Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ljubljana hämärtyy

Piti käydä vain äkkiä lähikaupassa mutta hämärtyvä kaupunki imaisi minut kaduilleen.

Ljubl_IMG_9366_2

Ljubl_IMG_9342_2

Ljubl_IMG_9357_2

Ljubl_IMG_9391_2

Ljubl_IMG_9413_2

Ljubl_IMG_9408_2

Ljubl_IMG_9414_2

Ljubl_IMG_9435_2

Ljubl_IMG_9453_2

Tämänkertainen majapaikka. Vanhan kaupungin sydämessä linnan kupeessa. Alle 40 eukkaa yö, koko asunto käytössäni.

Kynttilöistä suuri lisäplussa! Ja jääkaapissa kulhollinen kananmunia jotka saan kuulema syödä :)

Ljubl_IMG_9456_2

Täällä on  jopa tuoksuöljykynttilä…

Ljubl_IMG_9451_3

Ljubl_IMG_9463_2

Maisema parvekkeelta.

Mun piti ottaa tämä ilta iisisti ja mennä ajoissa nukkumaan kun eilisyö meni miten meni.

No, ei tänäänkään.

On muuten hassua, kun Ranskassa alkoi hämärtää pikkuhiljaa vasta kymmenen aikoihin ja pimeä tuli joskus puoli yhdentoista aikoihin, kun taas Ljubljanassa pimentyi nopeasti jo yhdeksän jälkeen. Menin ruokakauppaan valoisassa varttia vaille yhdeksän, ja kun tulin ulos, oli jo selvästi hämärää.

Todella viehättävä kaupunki. Muistot Ljubljanasta 15 vuoden takaa ovat yhtä hämäriä kuin Tallinnan edellisen vierailun kohdalla, ja taas sai yllättyä mitä positiivisimmin. Joen varren tunnelma on kuin pienen skaalan Seine konsanaan, ja jyrkän kukkulan päällä kohoava linna kruunaa maiseman. Keskustasta tuli ehkä vähän mieleen sellainen ”Praha kohtaa Pariisin” taskukoossa <3

Ljubl_IMG_9400_2

Kommentit (18)

 1. Tepsu

  Vau, majapaikka näyttää ihanalta, samoin Ljubljana. Kävin siellä vuonna 2008, tais olla maaliskuu ja ihastuin niin kovasti, että haikailen sinne uudestaan, haluaisin nähdä kesäisen Ljubljanan :)

 2. Sannak

  Miten ihana paikka! Odotan jo kovasti myös valoisaan aikaan otettuja kuvia. Näyttää niin kauniilta kaupungilta. Eikä majapaikkasikaan hassumpi ole :)

 3. Tarja

  Ihanan ja tunnelmallisen näköistä! Ja majapaikka: aah, ihana!! Krooninen matkakuume (josta näköjään puhun joka paikassa säännöllisesti) pakottaa hurjasti, kun katselee näitä kuvia… Matkailua ei ikävä kyllä ole edelleenkään näköpiirissä, mutta onneksi pääsee Sannin mukaan reissuille ;) Mukavaa matkaa!

 4. Halla

  En kestä! Tuo on niiin ihana kaupunki! <3

 5. Iida

  Mitä kuvia! ❤.❤ Harvoin pelkästään kuvista tulee näin vahva fiilia, että tuonne on pakko päästä. Odotan innolla lisää kuvia kaupungista!

 6. Jonttu

  Aivan ihana tuo kynttiläpöytä tuolla asunnossasi. Tuollaisenhan voisi vaikka kehitellä itselleenkin, eikä edes olisi mitenkään kallis juttu.

  Oletko muuten testaillut mitään Konjac-kasvosieniä tai vastaavia (vaikka ihosihan ei näistä mitenkään höydy)?

  • Sanni

   Oletko muuten testaillut mitään Konjac-kasvosieniä tai vastaavia (vaikka ihosihan ei näistä mitenkään höydy)?

   Olen suorittanut yhden lyhyen testin aiemmin jota en jaksanut jatkaa pitkään kun sieni tuntui jopa epämiellyttävältä. Nyt olen Suomessa ennen reissuun lähtöä käyttänyt taas yhtä sientä pari viikkoa. Ei voi mitään, eivät juuri tee vaikutusta. Multa on jäänyt kokematta se ”taianomaisen hyvän tuntuinen iho” mistä niin monet konjac-sieniin hurahtaneet puhuvat.

   • Jonttu

    Itse olen nimittäin rakastunut herkän ihon sieneen; sen pyörittelemisestä kasvoillani oikein nautin, kun taas kasvoni eivät tällä hetkellä edes siedä esim. kabukin kosketusta.

 7. Fiia

  Nyt on pakko sanoa, et kaupunki kuulostaa ihan tosi viehättävältä – osittain ehkä siksi, että nimi Ljubljana tuo mulle mieleen vaan venäjän kielisen ”rakastaa” ilmaisun. Kuinka söpöä! :D

  • Sanni

   nimi Ljubljana tuo mulle mieleen vaan venäjän kielisen ”rakastaa” ilmaisun.

   Niin minullekin :)

   • Katja

    Ljubljana tarkoittaakin ”rakastettua”. Nimensä veroinen:)

 8. Jonttu

  Kysymystäti jatkaa: onko sinulla kokemuksia Estée Lauderin ripsiväreistä? Mikäli on, mitä tykkäsit? Itselläni ensimmäinen nyt kokeilussa (tämä tuli elämääni ihan sattumalta), ja saan tällä erittäin miellyttävää jälkeä ja harja on tarpeeksi pieni. Todella luonnollinen lopputulos.

  • Sanni

   Olen tainnut kokeilla ainoastaan Double Wear -maskaraa joskus muinoin töissä (me kokeillaan avaamattomista testereistä), eikä tehnyt erityistä vaikutusta. Sehän on niitä 38-maskaroita, ja lähti ripsistäni yhtä huonosti kuin muutkin 38-ripsarit.

   • Jonttu

    Olemmepas sitten aika eri planeetoilta: maskara on juurikin tuo Double Wear, ja sen poistaminen on helpompaa kuin yhdenkään muun maskaran poistaminen, ainakin siis omista ripsistäni! :)

    • Sanni

     Kemia, kemia ;)

  • Iida

   Minulla on Estée Lauderin Double Wear Zero Smudge Lengthing Mascara ja se on ihana! Saan sillä luonnollisen lopputuloksen, se kerrostuu hyvin ja siinä on näppärä ohut karvaharja (en voi sietää muoviharjoja).

   • Sanni

    ja siinä on näppärä ohut karvaharja (en voi sietää muoviharjoja

    Mulla on just toisin päin :D

   • Jonttu

    Juurikin tässä maskarassa harja on ihana, ei sellainen kova ja muovinen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.