Löydä oma L300-ihonhoitorutiinisi

Kaupallinen yhteistyö: L300

Kuten tunnettua, L300 on mielestäni marketti-genren paras ihonhoitosarja. Tuotteissa on miellyttävät, herkällekin iholle sopivat hajusteettomat koostumukset, runsaasti toimivia ja iholle hyödyllisiä ainesosia sekä edullinen hinta.

Tykkään kirjoittaa L300-sarjasta, koska se on aidosti poikkeuksellisen hyvä sarja päivittäistavara-kosmetiikkasarjojen joukossa. Ja tosiaan – niin ihanaa kuin luonnonkosmetiikkakin on, se ei sovi kaikkien iholle. Eikä kaikkien lompakolle.

Tässä postauksessa esittelen L300-ihonhoitovinkkejä kolmeen eri ihotilanteeseen.

Uskallan sanoa, että L300-sarjassa on tällä hetkellä hintaluokkansa paras anti-age-ihonhoitolinja: viime vuonna lanseerattu Pro-Retinol omaa niin hienon ainesosaprofiilin, että mun piti hieraista silmiäni kahteen kertaan, kun luin incejä ensimmäistä kertaa. Pro-Retinol-linjaa peesaavat niin ikään laadukkaat ja toisesta vinkkelistä anti-age-vaikutteiset Hyaluronihappo- ja C-vitamiini-linjat.

Postauksesta löydät vinkit, kuinka koota oma, helppo ja tehokas L300-ihonhoitorutiini!

Muistathan, että anti-age-ihonhoidolla ei ole varsinaista ikärajaa, vaan ihoa hoidetaan sen kunnon mukaan. Eri ihmisten iho ikääntyy hyvin eri tahtia geenien sekä elämäntapojen vaikuttaessa. L300-sarjasta löydät selkeät tuotteet kaikkiin ihotilanteisiin.

AIKUINEN, KYPSÄ IHO. Huolena rypyt, velttous, kuivuus ja samea iho.

Tilanne: kollageenin tuotanto on hidastunut ja iho kaipaa syvempää elvytystä ja ravitsevaa hoitoa.

Ratkaisu: kollageenin tuotantoa aktivoidaan A-vitamiinilla. Ihosta tulee sileämpi, vahvempi ja kirkkaampi.

Sinulle sopii: Pro-Retinol-sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito ja Micellar Cleansing Water

Tätä duoa suosittelisin L300-sarjasta ihan kaikille. Lempeä puhdistusmaito sisältää prebiootteja, pantenolia, rypsiöljyä ja allantoiinia ja puhdistaa ihon samalla kosteuttaen ja rauhoittaen. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

Miselliveteen ihastuin jo viisi vuotta sitten, se on yksi parhaita lajissaan. Tuote kuuluu L300:n kuivan ihon Intensive Moisture -sarjaan ja nimi oli ennen Intensive Moisture 3 in 1 Micellar Water. Nimi, jonka tämä kaveri olisi hyvin voinut pitää..! Tämä on nimittäin niin kosteuttava, että suosittelen tätä kuivalle ja ikääntyneelle iholle kasvovedeksi L300-sarjan tavallisen kasvoveden sijaan. Koostumusta on hitusen päivitetty, mutta mukana on edelleen loistotiimi kosteuttavia ja rauhoittavia aineita: betaiinia, pantenolia, prebiootteja, maitohappoa, fruktoosia ja karbamidia. Onpa mukaan heitetty niasiiniamidiakin!

Bonuksena, L300-misellivesi ei jätä ihoa yhtään tahmeaksi tai nahkeaksi. Se tuntuu iholla raikkaalta ja kosteuttavalta kasvovedeltä. Huipputuote, johon moni muukin teistä on saamani palautteen perusteella ihastunut. <3

Ihonhoito: Pro-Retinol-linjan päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide ja öljyseerumi.

Pro-Retinol-linjan tuotteet notkuvat hoitavia, antioksidanttisia kasviuutteita, levää, ihoidenttisiä lipidejä kuten keramideja sekä ihoa kiinteyttävää A-provitamiinia (retinyylipalmitaatti). Täydellinen ”buffet” ikääntyneen ihon kokonaisvaltaiseen hoitoon. En voi korostaa kylliksi, kuinka upeasti tämän linjan aktiiviaineet ottavat huomioon kaikki ikääntyneen ihon tyypilliset huolet: kuivuus, velttous, rypyt, pigmenttiläiskät, sameus.

Yhdistä Pro-Retinol -ihonhoitorutiiniin:  

Hyaluronic Renewal -seerumi – kun iholla on pintakuivuutta

Vitamin C -seerumi aamuun – kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan (C-vitamiini neutraloi UV-säteilyn haittavaikutuksia)

Bonus:

Vitamin C -naamio – kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä

Enzyme Peel -kuorinta – entsymaattinen kuorinta kirkastaa ihoa hellävaroin ja sopii raekuorintaa paremmin ikääntyneelle iholle.

AIKUINEN, PINTAKUIVA IHO. Huolena juonteet, kosteusköyhyys ja ”latistunut” iho.

Tilanne: iholla on juonteita mutta ei syviä ryppyjä eikä kollageenin tuotannon hiipumisesta johtuvaa velttoutta. Iho tuntuu latistuneelta, eikä enää ole pinnaltaan nuorekkaan täyteläinen.

Ratkaisu: iholle tuodaan intensiivistä kosteutta ja kimmoisaa pyöreyttä hyaluronihapolla. (Latistunut ihon pinta on seurausta mm. hyaluronihapon tuotannon hidastumisesta ja puutteesta.) Ihosta tulee sileämpi ja täyteläisempi.

Sinulle sopii: Hyaluronic Renewal -linja. Laajemman esittelyni sarjasta löydät täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water

Jos pidät vaahtoavasta puhdistustuotteesta, L300-puhdistusvaahto tarjoaa pH-tasapainotetun, saippuattoman ja hellävaraisen vaihtoehdon. Tämäkin kuului ennen Intensive Moisture -sarjaan, ja löytyy yhä L300-kotisivulta sillä nimellä. Älä ”säikähdä” incin sulfaattia; sulfaatti yksinään ei koskaan tee tuotteesta kuivattavaa tai voimakkaasti pesevää, vaan pitoisuus ja muut ainesosat reseptissä vaikuttavat. L300 Dry Skin Cleansing Mousse sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia kuten glyserolia, pantenolia, karbamidia ja fruktoosia. Vaahto on ihanan liukasta ja kermaista.

Ihonhoito: Hyaluronic Renewal -sarjan päivä- ja yövoide, seerumi sekä silmänympärysvoide.

Hyaluronic Renewal -sarja tuo ihoon runsaasti kosteutta eri molekyylikoon hyaluronihapoilla sekä muilla ihoidenttisillä, luotettavilla sekä hyvin siedetyillä ainesosilla kuten pantenoli, rypsiöljy, natrium-pca ja keramidit. Jos ihosi on selvästi kuivempi, suosittelen sarjan oivallista yövoidetta päivävoiteeksi: sen hoitava ja ihon suojamuuria tehokkaasti paikkaava koostumus sisältää mm. sheavoita, viittä eri keramidia sekä kolesterolia.

Tiedän lukijoideni olevan hyvin ainesosatietoisia ja minulta kysytään usein silikoneista. L300-tuotteet sisältävät silikoniyhdisteitä pieninä pitoisuuksina helpottamassa levittyvyyttä sekä paikoin osana emulgaattoriteknologiaa. (Silikoneilla on hyvin laajoja käyttötarkoituksia.) Olen itse hyvin tarkka silikonin tunnusta ihonhoitotuotteissa, ja L300-tuotteissa silikonia käytetään pitoisuuksina, joka ei häiritse.

Yhdistä Hyaluronic Renewal -ihonhoitorutiiniin:

Vitamin C -seerumi – kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan

Bonus:

Vitamin C -naamio – kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä

SAMEA IHO JA ENSIMMÄISET IKÄÄNTYMISEN MERKIT.

Tilanne: iholla alkaa näkyä pieniä juonteita ja se näyttää aika ajoin väsyneeltä ja samealta. Sinulla on tunne, että haluaisit kenties vähän jotain tehokkaampaa kuin peruskosteutus, mutta et koe tarvetta varsinaisille anti-age-tuotteille.

Ratkaisu: ihoa kirkastetaan antioksidanttisella C-vitamiinilla, joka ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä. Ihon sävy paranee ja se näyttää hehkuvalta.

Sinulle sopii: Vitamin C -sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water. (Esitelty ylempänä :))

Ihonhoito: Vitamin C -sarjan päivä- ja yövoide sekä seerumi.

L300 Vitamin C – tuotteissa yhdistyvät tutkitusti tehokas ja stabiili C-vitamiinimuoto askorbyyliglukosidi, antioksidanttinen tyrnimarja, ihoa napakoittava greippiuute sekä C-vitamiinin tehoa vahvistava ja itsessäänkin antioksidanttinen E-vitamiini.

Seerumin C-vitamiinipitoisuus on muuten 4%, jos joku on kiinnostunut :)

Askorbyyliglukosidi on yksi stabiileimmista C-vitamiiniyhdisteistä ja toimii laajalla pH-kirjolla mikä tarkoittaa, ettei sen tehokkuus ole yhtä riippuvainen tietystä pH-arvosta kuin joillain muilla C-vitamiineilla. Puhdas C-vitamiini askorbiinihappo esimerkiksi vaatii hyvin happaman pH:n, seikka, joka tekee siitä myös ihoa ärsyttävän ja auringonvalolle herkistävän.

Askorbyyliglukosidilla on todettu samat ihohyödyt kuin puhtaalla C-vitamiinilla, mutta vaikutus on hitaampi ja lempeämpi ilman askorbiinihapon haittavaikutuksia. Askorbyyliglukosidi ei herkistä ihoa auringolle, ja voit käyttää L300 C-vitamiinituotteita myös auringossa.

Huomionarvoinen seikka on, että L300 Vitamin C on markkinoiden ainoa hajusteeton C-vitamiinisarja.

Yhdistä Vitamin C -ihonhoitorutiiniin:

Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide

Enzyme Peel -kuorinta

☀️Vinkki kevääseen:

L300-sarjassa on kaksi suojakertoimellista päivävoidetta, joiden SPF 15 riittää mainiosti suojaamaan ihoa kaupunkiolosuhteissa kevätauringossa. Erityissuosituksen saa Pro-Retinol-linjan SPF 15 -päivävoide, jonka UV-suojakoostumuksessa on käytetty uusimman teknologian laajan kirjon UV-suodattimia!

Millainen olisi mun oma L300-ihonhoitorutiini?

Se näyttäisi tältä:

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito ja Micellar Water -misellivesi

AAAMURUTIINI:

Vitamin C -seerumi (tämä muuten myös kosteuttaa hyvin!)

Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide

Pro-Retinol-päivävoide tai Pro-Retinol-öljyseerumi, tai näiden sekoitus

ILTARUTIINI:

Hyaluronic Renewal -seerumi

Pro-Retinol-öljyseerumi (näitä kahta voi mainiosti kerrostaa, kun haluaa sekä vesipitoista kosteutta -> hyaluroniseerumi, että lipidipitoista kosteutta -> Pro-Retinol -seerumi)

Pro-Retinol -silmänympärysvoide

Pro-Retinol-yövoide talvella, kesällä riittävät pelkät seerumit :)

*

L300-tuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa sekä L300.fi-verkkokaupassa.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (56)
 1. Löysin tämän sarjan postauksesi perusteella. Puhdistusmaito on aivan huippu. Kaikki muut jäävät rasvaiseksi ihollani, mutta tämä ei. Kokeilu jatkukoon. Ja miten edullinen!

  1. 🙏🏻
   Tässä puhdistusmaidossa on kyllä miellyttävä koostumus :)

   Vielä kun kehittäisivät sarjaan puhdistusöljyn..! 👌

   1. Sarjan aiempi, tänä talvena kaupoista kadonnut puhdistusmaito oli vielä aavistuksen parempi! Sitä olen ikävöinyt.

    1. Mä en ehtinyt sitä kokeillakaan.

     1. Onko sarjan kaikissa tuotteissa muuten silikonia?

      Entä osaisitko sanoa, onko tuo Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide yhtä potentiaalinen turvotuksen aiheuttaja kuin Bybin Eye Plump?

      Olen edelleen vähentänyt Bybin Eye Plumpin käyttöä illalla tai käyttänyt sen sijaan Natukin Hydra Boost -kosteusvoidetta. Bybiä on vaikeaa laittaa niin vähän, että se ei turvottaisi, ja tuo Natuk taas ei turvota laisinkaan. Bybi on ollut siis selkeästi syys aamuturvotukseeni, ei siis ollenkaan esim. ruokavalio ja ikääntyminen, mitä molempia aluksi pidin syyllisenä. Ja tyhmä kun olin, luulin vielä, että sitä paremmin tuo Bybi auttaa, mitä enemmän sitä annostelee iholle – lopputuloksena oli aivan karmeat silmäpussit aamuisin! Huh. Luulin, että ne ovat jo pysyväisriesa tässä iässä, kunnes blogistasi sain selville, että silmänympärysvoide voi aiheuttaa turvotusta. Syyllinen paikannettu siis (toista kertaa en tuota Bybin tuotetta siis osta).

      1. Onko sarjan kaikissa tuotteissa muuten silikonia?

       Ihan jokaisen tuotteen inciä en ole käynyt läpi. Esim. putsareissa ei taida olla silikonia, en ainakaan bongaa nopealla vilkaisulla.

       Entä osaisitko sanoa, onko tuo Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide yhtä potentiaalinen turvotuksen aiheuttaja kuin Bybin Eye Plump?

       Olen kuullut eräältä henkilöltä käyttökokemuksen, jonka mukaan HR-silmänympärysvoide aiheutti turvotusta. Eli ilmeisesti se voi turvottaa. HR on kevyempi sy-voide kuin Pro-Retinol (ja ehdottomasti kevyempi kuin Eye Plump), mutta ei kuitenkaan ”vetisen ohut”. Nämä turvotusseikat ovat niin valtavan yksilöllisiä. Toisilla ihmisillä öljyä sisältävät tai vähänkään okklusiiviset sy-voiteet turvottavat sy-ihoa tosi herkästi. Mä en olisi ikinä odottanut HR-voiteen olevan niin ”raskas” että turvottaa, mutta tässä nähdään, että koskaan ei voi varmaksi sanoa ihonhoitotuotteen vaikutuksista toisella ihmisellä. Erityisesti silmänympärysiho on tosi haastava ja toisilla yksilöillä toimivat vain äärimmäisen kevyet ja vesivoittoiset sy-tuotteet, jopa pelkästään seerumit. (Jos siis haluaa välttää turvotusta.)

       luulin vielä, että sitä paremmin tuo Bybi auttaa, mitä enemmän sitä annostelee iholle

       Sy-voidetta ei koskaan pidä annostella paljon. Ihan pikkiriikkinen määrä riittää, koska sy-iho on niin ohut. Sy-iho ei pysty imemään itseensä voiteita samaan tapaan kuin iho muualla kasvoilla. Siksikin se turpoaa niin helposti.

       Vinkki: käytä Bybin Eye Plump loppuun kasvoilla yövoiteena :) Älä turhaan kiusaa sy-ihoasi koostumuksella, joka ei sille sovi.

 2. Moikka!

  Kiitos tästä kirjoituksesta! Oli todella kiva kuulla ajatuksiasi L300:sta, koska juuri eilen illalla katselin tuotteita nettisivuilta ja ajattelin, että voisin kokeilla niitä. Olet onnistunut kirjoittamaan tänä keväänä jo kaksi kertaa sellaisesta aiheesta, jota olen juuri ennen kirjoitustasi pohtinut. Ainakin tuon C Vitamin -sarjan seerumin ja päivävoiteen ajattelin ottaa kokeiluun, samoin tuon miselliveden, ja puhdistusmaitoakin harkitsen. Samoin kävi aiemmin keväällä, kun mietin, käytänköhän kasvoöljyä oikein saadakseni siitä parhaan tehon irti, ja heti sen perään sinulta tuli aiheesta kirjoitus. :)

  Voinko kysyä yhden ihan aiheeseen liittymättömän kysymyksen..? Ostin joskus Kreikasta lentokentältä kaikkien matkatavaroiden kanssa liikkuessani nopeasti Apivitan 3 in 1 -puhdistusaineen, tämän https://www.apivita.com/en/3-in-1-cleansing-milk-300ml-face-eyes-10-22-00-527.html, ja huomasin vasta kotona, mitä tuotteen käytöstä sanotaan. Tuotteessa ohjeistetaan, että ”levitä pyörivin liikkein kasvoille ja poista vanulapulla”. Aluksi tällainen tyhmä kysymys, mutta osaatko sanoa, onko tuote tarkoitus levittää kuiville vai kosteille kasvoille? Otaksuisin tuosta ohjeesta, että kuiville, mutta ajattelin varmistaa ammattilaiselta asiantuntevamman arvion. Sitten toisena kysymyksenä vielä sellainen, että mä en ole oikein koskaan ”uskaltanut” puhdistaa kasvoja vain vanulapulla (tiestysti misellivedet on oma lukunsa, mutta tällaisia peruspuhdistusaineita), jotenkin tulee sellainen olo, ettei se riitä, jos ainetta ei huuhtele vedellä, joten miten käyttäisit tätä tuotetta? Mikäänhän ei tietysti estä huuhtelemasta kasvoja vedellä, ja ajattelinkin, että voisin esim. ensin puhdistaa vanulapun avulla ja sen jälkeen vielä huuhdella kasvot, mutta kärsiikö aineen käyttötarkoitus jotenkin, jos teen näin?

  Anteeksi tällainen ylimääräinen kysymys, mutta tiedän, että jos sinulla on joku näkemys, niin voin luottaa siihen sataprosenttisesti. :)

  1. Olet onnistunut kirjoittamaan tänä keväänä jo kaksi kertaa sellaisesta aiheesta, jota olen juuri ennen kirjoitustasi pohtinut.

   Mahtavaa..! Hyvä ajoitus..! ☺️

   Ainakin tuon C Vitamin -sarjan seerumin ja päivävoiteen ajattelin ottaa kokeiluun, samoin tuon miselliveden, ja puhdistusmaitoakin harkitsen.

   Vitamin C -päivävoiteesta sellainen lisätieto, että siinä on kevyt transparent-sävy ja hehku. Sävy ei näy iholla eli kyseessä ei ole mikään BB-voide, mutta voide tuo iholle sellaisen kaunistavan, hillityn kuullon. Hyvin hillityn. :)

   Kysymykseesi Apivitan puhdistusmaidosta: sen voi levittää joko kuiville tai kosteille kasvoille. Useimmat maito-tyyppiset putsarit toimivat niin, ohjeestaan riippumatta. Nyrkkisääntö on se, että kuivalle iholle levittäessä puhdistusteho vain on tehokkaampi, koska tällöin maidon sisältämät rasvat pääsevät paremmin pureutumaan ihon pinnassa olevaan rasvaperäiseen likaan kuten ihotaliin ja meikkivoiteeseen. Onhan maidossa itsessäänkin vettä, mikä hieman laimentaa rasvojen lianirrotuskykyä (ja siksi 100% öljy on aina se kaikkein tehokkain puhdistusaine rasvaperäiselle lialle), mutta jos iho on jo valmiiksi märkä tai kostea, puhdistusemulsion kyky irrottaa rasvaperäistä likaa laimenee vielä hieman entisestään.

   Puhdistusmaidon poistamisen voi senkin tehdä kahdella tapaa, joko vanulapulla pyyhkien ilman huuhtelua, tai sitten vedellä huuhdellen. Itse kuulun siihen leiriin, joka AINA huuhtelee vedellä. En vain luota siihen, että kaikki lika jää vanulappuihin, enkä ylipäänsä siedä tunnetta, että putsari jättää mitään rasvaista tai ”tuotetunnetta” ihoon, minkä maitoputsari kyllä tekee, jos sen pyyhkii pelkällä vanulapulla. Yhdistelmällä vanulappupyyhintä + vesihuuhtelu saa parhaan tuloksen :)

   Ymmärrän pelkkien vanulappujen käytön oikeastaan vain rutikuivaihoisen näkökulmasta, kun ihoa halutaan säästää raanavesihuuhteluilta niin paljon kuin mahdollista. Kaikissa muissa ihotiloissa suosittelen aina vesihuuhtelua, oli puhdistusaine mikä hyvänsä. (Olen nähnyt monen ammattilaisen suosittelevan ihon huuhtelua jopa miseliveden jälkeen. Itsekin tekisin niin, mikäli käyttäisin misellivettä ainoana puhdistustuotteena.)

   Anteeksi tällainen ylimääräinen kysymys, mutta tiedän, että jos sinulla on joku näkemys, niin voin luottaa siihen sataprosenttisesti. :)

   Kiitos Hanna! 🥰
   Älä suotta pahoittele, vastaan mielelläni kysymyksiin ❤️ (vaikka aina en ehdi tehdä sitä saman päivän aikana).

   1. Kiitos todella paljon kattavasta vastauksestasi! :) Mulla on tosiaan sama juttu, eli en vain jotenkin luota pelkkään vanulappupyyhintään, joten kokeilen tuota putsaria nyt vanulappu + vedellä huuhtelu -yhdistelmällä. :)

    1. 👍🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *