Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lukijatoivetutorial: Harmaa (arki)meikki

Minulta toivottiin erään lukijan taholta ohjeistusta harmaseen arkimeikkiin.

”haluaisitko näyttää harmaan sävyillä, että miten luotaisiin arki meikki? olen huono käyttämään luomivärejä ja minulta löytyy paletti jos on valkoinen, vaalean harmaa, hiukan tummemman harmaa ja musta. Ajattelin että jos voisit antaa vinkkejä miten ja näyttää vaihe vaiheelta miten tehdä hyvä arkimeikki niistä!”

’Arki’ on laitettu otsikossa sulkuihin, sillä jollekulle tämä meikki voi käydä iltameikistäkin. Varjostuksen tummuudella voi säädellä, sopiiko meikki enemmän päivään vai iltaan. Tämä tutorial on jälleen tarkoitettu melkein vasta-alkajille, joten se on pyritty tekemään niin selkeästi kuin mahdollista.

Greytutorial_meikit

Tässä meikkiin käytetyt luomivärit.

Greytutorial_valineet

Ja tässä kuva meikkiin käytetyistä välineistäkin.

Greytutorial1

Aloitan levittämällä pohjustetulle luomelle vaaleanharmaata luomiväriä Rimmelin duosta. Käytän vaahtomuoviapplikaattoria.

Greytutorial2

Teen yläluomelle rajauksen Bourjoisin harmaalla kynällä. Yleensä teen rajauksen aina viimeisenä, mutta koska se tulee tässä meikissä jäämään luomivärin alle, niin teen sen jo nyt.

Greytutorial3

Levitän leveällä siveltimellä valkoista kulmaluulle.

Greytutorial4

Teen luomivakoon leveän banaanivarjostuksen Rimmel-duon tummemmalla vaaleanharmaalla. Käytän vaahtomuoviapplikaattoria, sillä haluan sävystä kaiken pigmentin irti. Metallic Pearls -paletin sävyt ovat sen verran heikkopigmenttisiä, ettei siveltimellä saa kovin näkyvää tulosta.

Greytutorial5

Taputtelen banaanivarjostuksen reunoja hieman highlighter-siveltimellä. Tässä meillä on jo perusarkimeikki, puuttuu vain maskara.

Greytutorial6

Haluamme kuitenkin tehdä meikistä hieman vivahteikkaamman, joten jatkamme lisäämällä hopeanharmaata (YR Dragée d’Argent) kynärajauksen päälle. Rajaus pehmenee ja sumenee, ja siihen tulee kaunis metallinen hohto.

Greytutorial7

Otan Rimmel-duon tummempaa vaaleanharmaata siveltimeen (MAC 239), ja taputtelen  liikkuvalle luomelle sisänurkkaa lukuunottamatta. Käytän tällä kertaa sivellintä, sillä haluan miedomman sävyn kuin luomivakoon.

Greytutorial8

Meikki näyttää nyt tältä, paitsi että luonnossa se oli paljon tummempi. Jouduin kirkastamaan kuvaa Photarissa rankalla kädellä kun pilvet hämärsivät valon kesken kuvauksen. Halutessaan meikin voi jättää tähän ja lisätä ripsarin.

Greytutorial9

Me haluamme kuitenkin vielä tummentaa ulkonurkkaa, joten otan MACin 228-siveltimeen Grimasin tummanharmaata, ja taputtelen kevyesti ulkonurkkaan. Toiveen esittänyt lukija voi käyttää palettinsa mustaa. :) Tässä vaiheessa voi taas päättää, haluaako vetää varjostuksen kolmiomaisesti ulkonurkan yli ja sivulle ”for extra drama”, tai jättää sen luomen omalle alueelle.

Greytutorial10

Lisään vielä Grimasin harmaata alaluomelle H&M:n rajaussiveltimellä. Lisään myös aavistuksen hopean- ja vaaleanharmaata liukuefektinä.

Greytutorial11

Maskaraa, ja meikki on valmis! Halutessaan voi tehdä vielä sisärajaukset mustalla tai tummanharmaalla.

Greytutorial_face

Huono ja ”washed-out” kuva, jossa nyt kuitenkin näkyy meikin yleisilme. Oikeasti meikki on paljon tummempi. Tällaisiin savusilmiin yhdistän aina nudehuulet, ja nudehuuliin käytän lähes aina Dr. Hauschkan Natural Pastels -huulipunaa Soft Rose. Soft Rosen päälle lisätty vielä Lumenen Rakkauden Tunnustus -huulikiiltoa. Halusin lookkiin kuultoa, joten sudin poskipäille rankalla kädellä IsaDoran Face Glow -puuteria. Alla kuultava poskipuna taisi sekin olla Hauschkan Natural Pastels -sarjasta.

Toivottavasti esitys kelpaa nimimerkki ggggggggggg :):lle.

Kommentit (39)

  1. minä vain

    hei mistä tuo musta kajaali kynä on ostettu ? tarvitsin uutta. eihän tuo ole sellainen että leviää päivän mittaan ? :)

    • Sanni

      Bourjoisia ei ikävä kyllä myydä Suomessa. Kynä on ostettu Kreikasta, mutta Bourjoisia löytää melkein mistä tahansa Euroopan maasta – paitsi Suomesta. Tuo kyseinen kajal on kyllä sellainen, että sotkeentuu hieman päivän mittaan ulkonurkista. Se onkin ominaista kajal-kynille, jotka ovat pehmeitä ja ensisijaisesti sisärajauksiin tarkoitettuja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.