Maito-laventelikäsivoide ilman maitoa ja laventelia

Lidl-viikon perjantain aiheena käsivoide.

Se kuuluu Lidl-testituotteiden suosikkeihini ja sijoittuu kolmoseksi silmänympärysvoiteen ja puhdistusgeelin jälkeen (putsarit tulossa huomisen postauksessa :))

Lidl Cien käsivoide

Milk & Lavender Hand Lotion 0,99€ / 30 ml

Tässä ei kyllä ole tuote hinnalla pilattu :D Täydellinen käsilaukkukoko ja iloiseksi tekevä hinta, loistotuubi eurolla!

Ensimmäinen kirjoittamani arvio voiteesta oli tällainen:

”Vaikka koko sopii käsilaukkuun, voiteen täyteläinen koostumus ei välttämättä tee siitä kaikkein parasta käsivoidetta kesken-hommien-päiväkäyttöön, ellei ole aikaa odottaa imeytymistä muutamia minuutteja. Voide jättää käsiin ihanan pehmeän, suojaavan kalvon. Nannaa oikein kuiville käsille mutta tarkoittaa tietysti myös sitä, että kädet jättävät rasvaisia sormenjälkiä hyvän aikaa voiteen levityksen jälkeen.”

Tämän kommentin luonnoksiin jätettyäni olen tehotestannut voidetta töissä jossa joudun koko ajan käsittelemään papereita ja näppistä. Voiteesta on itse asiassa muodostunut ihan lemppari työkäyttöön, vaikka sen kuivumista joutuu hetken odottamaankin. Olen ihan katsonut aikaa kellosta :D ja menee runsaat viisi minuuttia että voide kuivuu työskentely-ystävälliseksi :)

Miksi voiteesta on tullut työlemppari hieman hitaasta kuivumisesta huolimatta on sen muodostama ihan täydellisen miellyttävä kalvo joka suojaa käsiäni paperien pyörittelyn kuivattavilta seurauksilta. Rasvainen kalvo ei toimi sillä silloin sormenjälki-efekti kestää vaikka kuinka pitkään, ja kevyt, vetinen, ei-kalvoa muodostava voide taas on hoitotehoiltaan yhtä tyhjän kanssa eikä suojaa ihoa ollenkaan.

Lidlin voiteen muodostama kalvo on äärimmäisen miellyttävää laatua; se kuivuu jotenkin samettiseksi ja tavallaan kuivan tuntuiseksi. (Hahah – kun on kuivaöljyjä niin ehkä on myös kuivarasvoja..? :D) Vaikka kalvo on selvästi aistittavissa, se ei ole yhtään tahmea. Se tuntuu vain pehmeältä ja sileältä ja kestää seuraavaan käsienpesuun saakka. Itse asiassa, ja tämä kuulostaa ihan oudolta koska sen ei pitäisi olla mahdollista, minusta tuntuu, että voide ei edes täysin huuhtoudu käsistä yhdellä saippuapesulla. Tunnen pesun jälkeen etenkin sormissa edelleen pehmeän kalvomaisen pinnan, eikä käsienpesua seuraa tarve välittömästi levittää uusi kerros voidetta. En kyllä ymmärrä miten voide muka pystyisi vastustamaan saippuaa mutta joka tapauksessa, tällainen tunne käsiini jää – ja Lidl-voiteesta tulee minulle ehdottomasti pysyvä kaveri töihin. <3 :)

Cien-käsivoiteen tehoista vastaavat pääosin glyseryylistearaatti, octyldodecanol, butyleeniglykoli ja dicaprylyl ether (en osaa suomentaa näitä kaikkia :D). Dicaprylyl ether vaikuttaisi kuvauksensa perusteella olevan vastuussa kuvailemastani ”kuivarasvaisesta” tunteesta; ”A skin conditioner, emollient and solvent that’s primarily used to create a smooth and soft appearance for the skin. Unlike most emollients, it provides a dry and non-greasy feel to the skin. (Lähde: Truth in Aging ainesosatietokanta.)

Entä maito ja laventeliainesosat? Niitä ei ole voiteessa lainkaan, laventelikin vain synteettisenä tuoksuna. :) Mistä lie nimi keksitty – vaikka kuulostaahan se myyvemmältä kuin Octyldodecanol & Lavender Hand Lotion... ^_^

Lidlillä on useitakin käsivoiteita, onko muilla kokemusta niistä?

Ja uteliaisuudesta: kuulutteko täyteläisten vai kevyiden käsivoiteiden fanikuntaan?

Kommentit (16)
  1. Miunulla on käsilaukussa se tuubi, jossa on vaaleanpunainen kukka. Kirsikka? Tykkään.

  2. Ihan must käsilaukkuun. Ei vie tilaa ja toimii. Kun hukkaa, niin ei mene kallis hukkaan. Olen ekspertti hävittämään käsirasvoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *