Karkkipäivä
Karkkipäivä

L’Oreal Colorista -hiusvärit

L’Oreal Colorista -esittely ja kokemuksia, olkaa hyvä.

Kauppoihin on tammikuussa pätkähtänyt L’orealin uusi hiusvärisarja Colorista, jonka valikoimasta minäkin löysin jotain mieluisaa.

L'Oreal Colorista

Kuka arvaa mikä se mieluisa on? ^_^

Colorista-sarjaan kuuluu vaalennusvärejä (Bleach), kestovärejä (Paint), muutaman viikon hiuksissa kestäviä suoravärejä (Washout) ja yhdessä shampoopesussa poispeseytyviä suihkevärejä (Spray). Hinnat 7,90€ – 8,90€. Kestovärin mukana tulee muuten levityssivellin, kätevää.

Olen saanut kuvan tuotteet L’Orealilta.

Colorista Washout
Kuva: L’Oreal

Herkullisia Washout-sävyjä tuli Suomen markkinoille yhdeksän: Peachhair, Pinkhair, Dirtypinkhair, Lilachair, Purplehair, Bluehair, Aquahair, Turquoisehair ja Redhair.

Colorista_Shampoo_IMG_6748

Sarjaan kuuluu myös Washout-värin poistumista edesauttava syväpesevä shampoo. Kokeile tätä jos väri tuntuu jumahtavan epätoivotun tiukkaan, tai muuten vain haluat vauhdittaa suoravärin haalistumista. Shampoon annetaan vaikuttaa hiuksissa 5 minuuttia ja sen käyttöä jatketaan kunnes oma väri on palautunut.

Tätä olisin voinut testailla jouluna kun se rumansininen sävy oli juuttunut hiuksiini… Veikkaan kyllä, että osa jumittuvista suoraväreistä ei lähde millään syväpuhdistavalla shampoollakaan.

Colorista Washout Purplehair

Sain testiin kahdesta liilasta Washout-sävystä tummemman, Purplehairin. Tosin tämäkin kuuluu ”Pastels”-kategoriaan. Lilachair on vähän vaaleampi ja taittaa pinkkiin. Sitäkin voisi joskus kokeilla.

Voide tulee tuubista hieman tummempana kuin miltä pakkaukseen painettu väri näyttää, mutta on sen verran mietopigmenttistä että näyttää hiuksiin levittäessä paljon vaaleammalta. Laitoin tämän ihan laimentamattomana (yleensä lantraan suoravärit aina hoitoaineeseen).

Hiuksissani alla valmiiksi oleva liila sävy tietysti vaikuttaa tulokseen eikä minun hiuksistani pysty näkemään miltä Purplehair näyttää vaaleaan tukkaan laitettuna. Mutta juurissa sävy on puhtaimmillaan, koska ne on juuri vaalennettu ja helmikuun alussa laitettu sävy (se punertava) oli ehtinyt haalistua reilusti ennen Colorista-käsittelyä.

Colorista Washout Purplehair

Juuri värjäyksen jälkeen tyvi näytti tältä. Purplehairissa on selvästi punertavampi pigmentti kuin pakkauksen sävy antaa ymmärtää.

Colorista Washout Purplehair

Hiukset kuivina.

Aika kaunis sävy eikä lopulta liian punertava. Taitaapa olla niin, että tähän hintaan (7,90€ / 80 ml) Coloristan violetti väri siirtyy tukkani värin ylläpitäjien kärkeen. Kuivaan tukkaan levitettynä sävy on varmasti vielä paljon intensiivisempi, toki sitä kuluu silloin kokonainen tuubi per käsittely.

Kokeilin muuten edellisessä värikokeilupostauksessani esittelemääni Fantasy Color Glossin Midnight Purplea myös yksinään täysin laimentamattomana, ja se ei tehnyt yhtään mitään. :/ Todella vähäpigmenttinen tapaus.

Kaikkein mitäänsanomattomin värituote tänä keväänä on kuitenkin seuraava potilas:

Colorista Spray MinthairColorista Spray. Sain #Minthair-sävyn lisäksi kokeiltavaksi myös liilan #Lavenderhair -suihkeen, eikä kumpikaan tehnyt oikein minkäänlaista tulosta.

Kuvassa saattaa hyvällä tahdolla nähdä aavistuksen pastellista vihertävää hiusteni vaurioituneella pätkäalueella, joka on muita hiuksia vaaleampi koska violetti suoraväri ei halua tarttua siihen. Suihkuttelin hiuksiin varmaan puoli pulloa Minthairia ja siinä tulos.

Mietin ensin, että ehkä sävy näkyy vain ihan vaaleissa hiuksissa, mutta lehdistötiedotteen mukaan Colorista Spray -sävyt näkyvät myös tummassa hiusvärissä.

Kuten norjalaisella Tsutsumi-bloggaajalla:

Minthair
Kuva: L’oreal

Hmmmm… Mitähän mä teen väärin..

Annoin #Lavenderhair-sävyn lukijalle giveaway-miitissä, ja kyseinen lukija raportoi myöhemmin kommenteissa ettei sävy ollut näkynyt hänenkään hiuksissaan. Colorista Spray -värille en siis lähde tällä pohjalla antamaan peukaloa.

Onko muilla onnistuneempia kokemuksia?

Joka tapauksessa, annan nykyisenä suoravärien suurkuluttajana ison peukalon Coloristan Washout-sävyille, sillä 7,90€ on todella edullinen hinta suoraväristä. Tuubi riittää kosteisiin hiuksiin laitettuna minun pitkissä hiuksissani 2-3 käsittelyyn ja laimennettuna tietysti vielä pidempään.

.

P.S. Lähden tänä iltana yöjunalla Lappiin <3 Blogi vaikenee todennäköisesti maanantai-iltaan saakka sillä läppäri ei pääse mukaan Korouoman piippukotaan :) Eikä puhelintakaan voi ladata koska siellä ei ole sähköä… ^_^ Ah, luonto. Hetkeksi eroon elektroniikasta :)

Kommentit (39)

 1. RipRap

  Ihanaa Lapin reissua! Mua niin himottais kokeilla tuota vaaleanpunaista Washoutia. Kc:n colormask paintista sain yliherkkyysreaktion, enkä tiedä miksi. Siksi vähän arveluttaa lähteä kokeilemaan tuotakaan.

  Onko sulla Sanni muuten sitä ongelmaa että suoraväri irtoaa hiuksista koko ajan? Mulla oli silloin se ongelma että niin kauan kuin päässä oli väriä jäljellä, niin kaikki mihin hiukset koski tahraantui siniseksi.

  • Sanni

   Onko sulla Sanni muuten sitä ongelmaa että suoraväri irtoaa hiuksista koko ajan?

   Ei, mulla ei tartu mihinkään, tyynyliinakaan ei ole vielä kertaakan tahriintunut minkään suoravärin jälkeen. Olen sitä ihan ihmetellyt.

 2. Heli S.

  Just törmäsin näihin tänään ja ihan L’Orealin omilla sivuilla kun pähkäilin kokeilisinko kaapista löytyvää kevyesti blondaavaa väriä vai mitä ihmettä tähän tukkaan jossa sininen on ja pysyy, osittain vihertävänä sävynä ja osittain turkoosina ”pantana” Taidan kokeilla tuota bleachia ja kyllä nuo muutkin vaikutti kiinnostavilta! Jos ikinä saan tän pohjan vaaleaksi niin tässähän on millä sitten leikkiä :)
  Hyvää matkaa Lapissa on varmaan vielä ihana talvikin.

 3. Alisa

  Mä kokeilin hiljattain väriä Peach (kuva instassa käyttiksellä alpogram) ja tykkäsin kyllä kovasti! Ainut vaan, että mun lyhyisiin hiuksiin tuubi riitti niin nippanappa, että enemmänkin olis saanut olla. Väri lähti blondatuista hiuksista ihan täydellisesti kolmessa pesussa, olisin mielelläni pitänyt sen pidempäänkin! Aion ehdottomasti osaa lisää :)

 4. ……

  siis kuinka kauan tuo washout nyt pysyy hiuksissa..? sinä sanot että muutaman viikon, virve taas että muutaman pesukerran eli noin viikon.

  http://blogit.terve.fi/ostolakossa/loreal-colorista-washout-pinkhair/

  • Sanni

   Värin pysyminen on totta kai yksilöllistä, mutta pakkauksessa lukee ”Pastel 2 Week” ja ”lasts 5-10 shampoos”. Ehkä riippuu sävystäkin..? Jos eri sävyissä on erilaiset luvatut kestot..? En tiedä onko Virven pinkki miedompi kuin Purplehair, mutta Purplehair Washoutissa lukee 2 viikkoa ja 5-10 pesua.

   • Virve Vee

    Pinkhair on pastellisävy ja sen pakkauksessa luki 2-3 pesukertaa, mikä piti omassa tukassa paikkansa. Eri sävyissä on erilainen kesto merkitty pakkauksiin. :)

    • Sanni

     Ok :) Punaiset sävythän kuulema haalistuvatkin kaikkein nopeiten (ellei ole kyse Elumenista…)

     Meinaatko jatkaa pinkillä linjalla? :)

     • Miukumauku ja ystävänsä Karhu

      Just olin aikeissa kysyä että miksi läträät suoraväreillä kun on Elumen? Sarjassa on puhdas violetti http://www.ellukauppa.net/tuote/goldwell-elumen-vv-all-hiusvari/ josta voi laveerata Clearilla pastellin. Se peittäisi myös takaraivon kärsineen kohdan koska Memulen korjaa hiusta.

      • Sanni

       Siihen, miksi en ole toistaiseksi vielä kokeillut Elumenia on vaikuttanut hinta (maksaa kampaajalla paljon ja itse en lähtisi sillä värjäämään sillä olen kuullut että koostumus on kinkkinen enkä kyllä luottaisi siihen että saisin itse värjätessä tasaisen tuloksen) ja toisekseen se, että vv@all näyttää kuvissa sen verran punertavalta luumuiselta violetilta että se ei ole tuntunut ihan omalta. Ja kun kyseessä on mahdollisesti hyvinkin tiukkaan istuva väri, niin sitten, jos väri tosiaan osoittautuisi ”vääräksi” violetiksi, niin siinäpä sitten olisin kalliin, väärän värisen tukan kanssa ties kuinka pitkään :)

       Kaikillahan Elumen ei myöskään pysy hyvin. Esim. siskollani punainen Elumen haalistui yhtä nopeasti kuin muutkin värit. Tällöinkin harmittaisi aika lailla kun on maksanut kalliista väristä ja sitten se ei pysyisi.

       Mutta voi hyvinkin olla että joskus tulen kokeilemaan Elumenia. Fiiliksen mukaan mennään. Toistaiseksi ei ole ollut fiilis.

 5. anna

  Kylläpäs sattuikin! Mulla on just toi vaaleanpunainen washout päässä ja istahdin selaamaan facebookkia 20min odottelun ajaksi ennen pesua. Kolmas sävytyskierros 2 kk sisään. Olen tykännyt kovasti vaikka väri on vähän hailakka ”dirty unfinished pink”, ei ihan sellainen lopputulos minkä mainoksista saa. Väri on hoitava eikä hiukset ole kärsineet laisinkaan. Tuubi riittää ihan maximissaan kahteen käsittelyyn (puolipitkä tukka). Paljon on tullut kehuja ihan tuntemattomilta Lontoon katuvilskeessä. Bootsissa oli hyvät tarjoukset niin näitä tuotteita on tullut haalittua :-) Olen sitten boostannut väriä ton sprayn kanssa kun haluaa oikein laittautua ulos yms. Toimii! Terkkuja Lontoosta ja kivaa Lapin reissua Sanni :-)

 6. hanna

  Mun tekisi mieli kokeilla tämän sarjan Peachhair -sävyä, mutta tuntuu että etenkin tuo Washout ei persikan sävyssä tekisi hiuksiini mitään sillä ne on jo sen verran oranssit. Kestovärinä voisin kokeilla sitä kupari/oranssisävyistä, täytyy katsoa josko sen testaaminen tulisi ajankohtaiseksi jossain vaiheessa! :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 7. BT

  Oho, poikkesin pitkästä aikaa ja pitkästä, terveennäköisestä tukastasi on muisto vain jäljellä :O

  • Sanni

   Täh…? :D Eihän mun tukka ole ollut koskaan terveennäköinen..? Ainakaan Karkkipäivä-vuosina. Minulla on ollut tuo hapertunut lovi hiuksissani yli 10 vuotta. Ehkäpä olet sattunut katselemaan vain postauksia joissa hiuksia ei ole kuvattu takaa päin?

   • Tara

    Voiko värjätä silti jos on luonnon mustat hiukset?

  • milipili

   Kukas sinun puuroon on pissiny?

 8. Tiia – Littlebigthings

  Ei onnistuneita kokemuksia… Mä pilasin tukkani täysin. Tästä kestää hetki toipua, niin mun henkisesti kuin tän tukankin, huhhuh. http://www.littlebigthings.fi/2017/02/greyhair.html?m=1

  • Sanni

   Joo tuo oli kyllä paha ?

   • Heini

    Just eilen laitoin kans tuon grayhairin päähän ja petyin ? Laitoin edellisenä päivänä saman sarjan bleachia, joka taittoi juurikasvun tummanvaalean kellertäväksi. Muuten vaalensi kyllä pituuksia ja vei melkein kokonaan edellisen suoravärin pohjalta kuluneen vaalean sinivihreän pois. Mutta tuo gray… Ensinnäkin sain sen surullisenkuuluisan purkkatukan, ja väri on melkein sama kuin ennen bleachia, toki vaaleampi. Siellä täällä on pieniä kohtia kylmänvaaleaa, mutta ei tuo nyt harmaata ole nähnytkään. Onneksi joku etiäinen käski ostamaan myös hiusnaamiopurkin, joten tukka on suht ok kunnossa. Hopeashampoota ja hiusnaamiota on nyt vaan kulutettava siis. Suoraväreistä tykkäsin kovasti Biozellin Ink Mystic violetista, harmi vaan että kuluu tukastani nopeasti ja lopputulos on haalea sinivihreä.
    Nyt näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut jättää tuon bleachin välistä ja vetästä suoraan grayllä. Todennäköisesti jotain sinertävää sieltä silti olisi tullut… Että vähän meni maku tällaiseen hienoon uutuuteen.

  • Elli A

   Tiia: Koita konsultoida jotain kampaajaa ja kysyä onko värille tehtävissä mitään. Mulla oli sellainen tilanne kauan sitten yhtenä kesänä, että halusin sävyttää ruskean väristä tukkaa vain hieman vaaleammaksi, mutta en halunnut vaalentaa (vaalennusaineella). Olin katsonut netistä, että myös värit ja sävytteet saattavat vaalentaa hiusta hieman, joten ostin kokeiluun jonkun sävyn. En muista enää merkkiä. Lopputulos oli asteen tai puoli vaaleampi, mutta oranssiin voimakkaasti taittava! Kampaajani oli kysyessäni kyllä aikaisemmin sanonut, että vaaleammilla sävytteillä saa yleensä vain oranssin tai keltaisen sävyn, ei muuta, mutta en vain uskonut sitä vaan oli pakko kokeilla. En ymmärtänyt miten on mahdollista että ruskea muuttuu kylmän sävyisellä sävytteellä (ei edes kestovärillä) oranssiin taittavaksi, mutta niin vaan teki. Tilanne korjattiin kampaajalla kestovärillä, mutta olihan se noloa sinne mennä, juuri tuon alle kympin markettisävyn takia.

 9. Charming Nails

  Mä sain nyt päähäni että haluan pinkin tukan :D tätä kuumetta ei ole hirveästi auttanut nämä ihanat ponitukat ja jutut väreistä ;) mulla oli eilen parturi ja ruettiin purkamaan punaista väriä. Toivoin että se lähtisi ja mulla olisi vaaleampi tukka pois lähtiessä. Mutta ei, lähti sellaiseksi koralli-oranssiksi joka on aivan järkyttävä mun värityksellä.
  Laitettiin sitten tyveen pinkki väri ja toinen sekoitus latvoihin. Sivut värjättiin mustaksi. Mutta ei, punainen puski läpi. Ainostaan Simin värinaamiolla saatiin päivänvalossa pinkki vivahde mutta punainen tämä edelleen on. Kolme tuntia istuin. Vähän harmittaa mutta kyllähän mä tiesin ettei se punainen lähde. Sain kotihoidoksi Manic Panicin pinkin suoravärin ja SIMin pinkin hoitsikan. Nyt pelaan noilla 7 vkoa mutta kuulema ensi kerralla saadaan pinkkiä! Mulla ei ole toiveissa vaalea pastelli vaan sellainen räväkkä fuchsia, miksei se saisi olla purppurakin. Saa nyt nähdä mitä näillä kotihoidoilla tulee. Syväpuhdistavaa saa kuulema kokeilla mutta voi käydä nini että se poistaa pinkin ja punainen taas tulee läpi.
  Tälläisen ongelmat täällä :D kova kuume ponitukkaan kyllä on!

  • Sanni

   Ai vitsi, kuulostaapa jännältä :) (Olin poissa nettiyhteyksistä kolme päivää…) Piti heti mennä Faceen ja Instaan katsomaan löytyisikö kuvamateriaalia mutta ei, höh :D En voisi sulle kyllä jotenkin pastellia kuvitella, sellainen räiskyvä fuksia on ehdottomasti enemmän sinua..! Jään innolla odottamaan :)

   • Charming Nails

    Kuvamateriaalia ei vielä ole :) tänään auringossa näin että kyllä se jo pinkki on! Mutta vasta auringossa. Päivittelen kyllä heti kuvia jos nuilla kotiväreillä saan parempaan suuntaan.

    • Sanni

     tänään auringossa näin että kyllä se jo pinkki on!

     Noniin, jee ^_^ Kuvamatskua odotellen :)

 10. Jonttu

  Ihanaa Lapin-reissua! :)

  • Sanni

   Mä en tiennytkään että noista on myös tuollainen versio :) Ihanan värinen mutta tykkään enemmän siitä sirommasta korosta joka mulla on. Kiitos kuitenkin kun ajattelit minua :)

 11. ddd

  Tsutsumin hiukset on kyllä liukuvärjätyt ja latva on vaalea, sen takia väri on tarttunut niin hyvin.

  • Sanni

   OK, no ilmankos. Tuotetiedoissa lukee silti että ”näkyy välittömästi sekä vaaleissa, että tummissa hiusväreissä” :/

 12. T

  On luvannut aurinkoista keliä ;)

  • Sanni

   Joo, on ollut kyllä niin ihanat säät että ei voi paljon valittaa <3 Kyllä mieli lepää näissä maisemissa :) Tässä juuri istun bussissa matkalla Rovaniemeltä Kittilään ja ihailen lämpimässä auringonvalossa kylpevää valkoista maisemaa…

 13. Lilja

  Tekis mieli kokeilla sitä vaaleanpunaista, mutta oon vielä vähän kahen vaiheilla :D Ehkä alkuun kokeilen arasti vaan latvoihin, koska tällä hetkellä on oma väri tukassa :)

 14. Emilia

  En tiedä huomaatko tarpeeksi ajoissa mutta Unicorn Brushes -meikkisiveltimet ovat tulleet myyntiin ja ne saisi jo maaliskuun puolella! Toivottavasti ehdit tehdä tilauksen ennen kuin taas loppuvat. Jos siis ponisiveltimet vielä aiheuttavat tykytyksiä???

  • Sanni

   ”Ponisivellinten” kanssa kävi sitten niin, että päädyin niiden supersuloisesta ulkonäöstä huolimatta jättämään tilauksen väliin (olin postituslistalla ja olisin ehtinyt tilaamaan viime viikolla) kun tajusin, että ne ovat synteettistä taklonia. Lopulta en siis todennäköisesti tulisi käyttämään montaakaan niistä, sillä tykkään synteettisestä materiaalista vain harvoissa siveltimissä kuten peiteaine- ja meikkipohja. Luomivärisiveltimissä tykkään aitokarvaisista, samoin poskipunasiveltimissä, koska niihin tarttuu paremmin väriä. Olisivathan nuo ponisiveltimet olleet ulkonäkönsä puolesta aivan ihania mutta päädyin siihen, että tavaranvähennysprojektissani on parempi olla hankkimatta mitään ihanuuksia vain ihailua varten.

 15. FiiBa

  Tervetuloa korouomaan :) Itse olen melko lähellä myös, mökillä Posiolla

 16. Anny

  Heippa!
  Jäikö tuosta sprayväristä tahmainen tai korppumainen tuntu tukkaan?

  • Sanni

   Ei siitä jäänyt oikein minkäänlaista tunnetta. Siksi epäilinkin ekan värin kohdalla oliko pakkaus viallinen, siis että tuleeko sieltä edes mitään. Mutta kun sama toistui vihreänkin värin kanssa niin totesin että kai tämän kuuluu olla näin olematon tuote. Tai sitten mulle kävi niin huono tuuri että kummatkin saamani spray-pullot oli jotenkin rikkonaisia.

 17. Fomppe

  Etsin tässä aikani kuluksi netistä ohjeita värjätä 14-vuotiaan tyttäreni hiuksia ensimmäistä kertaa. Kysyisin onko sinulla kokemuksia liukuvärjäyksestä? Nimenomaan kaupan tuotteilla. Tarkoitus olisi liukuvärillä vaalentaa latvat (omaväri vaaleanruskea, jossa hieman punapigmenttiä mukana) ja vaalennetun osan päälle laittaa erivärisiä raitoja. Ostin kaupasta valmiiksi seuraavat värit: Loreal Colorista washout: Purple hair (5-10 pesua, tämän kohdan huomasin vasta nyt….), Dirtypinkhair( 2-3 pesua….) ja Turquoise hair (7-15pesua). Pesujen määrän huomasin vasta nyt. Olisi pitänyt lukea tarkemmin, mutta väriä voi aina lisätä :-). Millä tuotteella pohja olisi paras vaalentaa? Ainoastaan latvojen liukuvärjäys. Päälyosaan jäisin omaväri. Jos sinulla on enemmänkin tietoa ko.aiheesta olisin todella kiitollinen vastauksesta. Hiukset ovat todella paksut! Korvan ja leuan välistä, jos alan vaalentamaan tulee vaalennettavaa noin n.30cm (reilut). Mitkä värisävyt kestävät tuon n.10pesua, vai onko Dirtypink hair poikkeus?

  • Sanni

   Hei Fomppe! Minulla ei valitettavasti ole kokemusta liukuvärjäyksestä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.