Löytö: fantastinen aurinkovoide

Nyt taisi löytyä ihan paras aurinkovoide jota olen koskaan käyttänyt! Olin ollut aikeissa kehua voidetta jo lyhyen Suomi-käytön perusteella ennen reissuun lähtöä, mutta nyt viimeisten päivien hardcore-testiajossa Alppikorkeuden helteessä voin todellakin lukita hehkutukseni ja todeta, että voide on aivan mielettömän hyvä!

Kyseessä on italialaisen Aloedermalin kasvoaurinkovoide suojakertoimella 20.

Aloedermal_aurinkovoide_IMG_7693

Sain voiteen testiin PR-toimistolta joka esitteli voiteen luonnollisena aurinkosuojatuotteena, ja merkin alla lukeva ”Natural protection” varmasti antaakin syyn olettaa, että voiteen UV-suoja olisi luonnollinen. Sitä se ei kuitenkaan ole, mistä Aloedermalin voide vastaanottaa ainoan kritiikin. Suhtaudun vähän ryppyotsaisesti harhaanjohtaviin markkinointi-ilmaisuihin. Voide on kaukana ”natural protectionista” ja kaikki sen sisältämät UV-suodattimet ovat kemiallisia.

Mikä ei kuitenkaan minun tapauksessani tee voiteesta millään lailla huonoa (nuhteet vain markkinointitekstien laatijalle), sillä pidän itse enemmän kemiallisten filtterien kosmeettisesta fiiliksestä. Kuten blogia säännöllisesti lukeville on varmasti käynyt ilmi, tahmeus on jotain mitä en kerta kaikkiaan voi sietää voiteessa. Fysikaaliset filtterit tekevät aurinkovoiteesta valitettavasti aina jähmeän ja tahmean, tai ainakin vähintään jähmeämmän ja tahmeamman kuin miltä synteettisten suodattimien ympärille formuloitu voide tuntuu.

Hornliweg_IMG_3756

Eilen UV-indeksi oli täällä Zermatissa peräti 10..!!

Olen rasvannut naamaa tunnin välein ja vartalon ihon olen suojannut keskipäivän auringossa vaatteilla. Tässä porotuksessa on syytä jättää pinnalliset rusketusideaalit taka-alalle ;)

Aloedermal_aurinkovoide_

No, on pakkaustekstien rustailija jossain onnistunut :D ”Delicate and silky cream”, kertoo kartongin kylki, ja se todellakin pitää paikkansa.

Voiteen tuntuma on kirjaimellisesti silkkinen ja semitäyteläinen koostumus tuntuu äärimmäisen miellyttävältä. Voide levittyy notkeasti ja imeytyy erittäin nopeasti jättäen himmeän ja täysin tahmattoman pinnan. Vaikka levittäisin kaksi runsasta kerrosta, kaikki imeytyy ja ihon pinta on hetken kuluttua himmeä. Voide tuntuu myös kosteuttavalta ja se sisältääkin mm. aloe veraa (incissä toisena ennen UV-filttereitä, mikä kertoo aikamoisen korkeasta pitoisuudesta sillä UV-filttereiden osuus on myös korkea), hyaluronihappoa ja oliiviöljyä.

Matterhorn_Glacier_Trail_IMG_3736

Ja nyt tulee se itselleni henkilökohtaisesti paras osuus. :) Vaikka voiteen tahmattomuus kasvoilla on erittäin tärkeää, vielä fantastisempaa on se, että voide ei jää tahmeaksi myöskään sitä levittäneisiin kämmeniin ja sormiin! Tämä on valtavan tärkeää etenkin kun on liikkeessä vaelluksilla tai kaupunkikävelyillä, tai missä tahansa missä ei voi jokaisen voiteenlisäyskerran jälkeen olla pesemässä käsiä.

En tiedä samaistuuko joku muu tähän tunteeseen, mutta rasvausoperaatioiden jättämä voideklähmä käsissä on jotain aivan kamalaa, ja tahmakäsillä pitäisi sitten olla valokuvaamassa ja kaivamassa reppua ja säätämässä puhelinta ja sitten kaikki paikat ovat möhnässä. Aaarghh!! Ehkä maailman pinnallisin ongelma, mutta minua se ärsyttää suunnattomasti. Aurinkovoiteet, oli kyseessä sitten kemiallisen tai fysikaalisen suojan sisältämä tuote, ovat tunnetusti voidemaailman tahmakuninkaallisia. Tähän mennessä en ollut kohdannut aurinkovoidetta, joka ei jättäisi ihoon edes jonkinlaista klähmäistä tunnetta, ainakin käsiin joihin voidetta kohdistuu kaikkein eniten.

Mutta Aloedermal ei jätä lähmäpintaa! :) Kämmenet ovat hetken kuluttua voitelusta aivan tahmattomat ja kohta voikin taas tarttua kameraan! :)

Käytän Aloedermalia kasvojen lisäksi myös muualle kroppaan, sillä en jaksa kuljetella vaellusretkillä mukana monia eri voidepurkkeja. Tuubipurkista voidetta on helppo annostella.

Aloedermal_aurinkovoide_inci

UV-filtterit ovat noita ainesosaluettelon pisimpiä ”nimihirviöitä” kuten Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate ja Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine.

Aloedermal_aurinkovoide_IMG_7700

Aloedermal-voiteen suositushinta on 28,60€ ja tuubissa on tavaraa 75 ml.

Aloedermalia myyvät luontaistuotekaupat. En saa suoraa linkkiä maahantuojan jälleenmyyjälistaan toimimaan, mutta se löytyy osoitteesta http://www.aboamedica.fi/index.html.

      Matterhorn_selfie_

Matterhorn-selfie :)

.

Aloedermal on niitä blogin kautta testiin saamiani tuotteita joiden kohdalla voin vilpittömästi sanoa: tätä tulen ostamaan itsekin. Peukku!! :)

Kommentit (27)
 1. Ei todellakaan ole mitään kamalampaa kuin aurinkorasvatahma käsissä. Ja yleensä naamakin jää tahmaiseksi ja kiiltäväksi. Tästä syystä rasvailu jää todella satunnaiseksi vaikka punotaan aina kun aurinko vähänkin paistaa. Toivon, että tästä sarjasta myös tuo 50 suojakertoimella oleva rasva ei tahmaisi. Espanjaan kun lähden syyskuun lopulla eikä siellä ole tarkoitus palaa vesikelloille… Pakko käydä jo heti tänään testaamassa tuota rasvaa.
  Kiitos vinkistä!!

  1. Ole hyvä vain :) Toivottavasti 50-pinnainenkin olisi koostumukseltaan yhtä hyvä kuin 2-kymppinen :)

 2. Oon kans testannut tätä ja ihan samaa mieltä sun kans, on tosi hyvä! Tästä samasta tuotteesta olen itsekin postannut. Mua jäi kiinnostamaan tuo melaniinin tuotantoa stimuloiva ainesosa, että toimiiko se oikeasti :)

  http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2016/06/aloedermal-ihon-savya-tummentava.html

  1. Vastaan sun blogipostauksessa esittämääsi mietintään :D Kirjoitit:

   Oikeastaan tämä on kai päivävoide suojakertoimella, eikä aurinkovoide. Mutta toisaalta mitä niillä onkaan sitten eroa lopulta? :)

   Aurinkovoiteen ja suojakertoimellisen päivävoiteen ero on yleensä kestävyydessä ja vettähylkivyydessä, aurinkovoide-nimellä myytävät on tarkoitettu käytettäväksi olosuhteissa joissa käyttäjän oletetaan altistuvan hikoilulle, vedelle (uimaranta) tai vaikka voimakkaalle viimalle (esim. vuoristo-, laskettelu- tai purjehdusolosuhteet) ja niiden koostumus siis hylkii kosteutta ja ”tarraa” ihoon paremmin kuin ohuemmiksi formuloidut päivävoide-nimellä myytävät. SK-päivävoiteet on tarkoitettu ns. city-käyttöön eli olosuhteisiin joissa henkilö ei oletettavasti ole pulahtelemassa veteen, iho ei hankaudu rantahiekkaan tai -pyyhkeeseen tai kasvoille ei puhalla alppiviima :D

   Aloedermalin voide on aurinkovoide, ei ns. ”päivävoide suojakertoimella”, siitä kertoo nimi ”sun cream”. Aina kun nimessä spesifioidaan erikseen aurinko, on kyseessä nimenomaan aurinkovoiteeksi formuloitu voide.

   1. Se oli tyhjentävä vastaus, kiitos :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *