Lukijoita Vaasasta? Vaasa-vinkkejä kaivataan..!

No mutta NYT mä menen vihdoin Vaasaan!

Tajusin, että nythän mulla on hyvä hetki viimein saada vuosikaudet vierailua odottanut Vaasa viivattua yli ”to see” -listalta, ja aion suunnata Vaasaan ensi viikolla parin päivän matkalle.

Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa ketään Vaasasta? Tai ketään, joka tuntee Vaasaa?

Missä Vaasassa kannattaa majoittua? Syödä? Kävellä?

Hakusessa vinkkejä persoonallisista majapaikoista, tunnelmallisista ja laadukkaista ravintoloista, ihanista kävelyreiteistä ja totta kai kaupungin parhaista näköalapaikoista ja maisemista..! 😍

Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (45)
 1. Voi tervetuloa! Olenkin odottanut milloin tulet Vaasaan! Viihdyt täällä varmasti! Meri on ihan kiven heiton päästä keskustasta, ja rantaa pitkin kulkee kilometrejä pyörätietä upeissa maisemissa. Ihan must-juttu. Kalarannassa myös uusi Kalastuksen talo, jossa uusi ravintola Hejm, ehdottomasti Vaasan paras ravintola, varaa pöytä ajoissa! Pyrkivät siihen, että kaikki annoksessa on lähellä tuotettua.
  Samassa talossa Fiskdiken, sieltä saa myös lounasta, mutta pääpaino lähikalatiskissä ja paikallisissa herkuissa. Voisi sanoa, että paikallisten herkkujen deli.

  Lähde käveleskelemään keskustassa, näet niin kauniita vanhoja rakennuksia, ahh! Hovioikeus rannassa, sitä ympäröivä puisto. Modernin taiteen muse Kuntsi, sieltä löytyy myös terassi… risteilyjä vanhalla postiveneellä.. tai isommilla aluksilla lähtee Kuntsin rannasta.

  Jos sinulla on aikaa, niin Mustasaaren puolella Raippaluoto, silta ja siitä kun jatkat eteenpäin, merenkurkun saaristo, Suomen ainut maailmanperintökohde, Björkö ja siellä Saltkaret ja näkötorni, aivan uskomattomat maisemat, ei löydy muualta Suomesta .

  Siinä muutamia. Joku muu saa täydentää! :)

  1. Wow, paljon kiitoksia Kateliini! Täytyy vuokrata pyörä ehdottomasti :)

   Hejm-ravintolaa suositteli minulle joku toinenkin Seinäjoki-postauksen yhteydessä. :)

  2. Sen verran täytyy tarkentaa,että Merenkurkku ei ole Suomen ainoa Unescon maailmanperintökohde, vaan Suomen maailmanperintökohteista ainoa luonnonperintökohde. Kaunis joka tapauksessa! ;)

   1. Kiitos Terhi tarkennuksesta.

 2. Rantareitti Suvilahdesta Palosaaren sillalle on kaunis, samoin Palosaaren ja Vaskiluodon sillat. Jos on auto käytössä, niin Raippaluoto! Toki on Mustasaaressa, ei Vaasassa. Suomen pisin silta ja upeat maisemat. Kahviloista Sweet Vaasa, ja ravintoloista ainakin rannassa ravintolaiva Faros, ja Villa Sandviken.

  1. Minulla ei ole autoa, mutta pääseekö Raippaluodolle julkisilla..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *