki tämä on hyvin kiehtovaa ja mieltä rikastuttavaa. Aivan rentoudun aina kun pääsen uppoutumaan Karkkipäivän juttuihin! Ihan parasta! ^_^

 13. Heidi

  Minusta kaikenlaisen ja hintaisen kosmetiikan arvostelut ovat mielenkiintoisia. Mikäli hinta ja laatu eivät kohtaa tulisi se mainita ja suosittelisitko tuotetta on kiinnostava näkökulma. Sinun blogisi on kivan läpinäkyvä, kerroit ihastuneesi Jolien konseptiin, joka vaikuttaa arvosteluun. Voin maksaa satasen voiteesta, jos koen laadun olevan hyvä ja tuotteen riittoisa. Löydöistä ilahdun, kuten kaikki muutkin. Köyhäile jatkossakin, mutta nauti välillä luksuksesta. Nauti samoin Ranskan matkastasi ja vaaleanpunaisin lasein kirjoitetut jutut osaa valistunut lukija suodattaa.

 14. NG

  Aiheen vierestä, mutta eikö Estelle & Thild myös edusta luksusta, ainakin semisellaista? Ja myöskin se Oliv’ sarja… hintaa ainakin niiden tuotteilla riittäää…

  • Sanni

   Estelle & Thild on mielestäni kaukana luksuksesta (itselleni tulee enemmänkin mieleen apteekkisarja, ja apteekithan ovatkin yksi sarjan myyntikanavista), sarja luotiin alunperin atooppisen lapsen iholle. Oliv’ by La Claree taas tosiaan on selektiivistä, siinä olet oikeassa. Oliv’ mun olis pitänyt kanssa mainita Kibion ohella aikaisempana luonnonkosmesele-tuttavuutena, mutta ei Oliv’kaan Patykaan verrattuna ole millään lailla ylellinen. Ehkä jos ottaa verrokit normikosmetiikan maailmasta, niin Oliv’ voisi ”luksustasoltaan” vastata Cliniqueta ja Patyka sitten jotain Guerlainia.

 15. 17-vuotias

  Mä tykkään lukea myös selektiivisestä kosmetiikasta. :-) Esimerkiksi suosikkikosmetiikkatuotteeni on Chanelin Vitalumiére Aqua meikkivoide, joka on vain täydellisyyttä. Eikä vain siksi, että se on Chanel. Koen oikeutetuksi panostaa meikkipohjaan, vähän samaan tapaan kuin ihonhoitoon. Värikosmetiikassa sitten säästellään – mun logiikalla. :’) Joten mä kannustan sua ehdottomasti tartumaan tällaisiin tilaisuuksiin! Ei mullakaan varaa noita ole ostaa, mutta tykkäsin silti lukea. Rakastan kuulla uusista tuotteista ja brändeistä, vaikka mulla ei niihin olisikaan varaa. Ehkä joskus jatkossa on, who knows :-) Ja onhan se sullekin ihan huikea tilaisuus päästä kokeilemaan tällaisia luksustuotteita, jollet niitä itse pysty pääsääntöisesti kustantamaan (kuka pystyisi ?!? siihenhän nimi luksuskin mielestäni viittaa! ;) eihän se olisi luksusta jos näillä huikeilla tuotteilla saisi joka päivä kymmenen kertaa lotrata! se olis arkipäivää se, heh :)). Joten mä olen ainakin avoin tällaisille postauksille vaikka pidän myös todella sun muista postauksista. just keep on going :-)!

  xx

 16. Myy

  Ooh mikä purkki! Kalliimmista (eko)sarjoista luen mielellään postauksia, koska niistä on vaikeampi löytää kokemuksia. Ja sokkona ei viitsi ostaa :)

 17. .Nekku.

  Patyka kiinnostaa minuakin kovasti, mutta en todella raskisi käyttää tuollaisia summia voiteisiin. Vaikka toki ymmärrän, miksi hinnoittelu voi tässä tapauksessa olla ihan perusteltua.

  Tuo kasvovoiteen pakkaus jäi mietityttämään. Kuinka käy, kun voide vähenee? Painuuko tuo välikansi alemmas samaa tahtia, vai täytyykö purkkia alkaa säilyttää ylösalaisin, jotta voidetta saa painettua ulos? Valaise vähän.

  • Sanni

   Kuinka käy, kun voide vähenee? Painuuko tuo välikansi alemmas samaa tahtia, vai täytyykö purkkia alkaa säilyttää ylösalaisin, jotta voidetta saa painettua ulos?

   Erittäin hyvä kysymys! Jonka välitän heti Jolien Katjalle (ettei meidän tarvitse odottaa siihen saakka kun oma Patykani alkaa lähentyä loppuaan… ;)) Oma veikkaukseni on, että purkissa on joku painesysteemi joka nostaa alapohjaa niinkuin esim. Estelle & Thildin purkeissa, niin että voiteen pinta pysyy koko ajan samassa tasossa.

  • Sanni

   Noniin, Katja vastasi: kyllä, pohja (tai hän varmaankin tarkoitti välikantta) painuu alaspäin sitä mukaa kun tuotetta käyttää.

 18. Jonttu

  Näitä luen kyllä erittäin mielelläni. Onneksi esittelit tämän sarjan täällä, vaikka onkin kallis, sillä tätä voi ostaa sitten vanhempana ja äveriäämpänä (toivottavasti). :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.