Love Always Trumps Hate – vaalin jälkeisiä tunnelmia Oaklandista

Olen saanut muutamia kyselyitä siitä millaisissa tunnelmissa Kaliforniassa nyt ollaan presidentinvaalien jälkeen (kalifornialaiset kannattivat Hillary Clintonia). Myös Oaklandin demonstraatioista on tullut jokunen huolestunut viesti.

Kyllä, Oaklandissa on osoitettu mieltä joka päivä ja yö vaalituloksen selvittyä, mutta mielenilmaukset eivät ole väkivaltaisia. Niihin liittyy jonkun verran vandalismia mutta ei täällä turvatonta ole vaikka Oaklandin keskustassa roihuaakin ja protestoijat pitävät ainakin lähinaapuruston hereillä. Ystäväni Sheilan ystävä kuuluu tähän naapurustoon, ja juttelimme tänään hänen kanssaan tilanteesta. ”Olen huolissani oikeastaan vain siitä, että mielenilmaisijat jättäisivät lähikorttelini kaupat rauhaan. Alueella on paljon pienten yrittäjien kivijalkakauppoja jotka eivät ansaitse tulla vandalisoiduiksi vaalien tuloksen seurauksena”.

San Franciscon puolella on huomattavasti rauhallisempaa. Sheilan ystävän mukaan se johtuu siitä, että Friscossa asuu paremmin toimeentulevia ihmisiä jotka eivät koe olevansa yhtä lailla uhattuja kuin Oaklandissa asuva monikulttuurisempi ja hieman alempiluokkaisempi väestö.

oaklandrockridge_img_1746

Mutta Oaklandissakin vallitsevaan tilanteeseen yritetään valaa positiivista energiaa.

Tulos on nyt tämä ja sen kanssa on elettävä, vihan ja epätoivon ilmausten sijaan tulisi keskittyä välittämään lähimmäisistään ja toimimaan omassa elämässään epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

”Let’s not waste time in despair about this outcome.

Let’s instead do what we can do in our everyday lives to make this country a better place – to fight injustices when we see them, stand up for LGTB rights, to welcome refugees with open arms and hearts, to fight xenophobia and to respect all of our fellow human beings”.

oakland_rockridge_img_1751

”Rakkaus päihittää (trumps) aina vihan, vaikka Trump olisi presidentti”, sanoi yksi Oaklandin rauhallisemmassa mielenilmauksessa nähty kyltti.

Demonstraatiot Oaklandin downtownissa jatkuvat tälläkin hetkellä, mutta aggressiivinen tunnelma ei tunnu kaikkialla kaupungissa. Muutaman kilometrin päässä mielenosoituksista vietimme itse eilen (täällä on juuri vaihtunut perjantai lauantaiksi) iltaa Oakland Museum of Californian Friday Nights At OMCA -tapahtumassa. Siellä tanssittiin, laulettiin ja iloittiin ja jonotettiin street food -rekoille.

oakland_omca

”Kiitos että tulitte tänään tänne ja jaoitte positiivisuutta tähän hetkeen”, illan houst sanoi. ”Tätä me tarvitsemme”.

Trump on tapahtunut, ja sen kanssa on nyt elettävä. Ja mieluummin keskittyen vaalimaan positiivisia asioita ympärillään. Se täällä Oaklandissa tuntuu pettymyksen ja epäuskon keskellä olevan pääasiallinen tunnelma.

Kommentit (2)
  1. Ei liity juuri tähän matkapostaukseen, mutta suosittelisitko San Francisco / Oakland aluetta matkustajalle joka ei tunne sieltä ketään eli riittääkö sielläpäin tekemistä turistille?

    1. Riittää tekemistä ja San Franciscohan on esimerkiksi niitä harvalukuisia amerikkalaisia kävelijäystävällisiä kaupunkejakin, eli keskusta on niin kompakti ja nähtävyydet lähellä toisiaan että kaupungissa voi unohtaa auton käytön kokonaan. Lisäksi julkinen liikenne on parhaita Amerikassa, ainakin paikallisten mukaan enkä voi valittaa omiakaan kokemuksiani Bartista ja Munista (julkisen liikenteen systeemit) :) San Franiin ei saa rakentaa maanjäristysvaaran takia maanalaisia parkkihalleja minkä vuoksi kaupungissa on äärettömän huonosti parkkitilaa –> kaikki San Franciscossa työskentelevät kulkevat töihin julkisilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *