Karkkipäivä
Karkkipäivä

L’oreal Lash Architect 4D -maskara

Kuten viimeksi tammikuussa jutusteltiin, L’orealilla ollaan aika ahkeria uusien maskaroiden lanseerauksessa. Ei kulunut edes muutamaa kuukautta Voluminous-ripsarin ilmestymisestä, kun hyllyihin tehtiin jo tilaa uudelle Lash Architect 4D -maskaralle. Ja kauankos siitä Million Lashesin ilmestymisestä onkaan..? Joo, ripsareita kehiin vaan kuin liukuhihnalta! :) Kansa tahtoo lisää maskaraa!

LorealLashArchitect4DMascara

Minkäslainen tämä tämänkertainen uutuus nyt sitten on? No, ei enempää eikä vähempää kuin 4D, neljän ulottuvuuden maskaralisäys Lash Architect -perheeseen. Tämän kaverin pitäisi pidentää, tuuhentaa, erotella sekä kaareuttaa.

”Ultrahienoja ja huomaamattomia irtoripsikuituja sisältävä koostumus tuo ripsille irtoripsimäistä tuuheutta. Ripsistä tulee erotellut ja korostetut ilman, että ne tuntuisivat jäykiltä. Ainutlaatuinen koostumus levitetään harjalla joka muotoilee ripset upeaksi taideteokseksi.”

Alrighty! Sitten vain muotoilemaan ripset taideteokseksi! :)

LorealLashArchitect4D_

Kas näin.

LorealLashArchitect4D_vertailu

Tässä kuvasarjassa 4D:n tehot kerrostamalla. Klikkaa kuva isommaksi.

Kyllä täytyy sanoa, että saan 4D:llä aika muhkeat ripset. Kolmannella kerroksella ripset tosin alkavat jo paakkuuntua, ja vaativat kampaamista. Enkä ole ihan samaa mieltä L’orealin kanssa tuossa ”eivät tunnu jäykiltä” -kohdassa.

4D:n harja ei erottele aivan yhtä hyvin kuin muoviset tai kumiset harjat, mutta kiitettävästi kuitenkin. Maskara tarrautuu ripsiin hanakasti ja kerrostuu voimakkaasti. Kaareutumisesta en osaa sanoa mitään, sillä ripseni ovat luonnostaan aika taipuisat. Kuvaan niitä ei ole taivutettu.

LorealLashArchitect4d_harja

4D:n harja näyttää tältä. Itse asiassa tosi erilaiselta, kuin mitä mainoskuvat antavat ymmärtää. Edes liikkeemme kuivatesterin harja ei ole samanlainen, kuin mainosten.

Ripsarin massa on aika kuivan tuntuista, vai pitäisikö sanoa voidemaista. Ei kuitenkaan märkää ja ohutta.

LorealLashArchitect4dmainos

LorealLashArchitect4D

Joka tapauksessa, sanon että 4D vaikuttaa aika hyvältä yksilöltä ”tekoripsiefektin” luovien maskaroiden joukossa. Million Lashesiin verrattuna saan tällä paksummat ja näyttävämmät ripset, mutta Million Lashes erottelee paremmin ja tekee siistimpää, paakuttomampaa jälkeä.

Muita 4D:n jo hankkineita?

Huomenna esittelyssä aivan toisenlainen maskaraperhe luonnonmukaiselta puolelta.

Kommentit (29)

 1. ella

  Toisiksi alimpana olevassa mainoskuvassa alimman pikkukuvan ripset ovat jo melko koomiset. Niillähän tökkisi itseään, jos pitäisi silmiä auki :D

  En uskalla ostaa mitään ”hienoja” maskaroita, koska pelkään, että ne rapisevat poskille ja ostos menee hukkaan :/ Mikä ihme siihen vaikuttaa, onko syy ripsissä, värissä vai jossain muussa? Voiko rapisevuuteen jotenkin vaikuttaa? En hankaa silmiäni tai aiheuta ripsille muuta mekaanista tuhoa päivän mittaan. Luottoripsari, joka ei lupaa ihmetemppuja (eikä niitä teekään), pysyy kyllä, mutta on toivottoman tylsä.

 2. santsumantsu

  Mulle riittäis jo yksi kerros tätä ripsaria. Loput näyttivät jo turhan suttuisilta ja paakkuisilta.
  En ole ostanut tälläistä uutta, luotan Oriflamen 2X maskaraan,joka oli positiivinen ylläri. Ripsari jossa on kaksi harjaa, toisella saa tuuheutta ja toisella pituutta. Yhdistettynä melkoiset megaripset.

 3. Minna

  Itse sain omani 4D maskaran, kun olin Kouvolan muodin yössä tekemässä pikameikkejä. Teinkin omaan blogiini kuvin vertailua muutamasta ripsarista. Mm. myös 4D.
  http://glitz8glam.blogspot.com/2011/04/ripsivareja-vertailussa-kuvin.html

  NYXin Doll eye mascarat on aika samanlaisia kun Lorealin 4D.

 4. Miau!

  Hei,

  sinulla on tosi kiva ja asiallinen blogi! Täältä saa vinkkejä tilanteeseen kuin tilanteeseen :) Minua kiinnostaisi nähdä sinun versiosi morsiammen meikistä! Hyvää kevättä!
  http://mademoisellemiau.blogspot.com/

  • Sanni

   Olen tehnyt blogin historian aikana yhden häämeikkimäisen yrityksen, joka löytyy täältä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/06/11/helea-haameikki/

   Tulevana viikonloppuna meikkaan ystäväni hänen häihinsä, ja jos hän antaa luvan julkaista joitain kuvia täällä blogissa, niin näette sitten ihan oikean häämeikin. :)

 5. Tiia

  Mainoskuvat on nykyään niin harhaanjohtavia, että on pakko aina testailla itse ne ripsarit ja katsoa millainen harja siinä on ennen ostopäätöstä.

 6. milipili

  Million Lashes:tani en luovu! =)

 7. Piiu

  Mä ostin tälläsen 4D ripsarin tässä n. viikko sitte ja voi huhhuh, mulla ei toiminu sit yhtää. Ensinnäkin jouduin kaapimaan siitä harjasta kaiken sen ripsiväri tahnan pois ettei mun ripset menis yhdeks isoks klimpiks. Kaiken sen kaapimisen jälkee kun sitä alko levittää nii lopputulos näytti silti siltä et mulla olis kolme paksua ripseä. Hyvin taipunutta ja pitkää kylläkin mutta ei se siinä vaiheessa enää paljon auttanut. Ja tämä kaikki yhdellä kerroksellä… :( Harmittaa kun tuhlasin sen 17€ tähän, kun sitä mainoiksissa nii paljon ylistetään. (No hei, sehän on ripsivärimainos mut silti..)
  Tulevaisuudessa pitäydyn tiukasti l’orealin volume million lashes putilossa :) tai no, sitä vastaavaa vois testata extra black versiona! Olis ihan mahtavaa jos voisit esitellä sen :)

  • Sanni

   Extra Black’hän on ihan sama ripsari kuin perus-Million Lashes, tummempana mustana vain. :) Vai tarkoititko, että haluaisit esittelyn juurikin siitä perus-Millionista?

   • Piiu

    Jooo siis just siitä perus millionista vain :) olipas hassu asettelu tossa mun tekstissä :D mut nii, olis kivä nähdä et mitä sä ite tykkäät siitä ihan näin alan ammattilaisena :)

    • Sanni

     En mä taida jaksaa siitä omaa esittelyä tehdä, mutta sen jälki on nähtävissä esimerkiksi tässä postauksessa:
     http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/04/19/make-up-for-dummies-perussilmameikki/

     Million Lashesissa on todella tarkasti erotteleva muoviharja (vai onko se nyt kumia vai silikonia, ota siitä selvä ^_^) ja hylsyn kaulassa annostelija, joka ”niistää” harjasta ylimääräiset maskaramassat kun vedät harjan ulos. Massa on aika kosteaa, mutta sitä ei tule liikaa annostelijan ansiosta. Harjan tarkasta erottelevuudesta tuleekin maskaran nimi, ”Million Lashes”. Tämän maskaran ideana ei ole tehdä ripsistä erityisen paksuja, vaan erotella ne runsaan näköiseksi viuhkaksi. Kerrostuvuus ei ole yhtä voimakasta kuin 4D:ssä. Jällki on vähän samantapaista kuin Diorin Iconicilla.

 8. Tuhkimo76

  Mulla harjaan tarttuu liikaa massaa, saa siistiä sitä urakalla hylsyn reunaan ennen levitystä.

