L’Oreal #1 Green Ranking -listalla

Tänään julkaistun tiedotteen mukaan L’Oreal on saanut kärkisijoitukset kahdessa yritysten vastuullisuus- ja kestävyysarvioinnissa.

L’Oreal sijoittui ykköseksi vuoden 2017  Newsweek Green Ranking -listalla ja saavutti korkeimman A-luokituksen CDP:n kaikissa arviointikategorioissa (ilmasto-, vesi- ja metsä).

Moni ei varmastikaan miellä L’Orealia erityisen ”vihreäksi” yritykseksi, joten nämä listaukset olivat mielestäni aika kiinnostavia. Lehdistötiedotteen mukaan listaukset ovat riippumattomien organisaatioiden tuottamia. Newsweekin lista on tuotettu yhdessä kanadalaisen Corporate Knightsin kanssa joka on erikoistunut tutkimaan yritysten toimintaa kestävän kehityksen mittareilla (urgh, pahoittelen kömpelöä suomea – jos joku osaa kääntää ”sustainability performancen” paremmin niin liitän sen tähän :D)

GreenRankingGlobal

Newsweekin Green Ranking Global 500 -arvioinnissa L’Oreal saavutti 89,90% lukeman. Global 500 -listaus arvioi maailman 500 liikevaihdoltaan suurimman yrityksen vastuullisuutta ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa erilaisilla ympäristömittareilla (joista voi lukea tarkemmin täältä jos nippelitieto kiinnostaa).

L’Oreal jätti taakseen monet muut suuret monikansalliset kosmetiikanvalmistajat, lähimmäksi sijoittui saksalainen Henkel AG sijalla 6. Sitä seuraava kosmetiikkajätti, Johnson & Johnson, löytyy sijalta 22 (Green Ranking 68,10%).

Off cosmetic topic – Nokia on sijalla 144….

LorealParis_IMG_0220

Aika hieno juttu L’Orealille, mutta lehdistötiedote oli otsikoitu överisti: ”L’Oreal maailman vastuullisin yritys 2017”. Kun kyseessä on vain 500 suurimman liikevaihdon omaavaa yritystä kattava arviointi, jää ulkopuolelle tietysti monta todennäköisesti vastuullisempaakin yritystä ympäri maailmaa. Uskoisin, että moni luonnonkosmetiikkayritys saisi Green Ranking -mittareissa vielä korkeammat tulokset, mutta luonnonkosmetiikkavalmistajia ei tuotoiltaan suurimpien firmojen listoilla tietenkään näy.

Voidaan kuitenkin ajatella, että koska jättifirmojen tuotanto ja siihen liittyvät ympäristövaikutukset ovat aivan valtavan paljon suuremmat kuin pienten yritysten, on heidän ympäristötoimenpiteillään tietysti myös suuremmat vaikutukset kuin pienen firman. Siksi on hyvä ja ehdottomasti toivottava asia, että suuret yritykset saavat korkeita pisteitä tällaisissa mittauksissa.

GreenRankingGlobal2017_Top10

Newsweek Green Ranking Global -listan Top 10. Koko lista täällä.

CDP_AList

CDP (entiseltä nimeltään Carbon Disclosure Project – ovatkohan he muuten ajatelleet että pelkät ensimmäiset kirjaimet tekevät nimestä trendikkäämmän…? :p) ylläpitää maailman suurinta tietokantaa yritysten, kaupukien, maiden ja muiden alueiden ympäristövaikutuksista.

CDP:n vuotuisessa arvioinnissa tutkitaan yli 3000 suuryrityksen vaikutuksia ilmastoon, vesistöihin ja metsiin. Yritykset luokitellaan asteikolla A-D, parhaimpien päätyessä arvostetulle A-listalle.

CDP_A-List_Climate_Water

Ilmastovaikutusten A-listalle pääsi 120 yritystä, Vesi-listalle 74.

Metsä-listalle pääsi vain kuusi yritystä, joista yksi on L’Oreal seuranaan pari suomalaistakin.

CDP_ForestAList

Aika mielenkiintoista.

LorealParis_IMG_0267

Mitä ajatuksia tällaiset listaukset herättävät? Luotatteko niihin, ja muokkaavatko ne mahdollisesti käsitystänne yrityksistä? Vai onko näillä väliä lainkaan? (Toisin sanoen: mietittekö käyttämienne yritysten ympäristövaikutuksia…?)

Kommentit (46)
  1. Mielenkiintoisesti tää osui just tälle päivälle, kun oon googlaillut eläinkokeettomia kosmetiikkafirmoja. Melko nihkeästi on tarjolla kattavia listoja, esimerkiksi Kicksin vegaanista Viva La Divaa en löytänyt mistään, samoin moni luonnonkosmetiikkamerkki puuttui. Luettu sekä Animalian, Bunny Leapin ja Petan listaa. Yritykset ei myöskään oikeen vastaile suoriin kysymyksiin.

    1. Olen ihmetellyt ihan samaa että miksi ei löydy täysin kattavaa listavaa eläinkokeettomista merkeistä. Samoin en käsitä, miten mistään ei löydy selkeää, yksiselitteistä listaa maista, joissa eläinkokeet sallitaan.

      1. Tuo maalistakin jo auttaisi. Kiva listaus olis myös se, jossa kerrottaisiin mitkä brändit vievät tuotteitaan esim. Kiinaan jossa eläinkokeet on osalle kosmetiikasta pakollinen juttu ennen markkinoille pääsyä. Välillä tuntuu että eläinoikeustahot tekevät ”töitä” vain siellä missä pääsevät pauhaamaan ja riehumaan, mutta se asenteita muuttava, pitkäjänteinen vaikutustyö faktatietoineen jää hyvin helposti tekemättä.

        Luulisi myös että yritykset edes omilla sivuillaan kertoisivat merkin eläinkokeettomuudesta tai tässä vegebuumissa vegaaniudesta, mutta edes kotimaisen We Care Iconin tiedoissa omistajansa Sokoksen sivuilla/verkkokaupassa muistetaan kertoa vain se että osa tuotosta menee WWF:lle. Jos mulla olis kokeeton kosmetiikkamerkki, ehdottomasti nostaisin asian ylös tuotelinja- tai brändiesittelyssä. Kohteena on kuitenkin lähes 100% naiset, joille eettiset asiat ovat tärkeitä ja ajatus rähmäsilmäisestä pupusta todella saattaa saada koko brändin boikottiin.

        1. Vähä sama asia untuvatakeissa. Kuulemma moni merkki tuottaa untuvia eettisesti, mutta miksi ei mainosta isolla asiaa? Esim. Esprit. Minä ainakin ostaisin jos varmasti tietäisin että untuvia ei ole nypitty eläviltä linnuilta.

  2. Kiinnostava postaus. Mietin kyllä ympäristövaikutuksia ja L’Oréalin menestyminen yllätti! Karsastan Lorkun omistamia firmoja, mutta ehkä pikemminkin yliampuvan ja megalomaanisen markkinoinnin takia ja siksi että kosmetiikkajätti ei jätä paljon tilaa pienemmille yrityksille. Te bloggaajat onneksi usein nostatte esiin pieniäkin brändejä =)

    Tuli mieleen tämä suomalaisten naisten tekemä ekologinen pakkausinnovaatio, josta ei voi olla tuntematta myötäylpeyttä. Muutenkin tykkään tosi paljon ihan perinteisistäkin kartonkisista meikkirasioista, paleteista ja hylsyistä. Ja tietysti lasi- ja metallipakkauksista. L’Oréalista tulee mieleen muovi :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *