Luksusta iholle – ”luonnonkosmetiikan Chanel”

”Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikan Chanelia?” minulta kysyttiin.

Patyka. Merkki josta en ollut koskaan kuullutkaan. Luonnonkosmetiikkaa ei yleensäkään yhdistetä luksukseen, mutta Patyka on juuri sitä. Pariisilaista ylellistä kosmetikkaa hienostuneella imagolla, innovatiivisella tekniikalla ja viimeisen päälle hiotuilla tuotekoostumuksilla ja pakkauksilla.

 Ja kaikki tämä luomulaatuisilla, Reilun kaupan periaatteita kunnioittavilla raaka-aineilla ja ekosertifioinnilla.

Patyka_image

No mutta wow, ajattelin. Kyllähän tällaista kiinnostaa kokeilla. (Vain yksi seikka sai minut empimään, mutta se selviää jutun lopussa.) Ainoa aiempi kokemukseni selektiivisestä luonnonkosmetiikasta on Kibio, mutta Patykaan verrattuna se tuntuu melkein ”Axelta”. ^_^

Patykan tuotteita minulle tarjosi testiin ihanainen Jolie. (Ja kyllä, säilytän puolueettomuuteni tuotearvostelijana vaikka myönnänkin ihastuneeni totaalisesti Jolien inspiroiviin sivuihin…! Ja niihin meikkilookkeihin…! Waa!)

Yksinkertaisuus on kaunista, ja Patyka sisältääkin vain kaksi tuotelinjaa: kaikille sopivan Absoliksen sekä yli 25-vuotiaille suunnatun Biokaliftinin.

Minulle lähetettiin kaksi tuotetta; Biokaliftin-linjan kasvovoide sekä silmänympärysvoide.

Patyka_Cream

Repair Face Cream.

Kun avasin paketin, olin ensin että ”Hetkinen… Lift? Repair? Minä? Pitäisikö tästä ihan loukkaantua…!” ^_^ Kääntelin pakkausta kädessäni ja luin kuinka voide ”lisää ihoon volyymia ja kohottaa sitä biologisten aktiiviuutteidensa ansiosta.” Oliko minulle lähetetty väärän linjan voide vai näytänkö tosiaan jolielaisten mielestä tarvitsevan ”faceliftiä”? :D

Lähetin viestiä Katja Kokolle, joka selvensi Biokaliftin-linjan ideaa varsin loogisesti Ei, en ollut saanut väärää voidetta. Ja olenhan minä jo tosiaan yli 25…! *wirn*

Patyka haluaa olla selkeä, yksinkertainen sarja ja pitäytyä olennaisessa. Ihon vanheneminen alkaa n. 25-vuotiaana ja siksi anti-age-linja Biokaliftin on tarkoitettu sen ikäisille ja siitä ylöspäin. Katja tiivisti luonnonkosmetiikan anti-age-voiteiden koostumuksen ja toimintaidean niin asiantuntevasti ja selkeästi, että siteeraan tässä koko hänen vastauksensa:

”Kun tutkii incejä, sisältävät ns. nuoremmalle iholle suunnatut voiteet lähes poikkeuksetta peruskasviöljyjä (mantelia, seesamia, jojobaa, auringonkukkaa ja ehkä avokadoa) sekä hitusen jotain kasviuutetta tehostamassa haluttua vaikutusta. Mutta kun katsoo ikääntyvälle iholle suunnattujen voiteiden incejä, on niissä usein voidepohjassa veden lisäksi jotain kukkais- tai hedelmävettä, hyaluronihappoa sekä reippaasti antioksidantteja sisältäviä kasviuutteita. Anti-age-voidepohjan kasviöljyt myös sisältävät useimmiten huomattavasti enemmän rasvahappoja, eli ikääntyvän ihon voiteet antavat iholle huomattavasti enemmän ravintoa, kosteutta ja rasvaa. Mutta ne eivät kohota ryppyjä umpeen, kiristä kasvoja jne. Kiinteyttävät vaikutukset perustuvat ennemminkin siihen, että ks. voiteilla ihon hydrolipidikalvo tulee ravitummaksi ja tasapainotetuksi ja sitä kautta ihon väri paranee, sen pinta pehmenee ja näin myös rypyt madaltuvat.”

Patyka_Cream_package

Asia ymmärretty, ja nyökytelty hyväksyvästi. :) Mutta näinhän luonnonkosmetiikka yleensäkin toimii, se ei lupaa ”kuuta taivaalta” eli ihon iättömäksi taikovia tuhkimotuotteita, vaan kokonaisvaltaista, niin mieltä kuin ihoakin hellivää hoitoa.

Avatessani Biokaliftin-voiteen kiinnitin huomiota kauniiseen pakkaukseen joka avautui kukan lailla. Tulee mieleen  japanilainen origami. Sitten katsoin purkkia. Hmmmm. Purkki. Ei lainkaan hyvä säilyvyyden kannalta. Tsot tsot Patyka.

Paitsi että ei. Patyka on minua edellä.

Patyka_jar

Katsokaa mitä pakkausteknologiaa…! Siis wow…!! En ole millään muulla merkillä nähnyt vastaavanlaista purkkisysteemiä! Kun avaat kannen, et pääsekään suoraan käsiksi voiteeseen. Sen eristää sormestasi (ja hapettumiselta) kiinteä, joustava välikansi, jossa on pienenpieni viillolla varustettu annosteluaukko. Kun painat sormella välikantta, puristuu annosteluaukosta voidetta. Kun nostat sormen pois, aukko menee kiinni.

Nyt täytyy sanoa että olen kyllä todella vaikuttunut. Dior, Sensai, Guerlain – – missäs teidän vastaavat pakkausinnovaatiot ovat..? Jokainenhan tietää, miten epähygieninen pakkaus kannellinen purkki todella on. Se näyttää hienommalta kuin pumppupullo tai tuubi, ja juuri siksi sitä käytetään. Mutta luksus kostautuu huonompana säilyvyytenä ja aktiiviaineiden kuten vitamiinien ja antioksidanttien haihtumisena kalliista purkista ilmaan.

Patykalle iso käsi loistavasta teknologiasta.

Patyka_jar2

Miltä voide tuntuu?

Ensifiilis on jäykästi levittyvä. Voide ei kuitenkaan ole yhtään rasvaista, itse asiassa päinvastoin. Se jättää himmeän-mattaisen, sileän pinnan. Voiteella on myös selvästi tasoittava vaikutus. Katjan kanssa puhuimme aiheesta, ja hän sanoi että jäykkä koostumus liittyy juuri tuohon tasoitukseen. Voide jättää iholle suojaavan kalvon joka tasoittaa pinnan pieniä epätasaisuuksia. Kalvomaisista voiteista tulee heti mieleen tahmeus, mutta Biokaliftin ei ole yhtään tahmea. Sitä tarvitsee jäykkyytensä vuoksi annostella emulsiomaisempaa voidetta enemmän, mutta ihofiilis ei ole yhtään rasvainen. Mattapintaa voiteessa tekee mm. riisinjyväjauhe.

Testivoiteeni on muuten normaali- ja sekaihon versio. Sarjassa on myös täyteläisempi Ultra Rich Radiant Cream kuivalle iholle.

En tiedä johtuuko siitä, että tiedän voiteen olevan kallista luksusmerkkiä, mutta huomaan eron muihin käyttämiini voiteisiin. Iho tuntuu hieman siltä, kuin sille olisi jo levitetty joku pohjustusvoide. Niin tasainen ja heleä se on. Ja kyllä voide tuntuu myös napakoittavan ihon pintaa. Tuoksu on erittäin mieto ja kukkainen, hädin tuskin havaittava.

Voiteen inci ja tarkemmat ”tekniset” tiedot löytyvät täältä (postaus venyisi aivan liian pitkäksi jos sisällyttäisin kaiken haluamani informaation :)). Incistä sanon sen verran, että näyttää todella hyvältä – mutta minua hämää kun vesi on vasta kolmantena vadelmauutteen ja ruusuveden jälkeen. Meille opetettiin kosmetiikan kemian tunnilla, että vesi on aina ensimmäinen (pitoisuudeltaan suurin) ainesosa kaikissa voiteissa, shampoissa, suihkugeeleissä ja hiustenhoitoaineissa, lukuunottamatta öljypohjaan tehtyjä balmeja. Ja nehän erottaa heti öljyisyydestään. Olen lukenut näin muistakin lähteistä. Patykan voide ei ole rasvamainen balmi, joten veden pitäisi olla siinä ykkösenä. Veteen liuotetaan kaikki muut tuotteen raaka-aineet. Voiko siis muka pitää paikkansa että vadelmauute on ykkösenä…?

Patyka_EyeContour

Radiant Eye Contour -silmänympärysvoide

Tästä tuotteesta minulla ei ole yhtä paljon sanottavaa kuin kasvovoiteesta (ja tekin jo huokaatte helpotuksesta, kun postaus on niin pitkä..! ^_^), muuta kuin että tykkään tosi paljon tästäkin. Toisin kuin Repair Cream, silmänympärysvoide on erittäin kevyttä ja vesimäistä, oikeastaan fluidia. Tämä on niin riittoisaa että sitä on mahdotonta annostella tarpeeksi pientä pumppausta, pieninkin tippa leviää ohimoille ja poskiin saakka. :)

Voide tuntuu raikkaalta ja erittäin kosteuttavalta. Imeytyy välittömästi. Voide lupaa kirkastaa, laskea turvotusta, pehmentää ja kiinteyttää ja toimia erinomaisena pohjana meikin alla. Tarkat tiedot inceineen täällä.

Patyka_EyeContour2

Pakkausmuotona on hygieninen pumppupullo.

. . .

Patyka_book1

Siinä missä jollain perusbrändillä on paperiset esiteläpyskät, on Patykalla asiaankuuluvasti nidottu, ylellinen esitekirja.

Kuten sanottua, kaikki merkissä on viimeisen päälle viilattua. Jokainen aspekti henkii luksusta.

Patyka_book

Kirjan paksuilla, kiiltävillä sivulla kerrotaan merkin filosofiasta, sertifikaateista ja tietysti tuotteista erittäin houkuttavasti.

Harmittaa että en tiennyt Patykasta ennen maaliskuista Pariisin visiittiäni. Olisin ehdottomasti käynyt fiilistelemässä merkin pääliikkeessä Rue St. Honorélla. (Tosin olisinkohan mä nukkavieruna matkalaisena kehdannut lopulta astua sisäänkään…)

Patyka_image2_

Tykkäsin siis kovasti testiin saamistani tuotteista ja minulle muodostui Patykasta todella vakuuttava, laadukas ja puoleensavetävä kuva. Näin ne Chanel-asiakkaatkin varmasti kokevat… ^_^ ”Ihanaa katsella ylellistä purkkiani kauneusrutiinien aikana ja tuntea voiteen hienostunut tuoksu ja koostumus….”

Mutta koska haluan olla täysin rehellinen, en halua jättää sanomatta seuraavaa: mieluiten esittelen blogissani tuotteita, joita ostan tai voisin kuvitella ostavani itse. Joihin minulla – sanalla sanoen – on varaa.

Patyka on upea merkki, mutta en itse maksaisi kasvovoiteesta sataa euroa. Siksi emmin  testitarjouksen saadessani. Merkki houkutti, mutta tuntui jollain tapaa ”väärältä” esitellä – ja rohkaista teitä ostamaan – tuotteita, joihin oma budjettini ei riittäisi. Päädyin kuitenkin ottamaan tuotteet vastaan kun sain omatuntoni kanssa sovittua, että joskus voi esitellä myös sellaisia tuotteita joihin jollain toisella on varaa. Ja joka kiitollisena ottaa tiedon vastaan. En kai voi olla päättämässä teidän kaikkien tuhansien lukijoiden puolesta, mikä teidän mielestänne on ”liian kallista”.

Riittäähän Guerlainilla ja Sisleylläkin asiakkaita. :)

Siispä, jos olette valmiita sijoittamaan ylelliseen luonnonkosmetiikkaan, Patyka ei ole lainkaan hullumpi kohde. Biokaliftin-linjan hinnat ovat välillä 35-120 euroa ja huokeamman Absolis-linjan tuotteet kustantavat 28-48 euroa. Vielä tämän päivän (keskiviikon) ajan Jolien verkkokaupasta saa koko tilauksesta 10 % alennusta koodilla ’karkkipäivä’. Patykan hinnoissa kymmenen prosenttia alkaa olla jo ihan tuntuva alennus. :D Tai käykää nappaamassa se ihana Zuiin Mango-poskipuna! Joo, mä kannustan teitä kerrankin ostamaan! ^_^ En saa ostoksistanne penniäkään mutta tuo Mango vain on niin mahtituote että sitä suosittelee todella sydämestään.

Mikä teidän mielestänne muuten on kallista? Kun puhutaan kosmetiikasta? Ja onko teistä kiinnostavaa lukea myös luksusmerkeistä?

Kommentit (26)
 1. Haa, täytyy mainita, että tuo nerokas pakkausmenetelmä ei ole ensimmäistä kertaa käytössä… ;) Törmäsin siihen jo 90-luvulla iki-ihanan (nyttemmin lakkautetun) Savon Vierge-sarjan voiteissa!

  Hintaa on todella hieman liikaa… mutta jos ihon kunto paranee kohisten, why not?
  Arveluttaa vain tuo idea ’ikääntyvän’ (siis kuka meistä EI ikäänny?) ihon tarpeista – taas kerran oletetaan kaikkien päälle 25-v ihon tarvitsevan enemmän rasvahappoja voiteeseen… Hyaluronihappo on hyvä, mutta öljyt eivät käy kaikille… Nelikymppisenäkin voi olla tukkeutuva sekaiho.

  1. tuo nerokas pakkausmenetelmä ei ole ensimmäistä kertaa käytössä… ;) Törmäsin siihen jo 90-luvulla

   Oho, wow! Sitä enemmän ihmettelen, miksei tämä hygieeninen – ja samalla tyylikäskin – teknologia ole levinnyt aivan standardiksi purkkivoiteisiin? Vai liekö syynä kustannukset? Kalliimpi systeemi kuin irtonainen välikansi?

 2. Hmm.. selektiiviseksi kohtuullisen kalliihkoa.. toisaalta, mikä minä olen väittämään voidetta kalliiksi, kun ostan 2-3 krt vuodessa itse sen 98euron rasvapurkin :D Tosin.. pakkauskoko on 100ml ja merkki OrganicSpa. 50ml:stä 120e tuntuu kyllä huimalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *