Karkkipäivä
Karkkipäivä

Lisää beebeetä

BB-voidekuume sen kuin jyllää, ja kevään aikana Suomen markkinoille on ilmestynyt kaksi selektiivistä versiota tästä hittituotteesta. Jos et tiedä mitä ovat BB-voiteet (onko joku voinut välttyä siltä…?), lue ensin tämä postaus.

Seuraavassa arviot Diorin ja Estee Lauderin BB-voiteista.

DIOR Hydra Life BB Creme SPF 30 (50 ml 65,50€)

Diorin BB-voiteesta on vain yksi sävy, joka on perusvaalealle suomalaiselle hiukan liian tumma. Minut tämä sävy saa näyttämään selvästi ruskettuneelta. Olenkin vitsaillut että Diorin BB on viime aikoina toiminut minulla kuin itseruskettavana, sävy on sen verran kaunis ja tasainen että menee päivetyksestä eikä näytä pelkästään vääränsävyiseltä meikkivoiteelta.

Ruskettuneen lookin saaminen jääkin omalla kohdallani ainoaksi positiiviseksi kokemukseksi tästä voiteesta. Voiteen kuiva, puuterinen tuntu ei ole yhtään mieleeni. Voiteen koostumus näyttää ohuelta ja notkealta kun sen pumppaa ulos pullosta, mutta kasvoille levittäessä aine onkin yllättävän jämäkkää ja kankeasti levittyvää. Sanalla sanoen; kuivaa. Vaikka BB-voiteen olisi tarkoitus korvata myös kosteusvoide, on tämän beebeen alle laitettava vähintään kosteusseerumi tai kuivemmalla ihotyypillä kosteusemulsio tai -voide. Saara Sarvas oli tullut omassa arviossaan samaan tulokseen, tosin hän oli kaiken kaikkiaan ihastunut voiteeseen tajuttuaan laittaa alle seerumia.

Vertasin mielenkiinnosta Hydra Life BB Cremeä samaisen linjan sävyttävään päivävoiteeseen (Hydra Life Pro Youth Skin Tint, arvio täällä). Ja huhheijaa että Skin Tintin koostumus tuntuu minun ihollani miellyttävämmältä kuin BB Cremen. Peittävyys on melkein samaa luokkaa, tosin BB jättää ihon tasaisemmaksi puuterisen koostumuksensa ansiosta. BB:ssä on myös korkeampi suojakerroin.

ESTEE LAUDER DayWear BB Antioxidant Creme SPF 35 (30 ml 43€)

Siinä missä Diorin BB-voide näyttää ohuelta mutta käyttäytyy iholla jähmeästi, näyttää Lauderin BB paksummalta mutta tuntuukin iholla huomattavasti Dioria notkeammalta ja kosteuttavammalta. Lauderin etuna on myös kaksi eri sävyvaihtoehtoa; Light ja Medium. Light sopii pohjoismaalaisen vaalealle iholle, ei kuitenkaan lumikki-hipiäiselle.

Lauderin BB:ssä on myös (ainakin toistaiseksi) Suomen markkinoiden korkein suojakerroin – 35. Joillekin se on tärkeää.

En oikein osaa sanoa EL:n versiosta muuta kuin että ”tuntuu ihan kivalta”. Tämän alle en tarvitse erillistä kosteusvoidetta ja se peittää ja tasoittaa ihoa meikkivoiteen tavoin. DayWear-linjan tyypillinen tuoksu tuntuu voimakkaasti. Täytyy sanoa, että pidän kuitenkin edelleen eniten Garnierin BB-voiteen koostumuksesta. Lauderin, Diorin ja Garnierin välillä valitsisin Garnierin. Se on kolmikosta vähiten puuterisin ja eniten tavallisen sävyttävän päivävoiteen kaltainen. Minä en kai sitten oikein kaipaa kosteusvoiteeseeni puuterisuutta…

Markkinoille on tullut yksi apteekkiversiokin BB-voiteista, Vichyn Neovadiol Lumiere. Tätä en ole kokeillut, mutta netin arviot kertovat voiteen olevan hyvin läpikuultavaa ja tuovan iholle lähinnä tervettä hehkua varsinaisen tasoituksen ja virheiden peiton sijaan. Voiteessa ei myöskään ole lainkaan suojakerrointa,  mikä on epätyypillistä BB-voiteelle. Tuubin koko on 40 ml ja hinta 29,30. Onko joku lukijoista kokeillut Vichyn BB:tä..?

Markettipuolella markkinoita on hallinnut yksin Garnierin BB, mutta se on juuri saanut ”kilpailijan” saman talon eli L’orealin Nude Magique BB Creamista (30 ml 16,90€).

L’orealin versiossa on Garnierin tavoin kaksi sävyä, mutta muuta yhteistä niillä ei olekaan. Nude Magique on enemmänkin kuin markettiversio Estee Lauderin klassisesta DayWear Sheer Tint -voiteesta. Se tulee tuubista vaaleanharmaan sävyisenä (tai vaaleana jossa on harmaita ”rakeita”), mutta muuttuu ihon lämmön vaikutuksesta rusehtavaksi. Markkinointikielellä voide ”imitoi ihon tekstuuria ja hehkua luoden täydellisen paljaan ihon vaikutelman”. Tuotteessa on suojakerroin 12.

Nude Magique on erittäin ohutta, melkein fluidimaista, eikä sillä ole juurikaan peittokykyä. Kuten Lauderin Sheer Tint, se tuo iholle lämmintä sävyä ja tervettä hehkua ja tasoittaa ihon sävyä ehkä hitusen. Kalpealla iholla efekti muistuttaa kevyttä rusketusta.

Tätäkään en ole vielä kasvoille kokeillut, ainoastaan kämmenselälle.

Muuten, aiemmin esittelemäni alkuperäinen Schrammekin BB-voide on osoittautunut täydelliseksi näppyjen nirhaajaksi! Jos ihossa näkyy epäpuhtauksien alkua, levitän yöksi päälle Schrammekia ja iho on viimeistään parin käsittelyn jälkeen kunnossa. :) Madeiran matkalla hoidin Schrammekilla myös auringonpolttaman nenänvarren. Tulehdus laski heti!

* * *

Meidänkin hyllyjen tyhjentyessä jatkuvasti BB-voiteista voin vain hymyillen todeta, että on tämä markkinoinnin maailma sitten ovelaa. Esimerkiksi Garnierin BB-voide on ollut Suomessa ihan mieletön menestys, mutta mitäs luulette, vietäisiinkö se käsistä jos se olisi lanseerattu ”sävyttävänä kosteusvoiteena”? Kaikki uusi ja erikoinen kiehtoo kuluttajaa, ja kun BB-termin ympärille kehitettiin taitava härdelli ja saatiin voide kuulostamaan joltain ihan uudelta tuotteelta – ja ennenkaikkea erottumaan joukosta, niin johan tyhjenee hyllyt. Mahtavaa! Näitä juttuja on vain niiin kiehtovaa seurata.

Tein muuten sivupalkkiin aiheen inspiroimana uuden kyselyn.

Kommentit (36)

  1. Aliina

    Vielä yksi voidevinkki: Vichyllä on jo pitempään ollut valikoimissa Aqualia Antiox Pro-Youth Deoxidising 24hr Hydrating Fluid. Sisältää aurinkosuojakertoimen 12. Minulla toimi mukavasti talvenkalpealla iholla, toi tervettä väriä naamaan. Ei ole mikään oikea BB-voide, mutta kevyt, sävyttävä päivävoide suojakertoimella apteekkisarjassa.
    http://www.vichy.fi/tuotteet/tuote/31

  2. rvqbinff

    C1EXhh vjcnjkfsxywv, [url=http://lfdckwifwsff.com/]lfdckwifwsff[/url], [link=http://swykfdvhpjoy.com/]swykfdvhpjoy[/link], http://dxjvaehzumyj.com/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.