Karkkipäivä
Karkkipäivä

Loistava tukikohta

Huomenta!

En taida tänäänkään ehtiä tekemään kunnon postausta, ellei sitten illalla jää aikaa, mutta halusin käydä kertomassa miten ”minne-kaikkiin-paikkoihin-mennä” -pähkäilyni lopulta ratkesi.

Miten en ylipäänsä edes tullut ajatelleeksi tätä koti-Suomessa reittisuunnitelmaa sorvatessa. :)

Sveitsi on pieni maa ja välimatkat lyhyitä. Valitsee hyvän tukikohdan jossa viipyy pidempää ja tekee sieltä käsin retkiä ympäröiviin kauniisiin kyliin ja kaupunkeihin, sen sijaan että poukkoilee matkalaukkuineen kaupungista ja majapaikasta toiseen.

Bern_kartta_ymparisto

Pääkaupunki Bern. Loistava tukikohta. Sen lisäksi, että kaupunki  on itsessäänkin mitä viehättävin,  ympärillä on loputtomiin kiinnostavia vierailukohteita 20-50 minuutin junamatkan päässä. Halusin esimerkiksi kovasti Solothurniin. Siellä on vain hyvin vähän (ja kalliihkoa) majoitusta tarjolla. Ihan nauratti kun tajusin että sinne pääsee Bernistä puolessa tunnissa 8 frangin paikallisjunalla.

Niinpä viivyn Bernissä viikon ja käyn täältä käsin tutustumassa ympäröiviin mestoihin. Tänään tieni vie Gruyèresin juustokylään ja -tehtaalle, mistä kuuluisa juusto on peräisin. En malta odottaa..! :)

idNeuchatel_

Eilen vierailin kolmen kadun kokoisessa Murtenin keskiaikaisessa linnoituskylässä sekä ranskankielisessä yliopistokaupunki Neuchâtelissa (kuvassa), kummatkin idyllisesti omien järviensä rannalla. Ihan kuin jostain Välimereltä, eikö…?

Kommentit (3)

 1. Jonttu

  Aiheeseen liittymätön kysymys: värjääkö juurikasvun peittoaine (esim. vaalea) mahdollisesti pipoa sisältä (jos pipon kangas tumma)?

  • Sanni

   En ole vielä pipokaudella tuota testannut :) Sain tyvipuuterin vasta loppukeväästä.

   • Nimetön

    Jos kerrot kokemuksista pipojen astuessa taas kehiin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.