Karkkipäivä
Karkkipäivä

Logonan hiustuotteet

Logonashampoo

Saksalaisen Logonan mittava hiustuotevalikoima on keskittynyt shampoisiin, joita löytyy peräti 12 erilaista. Lisäksi valikoimaan kuuluu neljä hoitoainetta, kolme erityistuotetta, kolme muotoilutuotetta ja hiusvärejä. Logonan Suomen hiustuotevalikoiman selvittäminen ei muuten ollut ihan helppoa, sillä maahantuojan sivuilla esitelty valikoima on puutteellinen, ja jouduin etsimään tietoa eri kaupoista. Toivottavasti tässä nyt olisi kaikki Suomesta saatavat tuotteet.

Shampoot:

 • Nokkosshampoo – normaaleille hiuksille, ns. ”koko perheen shampoo”
 • Gingko Shampoo – kuiville ja vaurioituneille hiuksille
 • Bambu Cream Shampoo – kuiville, heikoille ja katkeileville hiuksille
 • Kataja Shampoo – hilseilevälle ja kutisevalle päänahalle
 • Lemon Balm Shampoo – rasvoittuvalle ja herkistyneelle päänahalle
 • Honey Beer Shampoo – hennoille ja hauraille hiuksille
 • Vital Shampoo – hennoille ja vaaleille hiuksille
 • Luomu Akaasiashampoo – kuivalle ja herkälle päänahalle
 • Age Energy Shampoo – hennoille, oheneville hiuksille
 • Color Care Hasselpähkinä –  ruskeille hiuksille
 • Color Care Henna Red – punaisille hiuksille
 • Color Care Kamomilla – vaaleille hiuksille

LogonaConditioner

Hoitoaineet:

 • Vehnäproteiini-hoitoaine – kaikille hiustyypeille
 • Jojoba-tehohoito – kuiville ja vaurioituneille hiuksille
 • Color Conditioner – värjätyille hiuksille
 • Spray Conditioner – hiuksiin jätettävä hoitoaine

Erityishoidot:

 • Kookosöljy – ihon, päänahan ja hiusten tehohoitoon
 • Color Plus -syväpuhdistaja – hiusten syväpuhdistukseen ennen Logona-hiusvärin käyttöä
 • Neutral Henna Hair Treatment – rasvoittuvalle, ärtyneelle tai hilseilevälle päänahalle

Muotoilutuotteet:

 • Bambu-föönineste
 • Bambu-hiusgeeli
 • Hiuslakka

Hiusvärejä löytyy sekä jauhemaisena että voidemaisena useissa eri sävyissä.

Minua alkoi tämän postauksen taustatietoa kerätessä mietityttää, että onko todella tarpeellista valmistaa noin montaa erilaista shampoota…? Esimerkiksi hennoille hiuksille löytyy kolme erilaista shampoota; hennoille ja hauraille, hennoille ja vaaleille (!) sekä hennoille ja oheneville. En tiedä, mutta ihan mielenkiintoista. Millään muulla luonnonkosmetiikan sarjalla ei ole näin laajaa shampoovalikoimaa. Kaikki shampoot ovat muuten sekä BDIH- että NaTrue -sertifioituja, hoitoaineet vain BDIH.

LogonaAgeEnergy

Sain kokeiltavaksi uutuuksiin kuuluvan Age Energy Shampoon, joka pakkaustekstin mukaan on tarkoitettu ”for mature, thinning hair”. En siis ihan kuulu suoranaiseen kohderyhmään, mutta eipähän shampoo hallaakaan voi tehdä. :)

Shampoossa on juoksevan geelimäinen koostumus ja miedon lääkemäinen tuoksu. Tuoksusta tulee itse asiassa mieleen Bio+ -shampoo. jota muinoin käytin hiuspohjan ongelmiin. Shampoo vaahtoaa runsaasti, ja se tuntuu kokonaisuudessaan hyvin ”normikosmetiikkamaiselta”. Hiukset jäävät kuivuttuaan ilmaviksi ja päänahka tuntuu hyvin puhdistuneelta.

Arvio: hyvä perusshampoo hennoille hiuksille jotka kaipaavat volyymia.

Onko kellään lukijalla kokemuksia Logonan hoitoaineista? Minua kiinnostaisi millaisia tehoja niissä on. Samoin muotoilutuotteista olisi kiva kuulla kokemuksia ihan vain muiden lukijoiden hyödyksi. Itse kun en hiuksiani juuri muotoile, niin ei varmaankaan tule luonnonkosmetiikan muotoilutuotteita testattua.

Maahantuojalle terveisiä, että päivitelkäähän Logona-sivunne vastaamaan todellista tuotevalikoimaa! ;) Tuotevalikossa lukee ”Hiusten hoito ja muotoilu”, mutta muotoilutuotteita ei mainita lainkaan. Samoin hiusvärit sekä useat shampoot puuttuvat tuotelistasta.

Kommentit (17)

 1. Marika

  Hei, kiitos tästä! Itse tilasin juuri tuon Honey & Beer Shampoon, vaikka tuo sun testaamasi kuulosti mainospuheen perusteella parhaalta (kaipaan eniten volyymia) mutta se Age-sana häiritsee. Mikä siinäkin on, shampoo tuskin voi olla toimiva vain vanhenevalle hiuspohjalle, mutta silti mulla oli joku kynnys ottaa hyllyyni Age-tuotetta! :D

  Vielä en ole shampoota testaillut, kun käytän edellisiä loppuun. Toivottavasti sekin vaahtoaa yhtä hyvin kuin sun testaamasi, yleensä ekoshampoiden vaahtoamattomuus kun aikaansaa tunteen, ettei shampoo levity hyvin. Vaikka tiedän kyllä, ettei vaahtoamisella ole yhteyttä pesutehon kanssa, siihen tunteeseen on vain tottunut..

 2. l

  Hei, ostin juuri tuon Color Care Kamomilla Shampoon vaaleille hiuksille ja aloin pohtimaan, että soveltuuko se päivittäiseen käyttöön (tai jos pesee joka toinen päivä)? Tuotteen pakkauksessa ei lue mitään, enkä oikein netistäkään löytänyt tietoa. Ja kuten sanoit, Logonan Internet-sivut eivät ole järin hyvät.

  • Sanni

   Luulisin, että kaikki luonnonkosmetiikan shampoot sopivat päivittäiseen käyttöön, koska niissä käytetään vain mietoja tensidejä.

 3. Mie

  Kauan aikaa oon kutisevan ja hilseilevän(?) pään kanssa kärsinyt, en ole edes varma onko ongelmat kuivasta vai liian rasvaisesta päänahasta johtuvia.. Sulla tai olla joskus samansuuntaisia ongelmia jos muistan oikein? Millä tuotteella onnistuit parantamaan päänahkasi?

  • Sanni

   Nyt taidat sekoittaa mut johonkin toiseen bloggariin, mun päänahka ei ole koskaan kutissut. Tiedän itse kaksi shampootapausta, joista tutut ovat saaneet apua kutisevaan, hilseilevään päänahkaan. Toinen on Estelle & Thildin Baby & Child Shampoo (erittäin mieto, ja voi täten tuoda avun päänahkaan, joka oireilee mahdollisesti liian voimakkaan tai jopa allergisoivan shampoon takia), ja toinen L’anzan Remedy Shampoo, joka on parantanut kahdenkin tutun lapsen karstan.

 4. Nimetön

  Hei! Olen lisäksi nähnyt viime aikoina luontaistuotekaupossa Logonalta jonkinlainen uutuusshampoo, joka sisälsi gojimarjaa (en muista oliko mukana jotain muutakin). En katsonut shampoon tuoteselostetta sen tarkemmin, mutta tarkoituksena on ollut tutustua siihen tarkeminkin.
  Itselläni on ollut Bambu Cream Shampoo käytössä jonkin aikaa, ja täytyy myöntää, että olen tykännyt :)

  AJ

  • Sanni

   Tuota gojimarjaa sisältävä shampoo on nimenomaan Age Energy. Se sisältää gojin lisäksi myös kofeiinia.

   • Nimetön

    Oi, kiitos selvennyksestä! Ehkä se ei sitten ole se kaikkein paras 22 vuotiaalle.. :) Ilmeisesti kiinnostukseni syntyi nimenomaan tuosta hiusta paksuntavasta vaikutuksesta!

    AJ

    • Sanni

     Mä en usko, että iällä on mitään merkitystä tuota shampoota käyttäessä. Aktiiviaineet goji-marja ja kofeiini eivät tee tuotteesta mitään ”anti-ageing” -shampoota, eli eivät siis ole mitenkään haitallisia jonkun nuoremman ihmisen hiuspohjalle.

 5. Tiitu

  Kuule miten laitat hiuksesi ja mitä tuotteita käytät?=) Kun olisiko sulla joitain vinkkejä kestävään kampaukseen? Kun olén aamulla laittanut hiukset niin jo parin kolmen tunnin päästä hiukseni ”pläsähtävät”.

  • Sanni

   Kampausvinkkejä ei minulla valitettavasti ole, sillä en koskaan laita hiuksiani. Edustan ”wash and go” -tyyliä! ^_^

 6. Minna

  Olet sitten viitseliäs… Olet taas tehnyt oikein taustatyötä postauksen eteen! Maahantuoja tarvitsee apuasi :D Tosi hyödyllinen postaus mielestäni, kiitos! Merkki on mulle aivan uusi ja voisi kiinnostaa kokeilla.

  • Sanni

   Mä teen aina taustatyötä asiapitoisiin postauksiini. ;)

 7. Sirpale

  Miten hyvin nuo Logonan (tai muutkin luonnonkosmetiikka-shampoot) toimivat siinä tapauksessa, että käyttää hiusten muotoiluun ei-luonnonkosmetiikkatuotteita? Eli lähteekö noilla shampoilla tavalliset geelit, lakat ja muut hyvin pois? Vai pitäisikö muotoilutuotteetkin vaihtaa sitten luonnonkosmetiikan tuotteisiin? Nimimerkillä ”Tynkätukka ja puoli purkkia geeliä päässä”

  • Sanni

   Mä kun en hiuksiani muotoile muulla kuin välillä kevyellä hiuslakalla tai anti-frizz-voiteilla, niin en osaa sanoa miten jykevämmät muotoilutuotteet poistuu. Kevyt hiuslakka, kuivashampoo ja silottavat voiteet lähtee kyllä. Mutta koska luonnonkosmetiikan shampoissa käytetään huomattavasti miedompia tensidejä kuin normishampoissa, niin vähän veikkailisin, että vahvimmat lakat ja vahat ei lähde. Mádaran shampoo ei saanut mun hiuksia täysin puhtaaksi Ateenassa, joka tunnetusti on Euroopan saasteisimpia kaupunkeja, joten luulen ettei se ”purisi” voimakkaisiin muotoilutuotteisiinkaan.

   Luulen, että luonnonkosmetiikkasarjojen edustajat sanoisi juuri noin, että muotoilutuotteet pitäisi nekin vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, jotta varmistutaan että luonnonkosmetiikkashampoo pesee ne pois. Vähän niinkuin meikeissä. Tosin lähteehän tavallinen meikki aivan hyvin luomuputsareilla! ^_^

 8. Nimetön

  Osaatko sanoa, onko luonnonkosmetiikan värihiuksille markkinoissa tuotteissa ns. ”värisuojaa”. Eroaako se jotenkin normikosmetiikan vastaavasta? Mikä tuo mystinen värinsuoja yleensäkään on, kampaajat tuntuvat pitävän sitä kovin tärkeänä?

  • Sanni

   Värisuojalla tarkoitetaan käsittääkseni erilaisten ainesosavalintojen yhteisvaikutusta, eli shampoissa käytetään miedompia peseviä ainesosia (=ei pese väriä irti niin nopeasti), niissä on kalvon muodostavia aineita (=muodostavat suojaavan kalvon hiusten ympärille, esim. UV-säteilyä vastaan joka haalistaa hiuksia, tosin olen kuullut eräältä kemistiltä ettei hiuksiin ole mahdollista laittaa pysyvää UV-suojaa) ja paljon kiiltoa tuovia aineia (=kiiltävässä hiuksessa väri näyttää paremmalta ja eloisammalta). Värihiusten hoitoaineissa puolestaan vältellään öljyjä, sillä öljy liuottaa väriä (vaikka muuten oikein hyvää hiuksille onkin).

   Voin laittaa maahantuojalle tarkemman kyselyn ”värisuojasta”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.