Nyt se on löytynyt: paras luonnonkosmetiikan maskara

* Sis. mainoslinkkejä

No niin, nyt se tapahtui..! Tiemme kohtasivat viimein: minun ja toimivan, kunnolla volyymia tuovan luonnonkosmetiikan maskaran!

Tätä päivää on odotettu uteliaana monta vuotta.

Avril_LeVolumeMascara_IMG_5229
Avril smokey eye & Le Volume Mascara

Vastaus on ranskalainen Avril ja sen kummatkin maskarat, erityisesti Le Volume.

Olen testannut vuosien varrella lukuisat luonnonkosmetiikan maskarat mutta mikään niistä ei ole tuonut yhtä hyvää tulosta kuin normikosmetiikan ripsivärit, aina on joku juttu joka ei toimi. Olen tuuheuttavien maskaroiden ystävä, ja juuri volyymi tuntuu olevan luonnollisten maskaroiden suurin haaste.

Parhaimmillaankin testaamieni ekoripsareiden tuuheutusefekti on ollut vain ”ok” (Dr. Hauschka on ollut paras tähän astisista), tai jos joku yksilö (mm. Zuii) on onnistunutkin kerrostumaan, on tulos ollut hapsuinen ja paakkuinen.

Avril_VolumeMascara_IMG_5123_2
Avril Le Volume Mascara

Olen tehnyt vuosien saatossa sen helposti vedettävän päätöksen, että luonnonkosmetiikan maskaramassaa ei vain pystytä kovin helposti valmistamaan sellaiseksi, että se kerrostuisi tehokkaasti.

Monien kuluttajien huonot kokemukset luonnonkosmetiikan maskaroissa tuntuvat liittyvän niiden heikkoon kestävyyteen ripsissä. Minäkin, jonka ripsissä kaikki maskarat tavallisesti pysyvät ”kuin tauti”, olen pannut merkille, että luonnonmukainen maskara leviää synteettistä herkemmin vesisateessa. Varisemista en kuitenkaan ole luonnollisilla maskaroillakaan kokenut. Voin kai olla vain iloinen siitä, että minua on ”siunattu” ripsillä, joista maskara ei murustu irti. Laadusta, hinnasta ja merkistä riippumatta maskarat pysyvät minulla täysin varisematta, tähän ominaisuuteen en siis pysty Avrilinkaan kohdalla ottamaan kantaa.

Avril meikit

Olen saanut Avril-meikkejä testiin Biodellyltä*. Tämä ranskalainen Ecocert-sertifioitu ”Chip & Chic” -sarja tarjoaa laajan kattauksen edullista luonnonmukaista värikosmetiikkaa luomiväreistä huulipuniin, kynsilakkoihin ja meikkivoiteisiin.

Minulla on vielä sarjan meikkipohjat testaamatta mutta tähänastisen kokemukseni perusteella julistan ehdottomasti maskarat sarjan tähtituotteiksi.

Avril maskarat

Kerrankin voin sanoa, että saman sarjan kaksi maskaraa todellakin ovat ihan erilaiset.

Aiemmat kokemukseni eri luonnonkosmetiikkamerkkien maskaroista ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että käytännössä vain harjan muoto vaihtelee mutta massa itsessään tuntuu saman sarjan eri ripsareissa hyvin samanlaiselta ja käyttäytyykin ripsissä samalla lailla. Tällaisia ovat minun kokemuksellani esimerkiksi kaikki Laveran maskarat.

Avrilin maskaroissa on selkeä ero.

Kummatkin lupaavat tuuhentaa ja pidentää sekä ultra-pitkää kestoa, mutta ovat massan laadultaan ja harjaltaan ihan erilaiset.

Avril maskarat

Le Mascaran massa on ohutta ja nestemäistä ja harja pienempi ja erottelevampi.

Le Mascara Volumen massa on paksumpaa ja vahamaisempaa ja kerrostuu selvästi tehokkaammin. Sen harja on hieman kookkaampi, tiheämpi ja pidempi.

Pidän kummastakin, mutta Volume veti vielä paremmat pisteet.

Alla seuraa tarkempaa analyysiä ja vertailua.

Avril Le Mascara

Avril Le Volume Mascara

Kuten kuvista näkee, maskaroiden aikaansaama tulos on ainakin kauempaa hyvin samankaltainen ja myös Le Mascara tuo oikein mukavasti paksuutta.

Käytännössä (ainakin minun ripsissäni) Volume tekee kuitenkin vielä tuuheammat ripset ja, yllättävää kyllä massan vahamaisuuden huomioon ottaen, myös erotellummat, siistimmät ja ”monistetummat” ripset.

Väri kummassakin maskarassa on intensiivisen musta.

Avril Le Volume Mascara

Le Mascara Volume 8,90€ / 10 ml

Tämä maskara tuo siis huomattavaa volyymia verrattuna mihin tahansa aiemmin testaamaani luonnonkosmetiikan maskaraan.

Aiempi tuuhein tulos on Zuiin Volume Mascaralla, mutta sekin on maltillinen Avrilin rinnalla ja Zuiin jälki oli makuuni rosoista ja epäsiistiä. En myöskään pitänyt Zuii-maskaran hyvin kuivasta massasta.

Avril Le Volume Mascara

Pidän eniten siroista ja pienemmistä harjoista, millä pohjalla olisi voinut odottaa minun tykästyvän enemmän Le Mascaran harjaan, mutta kookkaammassa Volume-harjassa on yksi tärkeä etu sisareensa nähden: kapea kärki. Tuolla kärjellä ulottuu helposti myös niihin pienimpiin vauvaripsiin silmän sisä- ja ulkonurkissa. Ahdas- ja pienisilmäiselle tämä on tärkeä ominaisuus maskarassa. Le Mascaran harjan pää taas on ”töpömpää” mallia.

Käytännössä käytän Le Volume -harjaa ripsissäni niin, että oikeastaan vain puolet harjasta, kärjestä keskiosaan, osuu ripsiini. :)

Annetaan kuvien puhua puolestaan. Avril Le Volume Mascara in action:

Ripset_ei_maskaraa_IMG_5130

Ei maskaraa

Avril Le Volume Mascara

Yksi kerros

Avril Le Volume Mascara

Kaksi kerrosta

Maskara kerrostuu fantastisen hyvin ja kahdella kerroksella saan ripsiin mieleiseni muhkeuden. Kolmannella kerroksella jälki alkaa jo hieman paakkuuntua, mikä tapahtuu ripsissäni melkeinpä millä tahansa synteettiselläkin maskaralla.

Massaa on tuubissa peräti 10 milliä ja kun hintakin on alle 9 euroa, ei voi kuin todeta että johan on helmi.

Hinta on käsittääkseni samaa luokkaa kaikilla jälleenmyyjillä, mutta Biodellyltä Avril Le Volume-maskaran* voi lunastaa 16. heinäkuuta saakka vielä halvempaan 7,56 euron hintaan koodilla SANNIKESÄ. (Koodilla saa 15% alennuksen koko Biodellyn valikoimasta, ei vain Avrilista.)

 

 

Avril_meikit_LeMascara_IMG_9615

Le Mascara 8,90€ / 9 ml

Perusversiossa on yhden millin verran vähemmän tavaraa, eli tämä on käytännössä hitusen Volumea kalliimpi.

Le Mascaran massa on kostean ja ohuen tuntuista Volumeen verrattuna ja harjan malli näyttää erottelevammalta kuin tiheässä Volume-versiossa –  minkä vuoksi hämmästyinkin, kun lopulta omissa ripsissäni Volume kuitenkin tekee siistimpää jälkeä.

Avril_meikit_LeMascara_IMG_9613

Le Mascaran jälki on lähes samanlaista kuin Volumessa, mutta kosteampi massa saa aikaan sen, että minun hennot ripseni liimautuvat hieman enemmän yhteen Le Mascaran kanssa kuin Volumen kanssa.

Vaikutelma Volumen jälkeen on siis se, että yksittäisiä ripsiä näkyy enemmän (ylemmässä vertailukuvassa voi ehkä hahmottaa tämän). Lisäksi toinen kerros tekee selvästi hapsuisempaa jälkeä.

Avril_meikit_LeMascara_IMG_5329

Kukaanhan ei kuitenkaan käske vetämään lisäkerroksia kun yhdelläkin kerroksella saa näin nätin tuloksen :)

Muutamassa muussa blogissa olen nähnyt kuvia, joissa Le Mascara ei ole useammallakaan kerroksella paakkuuntunut yhtään ja kirjoitukset ylistävät nimenomaan tämän maskaran luonnonkosmetiikan ripsareiden ykköspallille, eli kokemukset ovat tosiaan yksilöllisiä. Minun ripseni valitsevat Volumen, sinun ehkä Le Mascaran? :)

Selvää on kuitenkin, että kummatkin Avril-ripsarit ovat ihan omaa luokkaansa luonnonmukaisten maskaroiden kentällä ja saavat Karkkipäivästäkin 10 pistettä ja sen kuuluisan papukaijamerkin. :)

Mahtavaa että näin loistavat maskarat sattuvat vielä olemaan niitä genrensä halvimpiin kuuluvia :)

Le Mascara -ripsiväriä* myy Suomessa mm. Biodelly.

Koodilla SANNIKESÄ  saa 15% alennusta Biodellyn* koko valikoiman normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 16.7 saakka.

*

Kirjoittelen muista Avrilin meikkituotteista toisessa postauksessa kun maskarat vaativat oman, perustellun tilansa ^_^ Tein mm. pienen tutorialin ylimmässä kuvassa näkyvästä smokey-meikistä.

Avril_meikit_IMG_9592

Kommentit (21)
  1. Mä tilasin tuon Avrilin normiversion talvella, kun sitä niin hehkutettiin. Ihan ok ripset sillä tulee, harja on aika tönkkö raskaiden luomien kanssa. Mutta se miksi en tykkää, on pysyvyys, ei vaan pysy sotkematta mulla. Raskaat ja rasvoittuvat luomet ovat haastava yhdistelmä luonnonkosmetiikan ripsareiden kanssa. Toistaiseksi pysyttelen siis 38-ripsareissa, vaikka muut meikit onkin luonnonkosmetiikkaa.

    1. Mulla ihan sama homma. Mielestäni luomieni rasvoittuvuus on hiukan vähentynyt iän karttuessa, mutta Avrilin normaalilla versiolla törmäsin tähän samaan ongelmaan. Ihan hyvää jälkeä massalla sai ripsiin sudittua, mutta päivän mittaan löytyi mustaa ripsiväriä kulmaluulta.. onkohan Volume version kanssa sama juttu..? Mulla kans vielä käytössä 38-ripsari ja Lancomen hypnose. Kjaer weissia käytin jonkun aikaa, mutta se varisi loppupäivästä.. Mainitsen vielä sen, että vaikka Avrilin ripsaria löytyi päivällä ripsien lisäksi myös luomista, on ripsarin poistaninen melko työlästä. Jättää helposti pandasilmät, jos ei ole puhdistusaineet kunnossa.

  2. Paras luonnonkosmetiikan ripsarihan on Une Volume Liner, mutta sitä ei saa enää mistään Suomesta :( Siinä on ihana kumiharja ja todella hyvä erottelevuus ja kerrostuu nätisti. Ja kestää pienet vesisateetkin aika mallikkaasti!
    Pääsitkö tätä koskaan testaamaan?

    1. En ehtinyt testaamaan, harmi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *