Lukijakysymys: miten pohjustaa silmämeikki?

Eräs lukija pyysi minua kertomaan tarkemmin miten pohjustan meikin, ja etenkin silmämeikin. Kasvomeikin osalta en pystyisi oikein mitään kertomaankaan, sillä levitän kasvoilleni ainoastaan mineraalimeikkipohjan, mutta silmäluomien pohjustus on mun meikissä a ja o!
Tiedän, että monille blogini lukijoille silmämeikin pohjustus on jo itsestäänselvyys, joten haukotusten välttämiseksi voitte lopettaa lukemisen tähän. Mutta ainakin sille anonyymille kysyjälle tulee tässä nyt pieni tietopaketti! :)
Silmämeikin voi perinteisten ohjeiden mukaan pohjustaa meikkivoiteella, puuterilla, voidemaisella luomivärillä tai erityisesti silmämeikille tarkoitetulla pohjustustuotteella. Itse käytän vain kahta viimeksimainittua. Käytin silmäluomilla vuosikausia tavallista meikkivoidetta, mutta se oli melkeinpä yhtä tyhjän kanssa. Luomivärit olivat usein jo iltapäivällä luomivaossa. Pelkkää puuterilla pohjustusta en myöskään ole koskaan ymmärtänyt, sillä kuiva puuteri ei muodosta sopivaa tarttumapintaa luomivärille. Joidenkin ohjeiden mukaan puuteri edesauttaa luomivärin häivyttymistä, mutta sellaiset ohjeet minä nakkaan syrjään. :) Totuus on, että puuteroidulle luomelle luomiväri tarttuu paljon huonommin kuin voidemaiselle pohjustukselle.
Suosittelen siis hankkimaan hyvän voidemaisen pohjustustuotteen. Joidenkin iholla meikkivoide toimii oikein hyvin, mutta jos luomivärisi kasaantuvat tällä tekniikalla, tiedät että on aika vaihtaa parempaan. Suosittuja (ja ammattilaistenkin käyttämiä) pohjustusvoiteita ovat Urban Decayn legendaarinen Primer Potion (lyhennetään usein muotoon UDPP), Too Facedin Shadow Insurance, Guerlainin silmämeikinpohjustusvoide ja MACin Paint Potit.
Omat suosikkini ovat UDPP ja Indeliblen voidemaiset luomivärit, etenkin ihonsävyinen Bare Necessity (lähikuva tekstin alussa).


UDPP on ohutta ja kevyempää, kun taas Bare Necessity on paksua ja peittävämpää.

Silmämeikin pohjustuksella on kaksi funktiota.

1) Meikin kestävyys ja luomivärien sävyjen vahvistaminen.

2) Silmäluomien kirjavuuden peittäminen ja ihon värin tasoittaminen.

Allekirjoittaneella etenkin on niin kirjavat luomet että ilman hyvää pohjustusta verisuonet kuultavat luomivärien läpi (ja jotkut suonista kuultavat joka tapauksessa). Otin tätä postausta varten hirveitä kuvia luomistani, ihan yököttää katsoakin niitä… Mutta kuvat kertovat miten tärkeää pohjustus on siistin meikin aikaansaamiseksi.
Paljas luomi
Levitetään Bare Necessityä
Pohjustettu luomi

Levitin toiselle luomelle UDPP:tä jotta näette eron. UDPP:n jälki on kevyempää ja läpikuultavampaa kun taas Bare Necessity muistuttaa paksuhkoa meikkivoidetta. Minun Bareni alkaa sitäpaitsi jo olla hieman kuivettunutta mikä näkyy jäljessä.
Sitten vielä pari erittäin huonoa kuvaa jotka yrittävät illustroida puuterilla pohjustetun ja UDPP:lla pohjustetun meikin eroa. Kuvat on otettu hämärissä olosuhteissa mutta kirkkaalla näytöllä niistä pitäisi saada jotain selvää. Ylemmässä kuvassa puuteripohjustus ja alemmassa UDPP. Käytetyt luomivärit ovat kummassakin kuvassa samat, ja meikki oli ollut luomella yhtä kauan.


Pitkä teksti yksinkertaisesta jutusta. :) Multa jos kysyy jotain niin saa usein vastauksen pitkän kaavan mukaan! ^_^ Ja nyt nukkumaan.
Kommentit (14)
  1. Kiitos tästä.

    Hauska sattuma, että mietin illalla sängyssä, että pitää ettiä blogistasi juttu pohjustuksesta ja tässä se nyt on, ihan ettimättä.

  2. Heippa, mainitsit, että Baresi alkaa olla kuivettunutta. Saatko sen jollakin konstilla uudestaan helpommin levittyväksi, kosteaksi jne. vai heitätkö sillä vesilintua ja ostat uuden?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *