Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lounasideoita: työeväät mallia eilinen

Mietin, että laittaisinko tänään ulos mineraalipuuterijutun, vai altistanko teidät jälleen mun ruokahöpinöille (herregud, edellisestäkin on vain viikko :D)). Ruoka voitti. :) Mineraalia sitten huomenna.

Tänään puhutaan vähän eväistä. En ole syönyt työpaikkalounasta ulkona kuin yhden ainoan kerran sen jälkeen, kun vaihdoin ruokavalioni. Eli kahteen vuoteen. Tämä yksikin kerta oli vain olosuhteiden pakosta; tulin aamulennolla Edinburghista ja menin lentokentältä suoraan töihin. En nyt ihan Skotlannista saakka viitsinyt tuoda eväitä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä on eilinen ruokatornini.

Syön töissä myös aamiaisen, sillä  nautin aamupalan mielellään vasta pari tuntia heräämisen jälkeen. Sitä ennen ei ole nälkä. (Ykkösaamiainen on nestemäisessä muodossa, eli maitokahvia.)

Tyoevaat

Tuo edellisessä kuvassa näkynyt minigrip-pussi sisältää cocktailin soijarouhetta, kaakaonibsejä ja hasselpähkinärouhetta, jota ripottelen jogurtin päälle. Tuollainen pussi kulkee mulla aina olkalaukussa siltä varalta, että haukkaan jossain junassa tai bussissa rahkaevään. Se on aina mukava tuunata pienellä rouskuvalla! :)

Olen muutenkin aikamoinen minigrip-ihminen. Pienintä minigrip-kokoa kuluu paljon. Laukussa kulkee rouhepussukan lisäksi pussillinen pähkinöitä (suosikkikomboni on saksanpähkinää ja hasselpähkinää, varmaan arvaattekin millä ravinnollisella perusteella ;)) sekä pussiin paloiteltua tummaa suklaata (kokonainen levy on laukkuun liian suuri möhkäle ja menee joka tapauksessa paloiksi). Mulla on purukumitkin usein minigrip-pussiin siirrettynä. Mies aina välillä pyörittelee silmiään mun laukun minigrip-yhteisölle.

(Pikku-’gripeissä kulkevat muuten matkalla kätevästi shampoot, hoitsikat ja vartalovoiteetkin. :) Hyödyllistä silloin kun on tarpeen säästää kaikki mahdollinen tila matkatavaroissa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilinen lounaani koostui yhdestä lempikotiruoistani, eli kukkakaalitortillasta. Reseptin tähän julmetun maukkaaseen plättyyn jaoin blogissa tammikuussa. Yksinkertainen lettu syntyy raastetusta kukkakaalista, kananmunasta ja juustoraasteesta. Etkä muuten mausta pystyisi arvaamaan kukkakaalia! :D

Täytteeksi valmistin aamulla höysteen timjamilla maustetuista siitakesienistä, sipulista, tomaatista ja kesäkurpitsasta. Sekaan vähän fetaa (tai no, tuo on Pirkan salaattijuustoa) ja kylläpä masu täyttyy hyvistä mauista. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rasvainen herkku tasapainottuu aina raikkaalla salaatilla. Yhdestä tortillasta tulee kylläiseksi, on sen verran täyttävää tavaraa.

Fiksumpi ja ajankäytöllisesti tehokkaampi ihminen tietysti rullaa tortillan valmiiksi kotona ja laittaa salaatinkin samaan rasiaan pötkylän kanssa ettei tarvitse raahata miljoonaa eri kippoa mukanaan töihin. ^_^ Mutta mä olen aamuisin aina ihan toivoton – hirveä kiire ja ruoat on useimmiten vielä lämpimiä kun lyön ne eväsrasioihin. (Joo, joskus olen niin fiksu että teen lounaan valmiiksi jo edellisenä iltana….)

idTortilla_at_home

Toisen tortillaletun nautin illalla kotona. Sinne meni niin paljon täytettä ettei mennyt enää rullalle. :D Ja hei, lukijani Kikkis joka mietit tuossa tovi sitten ettet ole keksinyt mihin käyttää Gomasiota – no tuolla tortillatäytteessäkin sitä on mausteena. :) Ja tänään laitoin sitä evässalaattiin. Oikeasti, sitä voi laittaa kaikkialle mihin haluaa vähän pähkinäisen paahteista makua ja kevyesti suolaa.

. . .

 ”Entisessä” elämässäni olin niin turkaleen laiska (puhumattakaan ruoanlaittotaidottomuudesta ja mielikuvituksen puutteesta) etten juuri koskaan tehnyt eväitä. Ja jos teinkin, se oli mallia voileipä. Eikä siitä tullut koskaan kylläiseksi ja vatsa kurni pahasti loppupäivästä. Työlounaan suunnittelu oli asioita, joita kertakaikkiaan inhosin. Järkevien eväiden valmistus ei vain ollut mun juttu. Useimpina päivinä juoksinkin sitten johonkin lähikauppaan hakemaan mikroruokasatsin ja riisipiirakoita…. Kummasti niihin Siwa-lounaisiinkin saa muuten viikossa uppoamaan rahaa…! Ravintolalounaat ovat aina olleet harvinaista luksusta, mutta kun minulla yhteen aikaan oli mahdollisuus syödä läheisessä Amicassa, niin sitä kyllä hyödynsin…. Ja voin kertoa että tulokset näkyivät vaa’alla, jostain syystä ruokaa tuli aina syötyä liikaa….

Miten te hoidatte työpaikkaruokailun? Oletteko eväs- vai ravintolaihmisiä? Vai tuleeko lounaat kenties nautittua työpaikan kanttiinissa tai ruokalassa? Selviääkö joku töissä pelkillä välipalakekseillä?

Kommentit (61)

  1. Kikkis

    Ooh, vastasit minulle postauksessakin!! Olen otettu. ^^ Lienee hyvä muidenkin tietää, minne sitä voi laittaa. :) Juu, salaattiin olen tällännyt ja hyvää on, mutta sitten aloin ihmetellä, minne seuraavaksi. Kuulostaa hyvälle, että laittaisi kesäkurpitsan kanssa. Kohtahan noita omastakin pihasta saa, eikun ”paatteja” niistä, eli kesäkurpitsaveneitä. Kesäkurpitsa puoliksi, päälle suolaa ”itketystä” varten, koverretaan ja sisälle mieluisa täyte, vaikka soijarouhekastike tomaatilla ja fetalla. Päälle juusto ja uuniin! Pitää kokeilla gomaasiota niissäkin. Jos et ole kokeillut aiemmin, niin näin saat kyllä kanssa kelpo lounaan aikaiseksi. ^^

    Törkeän vähän olen viime aikoina ruokaa tehnyt itse kotona, koska tapoihin kuuluu 1 lämmin ateria per päivä. Ja sen nautin töissä, syön asiakkaiden kanssa samaa ruokaa. Joskus ollut omat eväät mutta kun se ruoka on niin hyvää!! Aika paljon perunaa, mutta yritän katsella niitä hiilareita sitten muualla, etten mussuta loputtomiin. Usein onneksi on kukkista ja herneitä ym. lisukkeena, sekä salaattia, joten arvata saattaa mitä minä valikoin.. Rasioiden pesemisen ongelman olen ratkaissut firman tiskikoneella. Muiden astioiden sekaan laitan omani (jos siis vien eväitä) ja vien puhtaana kotiin.

    • Sanni

      Kesäkurpitsapaatit on tuttuja, niitä tulee tehtyä aina parin kuukauden välein! :) Ja vieläpä samalla täytteellä kuin sä! :D

  2. himpsis

    Teen omat eväät, sillä ruokavalioni on oltava gluteeniton. Olen tosissani harkinnut ostavani itselleni fitness-tyyppien suosiman Six Pack Bagin (kokoa small). Helpottaisi huomattavasti elämää; eväiden raijaaminen töihin ja pitkillä automatkoilla (n. 11 h) olisi nykyistä helpompaa. Ja aina olisi mukana jotain, mitä voisi syödä. Eikä tarvitsisi reissuilla toivoa, että ABC-asemalta löytyisi edes yksi kuiva gluteeniton pullankäntty…

  3. Anna B

    Raahasin aika monta vuotta purkkeja ja purnukoita töihin, mutta sitten kyllästyin. Nykyään saatan silloin tällöin ottaa tähteitä töihin, mutta ei tätä tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa. Nykyään syön siis luonasravintolassa ja tähän on montakin syytä:

    – Lounas on niitä harvoja sosiaalisia tapahtumia työpaikallani päivän mittaan – jää helposti ulkopuoliseksi, jos sinne ei mene. Olen muutenkin sellaista syrjään vetäytyvää sorttia, joten parempi hoitaa edes jollakin tapaa sosiaalisia suhteita.

    – Saan syötyä näin enemmän kasvisruokaa. Jos söisin edellisen päivän tähteitä, olisi se todennäköisesti lihaa, koska mieheni ei oikein kasvisruokiin taivu.

    – Joudun käyttämään arjestani kohtuuttoman paljon työmatkoihin, joten haluan käyttää mahdollisimman vähän aikaa kotitöihin, joihin kokkkauskin lukeutuu. Eli viikolla en halua tehdä ruokaa kuin max. 2 kertaa.

    – Ne hillittömästä hinkkaamisesta huolimatta rasvaisiksi ja haiseviksi jäävät eväsrasiat on vaan iso yöks! :D

    Kallista ja toisinaan epäterveellistähän tuo lounasravintolaruoka on, mutta taatusti parempi vaihtoehto kuin ne karseat mikroruuat. Itse tehty olisi tietysti monessa mielessä paras, mutta tässä elämäntilanteessa ei pysty, ei kykene.

  4. sanna

    mihinkä jäi kirjoitus kuopion vierailustanne? jäin sitä kaipailemaan ja harmistuin kun en löytänyt sitä. :( vai onko se sitten mennyt minulta ihan ohi. :D muuten on mahtava blogi ja päivittäin tulee vierailtua sivullasi katselemassa onko uusia kirjoituksia tullut. monta hyvää kauneus vinkkiä saanut ja tonnikalapulla reseptisi on herkullinen! :)

    • Sanni

      Kuopio on vielä tulossa! :) Viikonloppuna olisi tarkoitus saada se julkaistua. Jotenkin tuli niin paljon kaikkia muita blogijuttuja että Kuopio ”jäi jalkoihin”, ja lisäksi koin että matkailujuttuja oli tullut niin paljon peräkkäin että niitä oli jo liikaa…. Vaikka kai se on vain päässä? :)

  5. hannamaria

    Näyttää tosi herkulliselta, ittelläni ruokatauko lähenee uhkaavasti ja eväänä on vaan aamulla nopeesti kokoon kasaamat pari leipää.. Voin kertoa että iltapäivällä oon kärttynen! Tää kesäaika on eväsaikaa kun meidän ruokala/kahvio on kiinni ja lähin sijaitsee muutaman kilometrin päässä joten sinne ei lähetä puolen tunnin ruokatauon takia. Talvella tulee sitten kyllä syötyä täällä kun lämmin lounas jälkkäreineen maksaa sen 5 euroa – ei jaksa laittaa ruokia ellei edelliseltä päivältä jää jotain tosi namia :D

    + Nämä sun ruokajutut on tosi hyviä, älä epäile postailal näitä sillä näistä saa aina hyviä vinkkejä!

    – hannamaria
    hannamariav.blogspot.com

  6. Helinää

    Mä hommasin keväällä sellaisen 6-pack bagin, ja koko kevään/kesän aikana kävin 2 kertaa työmaaruokalassa syömässä. Siellä on ihan hyvä ruoka, mutta sitä tulee otettua aivan liikaa kun siitä maksaa sen 4,5-6 € ja kun salaatit ovat paljolti majoneesi/kermapohjaisia, niin eivät ne kevyitä ole, vaikka kaikkia ottaisi vain vähän. Vähän tuo 6-pack on iso kuljettaa mukana, mutta tosi kätevä muuten, autossa kulkee hyvin mukana. Linjuriin en taitaisi ottaa.

    Mä tapaan lyhyille reissuille laittaa mingrip-pussiin meikinpoistoaineen valmiiksi vanulappuihin 3-4 päivää. Samoin vanupuikot. Käyttämäni mineraalikivideon jämä on kans kulkenut minigripissä reissussa. Tosi kätsyn kokoinen dödö! Nestemäisiä muuten en ole tullut ajatelleksikaan, menevät pian rikki :) Hoitoaine voisi ollakin kätevää yhdelle pesulle, kun pikku puteliin vaikea saada laitettua yhdeksi kertaa, kun ei tiedä koska tarttee seuraavan kerran, ehtii mennä huonoksi.

  7. Tiltu Kultu

    Mä työskentelen hotellissa. Tauot ovat siellä tuntematon käsite kun työskennellään yksin. Syödään jos ehditään. Olen viime aikoina (varsinkin nyt kun on kiireinen kesä) pitänyt laukussa proteiinipatukkaa tai jotain Gainomaxia tms pahimpaan nälkään jos huomaa ettei pääkään enää toimi.
    Toisessa toimipaikassani on mikro sen verran kätevällä sijainnilla, että siellä pystyn syömään omia eväitä jos on rauhallisempaa.
    Toisessa taas mikro sijaitsee toisessa päässä rakennusta ja sinne pitäisi kävellä ravintolan läpi -> respa joutuu olemaan aika kauan tyhjillään ja onhan se vähän noloa kävellä ruokailevien ihmisten läpi jonkun tupperwaren kanssa :D Usein kyllä tilaan ravintolasta ruoan, joka ei sitten ole kovin terveellistä, vaikka melkoisen hyvin kokit toiveeni yleensä toteuttavatkin.
    Koen tarvitsevani jotain lämmintä ruokaa päivällä, joten pelkkä salaatti ei riitä. Gainomax on tullut joskus mieleeni korvata jollain omatekoisella rahkapirtelöhässäkällä, mutta olen laiska :)

    Ymmärsinkö ihan oikein, että pursotat shampoot ja hoitsikat jne niihin minigrip-pusseihin? :O Pysyykö pussi tiiviisti kiinni? Menee syksyiselle Lontoon reissulle kyllä käyttöön, jos vakuutat minut siitä, ettei sisältö valu jostain raosta pitkin laukkua. :P

    Mahtavia ideoita muuten nuo six pack bagit ja frozzypackit! Kyllä tästä blogista saa vaikka mitä hyödyllisiä vinkkejä lähes kaikilta osa-alueilta ;)

    • Sanni

      Ymmärsinkö ihan oikein, että pursotat shampoot ja hoitsikat jne niihin minigrip-pusseihin? :O Pysyykö pussi tiiviisti kiinni?

      Joo, näin teen, ja pussit pysyy kiinni! :) Laitan tosin varmuuden vuoksi tuplavarmistuksen, eli pussi toisen pussin sisään. Ei ole mulla koskaan valunut pusseista.

      Mahtavia ideoita muuten nuo six pack bagit ja frozzypackit! Kyllä tästä blogista saa vaikka mitä hyödyllisiä vinkkejä lähes kaikilta osa-alueilta ;)

      Ja tosiaan ei pelkästään bloggaajalta vaan lukijoiltakin! :) Kivoja ootte! :)

      • Tiltu Kultu

        Niin just, sitä tarkoitin :)

        Noista minigripeistä vielä: suhtautuukohan ne lentokentän turvatarkastuksessa noihin valkoisella mönjällä täytettyihin minigrip-pusseihin mitenkään epäilevästi, jos käsimatkatavaroissa kuljettaa?

        • Sanni

          Mulla eivät ainakaan ole suhtautuneet :)

          • Tiltu Kultu

            No sitten se ei kai auta kuin pistää kokeiluun ;)

  8. Satu

    Mun työeväät ovat mallia Helppo. Yleensä otan mukaan rahkan ja jonkun hedelmän/ marjoja, joita sitten sekoittelen töissä keskenään. Nyt kun olen tehnyt pitkää päivää kesällä (10h) niin olen ottanut mukaan myös kakkoseväät, joka on yleensä joku proteiinijuoma/patukka. Illalla sitten syön lämmintä ruokaa kotosalla kaikessa rauhassa. Paitsi että hyvin usein syön töissä kasviskeittoja, sillä minun lounasaikani on silloin kun keitto on jo laitettu pois (työskentelen siis ravintola-alalla) ja jämäkeitosta ei tarvi maksaa kuin 20 senttiä/ 5 dl.. halpaa on :D Ja hyvää.

  9. ella

    mulla on aina omat eväät mukana, sillä työpaikkani kanssa samassa rakennuksessa (tai ylipäätään lähellä) on ainoastaan pizzabuffa ja hesburger – ei kiitti :D koin nyt jäätävän ahaa-elämyksen nähdessäsi sun rahka-asian ja minigrip-pussin! aina tulee aamulla syötyä vain leipää, mutta nyt aloin innostua rahkasta ja jogurtistakin! millanen vois olla hyvä aamiainen tälläselle aloittelijalle? rahkaa vai jogurttia (vai molempia sekasin), marjoja, hasselpähkinärouhetta?

    • Sanni

      millanen vois olla hyvä aamiainen tälläselle aloittelijalle?

      Tarkoitatko aloittelijalla vhh-aloittelijaa…? :) Rahkajogun ohella myös munakkaat ovat ihan paras aamiainen, oikeastaan hiilihydraattien kannalta vielä parempikin. Maitotuoteissahan on kuitenkin hiilareita, kananmunassa ei. ;) Itse suosin munakkaita, mutta etenkin kesällä tulee syötyä useammin raikkaita rahkajogusekoituksia. Jogurtiksi kannattaa valita turkkilainen tai kreikkalainen, Lindahlsin ekologisessa turkkilaisessa ja Lidlin kreikkalaisessa on vähiten hiilaria. Tavallisessa ”luonnonjogurtissa”, vaikka onkin sokeroimatonta, on lähes puolet enemmän hiilaria noihin kahteen verrattuna.

      Mä tykkään sekoittaa kreik/turk-jogurttiin rahkaa siksi, että jogu yksinään on ehkä vähän liian täyteläisen ja ”jälkiruokamaisen” makuista. Rahkassa on enemmän hiilaria, mutta enemmän proteiinia ja sillä saa jogurtista ruokaisamman ja rakenteeltaan tanakamman. :) Raejuusto on myös erinomainen lisä jogurttiin & rahkaan sekoitettavaksi, minusta ajatus oli aluksi ällö mutta raejuuston maku katoaa helposti jogun ja rahkan sekaan ja tykkään kun rakenteesta tulee vieläkin ruokaisampi. :) Raejuustossa on vain 2 g hh / 100 g (merkistä riippuen, mutta esim. Valion normiraejuustossa on tuon verran), joten korvaamalla osan jogusta & rahkasta saa annoksen hh-pitoisuutta vielä kivasti laskettua. :) Ja lisää proteiinia!

      Vadelmat, soijarouhe ja pähkinärouhe ovat omia suosikki”päällysteitäni” rahkajogussa, mutta Valion sokeroimaton mehukeittokin on ihan jees silloin tällöin.

      VHH-aamiaisvaihtoehtoja:
      Munakas
      Rahka/jogurtti/Raejuusto
      Omatekoinen viljaton mysli
      Leikkelelautanen (kinkkua, juustoa kasviksia, keitettyä kananmunaa…)
      VHH-leipä / siemennäkkäri täytteillä

  10. Herttarouva

    Yleensä on eväät mukana (edellisen päivän päivällisen jämät) mutta työpaikkaruokalassa käyn vain on special occasions. Noin pari kertaa kuukaudessa siis eli tilipäivänä ja jonain randon päivänä kun olen unohtanut lounaan kotiin jääkaappiin höseltämisaamun jälkeen. Ja evääni ovat siis aina kunnon ruokaa, ei mitään rahkaa ja välipalakeksejä. En tajua näitä ihmisiä jotka keplottelevat täyden työpäivän jollain ananas- ja tonnikalapurkilla. Yleensä nämä kuilottajat ovatkin hieman ylipainoisia, mitä en käsitä…

  11. S

    Näitä kommentteja lukiessa mietityttää että siis eikö ihmiset pese ja uudelleen käytä näitä minigrip pusseja?! Ei se niin vaikeaa oo.

    • Sanni

      Omien minigrippieni reunat ainakin löystyvät sen verran, että eivät enää pysy kiinni kun pussi on pyörinyt laukussa jonkun viikon. Käytän itse kyllä pussejani niin kauan kuin ne vain pysyvät kiinni. :)

  12. heidi

    Ihanan näköiset eväät sulla, Sanni, ja kivoja juttuja myös kommenttiboksissa. Tämän innoittamana menen seuraavaksi keittiöön ruoanlaittoon, niin saan huomiseksi kunnolliset eväät töihin. Harmi, ettei löydy just nyt aineksia noihin houkuttelevan näköisiin lettuihin :-)– Tällä hetkellä olen töissä paikassa, jossa ruokalasta ei löydy (juuri koskaan) vaihtoehtoa kasvissyöjälle, joten eväsbokseilla mennään. Ehdottomasti parasta on, jos on mukana edellispäiväistä ruokaa, jonka sitten lounastauolla lämmitän mikrossa. Juuri tänään oli surkean laihat eväät (aamulla kiireessä mukaan napattu bulgarianjogurtti), huomenna siis paremmin!

  13. Jasmin

    Meillä on lounasruokala, mikä on aivan luksusta niiden iänikuisten makaroonilaatikkojen ja muiden enemmän tai vähemmän yksipuolisten omien eväiden jälkeen. Ja kun itseä ei oikein ruuanlaitto innosta niin yhtälö on valmiiksi huono. Voin kertoa, että ekan kuukauden aloitettuani tuolla olin aivan fiiliksissä! Joka päivä eri lämmin ruoka, salaattipöytä raejuustoineen, hedelmiä, tuoretta leipää, paria eri keksilaatua jälkkäriksi kahvin kanssa. Torstaisin toki hernari-pannari -kombo :) ei ole yhtään ikävä niitä vanhoja työpaikkoja, joihin piti raahata omat eväät.

  14. stiia

    Olen ollut sijoitettuna kahteen eri toimipisteeseen kesätöissäni. Ensimmäisessä oli kunnon iso työpaikkaruokala, josta sai opiskelijahinnalla (2,60e.) hyvän lounaan. Siellä kävin päivittäin syömässä. Ainoa mitä työruokaloissa tulee syötyä enemmän kuin muuten on salaatti, mikä on hyvä asia.

    Nyt toisessa työpisteessä olen syönyt pelkki omia eväitä, paitsi nyt ostin kaverilta 5 lippua työpaikkaruokalaan (joka on paljon huonompi kuin edellinen), koska kaverin kesätyö loppui ja liput olisivat jääneet hänelle turhiksi. Lisäksi meillä on 2 kertaa viikossa ilmainen ”korruptiolounas”, jossa on yleensö todella hyvä ruuat (erilaisia salaatteja yleensä). Tosin ihan aina en tuonne kerkeä..

    Töissä mulla on mukana kunnon lounas, jonka olen edellisenä päivänä laittanut valmiiksi. Lisäksi taukohuoneen jääkaapissa on aina rahkaa, jos ja kun joutuu jäämään ylitöihin.

    En ymmärrä kun monet syövät töissä lounaaksi vain jogurtin, leivän tai puurolautasellisen. Mun työteosta ei tulisi niillää eväillä mitään! Välilälä kyllä naurattaa kun kaivan mun jäätävät eväät siihen jogurtinmussuttajan viereen ja alan lapata niitä kipoista lautaselle. Aika monesti tämmöinen jogurtin syöjä ihmettelee ”Kuinka sä oot noin pieni vaikka syöt noin paljon?”. Sehän se, kyllä mäkin olisin lihava jos en söisi päivällä kunnolla ja vetäisin iltaisin ihan mitä sattuu kun on nälkä ja kaikkea tekee miel kun ei ole syönyt kunnolla.

    • Sanni

      En ymmärrä kun monet syövät töissä lounaaksi vain jogurtin, leivän tai puurolautasellisen. Mun työteosta ei tulisi niillää eväillä mitään!

      Ihan samaa ihmettelen! Mun kreikkalaiset kaverit saattavat syödä 9-10 tunnin työpäivän aikana vain jonkun myslipatukan töiden lomassa, koska varsinaista virallista ruokataukoa ei ole eikä myöskään jääkaappia tai mikroa (tai ylipäänsä lupaa poistua työpisteestä syömään). Mä luuhistuisin kyllä kasaan kesken työpäivän tuollaisella ”tankkauksella”….

  15. Tiltu Kultu

    Ootko muuten seurannut Ruokahommia- blogia? Kirjoittaja ei karppaa, mutta hänellä on aivan mahtavia kasvisruokareseptejä, jotka mun tietämyksen mukaan voisivat sopia joten kuten myös hiilaritietoiseen ruokavalioon http://www.ruokahommia.blogspot.fi/search/label/kasvisruoka
    Tuli vaan noista kesäkurpitsapaateista mieleen, kun alkoi tehdä niitä mieli jonkun niistä kirjoitettua ja mietin täytettä. Tein sitten tällä http://www.ruokahommia.blogspot.fi/2012/06/se-on-taytetty-osa-2.html ja voin kertoo et NAM.

    • Sanni

      Kiitos blogivinkistä, en tiennyt tuota blogia! Tuo vuohenjuustomunakoisotäyte menee kyllä kokeiluun, slurps! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.