  Omissa onnettomissa ripsissäni en huomannut pituusvaikutelmassa eroa. Paksut paakkuripset kyllä saa useammalla kerroksella (ehkä ainoa mahdollisuus mulla saada ripset näkyviin). Olisi mielenkiintoista kokeilla tätä mascaraa Sensain tuuheuttavan mascaran harjalla.

  Joillakin vedenkestävillä olen saanut pituusvaikutelmaa, johtuisiko taivutusten kestämisestä.

  Äitini on saanut monta tekoripsikyselyä käytettyään Telescopic-sarjan Clean Definition-mascaraa (New Yorkista ostettu, onkohan sama Suomessa, muistaakseni hylsy oli erivärinen). Oletko kokeillut Telescopic mascaroita?

  Miten saisi tietää, missä kaikissa mascaroissa on pidentäviä kuituja?

  • Sanni

   Olen kokeillut ainakin Clean Definition -versiota, ja kuva siitä löytyy tästä postauksesta:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/01/09/jutellaanpa-taas-vahan-ripsareista/

   Kuva on kolmas ripsarikuva alhaalta, kuvatekstillä ”ultrapidentävä ja erotteleva”. Minulla ripsiväri ei saanut aikaan mitään erikoisia efektejä.

   Olen kokeillut töissä niin monia ripsareita, että en enää edes muista olenko joskus testannut muita Telescopicceja. Se perus-Telescopic-harja on todella outo, siinähän ei edes ole mitään harjaksia.

   Tuohon viimeiseen kysymykseen en osaa vastata. Mainoksissa yleensä mainitaan, jos maskarassa on kuituja, mutta myöhemmin sitä on vaikea enää itse pakkauksesta selvittää. Sarjojen kouluttajat ja konsulentit tietävät nämä seikat, eli jos satut joskus jonkun konsulentin pakeille niin heiltä voi aina kysyä.

   • Tiitu

    Itse käytän sitä perus-Telescopic-ripsiväriä. Mulla on suht pitkät, mutta tosi jäykät ripset, tuntuu, että ripsentaivuttimestakaan ei ole mitään apua. Tolla ripsarilla saan kuitenkin ripset pikkusen edes kaarelle ja pysyvätkin suht hyvin. Tykkään myös tosi paljon siitä harjasta, koska voin samalla sillä painaa ripsiä kaarelle. Muilla ripsiväreillä tuntuu olevan pikemminkin semmonen vaikutus, että ne saa ripset melkein taipumaan alaspäin. Välillä kokeilen aina jotain uutta ja olen joutunut pettymään, mutta aina sitä miettii, että jos tulis joku Telescpiciakin parempi. :)

 9. Sissi

  Taitaisin olla tyytyväinen jo yhteen kerrokseen, mun ripset kun on niin lyhyet ja aivan suorat. Välillä kerrostaessa aivan nolottaa jos ripset tulee kovasti esille… Ihmeellisiä ongelmia mulla.

  • Sanni

   Ihmeellisiä ongelmia mulla.

   No on kyllä! :D Oletko saanut jollain ripsarilla ihan kunnolla pituutta? Minua kiinnostaa nämä pituutta tuovat maskarat, kun en itse koskaan havaitse mitään pidentymistä omissa haivenissani. Joillain pidentävät kuitenkin oikeasti toimivat.

   • Sissi

    En ole huomannut että pituutta olisi millään mascaralla kauheasti tullut, tosin haen enemmän tuuheutta. Aiemmin tietyt ripsarit teki mulle pandasilmät ja pelkään siis että jos ripsistä tulee kovastikin pitkät, niin ne tekee pandaefektin. Moniongelmainen minä. ;D

 10. Charming Nails

  Meinasin ostaa tuon mutta kun näin harjan, jätin ostamatta. Minusta harja on suttuisen näköinen eikä tosiaan samanlainen kuin mainoksessa. Tykkään enemmän kumiharjoista, joten otin vanhan ystävän MF FLE:n violetin version :)

  • Sanni

   Kyllä, kumiharjat rules! :)

 11. Noora

  Haha, aika karun näköinen tuo harja oikeasti :-D Ei ihan heti uskoisi, että sillä saa tuollaista jälkeä.

 12. Anna Gramm

  Jaa vaikuttaakos tämä maskara sitten ripsiin myös neljännessä ulottuvuudessa? ;) Suoraan sanoen, ripsariuutuudet eivät enää jaksa kiinnostaa. Samaa shaibaa eri purkeissa, jotkut ovat ehkä hippusen parempia kuin toiset mutta oikeat erot tulevat lähinnä harjan muotoilussa. Niin, ja siinä paljonko fyffeä on käytetty mainoskampanjaan…

  • Sanni

   Jaa vaikuttaakos tämä maskara sitten ripsiin myös neljännessä ulottuvuudessa? ;)

   No ei todellakaan! XD

   Minuakaan ripsarit eivät juuri kiinnosta. Täytyy myöntää, että tein tämänkin postauksen ihan vain siksi, että tiedän monia lukijoita kiinnostavan. Ripsiväri on ostetuin meikkituote, ja uutuudet myyvät aina kuin häkää. Beats me.

 13. Catmint

  Itse en usein kosmetiikkajuttuihin hurahda, etenkään ripsiväreihin, mutta tämä geometrisesti kauniisti muotoiltuun ja kiiltävään hylsyyn asutettu ihmemaskara piti ostaa. Taivutuksia tuo ei pidä oikeastaan ollenkaan minulla, mutta pituutta ja massaa se tuo kahdella kerroksella jo aivan tuhottomasti! Varoitus vain piilarien käyttäjille, nuo kuidut tässä ja muissakin maskaroissa voivat aiheuttaa äärimmäistä tuskaa joutuessaan piilolinssin ja silmän väliin… Yh sitä tunnetta ja kipua!

 14. Aliisa

  Mitä mieltä olet siitä, että meikkitaiteilija Riitta Vaara ei käytä ripsiväriä lainkaan meikeissään? Etenkin häämeikkeihin hän ei suostu laittamaan lainkaan ripsiväriä. Eikö se jää vähän keskeneräiseksi, ainakin minun mielestäni ripsiväri viimeistelee silmämeikin. Oletko koskaan kokeillut tehdä meikkiä ilman ripsaria? Ja onko Riitta Vaaran tyyli sinulle muuten tuttu?

  • Sanni

   Riitta Vaaran tyyli ei ole minulle tuttu. Kuulostaa kyllä erittäin omituiselta, että joku kieltäytyisi laittamasta meikkiin ripsiväriä. Sehän avaa silmät! Kyllä meikki ainakin minun mielestäni näyttää todella keskeneräiseltä ilman ripsiväriä, etenkin jos henkilöllä on vaaleat ripset. Jos meikattava taas sattuu olemaan joku eteläamerikkalainen jolla on jo valmiiksi tummat ja tuuheat ripsrt, niin sehän on tietysti asia erikseen…..

 15. Testailija

  Olen kokeillut monia maskaroita, mutta täytyy sanoa että halvoista maskaroista paras on Max Factorin False Lash Effect. Vedenkestävä versio todellakin pitää uidessakin, eli taivutukset pysyvät eikä rapise. Olisi kiva saada tännekin esittely siitä :)

  Blogisi on todella hieno, on mahtavaa että jaksat postailla näin usein ja vielä mielenkiintoisia aiheita :)

  • Sanni

   Moi Testailija!

   Kiitos palautteesta, aina on mukava kuulla jos postaukset kiinnostavat lukijakuntaa! :)

   FLE-maskara kuuluu minunkin suosikeihini, tosin normaali vesiliukoinen versio sillä en pidä vedenkestävistä. FLE-esittelyä en ole blogiin tehnyt, mutta ripsikuva siitä löytyy tästä postauksesta:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/20/ripsarit-ihan-sama-mita-kayttaa/

   Tosin kuvaa ottaessa FLE oli ollut mulla jo pitkään ja massa alkoi jo olla kuivunutta eikä kuvan tulos ole niin tuuhea kuin mitä maskara parhaimmillaan sai aikaan.

 16. Laura

  Olen jo yhden kappaleen kuluttanut 4D -ripsaria loppuun. Ihan jees tuote lopputuloksen kannalta, tosin ongelmana on se, että jonkin aikaa käytettyäni ripsari alkoi muuttua todella paksuksi ja sotki pakkauksen suun – ja jopa ulkopuolen, vaikka kuinka huolellinen olin! Ja aivan oikeassa olet, ripset olivat kyllä näyttävät, mutta tönköt :-(

 17. Nimetön

  Olen käyttänyt 4D:tä jo vuoden, enkä siitä aijo luopua. monet kehuvat ”tekoripsiäni” :) luonnostaan minulla on jo pitemmät ripset, mutta 4D tekee ihmeitä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.