Karkkipäivä
Karkkipäivä

Löytö: fantastinen aurinkovoide

Nyt taisi löytyä ihan paras aurinkovoide jota olen koskaan käyttänyt! Olin ollut aikeissa kehua voidetta jo lyhyen Suomi-käytön perusteella ennen reissuun lähtöä, mutta nyt viimeisten päivien hardcore-testiajossa Alppikorkeuden helteessä voin todellakin lukita hehkutukseni ja todeta, että voide on aivan mielettömän hyvä!

Kyseessä on italialaisen Aloedermalin kasvoaurinkovoide suojakertoimella 20.

Aloedermal_aurinkovoide_IMG_7693

Sain voiteen testiin PR-toimistolta joka esitteli voiteen luonnollisena aurinkosuojatuotteena, ja merkin alla lukeva ”Natural protection” varmasti antaakin syyn olettaa, että voiteen UV-suoja olisi luonnollinen. Sitä se ei kuitenkaan ole, mistä Aloedermalin voide vastaanottaa ainoan kritiikin. Suhtaudun vähän ryppyotsaisesti harhaanjohtaviin markkinointi-ilmaisuihin. Voide on kaukana ”natural protectionista” ja kaikki sen sisältämät UV-suodattimet ovat kemiallisia.

Mikä ei kuitenkaan minun tapauksessani tee voiteesta millään lailla huonoa (nuhteet vain markkinointitekstien laatijalle), sillä pidän itse enemmän kemiallisten filtterien kosmeettisesta fiiliksestä. Kuten blogia säännöllisesti lukeville on varmasti käynyt ilmi, tahmeus on jotain mitä en kerta kaikkiaan voi sietää voiteessa. Fysikaaliset filtterit tekevät aurinkovoiteesta valitettavasti aina jähmeän ja tahmean, tai ainakin vähintään jähmeämmän ja tahmeamman kuin miltä synteettisten suodattimien ympärille formuloitu voide tuntuu.

Hornliweg_IMG_3756

Eilen UV-indeksi oli täällä Zermatissa peräti 10..!!

Olen rasvannut naamaa tunnin välein ja vartalon ihon olen suojannut keskipäivän auringossa vaatteilla. Tässä porotuksessa on syytä jättää pinnalliset rusketusideaalit taka-alalle ;)

Aloedermal_aurinkovoide_

No, on pakkaustekstien rustailija jossain onnistunut :D ”Delicate and silky cream”, kertoo kartongin kylki, ja se todellakin pitää paikkansa.

Voiteen tuntuma on kirjaimellisesti silkkinen ja semitäyteläinen koostumus tuntuu äärimmäisen miellyttävältä. Voide levittyy notkeasti ja imeytyy erittäin nopeasti jättäen himmeän ja täysin tahmattoman pinnan. Vaikka levittäisin kaksi runsasta kerrosta, kaikki imeytyy ja ihon pinta on hetken kuluttua himmeä. Voide tuntuu myös kosteuttavalta ja se sisältääkin mm. aloe veraa (incissä toisena ennen UV-filttereitä, mikä kertoo aikamoisen korkeasta pitoisuudesta sillä UV-filttereiden osuus on myös korkea), hyaluronihappoa ja oliiviöljyä.

Matterhorn_Glacier_Trail_IMG_3736

Ja nyt tulee se itselleni henkilökohtaisesti paras osuus. :) Vaikka voiteen tahmattomuus kasvoilla on erittäin tärkeää, vielä fantastisempaa on se, että voide ei jää tahmeaksi myöskään sitä levittäneisiin kämmeniin ja sormiin! Tämä on valtavan tärkeää etenkin kun on liikkeessä vaelluksilla tai kaupunkikävelyillä, tai missä tahansa missä ei voi jokaisen voiteenlisäyskerran jälkeen olla pesemässä käsiä.

En tiedä samaistuuko joku muu tähän tunteeseen, mutta rasvausoperaatioiden jättämä voideklähmä käsissä on jotain aivan kamalaa, ja tahmakäsillä pitäisi sitten olla valokuvaamassa ja kaivamassa reppua ja säätämässä puhelinta ja sitten kaikki paikat ovat möhnässä. Aaarghh!! Ehkä maailman pinnallisin ongelma, mutta minua se ärsyttää suunnattomasti. Aurinkovoiteet, oli kyseessä sitten kemiallisen tai fysikaalisen suojan sisältämä tuote, ovat tunnetusti voidemaailman tahmakuninkaallisia. Tähän mennessä en ollut kohdannut aurinkovoidetta, joka ei jättäisi ihoon edes jonkinlaista klähmäistä tunnetta, ainakin käsiin joihin voidetta kohdistuu kaikkein eniten.

Mutta Aloedermal ei jätä lähmäpintaa! :) Kämmenet ovat hetken kuluttua voitelusta aivan tahmattomat ja kohta voikin taas tarttua kameraan! :)

Käytän Aloedermalia kasvojen lisäksi myös muualle kroppaan, sillä en jaksa kuljetella vaellusretkillä mukana monia eri voidepurkkeja. Tuubipurkista voidetta on helppo annostella.

Aloedermal_aurinkovoide_inci

UV-filtterit ovat noita ainesosaluettelon pisimpiä ”nimihirviöitä” kuten Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate ja Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine.

Aloedermal_aurinkovoide_IMG_7700

Aloedermal-voiteen suositushinta on 28,60€ ja tuubissa on tavaraa 75 ml.

Aloedermalia myyvät luontaistuotekaupat. En saa suoraa linkkiä maahantuojan jälleenmyyjälistaan toimimaan, mutta se löytyy osoitteesta http://www.aboamedica.fi/index.html.

      Matterhorn_selfie_

Matterhorn-selfie :)

.

Aloedermal on niitä blogin kautta testiin saamiani tuotteita joiden kohdalla voin vilpittömästi sanoa: tätä tulen ostamaan itsekin. Peukku!! :)

Kommentit (24)

 1. Mari

  Ei todellakaan ole mitään kamalampaa kuin aurinkorasvatahma käsissä. Ja yleensä naamakin jää tahmaiseksi ja kiiltäväksi. Tästä syystä rasvailu jää todella satunnaiseksi vaikka punotaan aina kun aurinko vähänkin paistaa. Toivon, että tästä sarjasta myös tuo 50 suojakertoimella oleva rasva ei tahmaisi. Espanjaan kun lähden syyskuun lopulla eikä siellä ole tarkoitus palaa vesikelloille… Pakko käydä jo heti tänään testaamassa tuota rasvaa.
  Kiitos vinkistä!!

  • Sanni

   Ole hyvä vain :) Toivottavasti 50-pinnainenkin olisi koostumukseltaan yhtä hyvä kuin 2-kymppinen :)

 2. Jusu

  Oon kans testannut tätä ja ihan samaa mieltä sun kans, on tosi hyvä! Tästä samasta tuotteesta olen itsekin postannut. Mua jäi kiinnostamaan tuo melaniinin tuotantoa stimuloiva ainesosa, että toimiiko se oikeasti :)

  http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2016/06/aloedermal-ihon-savya-tummentava.html

  • Sanni

   Vastaan sun blogipostauksessa esittämääsi mietintään :D Kirjoitit:

   Oikeastaan tämä on kai päivävoide suojakertoimella, eikä aurinkovoide. Mutta toisaalta mitä niillä onkaan sitten eroa lopulta? :)

   Aurinkovoiteen ja suojakertoimellisen päivävoiteen ero on yleensä kestävyydessä ja vettähylkivyydessä, aurinkovoide-nimellä myytävät on tarkoitettu käytettäväksi olosuhteissa joissa käyttäjän oletetaan altistuvan hikoilulle, vedelle (uimaranta) tai vaikka voimakkaalle viimalle (esim. vuoristo-, laskettelu- tai purjehdusolosuhteet) ja niiden koostumus siis hylkii kosteutta ja ”tarraa” ihoon paremmin kuin ohuemmiksi formuloidut päivävoide-nimellä myytävät. SK-päivävoiteet on tarkoitettu ns. city-käyttöön eli olosuhteisiin joissa henkilö ei oletettavasti ole pulahtelemassa veteen, iho ei hankaudu rantahiekkaan tai -pyyhkeeseen tai kasvoille ei puhalla alppiviima :D

   Aloedermalin voide on aurinkovoide, ei ns. ”päivävoide suojakertoimella”, siitä kertoo nimi ”sun cream”. Aina kun nimessä spesifioidaan erikseen aurinko, on kyseessä nimenomaan aurinkovoiteeksi formuloitu voide.

   • Jusu

    Se oli tyhjentävä vastaus, kiitos :D

 3. Jonttu

  Kyllä kyllä, aurinkosuojavoiteen lisääminen on tärkeää tuollaisissa olosuhteissa ja Suomessakin välillä (riippu mitä tekee ja mihin aikaan), mutta jos aurinkosuojaa lisää kesken kaiken kasvoille, niin silloinhan ei voi käyttää mitään meikkituotteita, siis esim. peiteainetta? Itse haluan vähän peittää nenän alueen mustapäitä ja ainakin niitä tummia silmänalusia.

  On muuten todella inhottavaa koskea aurinkorasvaisilla käsillä esim. aurinkolaseja tai yrittää avata puhelin lukko; näyttö on sen jälkeen aika härskin näköinen.

  • Sanni

   mutta jos aurinkosuojaa lisää kesken kaiken kasvoille, niin silloinhan ei voi käyttää mitään meikkituotteita, siis esim. peiteainetta?

   Ei niin, en käytä mitään meikkipohjatuotteita kun tiedän olosuhteiden vaativan kunnon aurinkovoitelua. Toki city-olosuhteissa riittää yleensä mineraalimeikkipohjan tuoma suoja :) Esim. Ranskassa mulla oli päivittäin vain mineraalipohja kasvoilla eikä kasvot palaneet yhtään helteisimpinäkään päivinä, kun taas hartiat käräytin kunnolla yhtenä päivänä kun unohdin voidella :/

   • Jonttu

    Tätä olen tosiaan miettinyt, että voiko jossakin Kreikassa ollessa esim. meikata/piilottaa ihon kauneusvirheitä, jos haluaa myös suojautua kunnon aurinkovoiteella. Olisiko tästä aineksia kokonaiseksi postaukseksi, siis meikkaus + kuumat kelit? :)

    • Sanni

     Olisiko tästä aineksia kokonaiseksi postaukseksi, siis meikkaus + kuumat kelit? :)

     Se on kyllä haasteellista :) Itse en edes yrittäisi peittää ihon virheitä jos olisin asiakseni lähdössä auringonottopuuhiin tai ympäristöön, josta tiedän että siellä on erittäin kuumaa ja kosteaa, esimerkiksi sademetsä-haikille :D Kyllä ihon asianmukainen suojaus nousee prioriteetiksi. Toki meikkikin suojaa, ja tietysti kasvoille voi halutessaan laittaa vaikka sinne biitsillekin jonkun (aasialaisen) korkean suojakertoimen BB-voiteen, jos lähmäinen tunne ja meikin osittainen sulaminen iholla ei haittaa. (Laitoin aasialaisen koska ne ovat käsittääkseni ja myös oman pienehkön kokemukseni mukaan kestävämpiä kasvoilla kuin länkkäri-BB:t.)

     Mä en kuitenkaan lähtökohtaisesti yrittäisi yhdistää auringonottoa ja ihomeikkiä. Jos mietitään ihan vain citykäyttöä kuumissa (ja kosteissa) säissä, niin mineraalimeikkipohja kestää mielestäni parhaiten koska se jauhemaisena vastustaa kosteutta parhaiten (olen itse jopa saunonut mineraalimeikkipohjalla :D), mutta mineraalipohjan suoja ei riitä korkean UV-indeksin paikoissa. Tuolloin valitsisin BB-voiteen. TAI, laittaisin mineraalipohjan alle korkean suojakertoimen primerin, kuten MUFEn UV Primen. :)

     • Jonttu

      Osassa aurinkovoiteita lukee, että pitäisi välttää silmänympärysaluetta. Mitä sitä sitten laittaisi niille, suojakertoimellista silmänympärysvoidettako? En ota aurinkoa, mutta esim. jossakin urheilulajissa saattaa altistua aika pahastikin auringolle myös Suomen kesässä, jos joutuu olemaan ulkosalla keskellä päivää. Oli ulkonaolon tarkoitus mikä vain, niin AINA haluan laittaa silmänalusille peiteainetta – tästä en luovu! Sademetsäsafarit eivät tulleet edes mieleen, kun en juuri matkustele… Toki siellä ehkä olisin aurinkolasit päässä, niin voisi ehkä olla jopa ilman peiteainetta.

      • Sanni

       Osassa aurinkovoiteita lukee, että pitäisi välttää silmänympärysaluetta. Mitä sitä sitten laittaisi niille, suojakertoimellista silmänympärysvoidettako?

       Mä en piittaa noista ”vältä sy-aluetta” -suosituksista, aiempaan viitaten; kun ihoni ei ole herkkä. Mutta jokainen toimikoon oman fiiliksen mukaan :) Nuo suositukset liittynevät siihen että aurinkovoiteiden koostumukset ovat yleisesti paksumpia kuin ”normi”voiteiden ja paksut koostumukset aiheuttavat osalla ihmisistä turvotusta sy-alueella. Kokeilemallahan se aina selviää :) Mutta jep, on olemassa erikseen myös suojakertoimellisia sy-voiteita, vaikkakin aika vähän. Yksi hyvä löytyy Cliniquelta, Superdefense SK 20. Mä käytin sitä pari kesää mutta vaihdoin sitten Cliniquen SK 45 -voiteeseen jota käytän huultenympäryksen melasma-alueella. Ei jaksa kolmea eri voidetta läträtä naamaan, kaksi saa riittää :D

       • Jonttu

        Joo, tuo sinun huulten voitelu on tuttua ja siihen käytettävä tuotekin on jo täältä blogista tuttu.

