Little Britain

Nojoo, olipas taas ”vague” otsikko…. Mutta tässä parin viikon kuluttua olisi tarkoitus haukata pieni pala Britanniaa. Aikeena jälleen toteuttaa ”tie-reissu”.

Alattekohan nyt väsyä tähän…. Muttamutta… Osoittauduitte niin mielettömän hyväksi avuksi Suomi-trippimme suunnittelussa, että ajattelin ujosti kysyä olisiko joukossanne ketään Englantia, ja etenkin Eteläisen Englannin kohteita tuntevaa…? Olen yrittänyt googlailla hakusanoilla ”the prettiest towns in England” mutta en ole oikein löytänyt mitään välitöntä ”Tuonne, joo!” -tunnetta herättävää paikkaa. Cotswoldsin alue on vaikuttanut tähän mennessä kiinnostavimmalta, sen pitäisi olla ”perienglantilaista maaseutua ja historiallisia pikkukaupunkeja kauneimmillaan”.

EnglantiRoadTrip

Autoilemme Herran kanssa kolme päivää, ja sitten minulla on ohjelmassa jotain niinkin hauskaa ja kauan odotettua kuin Lontoo-hengailua Virven kanssa! :) Misterin pitää palata Suomeen mutta minä jään tutustumaan Lontooseen Virve oppaanani…. Viimeisestä Lontoon visiitistä onkin hurahtanut yli 10 vuotta. En malta odottaa että pääsen kokemaan kaupungin uusin silmin, ja varmasti tulee tutustuttua etenkin kaupungin kosmeettisiin helmiin Virven kautta! ^_^ Viivyn Lontoossa viisi päivää, tai yhdeksi yöksi aion karata Oxfordin lähelle Wantageen tapaamaan kirjeystävääni Jeanettea.

England_

Jossain rannikkokaupungissakin olisi kyllä kiva käydä… Ja joku ihana linna olisi myös mahtava saada reitille. Vaikkakin ymmärrän, että kolme päivää on liian lyhyt aika kovin laajaan kierrokseen. Täytyy varmaan tehdä valinta… rannikko vai sisämaa?  Kyllä me ollaan taas tosi ajoissa suunnittelemassa tätä reissua :D, mutta toisaalta keksittiin vasta viikko sitten että äijäkin voisi lähteä pariksi päiväksi mukaan. Alun perin olin lähdössä vain moikkaamaan Virveä. Tosi kivaa kyllä päästä näkemään ihan toisenkinlaista Englantia kuin Lontoo.

(….ja kun nyt ollaan aiheessa road trip…. eilen ajeltiin autolla yhteensä 11 tuntia, Maarianhaminasta aina Simskälaan saakka! Ahvenanmaalla ei juuri voi pidempää yhdensuuntaista matkaa autolla taittaa, ellei lastaa autoa välillä saaristolauttaan. – No tehtiin mekin pari lyhyttä lossiylitystä, mutta lossihan lasketaan liikkuvaksi maantieksi, right? :D Tänään on tarkoitus toteuttaa toinen samanlainen autoilu, tällä kertaa itä-länsi-suunnassa. :))

Kommentit (78)
 1. Itse Nottinghamissa ja Yorkissa käyneenä voin suositella molempia! Varsinkin York on ihana muurien ympäröimä kylä (muurille pääsee kiertämään!), jossa ei autolla liikuta ollenkaa vaan se pitää jättää muurien ulkopuolelle. Koko ei kuitenkaan ole hirmuisen suuri, eli kävelemällä pääsee siellä paikasta toiseen. Yorkista löytyy kivajalkaisia pikkukauppoja, myös isompia ketjukauppojakin, ihania tee ja suklaapuoteja ja valtavan kokoinen kappeli kaupungin keskiössä!

  Nottingham taas on Helsinki-kokoluokkaa oleva kaupunki, hyvin tyypillinen englantilainen sellainen. Ihan keskusta ei välttämättä sykähdytä niin erityisesti (muiden kuin shoppailumahdollisuuksien osalta), mutta kävelymatkan päässä sieltä löytyy Robin Hood -linna (Robin Hoodhan asui Nottinghamissa!) Nottingham castle, joka sijaitsee kukkulan päällä. Ylös pääsee pientä maksua vastaan ja sieltä näkeekin koko kaupunkin ylle ja kauniit brittitalot jonossa kukkuloiden rinteillä. Vähän matkaa kaupungin keskustasta köytyy Wollaton hall, jota ympäröi hurjan kokoinen peurapuisto (siis pelkkä puisto, jossa peurat kuljeskelevat vapaana). Ihan uskomatonta, että sen kokoinen puisto löytyy muuten niin tiheästi asutun kaupungin keskeltä. Kauniin kesäpäivän sattuessa siellä on mukava kokeilla kuinka lähelle peuroja pääsee ja kuljeskella puutarhassa.

  Minulla oli mahtava reissu! Toivottavasti tästä on jotain apua. (:

  1. Googlatessa York’ia saan ilmeisesti ihan toisen Yorkin, vajaan 200 000 ihmisen kaupungin Pohjois-Englannissa. Näyttää kyllä kutsuvalta sekin..! :) Mutta liian pitkän etäisyyden päässä tälle matkalle. York lienee niin yleinen paikannimi Briteissä että samannimisiä paikkakuntia varmaan löytyy vähän joka kolkasta.

   Nottingham’kin on vähän liian kaukana, pyrimme pysyttelemään etelämmässä. Mutta kiinnostavia vinkkejä nevertheless! :)

   1. Veikkaan Julian kylla tarkoittaneen juurikin tuota loytamaasi Yorkia, mutta se on tosiaan Pohjois-Englannissa joten se taitaa olla ulkona talta reissulta. Kaunis paikka kyllakin. Olisin monen muun vinkkaajan kanssa suositellut rannikkokaupungeista Hastingsia ja Brightonia, mutta jos haluatte pysytella enemman sisamaassa ja Cornwalliin asti ei ole aikaa, niin sitten en valitettavasti oikein osaa auttaa, koska tuo alue on aika tuntematonta itselleni toistaiseksi. Entas Stonehenge, onko se liian kaukana teille?

    Mukavaa reissua, toivottavasti kirjoittelet taas matkapostauksia taltakin reissulta :)

 2. Kävin itse Englannissa kesäkuun alussa:)
  Bath kuulostaa etsimältäsi romanttiselta pikkukaupungilta Englannin maaseudulla.

  1. Bathia olin itsekin vähän miettinyt, kävin siellä 9-vuotiaana ensimmäisen Lontoon matkani yhteydessä ja muistelin että se on yksi klassisia päivätrippi-kohteita Lontoosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *