Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kosteuttavat ”kaksoset”: L’Oreal Hydra Genius vs. Lavera Hydro Effect

* Sis. mainoslinkkejä

Esittelyssä ja vertailussa tänään kaksi uutta hyvin samankaltaista mutta brändiltään ja raaka-ainepohjaltaan täysin erilaista seerumia; toinen on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, toinen markettien normikosmetiikkaa. Kummankin ykkösfunktio on kosteutus eli nämä ovat kaikenikäisten seerumeita.

Loreal_Lavera_kosteusseerumit_IMG_8480

Seerumit ovat Laveran Hydro Effect ja L’Oreal Parisin Hydra Genius.

Nimissä on samaa ja pullotkin ovat samaa sävymaailmaa. :) Hauska sattuma että nämä ”kaksoset” tulivat markkinoille suunnilleen samaan aikaan, Lavera hitusen etunenässä aiemmin kevättalvella.

Yhtäläisyydet eivät lopu tähän vaan seerumeiden pääaktiiviaineetkin ovat samoja. L’Orealin tarjokkaan aktiiviaineet ovat aloevesi ja hyaluronihappo ja samat ainesosat löytyvät myös Laveran seerumista, aloe melkein kärjestä. Laveran markkinointiteksti nostaa esiin myös leväuutteen ja luomusakkaridit.

Jos tarkkoja ollaan, L’Orealin tuote ei nimensä puolesta ole seerumi vaan liquid care, suomeksi hoitoneste, mutta näitähän käytetään ihan samalla lailla. Nestemäisten kosteustuotteiden käyttöbuumi tulee Aasiasta ja nyt markkinat täyttyvät pikkuhiljaa kaiken maailman liquid-sitä ja liquid-tätä kosteustuotteista. Kyseessä on kaikessa yksinkertaisuudessaan seerumin tapaan käytettävä, päivävoiteen alle levitettävä lisäkosteustuote.

Katsotaanpa vielä vähän syvemmälle pullojen ”konepellin alle”. Iholla nämä kaksoset tuntuvat yllättävän samantapaisilta, mutta ainesosiensa puolesta ne poikkeavat täysin. Teidän ei varmaan tarvitse arvailla kumpi näistä on minun suosikkini.

Loreal Hydra Genius Aloe Water

L’Oreal Hydra Genius 10,90€ / 70 ml

L’orealin hoitonesteen sisältö on odotetusti synteettisvoittoinen. Pakkauksen kyljessä esiinnostetut aktiiviaineet aloevesi ja hyaluronihappo sijottuvat ainesosaluettelon keskivaiheen yläpuolelle, ja niitä suurempana pitoisuutena tuotteesta löytää nesteen koostumukseen ja ihofiilikseen vaikuttavia ainesosia kuten emulgaattoreita, pH-arvon tasapainottajaa, tahmeuden tunteen vähentäjää ja silottajaa (mm. tuttu silikoniyhdiste dimetikoni).

Seerumi tuntuu iholla silikonin ansiosta liukkaammalta kuin Laveran seerumi, mutta lopulta Laverakin on yllättävän liukas.

L'Oreal Hydra Genius inci

Toiset kuluttajat rakastavat silikonista liukkautta, minä en, mutta Hydra Genius on ihollani kuitenkin ihan mukavan tuntuinen. Se on raikas ja toimii ilman muuta hyvänä lisäkosteuden tuojana päivävoiteen alla, ja on hinnaltaan Lidl-tasoa, tsekatkaapa pullon koko: 70 milliä…!!

Superedullinen hinta kertoo tietysti jotain tuotteeseen käytetyistä raaka-aineista jotka eivät tähän hintaan voi olla kovin arvokkaita, ja esimerkiksi Lavera-siskoa ei pystyisi tähän litrahintaan myymään sillä kasviuutteet, -rasvat ja -öljyt ovat yleisesti arvokkaampia ainesosia kuin synteettiset. (Eivät kaikki, mutta keskimäärin.)

Loreal Hydra Genius

Huvittava yksityiskohta; pakkausteksti kertoo, että ”älykäs koostumus mukautuu kuhunkin ihotyyppiin”, mutta seerumia on kuitenkin tarjolla kolmena eri versiona; kuivalle ja herkälle, normaalille ja kuivalle ja normaalille ja sekaiholle.

Ei siis näytä kuitenkaan mukautuvan kaikkiin ihotyyppeihin..? :D

Lavera Hydro Effect Serum

Lavera Hydro Effect Serum n. 19,95€ / 30 ml

Hydro Effect on ihana. Mahtavaa, että Laverakin viimein lanseerasi kosteuttavan seerumin – tai seerumin ylipäänsä. Seerumin puuttuminen Laveran kaltaiselta valtavan laajan valikoiman omaavalta merkiltä on ollut vähän erikoista. My Age (nyk. Firming) -linjassa oli jonkun aikaa seerumi, mutta sen jäätyä pois Lavera on ollut pitkään vailla seerumia. Hydro Effect saapui viimein paikkaamaan tilannetta.

LaveraHydroEffect_inci

Hydro Effectin ainesosaluettelo on Hydra Geniuksen heprean kuuloisia synteettisiä kemikaaleja vilisevään inciin verrattuna kuin kasvimaa. (Huom, en sano että ”kasvimaa” on yksiselitteisesti parempi formulointi vain koska itse pidän enemmän luonnonkosmetiikasta, kummatkin näistä kosteuttavat mutta eri lailla rakennetulla pohjalla.) Laveran reseptissä on synteettisten koostumuksen muokkaajien sijaan kasvipohjaisia kosteuttajia, pehmentäjiä ja antioksidantteja kuten jo mainitut aloevesi ja leväuute sekä skvalaani, sodium pca, sheavoi, auringonkukansiemenöljy, joukko sokeriyhdisteitä sekä e-vitamiini.

Mistä joku ehkä ei tykkää Hydro Effectissä on etanolin sijoittuminen korkealle, heti veden jälkeen (L’Orealin seerumissa se on kolmantena). Alkoholilla saadaan tehokkaasti minimoitua muiden ainesosien mahdollista tahmeuden tunnetta iholla ja vaikutetaan tuotteen imeytyvyyteen, minkä lisäksi se toimii luonnonkosmetiikan tuotteissa myös säilöntäaineena. Laveran seerumin alkoholipitoisuus ei kuitenkaan mitenkään ”läjähdä” kasvoille, tuotetta levittäessä ei tunnu alkoholin tuoksua eivätkä silmänikään reagoi, niinkuin joidenkin alkoholipitoisten tuotteiden kuten silmänympärysvoiteiden kohdalla.

Myös hajuste on incissä korkealla, mikä ei ole kaikkien mieleen. Itse tykkään Hydro Effectin tuoksusta eikä se ole makuuni liian voimakas. Siinä on jotain tosi jännää josta olen yrittänyt saada kiinni, mieleen tulee jostain syystä lakritsi mutta en löydä incistä mitään siihen viittaavaa.

Lavera_HydroEffect

Seerumi on koostumukseltaan ohutta, lähes nestemäistä geeliä ja jättää ihon miellyttävän sileän ja kosteutetun tuntuiseksi. Hydro Effect ei ehkä tunnu yhtä, voisiko sanoa ylelliseltä kuin vaikkapa Mádaran SOS-seerumi tai Supermoodin Egoboost Moisture Kick, joiden rinnalle se nyt kohosi lemppari-kosteusseerumieni rivissä, mutta brändikin on ”arkisempi” ja hinta sen mukainen – huomattavasti Mádaraa ja etenkin Supermoodia edullisempi.

Olen aina erityisen iloinen löytäessäni edullisia helmiä, ja Laveran Hydro Effect on yksi sellainen. Etenkin seerumien maailmassa alle kahden kympin tuotteet ovat harvinaisuuksia. Aiemmin keväällä vinkkasin teille vieläkin edullisemmasta Lué Balance -hyaluronihapposeerumista, mutta Laveran Hydro Effect on enemmän meidän mieleen jotka kaipaavat seerumilta myös pehmentävyyttä.

l'oreal hydra genius lavera hydro effect

Tässä meillä olisi nyt siis kaksi omassa lajissaan edullista, pätevää kaikenikäisten kosteusseerumia. Oma suosikkini on luonnonkosmetiikan ja pidän sitä henkilökohtaisesti tehokkaampana vähintään korkeamman antioksidanttipitoisuutensa perusteella, mutta en dissaa L’Orealiakaan vaan näen sen potentiaalin normikosmetiikan käyttäjien joukossa. Ja onhan sen hinta kerrassaan lyömätön.

Tässä ei olla minkään rakettitieteen kysymysten äärellä vaan tuodaan ihoon vain lisäkosteutta kevyellä, tahmaamattomalla koostumuksella. :) Sen tekevät kumpikin näistä tuotteista.

Kumpiko olisi sinun juttusi? :)

L’Orealin Hydra Genius -hoitonestettä myydään tavarataloissa ja marketeissa, Laveraa myyvät eko- ja luontaistuotekaupat sekä tavarataloista ainakin Sokos.

Edullisin hinta Laveran Hydro Effect -seerumilla on tällä hetkellä Biodellyssä* (19,95€).

Minulla on tarjota Biodellyyn* myös kesäinen alennuskoodi, jolla saa Biodellyn koko valikoiman normaalihintaisista tuotteista -15% alennusta. Koodi on SANNIKESÄ ja se on voimassa 16.7. saakka. (Biodellyllä on muuten ilmaiset toimituksetkin heinäkuun loppuun saakka.)

Kommentit (41)

 1. milipili

  Meinasin Lorkun ostaa, mutta silarit, ei ei. Egoboostin seerumi on kyllä hyvä, mulla tais olla se toinen versio, ei moisture.

  • Sanni

   One Minute Facelift? Sitä en ole kokeillut.

 2. Eini

  Vau, kiitos tästä! Tuon Lorkun budjettiversion raaskii näin vähävaraisenakin hankkia, kun on seerumien käyttöön vasta tutustumassa. Hankintalistalle menee heti.

  Ja ps, kun vasta oli afliate-linkeistä puhe niin tässä uppoavat kyllä juttuun sulavasti ja ei-tyrkysti, jää luottavainen tunne tuotearviosta eikä maistu maksetulta mainoksesta. :)

  • Sanni

   Kiitos, mukava kuulla :) En tosiaan pidä mielekkäänä muuttaa tyyliäni arvioiden suhteen vaikka niissä olisikin affi-linkki.

 3. Eveliina

  Kestäisköhän kuiva ihoni tuota Lorealin kuivan ihon versiota? Karsastan pahasti tuota alkoholia, se oli kuivan ihon versiossakin hirveen korkealla. Lähinnä aamurutiiniin ajattelin naamarasvan alle…

  • Sanni

   En valitettavasti uskalla veikkailla mitään… :/ Oma ihoni kestää melkein ”mitä vain” eikä tuotteiden etanolipitoisuus käytännössä tee iholleni mitään aistein havaittavaa hallaa, niin en pysty sen perusteella arvioimaan miten muiden iho esimerkiksi tähän tuotteeseen reagoisi. Minun ihollani Hydra Genius on vain liukas, raikas ja sellainen ”perusmukavan” tuntuinen kosteuttava tuote. Ilman silikonia se olisi tietysti minun makuuni vielä miellyttävämpi.

   Suoritin muuten vartalon iholla testejä Hydra Geniuksella kun halusin selvittää, auttaisiko se toisia, vähän huonommin imeytyviä hoitotuotteita imeytymään paremmin (minulla on kokeilukierroksessa muutama vähän nihkeästi levittyvä ja hitaasti imeytyvä vartalovoide), ja auttoihan se. Seerumien ja hoitonesteiden yksi funktiohan on myös auttaa päälle tulevia tuotteita imeytymään paremmin. Esikosteutettu iho imee paremmin raskaamman koostumuksen tuotteita. Saatan jopa käyttää Hydra Geniuksen vartalotuotteena – sopii siihen käyttöön kun pullokin on niin reilun kokoinen ^_^

 4. Mia / Beauty Highlights

  Multakin on tulossa tällä viikolla postaus tuosta Laveran Hydro Effectistä, oon tykännyt siitä tosi paljon! L’Oréalin vastaavasta ei ole kokemusta, mutta toisaalta ihonhoitotuotteet mulla onkin pääosin luonnonkosmetiikkaa :)

 5. Juulia

  Oon aina miettiny että ei kai tuotteet, joissa on silikonia, voi olla iholle hyväksi? :D haluaisitko kertoa pienen tietopaketin tästä? tai tiivistää miksi silikonia käytetään kasvoille tarkoitetuissa tuotteissa? hiustuotteissa ymmärrän että se silottaa hiuksen pinnan, mutta tuntuu että eikö se tuki ihohuokosia kasvoilla? :O

  • Sanni

   haluaisitko kertoa pienen tietopaketin tästä?

   Olen sellaisen jo kirjoittanutkin, kas tässä ole hyvä:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/silikonit-hyviksia-vai-pahiksia/

   :)

   Mutta jos et jaksa koko juttua lukea lukea niin tiivistettynä liittyen kasvotuotteisiin: silikonia käytetään ennen kaikkea sen tuoman miellyttävänä pidetyn tunteen vuoksi: kuluttajat pitävät siitä, että tuote liukuu kasvoilla ja levittyy helposti. Silikonin liukuvuus mahdollistaa tuotteen ”työstön” pidempään iholla, hyvänä esimerkkinä meikkivoiteet; kun vertaat normi- ja luonnonkosmetiikan meikkivoiteita ymmärrät heti mistä on kyse. Luonnonkosmetiikan silikonittomalla meikkivoiteella on taipumus kuivahtaa ihoon nopeasti ja se tuntuu levittäessä yleisesti jäykemmältä tai nihkeämmältä kuin normikosmetiikan meikkivoide.

   Silikoni voi joissain tapauksissa toimia myös tietyn aktiiviaineen stabiilina pohjana, näihin kuuluu esimerkiksi c-vitamiini. C-vitamiini säilyy silikonipohjassa paljon paremmin kuin vesipohjassa.

   Silikoniyhdisteiden funktioita kasvoille tarkoitetuissa tuotteissa:
   * Silottavat ihon pintaa
   * Blurraavat huokosia ja häivyttävät juonteita
   * Helpottavat tuotteen levittymistä
   * Muodostavat iholle okklusiivista kalvoa joka hidastaa kosteuden haihtumista

   Silikonin tukkivuudesta ei ole tutkimuksia (toisin kuin esimerkiksi mineraaliöljyn, no niistä ainakin olen lukenut ja kuullut joskus koulutuksissa), mutta toisten iho reagoi niihin silti näpyillä. Viime kädessä kannattaa totta kai uskoa oman ihon viestejä :)

   Summa summarum: silikoni ei itsessään hoida ihoa mutta ei (monille) tee mitään hallaakaan. Se on ensisijaisesti tuotteen koostumuksen liukkauteen ja silottavuuteen vaikuttava ainesosa.

   • Laura

    Mitähän silikoni tekee vesistöille? Sinnehän se päätyy meidän käyttäjien toimesta…

    • Sanni

     Osa silikoniyhdisteistä haihtuu, osa ei maadu. Jälkimmäiset eivät varmastikaan tee hyvää vesistöille tai ympäristölle muutenkaan.

 6. Minävain

  Oi, pitäisiköhän ostaa tuo Laveran seerumi testiin, kun sen normaalihinta on alle 10 e täällä Saksassa, jossa tällä hetkellä asustelen. Mietin usein, miten nuo hinnat on Suomessa pahimmillaan tuplat tietyissä merkeissä (varsinkin luonnonkosmetiikassa; Lavera, Weleda, Sante…), vaikka kyseessä kuitenkin ”suht läheltä” tulevat tuotteet ja sitten taas monet Jenkkimerkit saattavat olla suht samoissa hinnoissa siellä. Noh, hintaanhan vaikuttaa moni asia, mutta silti vähän harmittaa maksaa Suomessa tietyistä tuotteista, kun tietää tuotteiden oikean arvon. Tälläistä pientä pohdintaa vaan :D

  • Sanni

   No jos hinta on tuon verran niin en miettisi kokeilemista hetkeäkään ^_^

  • EB

   Minäkin olen juuri lomailemassa sukulaisten luona Saksassa ja juuri hypistelin DM:ssä tätä Laveran seerumia. Pitää varmaan mennä uudestaan ostamaan, sillä hinnat ovat täällä tosiaan paljon mukavammat kuin Suomessa!

 7. HennaMari

  Ostin keväällä tuon Laveran seerumin juurikin sinun blogisi innoittamana (kiitos kaikista hyvistä vinkeistä!) ja samalla juttelin kosmetiikkamyyjän kanssa tästä alkoholiasiasta. Ehkä vähän vaimensi mun vainoharhaisuutta asiaan liittyen.
  Joka tapauksessa ainakin näin kesäkäytössä paras seerumi koskaan mun kasvoille, talvella ountastelen tarvitsevani hieman täyteläisempää koostumusta. Ja etenkin synteettisiä ja todella hintaviakin tuotteita on kyllä tullut läträttyä.

 8. Heidi

  Laveran Hydro Effect on IHANA tuote! Itse tilasin sitä ja muita Laveran tuotteita suoraan Saksasta, juuri siksi että ne on NIIN paljon edullisempia siellä. Nyt vaan omatunto hieman kolkuttaa sen suhteen, et pitäisi suosia suomalaista kauppaa. Mutta ”köyhän” täytyy jostain tinkiä, ja haluan kuitenkin käyttää mielummin luonnonkosmetiikkaa, niin yritän elää tän asian kanssa :D

 9. Anna

  Postaustoive: mistä kosmetiikan hinta muodostuu Suomessa? Tämä tuli mieleen kun mainitsit tuosta raaka-aineiden hinnasta: se ei kai ihan yksiselitteisesti ole syy siihen miksi lorkku on puolet halvempi kuin Lavera _täällä Suomessa_. Meillä hintoja nostaa logistiikka sekä puhtaan luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä, ylellinen brändiarvo. Ostin myös tuon Laveran seerumin Saksasta normaalihintaan eli alle 10€. Samoin hamstrasin sieltä merkin huulirasvoja (2€kpl) ja muuta luonnonkosmetiikkaa. Käsittääkseni raaka-aineet ovat meidän ja Keski-Euroopan markkinoilla samat. Eli kyllä näitä VOI myydä samaan hintaan, muttei täällä :) Eron huomaa jo Tallinnassa, siellä Nurmen kasvosaippuat on jonkun 3-4 €, Hgin Ruohonjuuressa yli 7€.

  Eniten hintoja nostaa kai katteet ja kuljetus. Katteet sisältäen toki työvoimakustannukset, jotka Suomessa korkeat. Toisaalta moni suomalainen nettikauppa ei montaa ihmistä työllistä, mutta hinnat on yleistä ”Suomi-tasoa”. Olen käynyt usein Azoreilla ja aina harmittaa jos mitään kosmea unohtuu pakata mukaan, koska siellä ihan perus-Nivean aurinkorasvat maksaa lähes 20€ , hammastahnat 5€ jne, koska tavaroiden laivamatka hyllyyn on niin pitkä.

  • Sanni

   Mielenkiintoinen aihe, josta olisi kyllä tosi kiva kirjoittaa :) MUTTA, korjaan sen verran, että Laveran litrahinta Saksassa on tuolla kympinkin hinnalla silti paljon kalliimpi kuin L’Orealin Hydra Geniuksen, sillä Laveran pakkauskoko on 30ml ja L’Orealin 70 ml. Eli ei niitä myydä sielläkään samaan hintaan. Nyt en tietenkään tiedä HG:n hintaa Saksassa, mutta ei se todennäköisesti hurjan paljon alle kympin enää voi olla kun tuo 10,90€/70 ml on jo niin halpa. Vaikka Hydra Genius maksaisi Saksassa vitosen, ero litrahinnassa olisi silti melkoinen; 71,42€ vs. 333€ Lavera..!

   • Anna

    Aa aivan totta, missasin tuon että pakkauskoossa oli noin suuret erot..!

    Pohdin tätä vielä ja jonkin verran teollisuuden ostajien kanssa työskennellessä mieleen tuli vielä se että usein raaka-aineita ostaessa hankintahinta laskee kun volyymit nousee. Toisaalta voiko litrahintaa edes verrata kun kyseessä tällaiset näin erilaiset toimijat ja ainekset = yhdistelmän eli lopputuotteen litrahinta muodostunee eri tavoin kuin yksittäisten raaka-aineiden hinta (?). Mutta joo, mene mutuiluksi mun osalta joten toivottavasti kirjoitat tästä joskus :)

    • Sanni

     Hankintahinta kyllä laskee volyymien noustessa, se on myös yksi massamarkettituotteiden hintaa määrittävä tekijä. Koska luonnonkosmetiikka trendikkyydestään ja vihreän aallon jatkuvasta mukavasta kasvusta huolimatta on kuitenkin kosmetiikkamarkkinoiden suuressa kuvassa edelleen pieni niche-juttu ja myyntivolyymit pikkunumeroita massabrändeihin verrattuna, ei luonnonkosmetiikkaa tältäkään pohjalta voi myydä yhtä halvalla kuin megamerkkejä.

     • Julia

      Mulle tuli postausta lukiessa kans mieleen hinta, etenkin tosta kohdasta että Aasiasta rantautuu paljon trendejä länkkärimarkkinoillekin. Rantautuispa hintakin.. :D
      Toki Aasiassakin on omat kalliit tuotemerkkinsä, mutta usein pikkurahalla (10-20e) voi tehdä älyttömiä löytöjä, joita vastaavia ei vois kuvitellakaan löytävänsä täältä edes alennusmyynnistä. Hintaan toki vaikuttaa monet asiat, toi volyymi on varmaan yks, mutta myös yleinen hintataso ja kuluttajien tottumukset, kuten useamman tuotteen samanaikainen käyttö. Musta tuntuu, että Suomessa on pitkään ajateltu, että esimerkiks yks kosteuttava tuote (kasvovoide) riittää. Nyt markkinoille tulee paljon hoitonesteitä ja seerumeita ja muita, joita ei ole tarkoitettukaan korvaamaan kosteusvoidetta, mutta litrahinnan ollessa esimerkiks ton Laveran luokkaa, on mulla ainakin hyvin korkea kynnys ottaa tuote kokeiluun, saati rutiiniin.

      • Sanni

       Hintaan toki vaikuttaa monet asiat, toi volyymi on varmaan yks, mutta myös yleinen hintataso ja kuluttajien tottumukset, kuten useamman tuotteen samanaikainen käyttö.

       Hyvä pointti tuo viimeinen. Maissa, joissa kuluttajat ovat tottuneet useamman tuotteen ihonhoitorutiiniin on varmasti erilainen hintaideologia kuin sellaisessa kulutusympäristössä, jossa ihmiset useimmiten käyttävät vain yhtä tuotetta per toimenpide –> yksöispuhdistus, yhden tuotteen kosteutus jne.

       Laveran seerumista; kommenttisi kuulosti siltä, että Laveran tuote olisi poikkeuksellisen kallis (”korkea kynnys kokeilla kun litrahinta on tuota luokkaa), mutta Suomen viitekehyksessä on lopulta aika vähän mahdollisuuksia ylipäänsä löytää tätä halvempia seerumeita. Ehkä Aasian löytöihin verrattuna 665 euron litrahinta on kallis, mutta Suomessa seerumien keskilitrahinta pyörii jossain tuhannen ja 1300 euron kieppeillä. Harvoin törmää seerumiin (30 ml) joka maksaa alle 30 euroa. Neljästä kympistä ylöspäin alkaa olla aika normihinta.

       • Julia

        Joo, tarkoitukseni ei ollut vihjata, että Laveran seerumi ois omassa sarjassaan poikkeuksellisen kallis, vaan että seerumit yleensäkin ovat tuoteryhmänä kalliihkoja, ja siks niihin tutustumisen kynnys on (omalla kohdallani) korkea. Toki usein ne ovat riittoisampia verrattuna esim. paksuun voiteeseen.

   • Lara

    Juuri ostin Hydra Geniuksen testiin Viking Amorellalta hintaan 6,90e! Eli pienenä vinkkinä kaikille, mikäli laivareissua tiedossa.

 10. Jonttu

  Kysyisin sellaista, että jos ja kun aurinkovoidepulloa pitää jonkun aikaa auki ilman korkkia (eli jos kyseessä vaikka sellainen vähän tahmaava voide, niin ei jaksa siinä levittämisen ja lisäämisen aikana sulkea korkkia), niin onko aurinkovoiteissa jokin erityisen herkkä, hapen kanssa reagoiva eli nopeasti pilaantuva ainesosa? En tarkoita mitään erityisominaisuuksia sisältäviä esim. anti age -voiteita, vaan ihan tavallisia, kasvoille levitettäviä aurinkosuojia. Miten tuo itse filtteri, kärsiikö pitkästä aukioloajasta erityisesti? Kesto kuitenkin varmaan silti sen yhden kesän.

  Saikohan tästä mitään selvää? Tuli vain tosiaan erästä Nivean aika tahmeaa voidetta kasvoille levittäessäni mieleen esim. ne täältä lukemani jutut, miten joidenkin vitamiineja sisältävien seerumien olisi hyvä olla muussa kuin läpinäkyvässä pullossa. Aurinkosuojassahan ei varmaan vitamiineja normaalisti mukana ole, mutta jäin miettimään yleisesti tätä asiaa.

  • Sanni

   niin onko aurinkovoiteissa jokin erityisen herkkä, hapen kanssa reagoiva eli nopeasti pilaantuva ainesosa?

   En ole ainakaan koskaan kuullut sellaisesta, enkä uskoisikaan että tämän tyyppiset tuotteet kärsivät useiden minuuttienkaan ”aukiunohtumisesta” (jotkut tehoseerumit herkästi hapettuvine ainesosineen voivat olla eri asia). Jos aurinkotuotteissa olisi joku niin herkästi pilaantuva ainesosa että korkin aukijättäminen minuuteiksi vaikuttaisi nopeasti tuotteen tehoon, siitä kerrottaisiin pakkaustekstissä. Uskoisin, että jos aurinkovoidepullo jää auki vaikka kahdeksi vuorokaudeksi, olisi haittavaikutus enemmänkin se, että voiteesta haihtuva kosteus aikaansaisi voiteen paksuntumisen ja jäykistymisen, UV-suodatinten tehoon en usko sen vaikuttavan. Mutta tämä on siis vain omaa mutu-tuntua, ei tietoa. Kosmetiikan valmistajat tuntevat kuluttajien käyttötottumukset ja purkit jäävät varmasti helposti auki – tai avautuvat itsestään vaikka rantakassissa korkin osuessa johonkin – itse kullakin, ja jos tuotteen auringonsuojateho merkittävästi heikentyisi purkin jäädessä auki, siitä varmasti olisi maininta tuotteen pakkaustekstissä.

   Kemiallisten UV-suodatinten teho miedontuu ajan kanssa, se tiedetään, mutta tarkkaa ”ikää” niille ei ole määritelty. Valmistajat sanovat että yksi kesä, koska he tietysti mielellään rohkaisevat kuluttajia ostamaan uudet aurinkovoiteet seuraavana vuonna, mutta tosiasiassa UV-suoja ei menetä tehoaan niin nopeasti, riippuen tuotteen säilytysolosuhteista tietenkin. Sitä, kuinka kauan menee että kemiallinen UV-suodatin täysin menettää tehonsa, en tiedä enkä ole kuullut kenenkään koskaan ottavan siihen kantaa. Voisipa muuten vaikka kysyä joltain kemistiltä kun on seuraavan kerran tilaisuus.

   • Jonttu

    Kiitos. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla kemistin ajatuksia asiasta.
    Jostakin olen muuten lukenut (en muista mistä), että luonnonkosmetiikan aurinkosuoja olisi herkempi pilaantumaan ja pitäisi siksi uusia joka vuosi.

    Itse yritän pitää ihan normikosmetiikkaa olevan aurinkosuojankin auki vain lyhyitä aikoja. Tosin pakkauksen korkki vaikuttaa asiaan; sellainen näppärästi suljettava korkki on nopea napsauttaa kiinni kesken levityksenkin, kun taas kiinni pyöritettävä korkki on paljon inhottavampi tapaus. Mutta luulin tosiaan, että suojakerroin heikkenisi hieman pidemmän aukioloajan myötä.

    • Sanni

     Jostakin olen muuten lukenut (en muista mistä), että luonnonkosmetiikan aurinkosuoja olisi herkempi pilaantumaan ja pitäisi siksi uusia joka vuosi.

     Asia on juuri päin vastoin, kemialliset aurinkosuojat menettävät tehonsa nopeammin kuin luonnonkosmetiikan. Luonnonkosmetiikan UV-suoja tulee mineraalijauheesta (titaanidioksidi ja sinkkioksidi), ja sen toimintamekanismi perustuu siihen että mineraalipartikkelit heijastavat pois UV-säteitä kuin pienet peilit. Tuo peiliominaisuus ei ”pilaannu” ajan myötä, toisin kuin kemiallisten suojien kyky muuntaa UV-säteilyä lämpöenergiaksi.

     Toisaalta, ehkäpä tuo muistamasi juttu liittyy luonnonkosmetiikan voidepohjaan, joka tietysti pilaantuu herkemmin kuin normikosmetiikan. Eli viime kesänä ostettu luonnonkosmetiikan aurinkovoide saattaa olla mennyt pilalle voidepohjansa puolesta; rasvat härskiintyneet ja emulsio erottunut osiin. Näin ollen parhaan kestävyyden omaa normikosmetiikan voidepohjaan (ja synteettisen kosmetiikan säilöntäaineilla) formuloitu mineraalifiltteriin perustuva aurinkosuoja. Tällaisiakin on markkinoilla, esimerkiksi hyperpigmentaatioalueella käyttämäni Cliniquen Dark Spot Defense. Siksi se onkin niin loistava! :) Purkki kestää pienellä huultenympärysalueella käytettynä vuositolkulla mutta se ei ole menettänyt tehoaan, nyt taitaa olla neljäs vuosi samalla purkilla menossa. Vasta nyt vetelee viimeisiään. Cliniquella on myös muita vastaavalla lailla formuloituja aurinkosuojia, ja varmasti muillakin merkeillä. Monet lapsille markkinoidut aurinkosuojatuotteethan omaavat pelkän fysikaalisen (eli mineraali)filtterin, eli jos ostaa sellaisen (ei-luonnonkosmetiikkamerkiltä) niin saa myös yhdistelmän paremmin säilyvä voidepohja + pidempään tehonsa säilyttävä UV-suodatin. :)

     • Jonttu

      Kiitos informatiivisesta vastauksesta. Voi olla, että ensi kesänä testailen tuota Cliniquea.

      • Jonttu

       Onko tuo Cliniquen tuote hajuton/tuoksuton?

       • Sanni

        Kaikki Cliniquen tuotteet ovat hajusteettomia :)

 11. Heli

  Tokmannilla näyttäisi olevan tämän viikon to-su L’Orealin ihonhoitotuotteet -40% ;)

 12. Jonttu

  Jos saa vielä esittää toiveita, niin tällaisena (nykyään) läikikkäänä ihmisenä toivoisin testiin V10Plus-merkin Placenta-seerumia.

  t. Läikkäfantti :)

  • Sanni

   OK :)

 13. Myy / Nutturapää

  Hoitoneste ja seerumi eivät mitenkään ole verrannollisia keskenään, koska hoitoneste kuuluu seerumin alle – ei korvaamaan seerumia. :) Hoitonesteen on tarkoitus tuoda lisää kosteutta, kun seerumit on tehoaineita tiiviimmässä paketissa. Tämänkin takia hoitonesteet on pakattu isompiin pakkauksiin, joten tuo Lorkun 70ml on hoitonesteeksi aika pieni, kun yleensä pullot on 100-200ml luokkaa.

  • Sanni

   Hoitoneste ja seerumi eivät mitenkään ole verrannollisia keskenään, koska hoitoneste kuuluu seerumin alle

   No ovathan ne verrannollisia keskenään siinä mielessä – ainakin juuri nämä kaksi tässä esiteltyä tuotetta – että kummankin funktio on tuoda voiteen alle lisäkosteutta ;) Siitä voi sitten vääntää tuoko juuri ’seerumin’ nimellä myytävä tuote enemmän kosteutta kuin ’hoitonesteen’ nimellä myytävä ^_^

 14. Ohis

  Nappasin tämän Lorkun version männäviikolla heräteostoksena mukaan, kun kasvot tuntuvat kuivilta ja kiristäviltä. Pyyhkeitä sille, jonka mielestä oli fiksu idea tehdä kaikista puteleista saman näköisiä, sillä ainakaan minä en osaisi ostaa uutta samaa putelia tyhjentyvän tilalle, kun en muista minkä noista ostin. :)

  Enivei, käyttökokemus on ok ja kosteuttaa jonkin verran, mutten nyt hypi riemusta kiljuen. Sen olen huomannut, että dekoltee-alueelle tuota on mukava levittää ja tuntuu kosteuttavan auringon kuivattamaa ihoa. Etenkin illalla puhdistuksen jälkeen tuo on mukava, ehkä tuoksunsakin puolestan jonkinlainen after-sun -tuote, vaikka välttelen aurinkoa kuin ruttoa. Voipi olla, että käyn etsimässä tuon Laveran vastaavan kaveriksi kasvoille ja lotraan Lorkulla dekolteeta ja kroppaa. :)

  • Sanni

   Pyyhkeitä sille, jonka mielestä oli fiksu idea tehdä kaikista puteleista saman näköisiä, sillä ainakaan minä en osaisi ostaa uutta samaa putelia tyhjentyvän tilalle, kun en muista minkä noista ostin. :)

   Minun pullossa lukee myös takana ”Normaalille ja kuivalle iholle” :) Mutta joo, edestäpäinhän nuo on ihan samannäköiset ^_^

   Hyvä vinkki tuo käyttö dekoltee-alueella, sinne haluan mieluummin jotain raikkaampaa kuin voidetta (en tiedä miksi :p)

 15. Maje

  Poimin tänään Tokmannin -40% Loreal-alesta mukaan tuon seerumin ja lisäksi Pure Clay -sarjan kuorivan kasvoputsarin ja mustan Glow-naamion. Kolmikolle jäi hintaa vaivaiset 15 euroa. :D Ainakin ensitestailulla vaikuttaa ihan kivoilta tuotteilta, etenkin naamio jätti kasvot ihanan tasaisiksi ja pehmoisiksi.

  Törmäsin muuten pari viikkoa sitten Helsingin keskustassa torikortteleissa ilmeisesti aika hiljattain avattuun kauppaan, jossa myytiin vähän selektiivisempiä luonnonkosmetiikkamerkkejä ja myös Lily Lolon meikkejä. Oon jo pitkään aikonut testata mineraalimeikkipohjaa, mutta en oo saanut netistä tilattua – nyt sitten ostin sen sävyssä Blondie ja oon kyllä ollut supertyytyväinen! Varsinkin näin kesällä ihanan kevyen ja hengittävän tuntuinen.

  • Sanni

   Poimin tänään Tokmannin -40% Loreal-alesta mukaan tuon seerumin ja lisäksi Pure Clay -sarjan kuorivan kasvoputsarin ja mustan Glow-naamion. Kolmikolle jäi hintaa vaivaiset 15 euroa. :D

   Olipas hyvä tarjous :)

   Ja kiva kuulla että Lolo on jälleen saanut uuden ystävän ^_^

 16. Elina

  Tuosta Hydro Effectistä tuli minullekin suosikki tälle kesälle <3 Tuoksusta ei tosiaan saa oikein selvää, mutta verrattuna muihin Laveran kasvotuotteisiin tykkään siitä keveydestä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.