        Ahaa, että syynä olisi vain mahdollinen turvottavuus. Minusta herkän ja helposti rypistyvän alueen suojaaminen on tärkeämpää kuin potentiaalinen turvottavuus.

        Laitatko muuten aurinkosuojan päälle vielä peiteainetta silmienalusille esim. jossakin vuoristopatikalla?

        Missä muuten puhuin blenderihankinnastani (voi muisti, missä olet?)?

        • Sanni

         Laitatko muuten aurinkosuojan päälle vielä peiteainetta silmienalusille esim. jossakin vuoristopatikalla?

         En.

         Missä muuten puhuin blenderihankinnastani (voi muisti, missä olet?)?

         Ikääntymisen merkeissä, täällä :)

         Kannattaa muuten täpätä kommentoidessa raksi kohtaan ”Ilmoita uusista viesteistä” niin saat sähköpostiin ilmoituksen kun kommenttiin on vastattu :) Toisaalta tuo toiminto taitaa tuoda sähköpostiin ilmoituksen myös kaikista muistakin ko. kommenttiketjuun jätetyistä viesteistä joten vilkasta keskustelua herättänyt postaus tuo sitten sähköpostiin kommenttien aallon…

 4. Tiia K

  Keyword Love Jonna suitsutti kasvotuten tätä samaa mulle ja nyt kyllä lähtee omani testiin. Nyt te kaksi jo olette vakuttaneet, että loistava tuote kyseessä. Voimainen tuntu, öljymäinen tahmeus, klähmää käsissä, yäk. Kevyttä suojaa kiitos.

  Kivaa viikkoa Sanni <3

  • Sanni

   Nyt te kaksi jo olette vakuttaneet, että loistava tuote kyseessä.

   Hihii, me tiedetään mistä me puhutaan ^_^ Jonna on varmaan testannut vielä minuakin enemmän kosmetiikkaa joten naisella on varmasti on kokemusta yhdestä jos toisesta aurinkosuojatuotteestakin :)

   Täällä sataa ja ukkostaa tänään eli välipäivä aurinkovoiteista :)

 5. Julia

  Samaistun täysin tahmatassu-ahdistukseen! Tykkään muutenkin olla pesemässä käsiäni tarpeettomankin usein, koska kesällä ne hikoavat aika paljon, ja semmonen voiteen ja hien sekoitus on kyllä todella hirveä kombo.

 6. maria

  Et ole ainoa ryppyotsaisesti mainoslauseisiin suhtautuva. :)

  Jehna, noissa maisemissa kelpais kyllä olla!

 7. VerdeL

  Bodyshopin uusi 50sk kasvovoide myös aika hyvää. Ensimmäinen noin korkea suojakerroin, jota pystyn käyttämään kasvoilla. Kevyttä ja ohutta, eikä näytä rasvaiselta, eikä tahmaa.
  Kaikki muut on yleensä sekä tuntuneet että näyttäneet hirveiltä tai tuottaneet näppyjä sekaihollani, jossa isot huokoset ja rasvoittuva t-alue.
  Meinaan kokeilla tuota suosittelemaasi myös, mutta ihan vaan Suomen kesässä, korkea vuoristo Uv: sen verran on ikää plakkarissa jo, että sk20 on siellä ihan liian vähän mulle.

  • Sanni

   Mä yllätyin miten hyvin SPF 20 on riittänyt suojaamaan mun ihon näin korkeissa UV-lukemissa, iho ei ole palanut vaikka olen oleskellut auringossa 10kin tuntia päivässä (vuoristovaelluksilla on vaikea välttää aurinkoa kun varjoa ei juuri ole). Toisaalta, mun iho kestää hyvin aurinkoa totuttuaan siihen, tilanne olisi varmasti toinen jos olisin heti alkukesästä tullut näihin olosuhteisiin ;)

 8. Jennie

  Katsoin Cosmethics app:n avulla tuotteen incin, kun en niistä mitään ymmärrä ja sain henkilökohtaisen hälytyksen, että se sisältää muovipartikkeleita. Joitakin vuosia on puhuttu, että esim. kosmetiikassa käytetään paljon turhia muovipartikkeleita ja päätyvät sitten ympäristöön. En muista ihan heti, että oletkohan koskaan kirjoittanut aiheesta tai omasta suhtautumisesta siihen, jäi kiinnostamaan, että mitä mieltä olet ja tulisiko sellaista kosmetiikkaa välttää? Itse en ehkä tiedä aiheesta kovin paljoa, mutta tuppaan ottamaan mieluummin liian varovaisesti ja olen jättänyt nykyään sellaiset tuotteet ostamatta. Ihanan näköinen reissu sulla taas siellä :)

  • Sanni

   että se sisältää muovipartikkeleita

   Jep, tuo acrylates/vinyl isodecanoate crosspoymer on muovijohdannainen (kaikki incinimet joista bongaa sanan ’acrylates’ sisältävät muovia, se on yksi muovintunnistin-tärppi).

   En ole (vielä) kirjoittanut omaa postausta muoviyhdisteistä kosmetiikassa, sivunnut vain aihetta joissain tuotearvosteluissa. Koen että en vielä omaa niin hyviä tietoja aiheesta että pystyisin kirjoittamaan riittävän informatiivisen jutun muoviyhdisteistä. Tiedän vain, että muoviperäisiä ainesosia käytetään kosmetiikassa aivan valtavasti koska niillä on silikonin tapaan niin monipuolisia ominaisuuksia ja ne saavat koostumuksesta kuluttajaa miellyttävän. Yhteistä muovi- ja silikoniyhdisteille on maatumattomuus (no, poislukien haihtuvat silikoniyhdisteet) ja se, etteivät ne varsinaisesti hoida ihoa vaan vaikuttavat tuotteen koostumukseen ja ihofiilikseen. Ellei sitten kuorivuutta ajattele ”hoitavuutena”, muovirakeitahan käytetään todella paljon kuorivina ainesosina.

   Kysyt, tulisiko muoviyhdisteitä sisältävää kosmetiikkaa välttää. Kysymys on tietysti täysin kiinni omista arvoista. Muovi ei ole haitallista iholle, mutta se ei maadu luontoon, siitä ei pääse mihinkään. Ainakaan sen laatuinen muovi jota kosmetiikassa käytetään. Moni meistä välittää ympäristöstä eikä ehdoin tahdoin esim. heitä roskia luontoon, mutta samalla tulee käyttäneeksi arjessa paljon tuotteita ja tehneeksi valintoja, jotka eivät ole kaikkein ympäristöystävällisimpiä. Ympäristöajattelua voi olla lähes mahdoton toteuttaa 100-prosenttisesti arjen kaikissa valinnoissa, tai siihen voi totta kai pyrkiä mutta täysin 100-prosenttisesti ympäristöä kuormittamaton elämäntyyli on useimmille meistä kohtuuttoman vaikea toteuttaa. Itsekin pyrin tekemään ekologisia valintoja niin usein kuin mahdollista, mutta samalla matkustelen paljon ja teen mm. lentomatkoja. Yhden muovirakeisen kuorintatuotteen vaikutukset verrattuna lentomatkan aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin ovat olemattomat. Näitä voi itse kukin miettiä omalla kohdallaan. Totta kai jokainen, pienikin ympäristön eduksi tehty valinta on aina parempi kuin ei mitään.

   • Jennie

    Niinpä, asialla monet puolensa. Parastahan olisi kun sellaisia tuotteita ei valmistettaisi ollenkaan! Kyllä ne pienet teot minustakin merkitsee, jopa kaikista eniten, luulen, ettei monillakaan ole tietoa edes kosmetiikan ympäristövaikutuksista, sitä kun ei tule ajatelleeksi.

    Itselläni herääminen tapahtui vasta viime vuonna ja olen sentään 30 ja aina halunnut kuormittaa mahdollisimman vähän luontoa. Ainakin kannustaisin sinua kirjoittamaan aiheesta, sinulla on paljon lukijoita! Sehän on iso teko luonnolle jo kun kirjoitat niistä :)

 9. Eeva

  Hei Sanni, olen yrittänyt etsiä tätä aurinkovoidetta tuloksetta! Meillä ei luontaistuotekaupoissa ole tätä ja tuo linkki tekstissäsi jälleenmyyjiin ei toimi ! Osaatko sanoa mistä tätä voi ostaa Helsingissä ? Olisi jo kiire… ;) Kiitos!

  • Sanni

   Jälleenmyyjälinkki on näemmä muutettu heinäkuun jälkeen mutta listaus löytyy edelleen maahantuojan (Aboa Medica) sivulta:

   http://www.aboamedica.fi/index.html

   Yläpalkissa on kohta Jälleenmyyjät ja sieltä voit skrollata H:n kohdalle Helsinkiin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.