Lomakauneudenhoitoa

Lomalta- ja matkaltapaluuklassikko, näitä on jostain syystä aina kiva kirjoittaa! :)

Olen viettänyt viimeiset kaksi viikkoa veneellä ja lomatyyliin on kuulunut mm. hiusten totaalinen koskemattomuus pesujen välillä (ei kampaa, ei yrityksiä elvytellä kiharoita) sekä meikkaamattomuus. Laitoin eyelineria ja ripsaria loman aikana kaksi kertaa – Inkoon satamabaariin ja käydessämme drinkeillä Barösundin The Barö -hotellin terassilla. 🤗

Loma oli antoisa mutta tuntui vähän liian lyhyeltä, ja toiveissa onkin, että saisin pidettyä toiset kaksi viikkoa lomaa lokakuussa – jolloin minulla on jälleen tarkoitus yrittää päästä Kreikkaan. (Olen siirtänyt lentojani tänä vuonna jo neljästi….)

Kreikan saaristo on ihana, mutta niin on Suomenkin..! Tämän kesän venereissun kohokohtiin kuuluivat mm. Örön linnakesaari, Jussarön saari sekä hylje – jonka näin ekaa kertaa luonnossa..! 😍 Näin hylkeen jopa kolme kertaa!

Pakkasin veneelle tuttuun tapaan mahdollisimman vähän tilaa vieviä ihonhoitotuotteita. Muutama hius- ja vartalonhoitotuote pääsi mukaan peräti täysikokoisena, kun veneellä ei kuitenkaan ole lentojen käsimatkatavararajoituksia. (Heh.)

Olen niin tottunut matkustamaan käsimatkatavaraoilla, että yli 100 ml kosmetiikkapakkaus lomalla tuntuu poikkeukselliselta luksukselta..!

Itsestäänselvästi päivittäiseen ihonhoitoon aamuin illoin kuului Nivean Anti Dark Spot -seerumi. Minusta näyttää, että pahimman melasman alue ylähuulen yläpuolella on tänä kesänä jäänyt vaaleammaksi (= vähemmän ruskettuneeksi) kuin iho muualla kasvoissa. Se ei pelkästään ole Nivean ansiota, vaan oletettavasti myös SPF 50 -voiteen, jota lisään huulen yläpuolelle tunnin tai kahden välein. Toisaalta, olen käyttänyt SPF 50 -voidetta hyperpigmentaatio-alueella jo vuosia, eikä iho aiemmin ole jäänyt siltä kohdin vaaleammaksi.

Muualla kasvoilla käytän SPF 30 -voidetta. Miksi, sen saattoi vielä pari vuotta sitten perustella alempien suojakerrointen miellyttävämmällä ihotuntumalla, mutta nykyään on tarjolla lähestulkoon yhtä miellyttäviä ja notkeita SPF 50 -voiteita. Mun perustelu liittyy (yhä…) entiseen auringonpalvoja/rusketushullu-historiaani, ja jokin minussa valitsee kahdesta vaihtoehdosta yhä sen, joka mahdollistaa, ehm, syvemmän päivetyksen…. 🙈

Ja kolmikymppisistä puheen ollen, ne ovat tässä. Mun go-to-kasvoaurinkovoiteet Ekopharma ja Patyka.

Sain tänä vuonna valmistajalta testiin Ekopharman uuden Tyrni Sun Shield SPF 30 -kasvovoiteen, ja se on noussut vankasti Patykan rinnalle #1 suosikki-kasvoaurinkovoiteekseni. Tämä on aivan älyttömän hyvä! 🙏🏻🏆

Tyrni Sun Shield -voiteen koostumus on levittyy erittäin miellyttävästi eikä tunnu raskaalta tai tahmealta, eikä jätä ihoon vaaleaa. (Tässä yhteydessä täytyy korostaa, ettei jätä minun ihooni vaaleaa: olen huomannut erinäisiä mineraaliaurinkovoidekokemuksia lukiessa, että vaaleus-aspekti on ihosta riippuen hyvinkin erilainen. Yhden iholla näkymätön voide voi jättää toisen iholle vaalean kajon. Eli ikävä kyllä tätäkään ominaisuutta ei voi yleistää, vaan mineraalipartikkelit näkyvät eri ihoilla eri lailla.)

Ekopharman Tyrni Sun Shield on hitusen täyteläisempää kuin Patyka ja tuntuu kosteuttavammalta. Ja oikeastaan mun kuivuneella iholla miellyttävämmältä – vaikka kummatkin ovat kyllä tosi hyvän tuntuisia. Patyka on ohut ja ”raikas”, mutta ei jätä ihoon mainittavan hoidettua tuntumaa. Ekopharman Sun Shield jättää.

Patykan valtti on yhä luonnonkosmetiikkamarkkinoiden ohuin kasvoaurinkovoidekoostumus sekä fantastinen levä-antioksidanttiextra. Ekopharman valtti on aikuiselle ja ikääntyneelle iholle paremmin sopiva hoitava ja kosteuttavampi koostumus sekä tyrnin antioksidanttisuus.

(Onko joku teistä muuten ehtinyt kokeilla Ekopharman Sun Shieldiä?)

Loput kasvojenhoidon kosteuttavasta loma-”arsenaalista” on tässä: minikokoisessa matkapullossa Flow Cosmeticsin Rosehip Intensive Treatment -öljy, By Raili -hyaluronihapposeerumi (sopivasti 15 ml pullossa jo valmiiksi) sekä aina-niin-hyvä Bybin bakuchiolilla terästetty Eye Plump -silmänympärysvoide.

By Raili Hyaluron Filler -seerumi on Naviterin valmistamaa (saatu valmistajalta) ja vertautuu ihotuntumaltaan muihin aiemmin kokeilemiini Naviter-brändien hyaluronihapposeerumeihin, kuten Atopikin. Oikein hyvä hyaluronihapposeerumi!

Ihon puhdistuksesta (ja juu, kasvoveden osalta myös kostutuksesta) huolehti tämä trio: Evolven uskollinen Daily Detox -putsarigeeli (yksi pisimpään käyttämistäni kasvoputsareista, rakastan tän tuoksua ja koostumusta!), Taigan puhdistusöljy sekä Fiinin Ruusu & Kaura -kasvovesi. Taiga ja Fiini muuten sopivat täydellisesti yhteen ulkoiselta designiltaan! :)

Taigan putsariöljy on kaikista lemppari-öljyputsareistani reissuystävällisin: siinä on pumppuvarren sijaan tavallinen korkki ja pakkaus on kevyt sekä kapea. Se sujahtaa täydellisesti pieneen matka-ihonhoitopussukkaani. Esimerkiksi Whamisan öljyputsaria ei korkittoman pumpun takia voi kuljettaa mukana lainkaan ja Djusien lasinen putsaripullo taas on tosi painava ja tilaavievä. Se on ehkä kaikkein epäreissuystävällisin pakkaus.

Olenhan jo muutenkin kehunut Taigan putsarin: se on edullinen, kotimainen, huuhtoutuu iholta täydellisesti – ja on hajusteherkkien iloksi hajusteeton.

Vartalon hoitoon käytän tänä kesänä Biosoliksen oivallista After Sun -voidetta. Se on paras tuntemani After Sun -voide, tai sanotaan yleisesti parhaita tuntemiani vartalovoiteita: tätä ei tarvitse nähdä juuri after sun -tuotteena. Kehuin Biosoliksen After Sunin viime kesän suuressa aurinkotuotejutussani, ja voide on ollut käytössäni siitä saakka. (…mutta kun puteleita on kotona niin ”maan-kauhiasti”, niin välillä osa unohtuu….)

Voide on ihanan kermaista ja levittyy iholle samettisesti. Koostumus ei ole liian (lue: kiiltävän) rasvainen, mutta riittävän runsas hoitaakseen auringossa reilusti kuivahtanutta ja lisäksi 40+ ikäistä ihoa. Tämän voiteen uudempi versio muuten soveltuu myös kasvoille.

Välillä Biosolis saa seurakseen muutaman tipan Mádaran Omega-öljytiivistettä. Mun säärten iho on nykyään kesäisin jopa hilseilevän kuiva, ja silloin avun tuovat omega-öljyt. 👌

(Loma-ajan vartalonkuorinta muuten hoituu klassikolla: kahvinpurut suihkugeeliin sekoitettuna. Ihan paras kuorinta.)

On kyllä mielenkiintoista (ehkä tuskallistakin…) seurata, miten kuivaksi mun iho vielä muuttuukaan kun matkaan kohti vanhuutta… Sen jälkeen kun täytin 35, mun iho on tullut joka vuosi merkittävästi kuivemmaksi. Toisaalta purkkihullun näkökulmasta se tarkoittaa myös mahdollisuutta käyttää enemmän voiteita. :)

Hiustenhoidon saralla rakkaani Brunsin Nr. 14 Syrlig Mynta -hiusgeeli ei tällä kertaa jäänyt kotiin…! 💕

Ihan ekalla venereissulla toissa kesänä jätin geelin tietoisesti kotiin ajatellen, ”No en kai mä nyt veneellä kaipaa kiharoita….” No enpä! Hurahdettuani Curly Girl -metodiin olen jäänyt täysin koukkuun kosteuttaviin ja hoitaviin hiusgeeleihin, enkä hädin tuskin enää tunne hiuksia omikseni ilman kiharoita tai geelin tuomaa ryhdikkyyttä. Mun hiukset ilman geeliä on kuin luirua pumpulia….

Parasta geelissä on se, että sen vaikutus kestää melkein seuraavaan pesuun saakka, eikä geeli itsessään kuitenkaan tunnu hiuksissa lainkaan…! Geelin voi aina elvyttää aamuisin puristelemalla hiuksia kosteilla käsillä, ja voilá, kiharat jäsentyvät jälleen esiin. Ja vaikka kiharoita ei elvyttelisikään, hiukset ovat yleisesti ottaen ryhdikkäämmän ja jämäkämmän tuntuiset kuin ilman geeliä. Ei vain voi (halua) enää olla ilman geeliä!

Sellaisen mokan tein, että unohdin täysin suihkuöljyn…. Käytin sitten vartalolla pääsääntöisesti synteettistä aurinkovoidetta, koska fysikaalista ei saa kunnolla irti normisuihkugeelillä.

Vaikka tässäkin on eroja. Sisareni käytti tänä kesänä suosituksestani Patykan aurinkovoidetta, ja raportoi sen peseytyneen ”ihan helposti” tavallisella suihkugeelillä. Patykan loputtua hän oli lomamatkalla ostanut tilalle Avénen fysikaalisen aurinkovoiteen, joka ei kuulema irronnut iholta millään – eikä kyllä levittynytkään millään Patykaan verrattuna. (”Hirveää vitivalkoista jankkia joka ei lähde kolmellakaan suihkusaippuoinnilla”.)

Tässä toinen mun lomameikeistä, eli pelkkä eyeliner. Tämä on yksinkertaisimmillaan mun turvameikki ja signature-look. Koen tämän eyeliner-tyylin olevan niin minua, että mielelläni laittaisin nämä vedot silmiin joka päivä. Ihan vaikka veneellä, mökillä tai metsässäkin.  Mutta iän kertyessä ja ihon löystyessä nestemäisen eyelinerin laitto muuttuu yhä vain vaikeammaksi…. Ei onnistu mulle enää ilman erittäin hyvää valoa, isoa peiliä ja kahta kättä, joista toinen venyttää ihoa silmäkulmasta… eli ei onnistu kovinkaan helposti veneellä. Niinpä jaksoin nähdä tämän vaivan tasan kaksi kertaa, ja toimitukseen uhraantui monta minuuttia ja monta topsipuikkoa…!

Loppukevennys….

Joinain aamuina kaipasin aika tavalla myös Mádaran kofeiini-tippoja silmänympäryksille…! 😅 Huh huh. Tältä näyttää nuotio- tai grillikatoksen savun kaunistava vaikutus silmiin..! :D

.

P.S. Tuli mieleen, että Biodellyn ale-koodini KARKKIPÄIVÄ on vielä voimassa 15. elokuuta saakka. Koodilla saa -20% alennusta koko Biodellyn valikoimasta. Kuten vaikka ihanista Brunsin hiustenhoitotuotteista..!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (24)
 1. Muahhahhaa.. Loppu-kevennys kruunasi tämän tekstin. Samaustuttava:D

  1. ✔️😄

 2. Hei! Miten käytät tuota hiusgeeliä, pitääkö sitä puristella pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin, vai kuiviin? Mulla myös samantyyppiset pehmeän taipuisat ja pumpuliset hiukset, ja haluaisin niihin kovasti kiharoiden tuomaa ryhdikkyyttä! Ja kun olisi tuo Biodellyn tarjoustakin nyt sopivasti noista Brunsin ihanista tuotteista❤️

  1. Moikka Päivi! Levitän Brunsin geelin ”plopattuihin” eli t-paitakuivattuihin hiuksiin :) (Curly Girl -metodissa hiukset kuivataan pyyhkeen sijaan pehmeään ja frotee-vapaaseen materiaaliin kuten T-paitaan, ja tätä kutsutaan ploppaukseksi, mutta periaatteessa sama kuin pyyhekuivaus – säästää vain kiharat paremmin :))

   Annan hiusten kuivua puolisen tuntia T-paita-turbaanissa ja puristelen sitten geelin pituuksiin pää alaspäin. Geeli puristellaan aina kosteisiin tai plopattuihin hiuksiin, jotta saadaan hyödynnettyä geelin kosteudensitokyky ja sitä myöten kiharoista tulee kaikkein parhaimmat ja kimmoisammat. Optimaalisesti kosteutetussa hiuksessa kiharuus ”rohkaistuu”. :) Kosteuttava geeli tallettaa hiukseen pesun jättämää kosteutta = optimaalinen kiharan muodostus. 💯

   Minulla on ollut parikin suursuosikkia Curly Gurl -ystävällisistä geeleistä ja Brunsin ohella Ekopharman edesmennyt Minttu-geeli oli aivan fantastinen, eli siinä oli täydellinen tasapaino hoitavuuden, kosteuttavuuden ja kiharoiden kiinnityksen suhteen. Bruns on kirkkaasti ykkönen jo pakkauksensa perusteella josta geeliä on huomattavasti helpompi annostella kuin Ekopharman kannellisesta purkista.

   1. Tuota, hiustenlaittotallukka täällä moi 😅 sitten kun olet laittanut geelin, niin teetkö mitään vai annat vaan olla? Harjaatko? Pesetkö hiukset aamulla vai illalla? Mulle toi geeli toimii ihanasti kun föönaan, mutta enhän mä sellaista jaksa. Hiukset taas pesen vain illalla, ja jotenkin mulle on epämiellyttävä ajatus mennä tuote päässä nukkumaan. Mutta ehkä sitä voisi kokeilla.

    Toinen kysymys liittyen aurinkorasvojen kertoimiin. Oonkohan jopa kysynyt tätä aiemminkin kun olen miettinyt paljon, en muista. Mutta onko sulla tietoa aurinkovoiteen suojakertoimen vaikutuksesta d-vitamiinin syntetisoitumiseen? Olen jotenkin antanut itseni ymmärtää, että auringosta saadun d-vitamiinin biosaatavuus olisi parempi tai se olisi muuten parempaa kuin purkki-d, ja olen siksi käyttänyt pienempää kerrointa tai jättänyt jopa kokonaan laittamatta. Kuitenkin se d ehkäisee myös monia syöpiä jne. Mutta mietin vain, onko asia ihan noin, pitää itsekin googlailla lisää.

    Mukavaa töihinpaluuta ja elokuuta 😊🌻

    1. sitten kun olet laittanut geelin, niin teetkö mitään vai annat vaan olla? Harjaatko? Pesetkö hiukset aamulla vai illalla?

     Annan olla vain, ilmakuivua :) Pesen hiukset aamuisin, niin ehtivät kunnolla kuivua ja kiharat muodostua. Curly Girl -metodissa hiusten täysi kuivuminen kestää ainakin pari tuntia, koska ne ovat niin humektanteilla kyllästetyt ja hiukset kuivataan tavalla, joka säästää niihin niin paljon kosteutta kuin mahdollista (ploppaus). Hiuksia ei myöskään harjata, vaan käytetään harvapiikkistä kampaa (ja mielellään vain kuiviin hiuksiin), jotta kiharat eivät hajoa. Olen aina sanonutkin, että Curly Girl ei tosiaan sovi kiireisten ihmisten aamuihin..! 😅

     Mutta onko sulla tietoa aurinkovoiteen suojakertoimen vaikutuksesta d-vitamiinin syntetisoitumiseen?

     Aurinkovoide kyllä estää D-vitamiinin muodostumisen, mutta, koska harva ihminen peittää aurinkovoiteella ihan kaiken auringolle altistuvan ihopinnan, voitelemattomien ihoalueiden (kuten monella kämmenselät) kautta D-vitamiinia muodostuu joka tapauksessa. Ja minäkin olen siinä käsityksessä, että auringon muodostama D-vitamiini on ”parempaa” D-vitamiinia kuin purkista saatava.

     Saadakseen auringosta riittävästi D-vitamiinia riittää, että oleskelee 2-3 kertaa viikossa auringossa 15 minuutin ajan ilman aurinkovoidetta (eikä tuon ajan tarvitse osua korkeimman UV-indeksin eli kuumimman auringon tunneille). Sinulla varmaankin toteutuu tämä? :)

     Mukavaa töihinpaluuta ja elokuuta 😊🌻

     Kiitos Momo! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *